Vyhledávání
Hotové krmení.
25.11.2008 | Piranha | 15.532 zobrazení | 137 odpovědí
Zajímalo by mne, jaké kdo z vás používá hotové krmení, nebo posilovače, jak si je různě míchá a připravuje, pro lov na feeder či plavanou. Na našem trhu je velká škála výrobků od např. polské firmy Lorpio, nebo již tradičně anglické firmy.Pište sem zkušenosti jak směs mícháte, posilujete a které kam jsou vhodné.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Sobota 29. listopadu 2008 v 15:05 ® Juraj reakce na …
-
Piranha: Úchyl to fakt není. Podobným stylem vnadění, se Pepa Konopásek stal letos vícemistrem Evropy v plavané.
reagovat - Sobota 29. listopadu 2008 ve 12:26 ® BlueShark
-
Prasek_2007: co ty na tu hlinu samotnou?
reagovat - Sobota 29. listopadu 2008 v 9:46 ® Piranha reakce na …
-
Na poli to nepochcavaj psi.Ale vim ze existuje kupovana hlina, balena v balickach.I sterk se prodava do krmeni.Ale s tou cistou hlinou bez krmeni mne rozsekal.Ale kdyz to tak vezmu, tak proc ne, je to zadarmo a ten mrak plnej cervu patentek a sekanych zizal musi byt neodolatelnej.
reagovat - Sobota 29. listopadu 2008 v 8:41 ® Prasek_2007
-
Podle mně je nejlepší hlína z místa,kde chytám.Samozřejmně není správné ji brát z krtiny, kterou ochcává kdejakej pes…
reagovat - Sobota 29. listopadu 2008 v 8:32 ® filip111
-
já míchám TTX zhruba stejně jako Prasek_2007 někde na netu, jsou stránky věnované pouze feederu a krmení jsem začal míchat tak nějak podle nich a je to ok. Ještě jsem zkoušel doma experiment prosít kukuřičnej šrot přes jemné síto a pak jsem to zalil vařicí vodou a výsledek byl taky dobrý.
Kupujete si hlínu? nebo berete venku?
reagovat - Sobota 29. listopadu 2008 v 0:23 ® Piranha
-
Tak panove, dneska jsem mluvil s jednim kolegou, on mi rekl ze chyta na plavanou.Vim ze chyta ryby, ale nevedel jsem ze uz 5 let chyta na plavanou, jak s bicem, tak i s matchovim prutem na propad i na houpacku s bolonkou.Kecaly jsme asi 3 hodiny a kdyz doslo na krmeni, tak mne kurevsky, doslova vyvedl z omylu
.Ten blazen pouziva k vnadeni ,,pouze" hlinu, jilovinu, kterou doplnuje cervama, zizalama na sekanyma, patentkama a obcas to dipuje.Nikdy prej do vody nehaze jak rekl zemlbabu
.Zadny krmeni, jen cista jilova hlina, ktera pry je odolnejsi vuci vode a pomalu se rozpada. Ja jsem mu rekl ze je uchyl, jinak necham kazdyho at se vyjadri.
Ale stejne to na jare zkusim
reagovat - Pátek 28. listopadu 2008 v 16:23 ® Piranha
-
Proc by ne.Nemusim to prcse zlejt sprchou.Mozna, nebo spis urcite toho trapera tam bylo vic, tak kilo.Vse jsem sesypal dohromady a potom jsem to vlhcil tak, aby mi to sedelo v ruce, aby to bylo po zmacknuti ve tvaru.
reagovat - Pátek 28. listopadu 2008 v 16:02 ® Prasek_2007
-
Piranha: Nějak mi nesedí ten poměr TTX a suché směsi.Namočil jsi 1/2kila TTX – z toho podle množství vody je min 1kg buchta.Do té jsi dal jen 1/2 kg trapera na řeku? To je trochu málo ne?Muselo to být bláto. Pokud chci namíchat 17l kýbl( běžná velikost ),použiju: 1kgTTX+voda 2litry 1litr melasa 3–4kg suchá směs 2–3kg hlíny suché posilovače v prášku – ne vždy Toto celé mírně dovlhčuju,podle požadované konzistence. Potom 2× protáhnu sítem a kýbl je plný. Zde je jasně potrné,že poměr TTX a suché směsi je min 1:3
reagovat - Pátek 28. listopadu 2008 v 15:08 ® Piranha reakce na …
-
No tak to se na mne nezlob, ale asi te napalili v prodejne.Ja si trapera prosejvam, abych ho mel jemnyho pekne a nikdy jsem tam nenasel sebemensi sracku,ktera tam nepatri. Proste ja mu verim, mam s tim dobry zkusenosti a je dobre michateelnej s jinyma znackama a posilovacema. Dneska jsem byl pofeederovat na labi.Namichal jsem ingredience takove: 1/4kila TTX hruba Eynde, 1/4 kila TTX jemna Eynde, 1/2 kila traper na reky, posilovac brase vanila traper, dve polevkove lzice a hrst anglickych vlocek cervene/kriklave traper.Do toho jsem primichal 2,5 dl cervu bila/cervena 3:1.Makalo spolehlive a zachytal jsem si i v teplote tesne nad nulou.Ta Lorencovska plotice, co je nize vlozena, jsem slysel, ze je na zimu luxus a dost prodavana.Pochvaloval si to i letosni mistr čr ve feederu.
