Vyhledávání
Jak vám vyhovují smáčci
28.11.2008 | farnas | 28.834 zobrazení | 285 odpovědí
Jak vám vyhovují smačci?Jelikoz je to mladá technika, a nastraha, ptam se vas jak se vam zalibila nebo v cem vas zklamala.Muzete davat i fotky smacku nebo ulovky na smacky diky.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 10. září 2012 ve 23:08 ® jirka st reakce na …
-
sranda je když takhle chytáš pstruhy a najednou tě chytí pořádnej rak a nechce se pustit,nebo vzteklý porybný.cha cha.
reagovat - Pondělí 10. září 2012 v 7:58 ® Shrek reakce na …
-
mascha> přemýšlím, že DS také konečně vyzkouším a zaujal mě Tvůj názor na olůvka se skřipcem. Koho jsi tenkrát myslel Tvým názorem, že má špatná olůvka se skřipcem a proč Ti nevyhovují, mohu-li se zeptat. Díky za Tvou odpověď.
reagovat - Středa 5. září 2012 ve 21:07 ® cujo reakce na …
-
vovo> zkus lanko CANNELLE SUPRA FLEX, jemná jsou i lanka od firmy DRENNAN(ale musí být 7×7 = 49 vláken) nebo pak levnější variantu Greys Prowla 7 Strand Wire
reagovat - Pátek 31. srpna 2012 ve 13:26 ® osprey reakce na …
-
vovo> Alternativa je takové lanko, které je co nejtenčí a nejméně nápadné. Projdi si zdejší články, jsou tu asi dva nebo tři velmi pdrobné.
Samozřejmě s lankem to nebude nikdy jako bez, ale to si musíš srovnat se svým svědomím.
reagovat - Pátek 31. srpna 2012 v 11:31 ® vovo
-
Ahoj potřeboval bych radu chytám na smáčky celkem to i jde ale často mi na smáčka skočí štika ale, jelikož nepoužívám lanko( zdá se mi že smáček potom nepracuje tak jak má a mám i mín záběrů) tak hledám nějakou alternativu něco aby mi smáček pracoval jak má ale aby mi ho štika neukousla diky petru zdar
reagovat - Úterý 18. ledna 2011 ve 22:29 ® Char reakce na …
-
FISHERBOY> jako kluci jsme chodívali do potoka na pstruhy pod kameny a břehy, s trochou tréninku to není problém, musíš opatrně sjet až k hlavě a druhou rukou jistit zezadu, sranda byla chytat takhle parmy vytažené z řeky do potoka, ty uměli s člověkem pěkně zacloumat
reagovat - Úterý 18. ledna 2011 ve 13:21 ® osprey reakce na …
-
FISHERBOY> Já chodil čapíkovat na výlovy jako dítě, takže je to jen otázka jakou rybu, v jakých podmínkách. Někdy a někde by to mohlo být snadné, jinde skoro nemožné. Ale jde to.
reagovat - Úterý 18. ledna 2011 ve 12:20 ® FISHERBOY reakce na …
-
když jsi nadhodil chytání ryb do ruky, povedlo se Vám to někdy?(pro rejpaly- vim ze je to zakázaný) Jde mi spíš o tu šikovnost…kterou já nemám.kolikrát jsem se snažil chytit rybku do ruky a ani jednou…co vy?
reagovat - Pondělí 17. ledna 2011 ve 22:43 ® osprey reakce na …
-
jepice> V pohodě. Já taky furt něco vymejšlím, i když občas jsou to chujoviny.
Kdyby takoví lidi nebyli, chytali bychom ty ryby pořád ještě do ruky.
reagovat - Pondělí 17. ledna 2011 ve 22:41 ® jepice-zruseno
-
Ryby mi na to berou, budu asi používat verzi s kratším ramínkem, aby se ten smáček lépe ohnul okouňákovi v tlamě. Ve větším proudu mi to dycky fungovalo, v menšim asi jezdí ryby ze všech směrů, nejen zezadu, tak to nějak jinak richtujou v hubě. Mám lopatkové háčky s protihroty na ramínku, ten smáček z toho nesjíždí. Je to jedna z nemnoha možností dokonale kolmého nastražení, na občasné padání ryb jsem vás upozornil. Třeba to někdo zkusí. Pro mě by to nebylo asi ono, kdybych chytal jako všichni ostatní, tak si vymýšlím všelijaké „vylepšováky“
reagovatNa tom revíru, kde sem byl, se smí vláčet celý rok. Jenom aby nebylo že sem vláčel tekokons, když se normálně nesmí.
- Pondělí 17. ledna 2011 ve 22:00 ® osprey reakce na …
-
jepice> On ten vlasec nepůsobí na háček v ideálním směru. Co prostě dát obyčejný háček s očkem a navázat ho tím Palomarem? To funguje celkem normálně.
Jinak koukám, tvůj stavěný proutek v akci. Já zatím postavil jen dírkový. Ale je to prototyp s četnými neduhy, bude se muset předělat.
reagovat - Pondělí 17. ledna 2011 ve 21:44 ® jepice-zruseno reakce na …
-
Už to tam snad je. Potíž je ale v tom, že z toho možná o něco víc padaj ryby. Diskutuji to právě s jedním kolegou.
reagovat - Pondělí 17. ledna 2011 ve 20:24 ® osprey reakce na …
-
jepice> Zkus zmenšit ty obrázky na 800 bodů našíř. Asi se ti to nenačetlo. Ale zní to zajímavě, bylo by škoda to nevidět.
