Chytej.cz

Jak vám vyhovují smáčci

28.11.2008 | farnas | 29.114 zobrazení | 285 odpovědí

Jak vám vyhovují smačci?Jelikoz je to mladá technika, a nastraha, ptam se vas jak se vam zalibila nebo v cem vas zklamala.Muzete davat i fotky smacku nebo ulovky na smacky diky.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Úterý 12. října 2010 ve 20:28 ® sethy reakce na …
sethy

osprey> a já už myslel že to nikdo nezná :-D

reagovat
Úterý 12. října 2010 ve 20:25 ® osprey reakce na …
osprey

pextr> Štangl, u nás štangle, je rám.

Ale dvacet let jsem jezdil na ryby na kole a vozil dělený prut v ruce. V zimě, v létě, tři kilometry na řeku, pětadvacet na přehradu…

Teleskop na smáčky nemá smysl.

Zkus třeba tohle:

http://www.rsp-fishing.cz/…-2-40m-3-12g

http://www.rsp-fishing.cz/…-2-40m-2-15g

http://kingfishshop.cz/…feeling.html

reagovat
Úterý 12. října 2010 ve 20:14 ® sethy reakce na …
sethy

pextr> na štanglu :-) prostě na vrchní trubku rámu.

reagovat
Úterý 12. října 2010 ve 20:03 ® pextr reakce na …

Jak ke štanglu to sem nepochopil

reagovat
Úterý 12. října 2010 v 19:49 ® sethy reakce na …
sethy

Tino> rozdělaný v obalu. Ne v pohodě. Zatáčí se stejně jak bez toho.

reagovat
Úterý 12. října 2010 v 19:48 ® sethy reakce na …
sethy

spike> tož u nás se tom utak říká, nafotim a uvidíš. klidně tam dám i 3 pruty :-)

reagovat
Úterý 12. října 2010 v 18:21 ® Tino reakce na …
Tino

sethy: rozdělanej? S tím se musí blbě zatáčet, ne? :-D

reagovat
Úterý 12. října 2010 v 17:54 ® spike reakce na …
spike

sethy> Ke štanglu? Já ho vozímv ruce:-)

reagovat
Úterý 12. října 2010 v 17:31 ® sethy reakce na …
sethy

pextr> teleskop žádnej. Na ryby jezdím na kole i s třimetrem a pohoda. Připneš to podélně na štanglu.

reagovat
Úterý 12. října 2010 v 17:26 ® pextr

a co by ste doporučili pouze na smáčky a menší gumy max 1000 kč a nejradši bych teleskop, protože na ryby jezdím na kole

reagovat
Pondělí 11. října 2010 ve 23:14 ® sethy reakce na …
sethy

Sander> to bys chtěl vědět co :-)

reagovat
Pondělí 11. října 2010 ve 22:55 ® osprey reakce na …
osprey

pextr> Nezlob se, ale na ten dotaz, jestli prut nezláme ryba kolem 80 cm jsem po letech trochu alergický. Ryby pruty nelámou. Sílu, která namáhá prut, vždycky reguluje rybář.

A sehnat na našich vodách rybu kolem 80 – 90 cm může trvat leckomu i roky. Když budu chytat vyslověně kolem svého bydliště, tak i mě. Je to ta poslední starost, která by mě trápila. Pokud chceš po takových jít cíleně, kup si jiný prut.

Jinak ta Catana, o které jsi sám přesně napsal, na jaké nástrahy by mohla být, prostě na smáčky ideální není. Snažil jsem se ti to napsat trochu vesele, tak ještě jednou takhle.

reagovat
Pondělí 11. října 2010 v 19:06 ® Sander reakce na …
Sander

sethy > ty wole, řekni kde a já si to sladím… :o)))

reagovat
Pondělí 11. října 2010 v 19:05 ® sethy reakce na …
sethy

pextr> co by asi tak štika mohla s prutem udělat? Pokud sladíš vlasec s prutem a brzdou, tak klidně na UL vytahneš metrovku.

reagovat
Pondělí 11. října 2010 v 17:40 ® Kazan reakce na …

pextr> na hrubý pytel hrubá záplata..... debila tu ze sebe děláš sám formou otázky. Již níže to osprey naznačil že univerzální prut neexistuje.

reagovat
Pondělí 11. října 2010 v 17:20 ® pextr reakce na …

osprey> No hádej co by mohla udělat… a nedělej ze mě debila. Vim že jí musim najít.

reagovat
Pondělí 11. října 2010 v 16:47 ® osprey reakce na …
osprey

pextr> Co je to za dotaz? Co by mu ta ryba asi tak udělala?

Jde přece o to, jaký si tam dáš vlasec nebo šňůru, jak s ním budeš zacházet, jak budeš při zdolávání pracovat s brzdou. Pokud ti ten prut někdo zlomí, ryba to nebude.

