Chytej.cz

Hotové krmení. necteno

25.11.2008 | Piranha | 15.521 zobrazení | 137 odpovědí

Zajímalo by mne, jaké kdo z vás používá hotové krmení, nebo posilovače, jak si je různě míchá a připravuje, pro lov na feeder či plavanou. Na našem trhu je velká škála výrobků od např. polské firmy Lorpio, nebo již tradičně anglické firmy.Pište sem zkušenosti jak směs mícháte, posilujete a které kam jsou vhodné.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   5 4 3 ...
Sobota 14. února 2009 v 9:43 ® Piranha
Piranha

hm zajimavy.Ale tyky si myslim ze je chleba a chleba a vubec je pecivo a pecivo, anglani vezmou bilej toastovaci chlepa a namocej ho do misky a pak z nej lehce udtrhavaj dokola takovy pasky a ty davaj na hacek, drzi jim to v proudu a neni to rozbředly.Ja to zkouselk s nasim toustakem a padalo to nekdy uz pri letu, natoz kdyz to spadlo na hladinu.Chce to zkouset ktery pecivo by bylo ai nej.

reagovat
Sobota 14. února 2009 v 5:48 ® mirmen

V zimě jen prosetou strouhanku trochu líznutou černým posilovačem od m.v.eynde, přisypávám k tomu lžičku hnědého potravinářského barviva ( sáček je asi na pět litrů směsi )a sůl váhově cca 1 : 4 , přidávám po promíchání jemně prosátou hlínu ( pokud jsem nebyl línej lempl a napodzim si ji připravil do kýblu ).

Co mně docela fungovalo na řece při oblevě ( chytání někdy kolem půlky února, kdy se denní teplota vzduchu dostala několik dní za sebou na + 4 až 7°C a voda v řece šla asi o 0,5–1°C nahoru ), tak to byl obyčejnej chleba, kterej jsem den před lovem namočil do kbelíku s vodou ochucenou lžičkou black turbo od v.d.eynde .. chleba jsem druhý den opatrně vymačkal ( nesmí se uhníst na těsto !!!) a nadrolil. Stačilo prohodit hrstkou chleba tišinu a do hodiny začínaly první záběry plotic, podouství a malých cejnů.

reagovat
Pátek 13. února 2009 v 8:19 ® Piranha reakce na …
Piranha

Mirmen to je vsechno dobre napsany, ale tuhle smes, nebo mixy, bych si mohl dovolit pouze tak od kvetna do zari,ale co pri mrazejku.Davas taky nejakou smes, prosetou a jemnou.Toto je podle mne tak do rozjety sezony.

reagovat
Pátek 13. února 2009 ve 4:32 ® mirmen

Většinou si s krmením moc nehraju.

Na lov cejnů volím krmení na plochu, jako partikl kroupa ( ochucená posilovačem ) + sypká směs ( kuku šrot, vločka, strouhanka, případně nějaká hrubě mletá olejnina ).. dávám menší podíl profi směsi ( sirenne x21, master gara aj.) Podle proudu a potřeby zatížení přidávám hlínu nebo – na parmovce – štěrk ).

Při cíleném lovu kaprů vnadím většinou jen sladkou kukuřicí na plochu a vyvarovávám se krmení, kterým bych natáhl množství bílé ryby.

Asi nejvíc péče věnuju přípravě při lovu s boloňkou.

Oblíbené posilovače a směsi např. od firem Sensas, v.Eynde, Milo, La sirenne a kdysi ( už se do Čech nedováží ) Master Gara.

Pokud si chci dát záležet, tak s plnou parádou, tj. sítem , kvalitní hlínou, kalibrovaným štěrkem …

Nechytám závodně a dobu, kdy jsem chtěl nachytat co nejvíce ryb za vycházku, už mám za sebou.

reagovat
Pátek 13. února 2009 v 0:28 ® čabi
čabi

Tak vznikne totok.A ryby to mají strašně rády!

reagovat
foto/forum/2009/th-img7543.jpg
Pátek 13. února 2009 v 0:27 ® čabi
čabi

Když smíchám totok

reagovat
foto/forum/2009/th-img7542.jpg
Čtvrtek 12. února 2009 ve 23:01 ® Michal/
Michal/

Jako já vám to řeknu takhle, krmení si moc často nekupuju, kupuju ho spíš jen na závody ať to stojí za to, ale jinak si vystačím s obyč nahrubo pomletou kukuřicou, trochou ječneho šrotu, posilovačem a to stačí. Popřípadě dodám lněné semínko.

