Chytej.cz

Jak vám vyhovují smáčci necteno

28.11.2008 | farnas | 28.909 zobrazení | 285 odpovědí

Jak vám vyhovují smačci?Jelikoz je to mladá technika, a nastraha, ptam se vas jak se vam zalibila nebo v cem vas zklamala.Muzete davat i fotky smacku nebo ulovky na smacky diky.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Neděle 17. října 2010 v 19:49 ® pextr

Char> Ale ohledne nahazovani. A je lepsi catana / forcemaster BX nebo bez BX

reagovat
Neděle 17. října 2010 v 19:48 ® Char reakce na …
Char

pextr> na nepřístupné vody bych volil 240, dosáhneš dál na vodu

reagovat
Neděle 17. října 2010 v 19:46 ® pextr

osprey> ja si chci koupit 210, protoze budu prochytavat i nepristupny vody…

nastrahy hlavne gumy ale i trpytky, woblery chci zkusit taky smacky, ale kdyz me to zaujme tak si asi koupim prut na to urceny

gramaz 5–20g

reagovat
Neděle 17. října 2010 v 18:59 ® skwor reakce na …
skwor

pextr> Mě víc sedne Force master. Ale max. ve 240cm, delší jsou hadice.

reagovat
Neděle 17. října 2010 v 18:46 ® osprey reakce na …
osprey

pextr> V jaké délce a gramáži? Na jaké nástrahy?

reagovat
Neděle 17. října 2010 v 18:43 ® pextr

Co myslíte catanu nebo forcemaster

reagovat
Neděle 17. října 2010 v 16:56 ® osprey reakce na …
osprey

Mrakoš> Obecně existují na webu porovnávače cen. Najdi si třeba stránky , zadej název výrobku, nech si seřadit ceny od nejnižší a pak si vyber nějaký levnější větší e-shop (vybírat kvůli pár korunám nějakého no name prodejce se nemusí vyplatit, raději aspoň trochu zavedenou firmu).

reagovat
Sobota 16. října 2010 v 18:08 ® skwor reakce na …
skwor

Mrakoš> To je dobrá volba, ale kup ho tady :-) http://www.tropicliberec.cz/…t-spinning-3

reagovat
Sobota 16. října 2010 v 17:18 ® Mrakoš reakce na …

Tak takovej kompromis? Shimano ForceMaster 240 5–20g http://www.potreby-rybarske.cz/…tml,det,6006

reagovat
Sobota 16. října 2010 v 17:09 ® Mrakoš

A pak si vyber :-) Ale třímetr určitě ne, jak bych s tím pod větvema nahazoval? Rybky mi teď berou celkem pěkný, boleni 50–60 a okouni 20–30, štičky se někam vytratily jak se ochladilo. Čím pokročilejší podzim, tím větší rybky, možná jak se vykrmujou?

reagovat
Pátek 15. října 2010 ve 22:29 ® Kubajs
Kubajs

Mrakoš:jestli chteš slušný prut s kterým jsem odházel předminulou sezonu a myslím že do začátku je to určitě slušnej proutek.Simano ForceMaster 270 5–20g.Je to proutek s kterým utáhneš ty rotny ale na druhou stranu se dá i přehledně získat představa o tom jak se chytá na smáčky.Stojí něco málo do litru

reagovat
Pátek 15. října 2010 v 17:23 ® albin reakce na …
albin

Mrakoš> Nechci vám s ospreyem(ahoj Míro) do toho zasahovat,ale když chceš takovej univerzál a nemáš na to si koupit prutů víc doporučuju něco ve třech metrech do třiceti gramů.Je to sice dlouhý bidlo,ale je tak akorát pružný na gumky a tak akorát tuhý na voblery a rotny.Osobně teda v poslední době preferuju taky kratší pruty,ale mezi nimi universál nenajdeš.Sám mám shimo ve třech metrech a když nechjdou větší ryby tak bez problémů dám gramovku a nějakýho okyše pod nohama vysmákuju.Nejni to sice ouplně vono,ale podle mě se s 2,10kou 10–30 budeš trápit.Jestli chceš opravdu krátkej proutek stačí ůplně do 10 g.Já ani těžší hlavičky než 4 g k vodě netaham a rotačky dvojky(trojky) tak těžký nejsou pokud je nebudeš rvát v hrčáku.No a jestli začínáš vláčet,tak nepřemejšlej o chytání velkoryb,protože tě to přestane bavit.Ne,že by si žádnou nechytil,ale poměr prutohodina-velkoryba je neúměrně ve prospěch prutohodin.Chytej menší ryby,kterých je relativně dost a až budeš přívlačí lapnutej tak si stejně pořídíš klacků mraky.

reagovat
Čtvrtek 14. října 2010 ve 23:38 ® osprey
osprey

Mrakoš> Ve 210 cm ta Catana není špatná a pocitově je to dobrý prut.

Já mám tu úplně první sérii ve 240 cm a dodnes ji nosím tam, kde se o dražší pruty bojím.

Časem jenom zjistíš, že na smáčky to chce něco jiného. Ale je dobré, když to zjistíš sám a získáš představu, co bys pak chtěl.

