Vyhledávání
Jak vám vyhovují smáčci
28.11.2008 | farnas | 28.906 zobrazení | 285 odpovědí
Jak vám vyhovují smačci?Jelikoz je to mladá technika, a nastraha, ptam se vas jak se vam zalibila nebo v cem vas zklamala.Muzete davat i fotky smacku nebo ulovky na smacky diky.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 3. prosince 2008 ve 21:28 ® MadMack reakce na …
-
Losfedos – Je to klasicky vlasec na jehož konci je podlouhlé olůvko a cca 15 – 20 cm nad ním je na tom samém vlasci navázán háček (není na žádném přívěsu), který od kmenu odstává v úhlu 90st. Montáž je popsána tak že na navijáku je pletenka, na ni je navázán návazec z fluorokarbonu kde je háček a olůvko. Lov se provádí z lodě nebo v místech kde je dno rychle padá. Ještě oprava, je to současné prosincové číslo časopisu
reagovat - Středa 3. prosince 2008 ve 20:43 ® Losfedos reakce na …
-
muzes to trosku popsat?diky
reagovat - Středa 3. prosince 2008 ve 20:30 ® MadMack
-
Když už je tady řeč o metodách nastražení, dovolím si jednu otázku. Zkoušel jste už někdo metodu „drop shot“? V říjnovém čísle Rybáře o tom vyšel zajímavý článek.
reagovat - Středa 3. prosince 2008 ve 20:03 ® Losfedos reakce na …
-
skus Mustady.je tam hodne gramazi a velikosti a jsou ostre,ale treba i muskarsky,zalezi jak chytas jestli na jig-hacky nebo hacek a brocek,jak se jiz zminovali kolegove…
reagovat - Středa 3. prosince 2008 v 19:54 ® Vapi reakce na …
-
ja teprve se smacky zacinam uz jsem si koupil asi sest 8cm smacku ale jeste fakt nevim jaky jim tedy koupit hlavicky?poradi mi nekdo co je podle nej nejlepsi?a jaka velikost je idealni?
reagovat - Středa 3. prosince 2008 v 19:49 ® Losfedos
-
ja jsem natom podobne taky mne to vzalo chytam skoro jen na smacky,ale je se neustale co ucit…
reagovat - Středa 3. prosince 2008 v 19:24 ® Tomik reakce na …
-
Souhlasím,Přichyho smáčci jsou ty nejlepší který jsem kdy měl v ruce, na srazu jsem si udělal pěknou zásobu, tak mi to snad do dalšího srazu vydrží..:)
reagovat - Středa 3. prosince 2008 v 18:51 ® HaD reakce na …
-
prichy: musím říct, že Tvoje smáčky jsou jedny z nejlepších. Fakt mazec. Škoda, že jsem je už skoro všechny utrhal
reagovat - Středa 3. prosince 2008 v 18:37 ® Prichy
-
A ja doplnim jeste jednu metodu, kterou zna a pouziva malo lidi. chytam s marmyskou a smackem, cela montaz je velmi lehka a „da“ si chytit i velmi lina ryba. Takze bud pouzivam marmysku ( s tim prisel kostnak) nebo oluvka vkladaci do nastrahy (to je bassikovo recept)…klesa to krasne pomalu a jsem schopen s tim prakticky na miste imitovat skomirajici rybku. Docela problem je se to naucit (prakticky nemozne s chvejkou) …osobne tomu rikam chytani s volnym vlascem, zaber skoro nejde citit a vetsinou uz ryba bezpecne vysi na hacku a okoun 15cm ma v sobe celeho smacka 10cm!!
doporucuji vyzkouset!!!
prakticky chytam jen na smacky (malo rotacky a popy), bavi me to, i kdyz zrovna neni den co hod do zaber. co se tyce vyrobce, tak preferuji made in prichy
reagovat - Středa 3. prosince 2008 v 18:17 ® Ftmči
-
kubas: To jsem zkoušel, ale není to ono.
reagovat - Středa 3. prosince 2008 v 17:56 ® kubas
-
Doudleban: tak zkus ty smáčky zkrátil nožem????
reagovat - Středa 3. prosince 2008 v 16:31 ® HaD reakce na …
-
hecht: já osobně znám obě dvě „školy“ a oba způsoby, resp. typy prutů používám. Podle mého názoru lze smáčkovat oběma způsoby velmi efektivně a úspěšně, jen je prostě potřeba jinak s prutem pracovat. Pro mě je smáčkování v současné době asi vrchol v přívlači – je to neuvěřitelně zábavné a když alespoň trochu baštěj, tak i účinné.
reagovat - Středa 3. prosince 2008 v 16:10 ® farnas
-
To jsem rad ze se to tady ozivilo.Je to dobre ze vam smacci vyhovuji je to skvela nastraha.
reagovat - Středa 3. prosince 2008 v 15:16 ® 3stan
-
smacky su u mna tohtorocnym favoritom. chytam vacsinou len na tie najmensie. mne na to vyhovuje chvejivka,mam TD 275 1–7g. napichujem rovno na jigy 0,5–1g. berkley smacky sa mi velmi neosvedcili. mal som ich par,ale vela ryb nenachytali,asi to s nimi neviem. naopak tie z nastrahy.cz mi nachytali plno ryb,hlavne ostrieze,pstruhy,zubace a stuky mensich velkosti,jalce,par pleskacov a kaprika.
reagovat - Středa 3. prosince 2008 v 11:31 ® Ftmči
-
Smáčkům jsem se začal intenzivně věnovat letos na podzim a musím přiznat, že mě to opravdu chytlo a dokonce to chytlo i ryby
. Co se stylu týče, tak já používám metodu s jigovkou a ,,ocasem", ale docela mě zajímá i nastražení na pateronoster, jak ho popisuje Tucnak11 (aspoň myslím, že to byl on). Smáčky používám od firmy DAM, ale je to taková znouzecnost, protože aby chodili, jak si představuji, tak je musím uvařit a natáhnout, potom jsou super. Nevýhodou je, že nejmenší mají 77mm, takže po natažení je to nějakých 9cm. Okounům a štikám ta velikost nevadí ani v nejmenším, ale na pstruhy budu muset sehnat nějaké menší.
