Chytej.cz

Jak vám vyhovují smáčci necteno

28.11.2008 | farnas | 28.907 zobrazení | 285 odpovědí

Jak vám vyhovují smačci?Jelikoz je to mladá technika, a nastraha, ptam se vas jak se vam zalibila nebo v cem vas zklamala.Muzete davat i fotky smacku nebo ulovky na smacky diky.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Sobota 30. října 2010 v 10:42 ® skwor reakce na …
skwor

pextr> Nestane? To by ses divil :-)

reagovat
Sobota 30. října 2010 v 10:26 ® pextr reakce na …

džigit> a když použiju silnej tak se nic nestane

reagovat
Sobota 30. října 2010 v 10:25 ® džigit

pextr> protože UL vláčka,vlastně její název by Ti měl napovědět.Ultra Light – známená extrémně lehký! A proto se používají lehké nástrahy a tenké silony
Koukni tady,třeba Ti to napoví http://www.chytej.cz/…y_chytej_tv/?…
Jdu na ně :-)

reagovat
Sobota 30. října 2010 v 10:18 ® pextr reakce na …

a proc

reagovat
Sobota 30. října 2010 v 10:11 ® džigit reakce na …

pextr> na UL vláčku tak do osmnáctky.

reagovat
Sobota 30. října 2010 v 10:07 ® pextr reakce na …

džigit> proc myslis

reagovat
Sobota 30. října 2010 v 10:04 ® džigit reakce na …

pextr> na UL trochu dost…

reagovat
Sobota 30. října 2010 v 9:50 ® pextr reakce na …

osprey> na UL prut

reagovat
Pátek 29. října 2010 ve 23:58 ® osprey reakce na …
osprey

pextr> Na co dáš vlasec 0.26 mm? Nějak se v tom neorientuju.

Ale samozřejmě si ho dej, kam potřebuješ.

reagovat
Pátek 29. října 2010 ve 21:49 ® pextr reakce na …

osprey> a proč dávat tak slabý vlasce dam 0.26 a je to

reagovat
Středa 27. října 2010 v 18:07 ®  reakce na …

osprey> více než vyčerpávající odpověď. děkuju. trochu jsem o tom přemýšlel i vzhledem k teplotě vody, a řekl jsem si, že by nemusel být špatný nápad vzít menší plovoucí wobler, dát před něj zátěž, aby plaval tak cca 25 cm nade dnem a protáhnout tišiny kde by mohli být ryby vzhledem k teplotě vody…

reagovat
Středa 27. října 2010 ve 13:40 ® osprey reakce na …
osprey

pepos.93> Za prvé – Drop Shot je jen jeden z mnoha způsobů prezentece nástrahy. Je tak účinný, jak dobře dokážeš najít ryby a nástrahu jim prezentovat. Nabízí nezatíženou nástrahu různě se propadající sloupcem – takže je velmi důvěryhodný (pro ryby), ale pomalý (pro rybáře), protože se s ním prochytá relativně malá plocha.

Když má závodník na úseku dva keře a pod nimi hloubku, vyplatí se, aby se každému dostatečně dlouho věnoval. Tam je naděje, že s DS uspěje. V létě v mělkém proudu to bude tentýž závodník primárně zkoušet na malou rotačku a pokud mu to půjde, na DS ani nevzdechne.

Pokud potřebuješ hledat ryby na hektaru vody, už to taková sláva nebude. S wobblerem budeš daleko rychlejší. Ve studené vodě už ale ty ryby nemusejí wobbler dobírat…

Je to neustálý koloběh úvah a rozhodování. Ale pořád je primární najít ryby, dokázat jim nástrahu předložit a vyprovokovat je k záběru. Drop Shot je jen možnost, nic víc.

reagovat
Středa 27. října 2010 ve 13:13 ®  reakce na …

osprey> opravdu je to Drop shot tak účinný? teď chci vyjít v pátek projít Doubravu a rozhoduju mezi woblerama a drop shotem. co myslíš že bude účinější?

reagovat
Středa 27. října 2010 v 0:09 ® -tom- reakce na …

Jj, četl jsem, holt je to v rukách, jak píšu :-)

reagovat
Úterý 26. října 2010 ve 23:20 ® osprey reakce na …
osprey
  • tom → Zpomal. Na ligovém závodě tento víkend se smáčky chytalo hodně lidí včetně těch, co obsazovali přední místa. Mnozí využívali i techniku Drop Shot – viz aktuální článek.
reagovat
Úterý 26. října 2010 ve 23:05 ® -tom- reakce na …

Osprey → zvláštní, právě že s twisterama, wobama i rotačkama mi to teď docela frčí, kdežto na smáčka ani ň, přitom v létě jsem s nima problém neměl… zřejmě teda něco pěkně mrvim stylově :-) dík

reagovat
Úterý 26. října 2010 ve 22:54 ® osprey reakce na …
osprey
  • tom → Záběry dostaneš kdykoli, ale na prochytání plochy je wobbler nebo rotačka daleko rychlejší.