Ještě jsem si všiml, že je to do 30 g. To už je na gumy docela dost – takhle příjemný wobbleráček by to byl. Mrkni se, jestli ji někde neseženeš ve verzi do 20 g.

reagovat
Čtvrtek 14. října 2010 ve 23:06 ® Mrakoš reakce na …

Asi zvolim to 2,1 m Shimano, http://www.rybarskepotreby-shop.cz/…-210-cm.html Myslím že to budu používat na všechno, na smáky, tvistříky i třpytky velikosti 1–3. Snad to bude to pravý.

reagovat
Čtvrtek 14. října 2010 ve 22:47 ® osprey
osprey

Mrakoš> Mě moc nezaujaly ty pruty. I laciná Shimana (v kratších délkách), Mivardi, pruty polských výrobců, tohle všechno mi sedělo líp.

Kup si co chceš, ale než si to koupíš, měl bys to držet v ruce.

Třeba takový Conolon Speedlock nikdy nestál 5 000,– Nemohl, není tak dobrý ani omylem. Je to jen obchodní trik. Teď se prodává zhruba tak za reálnou cenu.

reagovat
Čtvrtek 14. října 2010 ve 22:29 ® Mrakoš reakce na …

No, mě ta nabídka Abu garcia taky zaujala. Chtěl bych nějakej vláčák a protože jsem v životě žádnej v ruce nedržel tak to bude volba naslepo. Zatím mám teleskop za pár stovek.

reagovat
Čtvrtek 14. října 2010 ve 21:45 ® osprey reakce na …
osprey

Mrakoš> Bojím se, že minimálně v polovině e-shopů.

reagovat
Čtvrtek 14. října 2010 ve 21:35 ® Mrakoš reakce na …

kdepak?

reagovat
Čtvrtek 14. října 2010 ve 21:22 ® osprey reakce na …
osprey

pextr> Nic. A vím, o čem mluvím. Jsou místa, kde seženeš lepší věci a levněji.

reagovat
Čtvrtek 14. října 2010 v 16:51 ® pextr

a kdyby jsem mohl vybírat pouze z prutů, které jsou zde http://www.kajman.cz/…y-c-1_2.html?… co by jste doporučily?

reagovat
Středa 13. října 2010 ve 20:45 ® spike reakce na …
spike

Kazan> stalo se mi že jsem spadl s tubusem, naštěstí jsem ho jen tak tak stačil v té rychlosti přetočit abych na něj nedopadl, to by byl pro prut konec

reagovat
Středa 13. října 2010 ve 20:09 ® Kazan reakce na …

džigit, osprey> jsem zapoměl napsat že si ten prut máte složit:-D

reagovat
Středa 13. října 2010 ve 14:33 ® džigit reakce na …

Kazan> a co takhle jízda lesem,či pod nízkej mostek :-))

reagovat
Středa 13. října 2010 ve 13:53 ® osprey reakce na …
osprey

Kazan> Divil by ses, oč horší je někdy tlama s prutem křížem přes záda:-))

Navíc jsem takhle zlomil svůj nejoblíbenější vláčák.

reagovat
Středa 13. října 2010 ve 12:50 ® Kazan

Co se týká jízdy na kolečku, prut do futrálu a křížem přes záda. Ruce jsou volné, drandit s prutem v ruce dřív nebo později zákonitě povede k pěkné tlamě:-))

reagovat
Středa 13. října 2010 v 7:04 ® sethy reakce na …
sethy

spike> tož já to tak vozím od malička a zatím v pohodě :-) Ono jak nemám prut v ruce, tak mám i lepší stabilitu. Loni jsem vezl novej ULX na kole v ruce a po cestě jsem potkal led a ješte z kopce … :-93;

reagovat
Středa 13. října 2010 v 0:04 ® osprey reakce na …
osprey

spike> Přesně tak jsem to párkrát dělal. Většinou dobrý, jen jednou jsem skončil s hubou na asfaltu rozpláclý jak žába, kolo vklíněné mezi nohama, ale v ruce jsem pořád držel složenou matchku, která se ani nedotkla země. To jsem jezdil asi čtvrtým rokem. Těch deset dalších už bylo OK. Ale pak jsem začal hodně rychle stárnout.

reagovat
Úterý 12. října 2010 ve 22:02 ® spike
spike

sethy> Já vím co je štangl, říká se tomu u nás taky tak. Já bych to tak asi nevozil, mám doma vláčák 3m transport 150cm a kdybych ho přivázal ke štanglu a někde hópl do příkopu bylo by po prutu. V ruce kdyby hrozilo nebezpečí hodím proutek do nějaké měkké trávy a až pak dopadnu:-)

reagovat
Úterý 12. října 2010 ve 20:39 ® osprey reakce na …
osprey

pextr> Ten naviják není žádný zázrak a zadarmo samozřejmě není – ten prut se dá bez něj koupit kolem 1200 Kč.

Na smáčky ale není zas tak super naviják potřeba – nic to neváží, jen se s tím tak pocukává.

A pokud si na tom obrázku, co jsi na něj dal odkaz, prohlédneš pořádně ten prut, tak uvidíš, že v jednom místě je skok – do blanku je vlepena tenká špička z plného uhlíku. Je to tenké,velmi citlivé a na malé gumky ideální. Na wobblery a třpytky už to zas takový zázrak není.

A musíš počítat, že budeš lovit s vlascem 0.12 – 0.14 mm. Taková 0.16 mm už je na tyhle pruty skoro strop.

Ale s vlascem 0.14 mm se většina ryb do 60 cm nechá vyndat docela dobře.

reagovat
Úterý 12. října 2010 ve 20:30 ® pextr

Co říkáte na tenhle naviják http://splavek.cz/…a-black.html

Je zdarma k prutu http://splavek.cz/…a-black.html

A co je to vlepená špička??

reagovat