reagovat - Pátek 28. listopadu 2008 v 9:56 ® bobajz reakce na …
-
Bohužel,dosud mne polské výrobky nepřesvědčily o své kvalitě.A to se týká všeho,nejen rybařiny.Trapera,lorpio,boland,carpio jsem zkoušel,ta cena je lákavá.A to jsem nepoužíval ty nejlevnější.Ale když se mi při míchání směsí do ruky zapichovaly různé sponky,náboje do koně,dráty a tahal jsem z toho různé zbytky umělých hmot,došel jsem k názoru,že se prostě pozametá podlaha v pekárně a hle,máme prvotřídní krmení pro Čechy.Děkuji,nechci!
reagovat - Čtvrtek 27. listopadu 2008 ve 23:00 ® Juraj reakce na …
-
Futureriver: Existuje taky týdenní a možná i denní povolenka.
reagovat - Čtvrtek 27. listopadu 2008 ve 22:58 ® Juraj reakce na …
-
Piranha. Tak o tomhle jsem tu psal bobajzovi. Nedivte se, že když koupíte zrovna tohle krmení, tak pak píšete, že Traper je „polská patlanina“ Neříkám, že za určitých podmínek nefunguje, ale teď to považuju za střelbu těžce vedle. No ale zkus. Na rybařině je krásný, že je občas nevyzpytatelná a někdy skutečně funguje, co by vůbec nemělo.
reagovat - Čtvrtek 27. listopadu 2008 ve 20:38 ® Futureriver
-
Juraj: Ahoj ,no sice jsem si už teda koupil To Lorpio Speciál plotice..,mno ale nikam nejedu…
reagovat,jelikož jsem mluvil se strejčkem ,že teda přijedu,ale pro kontrolu jsem se ptal jestli tam platí středočeská(jelikož na mě vychrlil,že se jede někam na Labe.. a nebudem chytat v Praze jak jsme se domlouvali..)a on že tam už neplatí středočeská tak jsem v háji jak strana lidová jelikož u nás nechytnu většího kapříka jak 40cm..(násaďáci..)né on kvůli mně nemohl změnit flek.. snad máte ohleduplnější strýčky..tak ahoj
- Čtvrtek 27. listopadu 2008 v 17:52 ® Piranha
-
Tenhle typ neznam.Vypada lakave.Ja jsem dnes koupil trapera na reku 5 kg a traperovskej posilovac.Dostal jsem k tomu dve kilovky zakladniho TTX.Bylo to v regale delsi dobu, tak mi je dal gratis.Zitra vyzkousim intenzivnejsi smes jemnou s velkym mnozstvim cervu.Vic jak kilo tam nenahazu, uz je pozde.Na stojak, ted, by se asi hodily ciste jen slepeny cervy.
reagovat - Čtvrtek 27. listopadu 2008 v 15:02 ® Juraj reakce na …
-
Futureriver: Jo to je ona.
reagovat - Čtvrtek 27. listopadu 2008 ve 14:06 ® Futureriver
-
Juraj- myslíš tuhle plotici .. ,když tak bych si jí zkusil koupit,jestli ji budou mít v rybářství
reagovat - Čtvrtek 27. listopadu 2008 v 0:33 ® Juraj reakce na …
-
Futureriver: Jo a používej krmení tak jak je(jen navlhči popř. dolep a jen do krmítka. A neper to tam jak gembler do forbesu. Méně teď už znamená spíš více.
reagovat - Čtvrtek 27. listopadu 2008 v 0:28 ® Juraj reakce na …
-
Futureriver: Skus plotici speciál černou od Lorpia, nebo perform feeder černý od Gutkievicze. (nenech se splést tou ploticí, natahuje kapříky docela spolehlivě. Vůbec nejlepší asi bude Sensas 3000 carpes et gross poissons noir. To ale je trošku dražší řešení, ale podle dotazu budeš asi Čížek a tam na to je. Možná radím tak trošku naslepo, protože Vltavu vůbec neznám, ale u nás tohle zabírá. U nás bych ti řekl, že kapřík je teď už spíš klika, než cílený lov. Přeju hodně štěstí.
reagovat - Středa 26. listopadu 2008 ve 21:52 ® Futureriver
-
ahoj lidi nechtělo se mi zakládat kvůli této otázce nový téma je skoro podobná..(snad Piranha promine..