Prasek> Jo o tom sem už slyšel, ale stejně si myslím, že to nedělá až tak velký rozdíl v aktivitě ryb, nebo se pletu?

reagovat
Čtvrtek 12. února 2009 ve 22:55 ® Alov
Alov

Prasek> Tak jako samo že to vždycky nejde. Ale já naštěstí urbana neprovozuju, takže s tímto psím dipem nemám zkušenosti :-D

reagovat
Čtvrtek 12. února 2009 ve 22:55 ® Prasek_2007
Prasek_2007

Máro buď v klidu.Důležitej je obsah,ne forma.Zase máš určitě jiné přednosti.Jednou nám to ukážeš… Tak dobrou a FEEDERU ZDAR

reagovat
Čtvrtek 12. února 2009 ve 22:53 ® Prasek_2007
Prasek_2007

Jmenovec Michal:No tak těch důvodů,proč se přidává hlína do futra je víc,ale o tom až třeba jindy. Alov: no ono to zní sice hezky,hlínu co nejblíž qodě,ale ne vždy je to možné.A pokud jde o urbanfishing,tak bývá dost prochc.ná od čtyřnohých mazlíčků.To pak kopu a kopu a kopu,alespoň 40 cm. Když už dám 500kč za kýbl kvalitního krmení,tak si to přece nezkurvím chc.nkama…

reagovat
Čtvrtek 12. února 2009 ve 22:49 ® Michal/
Michal/

A je po srandě :-D

reagovat
Čtvrtek 12. února 2009 ve 22:48 ® 1Mara
1Mara

Michale to je pravda to jsem taky otom četl že je nejlepší z místa co chytáš, ale vím otom hovno ale ty my rozumíš viď. A pro ostatní y,í píši jak se mi líbý páč jsem do této doby dokavaď jsem neměl počítač češtinu nepotřeboval páč si vydělávám slušně rukama a mám víc jak někdo v kanclu. No a jestli jsem vám tolik pro smích a prdel tak pardóón, srandu beru schození néé . Tak se tu mějte chlapcí .

reagovat
Čtvrtek 12. února 2009 ve 22:47 ® Michal/
Michal/

Saláme tY uŠ zase prudÝš kFÚlY tÍ češŤYŇe? Že se na to nevybodneš :-D

Jinak ta hlína v krmení není špatná věc, já ju tam dávám kvůli barvě a taky kvůli tomu, že to naředí krmení a je toho víc.

reagovat
Čtvrtek 12. února 2009 ve 22:46 ® Alov
Alov

Mara> Hlínu zásadně přidávám až u vody a beru ji pokud možno co nejblíž k vodě. Ona totiž ta hlína opadá ze břehu do vody a obsahuje různé breberky atd atd atd a zbytek už ti doklapne ne ?

reagovat
Čtvrtek 12. února 2009 ve 22:43 ® Salmo reakce na …
Salmo

1Mara> Abych odčinil tu buzeraci za hrubky – hlína se do krmení přidává a dá se i koupit.Jednou z možností je,že si jí nahrabeš v krtinci.Ostatním se omlouvám,že jsem vám zkazil zábavu :-)