reagovat - Pondělí 17. ledna 2011 ve 20:19 ® jepice-zruseno
-
Přidám sem svůj poznatek. Nepoužívám dropšotový háčky, ale občas tak chytám a osvětčilo se mi navazovat háček s lopatkou, ale opačně (při napnutém vlasci směřuje oblouček háčku nahoru, lopatka k olovu). Smáček je pak kolmo k vlasci. Třeba to někomu pomůže. Na obrázku vlevo je navázání a vpravo je sestava ve vodě (dole brok a vlasec směřující nahoru k prutu).
reagovat - Čtvrtek 25. listopadu 2010 v 17:20 ® kerob
-
kingkubik> http://www.tropicliberec.cz/…-2-30m-5-35g
fakt povedenej, na gumy idealni ale utahne i mensiho woba a treba 2ku rotacku. Tech 35g je docela nesmysl, ale 15g da v pohode. Za tyhle penize nic lepsiho podle me neni. Jinak to, ze je na nem napsano dropshot znamena asi jen to, ze se s tim da nahodit i o neco tezsi nastraha ale uvodit se s tim da tak tech 15g – je to takova ne uplne light chvejivka, takze na hlavy kolem 1g nic moc, od 3g uplne super.
reagovat - Čtvrtek 25. listopadu 2010 v 15:49 ® -tom- reakce na …
-
Byl jsem teď na rybách s proutkem za pár stovek (tuším byl něco kolem 500,–), je to totálně lowendovej univerzální teleskopík od Cormoránů, dýlka 2,10, měkoučkej, každej druhej chlap tady by nad ním ohrnul nos a možná se i štítil ho vzít do ruky pro jeho podřadnost, ale zachytal jsem si parádně, zhruba co 3. nához ryba, okouni a duháci. O prutu to není, pokud nejdeš s násadou od koštěte a šňůrou na prádlo, stačí skoro cokoliv
reagovat - Středa 24. listopadu 2010 ve 22:20 ® osprey reakce na …
-
kingkubik> Nějakou levnou chvějivku nebo jinou oháňku seženeš za pár stovek i po e-shopech. Zvláštní poznávací znak – gramáž do 10 g. Délka dle tvých představ a jestli ti jde o peníze, kratší pruty jsou levnější.
reagovat - Středa 24. listopadu 2010 v 0:56 ® kingkubik
-
prosim chtel by jsem se zeptat nemate nekdo doma navic nejaky vhodny prut za rozumnou cenu.nejak me chytlo smackovani tak by jsem chtel neco do zacatku zkusit,delka nejmene 240,ja mel yadmi s nim odjel do italie vypada to ze se s nim nejakou dobu neuvidim ze:(dik za jakoukoliv odpoved:D
reagovat - Úterý 23. listopadu 2010 v 11:04 ® Malinko reakce na …
-
Jj taky jsem mel to stesti. Vyjela po brocku a protoze jsem mel u nej zamotanou smycku, tak se chytla jak do lasa.
reagovat - Pondělí 22. listopadu 2010 v 16:50 ® spike reakce na …
-
mascha> Taky mi teď jeden okounek zaútočil na bročky
reagovatpak je ale pustil a všiml si smáčka
- Pondělí 22. listopadu 2010 v 16:47 ® mascha
-
mimochodem, na zátěž mi často útočej okounci a smáčka ignorujou, a dokonce jsem nedávno vytáhnul nad hladinu červenopeřici zahryznutou do koncovýho broku
reagovat - Pondělí 22. listopadu 2010 v 16:39 ® jižan reakce na …
-
mascha> souhlasím s tebou, ty zápaďácký olova jsou celkem k hownu. Řeším to taky brokem, doplňuji, ubírám a při ztrátě to tolik nebolí.
reagovat - Pondělí 22. listopadu 2010 v 15:30 ® mascha
-
hoši na západě vymysleli olůvka se skřipcem na ds hlavně proto, aby na tom vydělávali, zátěž jištěná brokem sklouzne ve vázce stejně snadno a stejně snadno se doplňuje či ubírá další váha, pokud to nemaká tak jak má.
reagovat - Pondělí 22. listopadu 2010 v 15:28 ® mascha
-
zatim se mi to nestalo. a považuju to za nepravděpodobný, ten žvanec žátěže drží broček a když to jo uvazne, tak se buď stáhne broček, nebo prdne ten cancour co vede k zátěži (když mám chuť se s tim echt vázat, a udělám ho tenčí)
reagovat - Pondělí 22. listopadu 2010 ve 3:03 ® hecht reakce na …
-
Ozvu se, nevím kdy to stihnu, zatím se stejně s ULXkem nikam nedostanu.
reagovat - Sobota 20. listopadu 2010 ve 22:09 ® osprey reakce na …
-
Jak.novi> Už dávno.
reagovatA v létě jsem čekal, jestli si vzpomeneš, že jsi chtěl přijet na podoustve. Ale nepřipomínal jsem se, nestíhám sám sebe.
- Sobota 20. listopadu 2010 ve 21:04 ® Jak.novi reakce na …
-
osprey> A prokoukl jsi mě.
reagovat - Sobota 20. listopadu 2010 v 19:43 ® osprey reakce na …
-
hecht> Kde máš ucho? Až bude na dohled, začnu o tom uvažovat. Anebo až si přijdeš pro ULX, tak ti to ukážu.
Ale je hnusně na to, abych ho vyfotil. Zítra to ale zkusím, mohlo by být i hůř.
reagovat - Sobota 20. listopadu 2010 v 19:42 ® osprey
-
Jak.novi> Ty první. Vidím do tebe jak do akvária
reagovatRadši si přečti, co jsem ti napsal o polarizáku ve fotootázce.
- Sobota 20. listopadu 2010 v 18:03 ® hecht
-
osprey> Tak mi to pošeptej
reagovat