A jestli se s ním dá vyndat velká ryba? Proč ne, když budeš mít čas a prostor. Napřed ji ale budeš muset najít a donutit, aby ti zabrala.

reagovat
Pondělí 11. října 2010 v 16:24 ® pextr

Ok a nevíte jestli vydrží i větší rybu cca štika 80–90 cm

reagovat
Pondělí 11. října 2010 ve 14:07 ® osprey reakce na …
osprey

pextr> A já bych chtěl auto, se kterým můžu jezdit ve městě, po dálnici, rallyecross, závody na okruhu, bude stát do 200 000 Kč a žrát 5 litrů na sto. :-D

Ta Catana je takový ucházející univerzální proutek, za ty peníze celkem dobrá volba, ale zrovna na ty smáčky žádný zázrak, i když taky se to nechá.

reagovat
Pondělí 11. října 2010 v 9:10 ® Kazan reakce na …

pextr> Vhodný prut na smáčkování to není, ale chytat na smáčky se s ním dá taky. Pokud tě chytání se smáčky nadchne tak si pak stejně koupíš jiný.

reagovat
Pondělí 11. října 2010 v 8:17 ® pextr

Mam dotaz… chci začít smáčkovat, ale nevím jestli k tomu bude vhodný prut shimano catana 5–20 g. Chci si koupit s takovouhle vrhačkou, protože to chci i na menší woblery, twistery, rippery…

reagovat
Sobota 9. října 2010 v 0:38 ® osprey
osprey

JohnyMad> Smáčka musíš dostat k rybě. V proudu to jednak může být problém a za druhé je pro ryby těžší nástrahu lokalizovat.

Smáka má smysl použít tam, kde má jeho nasazení nějaké výhody a ne, že naopak musí člověk složitě řešit, jak ho vůbec rybám udat.

Vyhodou smáčků je dokonalá prezentace, na kterou by měla ryba vidět a mít čas si to přebrat. V proudu to jde, ale měla by být aspoň čistá voda.

reagovat
Středa 6. října 2010 ve 14:19 ® JohnyMad reakce na …

jj pravdu díš… pohyb je základ všeho. Tak jako ve fotbale :o) Nevím proč, ale mám takový pocit, že na řece typu Labe to moc nefunguje. Možná jen, že koncentrace dravců není moc vysoká, takže náhoda, že nějaký ten zatoulaný masožravec narazí na mého smáčka je asi dost mizerná. Přece jen třpytka a vobler vydávají nějaký ten zvuk, takže mohou dravčíka přilákat, nejsem si ale moc jist se smáčkem. Podle mě ho musí rybka vidět, nebo se mýlím? Když s ním budu hupsat po dně, tak sice zvedá obláčky kalu, ale ve vodě typu kafe to asi moc vidět není.....

reagovat
Pondělí 4. října 2010 v 16:58 ® kerob reakce na …
kerob

JohnyMad> sumec toho moc nevidi, takze je celkem jedno jestli si chytal v kaficku nebo v pruzracny rece. Jinak musis chytat a zkouset, menit styl vedeni… smacek se sam o sobe ani nehne, takze se hejbe jen podle toho, jakej impulz mu das a to je alfa a omega uspechu.

reagovat
Pondělí 4. října 2010 v 16:33 ® JohnyMad

A druhý zážitek je mnohem lepší. Někdy vloni v létě když bylo Labe po deštích zakalené jak kafe jsem na oblíbeném místě zkoušel sumíky. Nic nešlo tak jsem ze zoufalství na 22mm vlasec šoupnul cca 10cm smáčka hnědo – oranžové barvy. Spíš takovou žížalu. Hodil jsem to nahoru po proudu a nechal klesat ke dnu. Tak po 2sec po dopadu vidím, že vlasec nejede po proudu dolů ale stojí, tak jsem lehce přiseknul a začalo rodeo. Po pár kopancích do vlasce bylo jasné, že jde o sumce. Nakonec to nebyl žádný obr, jen 78cm, ale v proudu bojoval slušně. Zajímavé bylo, že zmáčka měl docela hluboko v tlamě, takže nemohlo jít o žádnou nešťastnou náhodu. Prostě ho při propadu vcucnul. Nechápal jsem jak tu žížalku v tom hnědém kafíčku našel, ale stalo se. Jinak na smáčky nic moc. Nějaké rady na řeku ???? Díky

reagovat
Pondělí 4. října 2010 v 16:16 ® JohnyMad

Já už zkouším smáčky asi dva roky a musím přiznat, že nic moc. Možná to bude tím, že chytám hlavně na Labi v proudu. Třebaže někdy líném, ale pořád proudu. Nebyly by nějaké rady na řeku??? Ve většině případů to prostě ani nedrbne i když dva zážitky mám. Jeden pozdě na podzim, kdy mi po cca 7cm mléčně bílém smáčku vystartovalo štíhle. Jelikož to bylo hned pod mýma nohama v čisté vodě, tak bylo hezky vidět jak ho těsně netrefilo a hned se vrátilo do hloubky. Zkusil jsem to ještě jednou a světe div se zase to stejné štíhle a zase minulo. Asi jsem s tím smáčkem cvičil moc rychle. Přece jen už byla voda dost studená.

reagovat
Neděle 3. října 2010 ve 22:41 ® Char
Char

Mě smáčci vyhovujou a okounum občas taky :-)

reagovat
foto/forum/2010/th-img15106.jpg
Sobota 2. října 2010 v 0:40 ® osprey reakce na …
osprey

Libor> Děkuju náčelníku. Řežu na co přijdu a co se dá:-))

reagovat
Čtvrtek 30. září 2010 ve 22:59 ® Libor reakce na …
Libor

osprey> poslal jsem Ti origoš jpg na 666, budeš s tim mít práci, na druhou stranu si z něj ten aparát vyřezej jak budeš chtít :-)

reagovat
Čtvrtek 30. září 2010 ve 22:49 ® osprey
osprey

Libor> Ta fotka toho filtračního aparátu u tolstolobika je dokonalá. Nechceš mi poslat 800 bodový výřez do atlasu?

reagovat