Jinak ve slově slyšel se píše tvrdé Y

reagovat
Čtvrtek 12. února 2009 ve 22:41 ® Prasek_2007
Prasek_2007

Nebuď vztahovačnej.Hlína se samozřejmně prodává.To jsi slyšel správně.Já jen prostě upřednostňuju hlínu z místa,kde chytám.Něco mi říká,že hlína nakopaná v Pardubicích je prostě jiná,než ta např. děčínská.A mys­lím,že stejně uvažují i ryby…

reagovat
Čtvrtek 12. února 2009 ve 22:39 ® 1Mara
1Mara

To jse pochopil a i věděl že si jí někde naberete,ale já slišel,ale nepamatuji se kdo mi to řekl a i jsem četl že se to dá koupit a právě proto sem si jí chtěl koupit . nóó to je vše . A jestli je to hovadina a hlína se neprodává tak se omlouvám a beru to vše zpět :-(

reagovat
Čtvrtek 12. února 2009 ve 22:36 ® Prasek_2007
Prasek_2007

hele ty si asi sedíš na laně od člunu ne? Psal jsem ti přece,že nechybí v mém krmení,jen jí nekupuju a proto si s sebou beru tu zedn.lžíci.kopišto kamaráde?

reagovat
Čtvrtek 12. února 2009 ve 22:34 ® 1Mara
1Mara

Kurna už si nepamatuji kde jsem to četl že se dá ta hlína specialně koupit do toho krmení a že je těžka a lehká ? :-((

reagovat
Čtvrtek 12. února 2009 ve 22:32 ® 1Mara
1Mara

Hele a co přidávají federaři ko krmení přeci hlínu néé ?

reagovat
Čtvrtek 12. února 2009 ve 22:32 ® Salmo reakce na …
Salmo

1Mara> Snažil jsem se to zakecat,ale nakonec ti to došlo.Buzerace to není,ber(beru) to s humorem.Proto tam byl ten smajlík :-)

reagovat
Čtvrtek 12. února 2009 ve 22:31 ® Alov
Alov

Mara> Já teda na ryby kupuju různé hovadiny, ale že bych koupil hlínu, to mě teda v životě nenapadlo :-D D

reagovat
Čtvrtek 12. února 2009 ve 22:31 ® Prasek_2007
Prasek_2007

Jakej jíl? Prostě hlínu nekupuju… Ale rozhodně nikdy nechybí v mém krmení…

reagovat
Čtvrtek 12. února 2009 ve 22:30 ® 1Mara
1Mara

Tak jíl nó ? nebo có teda :-D DD

reagovat
Čtvrtek 12. února 2009 ve 22:28 ® Alov reakce na …
Alov

1Mara> Ty budeš kupovat hlínu??? Jako nějaký substrát na muškáty nebo co?? :-O

reagovat
Čtvrtek 12. února 2009 ve 22:27 ® Prasek_2007
Prasek_2007

Nikomu to neříkej,ale já jsem ještě nikdy žádnou hlínu nekupoval.Na závody si ale nezapomenu vzít s sebou zednickou lžíci a síto.Že nevíš na co? :-)) ))))

reagovat
Čtvrtek 12. února 2009 ve 22:24 ® 1Mara
1Mara

Děkuji ti vřele chlapče :-D DD No to je jasný , ale stejně si nechám od tebe poradit. Vím že si koupím hlínu do proudu a na stojáky , ttx,pečivo,no atd :-D DD

reagovat
Čtvrtek 12. února 2009 ve 22:21 ® Prasek_2007
Prasek_2007

Mára: zase tak tragický to není.Spíš jde o to,aby sis udělal obrázek o nabídce a možnostech.Ne­musíš brát krmení na celou sezónu najednou.Prostě vezmeš pár kilo a uvidíš,co ti bude vyhovovat.Oba Ouřadové(proda­vači)rádi poradí.Pak už mi vždycky jen písneš,co potřebuješ a já to přivezu.V sezóně jsem u nich min. 1 týdně…

reagovat
Čtvrtek 12. února 2009 ve 22:15 ® 1Mara
1Mara

Salmo ty voe teď mi to došlo , zase buzeruješ kvůli češtině ? dej stím už pokoj voe, starýho psa novým kouskum nenaučíš :-D DD

reagovat
Čtvrtek 12. února 2009 ve 22:14 ® Salmo
Salmo

1Mara> Tak tak…

reagovat
novější starší
Stránky:   5 4 3 ...