PS: Mám jednu podotázku. Používáte při smáčkování lanko? Já ho nepoužívám, protože mi připadá, že s ním chodí jako ,,prasopes", ale když mi to pak štika ukousne, tak to docela mrzí. Používám háčky bez protihrotu, takže rybu by to nemělo poškodit ani v nejmenším. Zajímá mě tedy, jak to řešíte vy.
reagovat - Úterý 2. prosince 2008 ve 23:12 ® hecht
-
Co se týče těch samotných smáčků, tak zatím to nejlepší mám od NÁSTRAHY CZ. Berkley mám taky ale jak výběr barev a druhů je tam dost omezen.Větší konkurence by tady v Čechách asi neškodila.
reagovat - Úterý 2. prosince 2008 ve 23:09 ® hecht
-
Nechci se stavět jako odborník na smáčkování, ale zatím jsem tak nějak poznal dvě školy na tento lov. 1 – Bratři Rosypalové propagují lov na prut ala kravský ocas, a smáčky nastražovat na jig hlavičku.
2 – bass (p.Brávek) zase doporučuje chvějivou špičku a nastražuje na streamrový háček a předřazenou zátěží.
Osobně se mi lépe chytá na ten ,,kravský ocas'' s jig hlavičkou.U mě to je tak trochu slabostí pro ten typ prutu. Při tom dávání broku před smáčky se mi to motá a není tolik dle mého cítit ten chod. Smáčky mám poslední dobou moc rád, k mojí škodě je většinou používám hlavně až v chladnějším období.
reagovat - Úterý 2. prosince 2008 ve 22:29 ® skwor
-
Mám obě ruce levý a na smáčky to neumím. Něco jsem pochytal na berkley, ale žádná sláva. Mám radši kopyta.
reagovat - Úterý 2. prosince 2008 ve 13:26 ® Prichy
-
Nechce nekdo chvejku od Dragon Mystery Ultra Lite 2.70m 2–15gr. Jednou jsem mi mel u vody, me proste chvejivka nesedi! za 8 kil ji prenecham
reagovat - Pondělí 1. prosince 2008 ve 23:44 ® cormaxx
-
Já na smáčky chytám rád.Ale berkley mi vyhovují víc.Ti z nástrahy.cz mi nějak nesedí,i když ryby na ně mám
reagovat - Pondělí 1. prosince 2008 ve 22:40 ® MadMack reakce na …
-
ZANDER – na smáčky jsem měl několik chvějivek i tebou zmiňovaný Force Master. už jsem to někde jednou psal. na „měkkohubé“ ryby (okoun, kapr, karas, bílá ryba) je chvějivka dobrá volba, ale u tvrdohubých ryb je někdy problém se zásekem. Třeba u pstruhů jsem dostal z vody 1 na 5 spadlých. Teď mám tenhle prut v délce 220+15cm a nemůžu si stěžovat www.okonek.com.pl . Vsuvná špička perfektně signalizuje záběry a tvrdší prut pojistí zásek.
reagovat - Pondělí 1. prosince 2008 ve 21:38 ® Prichy reakce na …
-
Zander: vodim na normalnim prutu, chvejka mi nevyhovuje tez
reagovat - Neděle 30. listopadu 2008 v 0:03 ® ZANDER
-
doctor.fish- já to nikomu nenutim, ale zkus vodit smáčka na tvrdym polenu a na ´´žůžu´´ podle mě je to rozdíl( záleží na tom jak komu to vyhovuje)
reagovat - Sobota 29. listopadu 2008 ve 20:30 ® doktor.fiSh reakce na …
-
Ja teraz používam BUSHIDO
reagovat - Sobota 29. listopadu 2008 v 19:10 ® Losfedos
-
jake pouzivate hacky jigove a ostatni?dekuji za odpovjedi.ja pouzivam Mustad.
reagovat - Sobota 29. listopadu 2008 v 16:29 ® doktor.fiSh reakce na …
-
pozri na mikado lexus sapphire spin 2,2m do 7g. Ja ho mám a spokojnosť veľká, vydrží neskutočne veľa. Mne sa s tým smáčkuje super, odporúčam. Keď chceš dobrú cenu, pozri www.moss.sk, ako vyzerá uvidíš tu www.mikado.cz
reagovat - Sobota 29. listopadu 2008 v 16:24 ® doktor.fiSh reakce na …
-
ten kravský ocas nie je pravidlo, a ani nikde nie je napísané že to je nato najlepšie. Ja si to moc nemyslím…
reagovat - Sobota 29. listopadu 2008 v 15:13 ® ZANDER
-
chvěkivka na to neni nejvhodnější. měl by to být ´´kravskej ocas´´ jak říkal Tomáš Rosypal v dvd přívlač. já používám shimano force master , to je správný ´´žůžo´´ =)
reagovat - Sobota 29. listopadu 2008 ve 12:06 ® Losfedos reakce na …
-
podivej se na www.rsp-fishing.cz Rybářské potřeby : rsp-fishing.cz tam sou lehky chvjejivky.
reagovat - Sobota 29. listopadu 2008 v 10:25 ® SAMI
-
Dobrý den, prosím jaký byste mi doporučily levný prut na smáčkování spíš těch menších smáčků?? Cena tak do 1 500, jelikož nevím jestly mě to chytne. Děkuji moc.
reagovat