reagovat) Jaká je úspěšná krmítková směs a nástraha ke krmítku teď na konci listopadu a budoucího prosince. Potřeboval bych si chytit jednoho vánočního kapříka v Praze na Vltavě.Předem děkuji za nějakou odpověď Petrův Zdar
- Středa 26. listopadu 2008 ve 21:47 ® filip111
-
já používám kupované směsi lorpio, traper nebo milo, jako základ TTX a k této směsi přidávám červy a na jaře a v létě vařenou kukuřici, pšenici, řepku, pražené konopné semínko a když jdu na řeku, tak přidávám strouhanku opraženou na sucho ta pak plave a vyplavuje krmení. Většinou se snažím krmení barvit podle barvy dna, když jdu na místo, kde je tmavé dno, tak udělám tmavší krmení a naopak.
reagovat - Středa 26. listopadu 2008 ve 20:38 ® mayor
-
kupuju pro mojku z jara to lorpilo a je good…jeste redim abi nebilo tak silne
reagovat - Středa 26. listopadu 2008 v 19:25 ® Juraj reakce na …
-
Bobajz: Není Traper, jako Traper. Řada Gold (černý obal) je podle mě za Sensaskou druhý nej. krmení na trhu. Když koupíš 5kg pytel za 130kč a ještě to řízneš 1/1 (nebo víc) s kukušrotem, není divu, že nemáš výsledky. Jinak Poláci jsou podle mě skutečně světová dvojka a to i v kvalitě. (Lorpio, Gutkiewitz)
reagovat - Středa 26. listopadu 2008 v 15:50 ® Kubah
-
Já ještě na jaře použíbal Lorpio nebo Traper, ale od léta jsem si začal míchat domácí směsi a nemůžu si stěžovat
reagovat - Středa 26. listopadu 2008 ve 13:54 ® Piranha reakce na …
-
Bobajz, ja mam na ne celkem dobre uspechy a ryby viz diskuze feeder.Jsou vuni lakave i pro mne
reagovat, pokud bych mel moznost dostupne kupovat madarsky krmeni, nebo jiny např. italsky ci anglicky, tak bych ho urcite otestoval.Pres net to jde taky, ale pokud to vezmu do ruky vidim skrz pytlik slozeni, jestli je to hruby, nebo jemny a nekdy to i citim. Ale dostupnost vetsiho mnozstrvi cervu, na litry, to je problem a cena uz tuplem, ale neco jsem pras kamose uz obevil.
- Středa 26. listopadu 2008 v 11:19 ® bobajz reakce na …
-
Já jsem loni zkoušel Trapera a už nikdy více.Celý trh zaplavili Poláci a ať dělají radši něco jiného.Polák by měl jen šmelit a kšeftovat,ale proboha,hlavně nic nevyrábět.A s tím krmením je to stejné.Začal jsem používat maďarské krmení od fy TOP MIX a je to úplně o něčem jiném.Cena srovnatelná a kvalita o tři třídy vyšší.A o Timáru platí totéž.Ale je to věc názoru.Někomu ty polské patlaniny třeba fungují.
reagovat - Středa 26. listopadu 2008 v 8:15 ® Piranha
-
Podle mne je zakladni slozkou kukuricna moucka.Hrubost uz zalezi na pouziti a rybe.Jinak ja jsem do krmeni dodaval jeste sojovou mouku a lnene seminko.V nove sezone bych vyzkousel i vareny kroupi pridavat do krmeni.Posilovace si mslim ze jsou velice ucinny a nekdy proste nez nej ryby nepujdou.
reagovat - Středa 26. listopadu 2008 v 0:17 ® Alov
-
Ale taky zvažuju přípravu směsí od A do Z jak se říká. Levnější to asi trošku bude, ale mě na tom hlavně láká to objevování. Nějaký receptíky už mám vymyšlené, tak jak odzkouším, tak dám vědět
reagovat - Středa 26. listopadu 2008 v 0:13 ® Alov
-
Lorpio med kapr nebo scopex + strouhanka se šrotem 1:1. Na 3 kg navlhčené směsi hrst konopí, 3 krabičky červů, menší konzervu bonduelky a když už jsem moc zoufalý, tak nasekané žížaly. Na dobervení krtinec. Posilovače komerční nepoužívám. Pokud chci něčím dovonět, tak směs vlhčím vývarem např. s anýzu, tymiánu, skořice atd. Chytám většinou na feeder a rybkám to chutná
reagovat( Jak by taky ne že
DD )
- Úterý 25. listopadu 2008 ve 22:17 ® Michal/
-
mno já bych si rád udělal vlastní krmnou směs od začátku. Nevím co dávaj jako první, myslím tím něco jako šrot a pak do toho ostatní. Dělá si tu směs někdo doma celou sám?
reagovat - Úterý 25. listopadu 2008 v 19:54 ® Piranha
-
ja pouzivam smes na vnadeni rukou, nebo prakem vic lepivejsi a vlhci, na krmitka ussi. Hlina dela divy.Premyslel jsem ze zkusim do namichaneho, proseteho krmeni nasypat suseny mliko a promichat to.Mlecnej oblak by mohl byt taky lakavej
reagovat