Touhle roční dobou už se ryby za plechem tolik nehodní a tak účinnost smáčků roste. Nahrává tomu i koncentrace ryb do míst, kde budou zimovat (proudy se vyprazdňují) a čistší voda.

reagovat
Úterý 26. října 2010 ve 22:49 ® hecht reakce na …
hecht

JohnyMad> zatím jsem nenašel na smáčkování nic lepšího než Microwire 3kg. Teda vlastně jo, ještě lepší je to na samotném vlasci :-)) Letos jsem zatím smáky ale nechal podřimovat, snad se ještě namočí.

reagovat
Pondělí 25. října 2010 v 17:29 ® -tom-

Jak jste na tom se smáčkama v různých ročních obdobích co do četnosti záběrů? Zatím s nima experimentuju krátce, tak sonduju situaci, co je normální (pokud o něčem takovým lze v rybařině vůbec mluvit :-)) ) a co už ne.

reagovat
Čtvrtek 21. října 2010 v 19:51 ® osprey reakce na …
osprey

JohnyMad> Jsou hodně tenká lanka, která se na smáčky, zvlášť na ty větší, dají použít.

Mezi pletenkami nehledej, aby to štika měla fakt potíže cvaknout, když jí to sedne na zuby, to by to muselo být něco na 40 – 50 kg a ani pak ta jistota není absolutní.

reagovat
Čtvrtek 21. října 2010 v 17:22 ® sethy
sethy

Microwire na 6kg…žádný problém.

reagovat
Čtvrtek 21. října 2010 v 15:11 ® ala reakce na …

Dávám lanko na 2,5kg a to je dobré, pohyb smáčka to skoro neovlivní.

reagovat
Čtvrtek 21. října 2010 ve 14:01 ® JohnyMad

Mám jeden dotaz. Jak jste na tom se smáčky a lankem? Zkoušel jsem teď 12tku pletenku Spiderwire EZ Braid (sleva v Tropicu Liberec 1m – 1,99 CZK). Nahazování super. Akce smáčka také. Pevnost výborná. Sice se docela odírá a třepí, ale za ty prachy to pořád ujde. Bohužel na štiku to nestačí. Měl jsem před 14dny na prutě hezkou štiku, smáčka měla v koutku tlamy, takže to dlouho vypadalo na jasný výsledek. Při posledním převalení jí ta pletenka musela přejet přes tu pilku v její tlamě a výsledek byl jasný …jak když ji někdo čistě ustřihne. Zkoušel jsem lanko, ale ze smáčka se stal takový kriplík. Ten báječný pohyb byl ten tam. Co s tím? Silnější pletenku…? Kousek silného vlasce…? Nebo je to lanko OK..?

reagovat
Čtvrtek 21. října 2010 ve 13:35 ® JohnyMad

Posledních pár návštěv Labe jsem dal smáčkům hodně prostoru a musím poopravit svůj názor na jejich fungování na řece. Určitě to bude tím, že se řeka hodně vyčistila. Takže teď je to 1:0 pro smáčky. Rotačky a woblerci přestali fungovat, zato smáčci bodují. Škoda, že jsem o většinu z nich přišel ve vázkách. Budu muset na nějaké výstavě doplnit jejich stav:o)

reagovat
Pondělí 18. října 2010 v 8:09 ® pextr reakce na …

osprey> Ok koupím ten nový.

reagovat
Neděle 17. října 2010 ve 23:33 ® osprey reakce na …
osprey

pextr> Otázka je, co pro tebe znamenají ty tři stovky. A taky je otázka, zda se nedá sehnat levněji. Osobně si myslím, že ten rozdíl zas takový není, aby to zdůvodnilo cenu vyšší skoro o polovinu, dělá to hlavně to, že ta novější verze je novější. Já si kupuju starší verze celkem s oblibou a dodnes chytám na pruty staré přes 10 let.

Takže třeba tady:

http://bohemiafishing.eu/…nning-210-ml

reagovat
Neděle 17. října 2010 ve 20:56 ® pextr reakce na …

osprey> Ok a myslíš, že má cenu ho kupovat i když je o 300 Kč dražší než klasický forcemaster?

reagovat
Neděle 17. října 2010 ve 20:37 ® osprey reakce na …
osprey

pextr> Je to úplně jiný prut, jen je v podobné cenové kategorii a podobně vybavený. Oni využívají úspěšná jména některých sérií dlouhé roky, i když se ty pruty pořád mění.

Takový feeder Catana je verzi od verze jiný, přičemž mě se líbila nejvíc ta úplně první.

S tím Forcemasterem bych řekl, že verze BX (novější) je lepší. Prostě se mi víc líbí. Ve 210 cm je i docela živý a příjemný. Mít ho já před patnácti lety…

reagovat
Neděle 17. října 2010 ve 20:10 ® pextr reakce na …

osprey> a čím se liší BX od normálního forcemasteru?

reagovat
Neděle 17. října 2010 v 19:57 ® osprey
osprey

pextr> Vezmi si Forcemastera ve verzi BX, tem mi ve 210 cm docela seděl. Za ty peníze je to velice slušný prut a dost snese.

reagovat