Chytej.cz

zvyseni lovne miry ryb. necteno

21.11.2008 | Losfedos | 11.846 zobrazení | 100 odpovědí

zvyseni lovne miry ryb.nebylo by na skodu kdyby se to takrka u vsech ryb zvysilo o 5cm.rybari kteri chytaji pro zabavu by to jiste uvytali a ti co chytaji stylem -kazdou rybu brat ikdyz je mala.at je hodne masa ti by mneli smulu,bouzel je takovych masaru dost.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Čtvrtek 27. listopadu 2008 v 1:33 ® Prutos reakce na …
Prutos

Nazdar Tome Trošku bych rozebral to co jsi napsal Pepovi. Nemyslím si,že by došlo k poklesu příjmů. Protože… povolenka by stála cca 5× tolik co dnes (vycházím z Pepových 4000 a z dnešní ceny MP MRS) To znamená, že pro udržení současného příjmu by stačila pětina členské základny. Pokud by se tak opravdu stalo a 4/5 členů „složily funkce“ , citelně by se odlehčil tlak na revíry při zachování současných zarybňováků (pač prachy by na to byly). Jak by se kdo u vody choval je věc druhá. Pokud by odešla řekněme třetina členů, zbylo by myslím poměrně dost financí na zřízení a chod profi RS. Pak by se dalo spekulovat jak moc by se ve skutečnosti „ulevilo“ revírům a ohledem na to, jaký skupiny rybářů by se svého koníčka vzdaly. Často si říkám, že si to ostatní představují jak Hurvajs válku, teď když koukám ci jsem napsal tak tak vypadám taky. Nemá to být návrh řešení, jen tím chci demonstrovat, že podlě mě by se při drastickém navýšení cen povolenek, ekonomika svazů nezhroutila. Což by byl základ, přeci jen všecko stojí na penězích.

reagovat
Čtvrtek 27. listopadu 2008 v 1:23 ® Juraj reakce na …

toti: Tak jsem si pozorně znovu pročetl diskuzi a mám dotaz. Co myslíš tím žalostným stavem rybí obsádky u nás v ČR? Bydlím v Jihlavě a troufám si říci, že na většině revírů okolo je ryb jak hnoje. Přesvědčuji se o tom především z jara, kdy zejména na řece všechny druhy ryb předvádí doslova koncert a kapitální kapr mi strhá 18-tku na mém feederu jako prd i několikrát za vycházku. Teď se zase chytají kapitální štiky. Ne jak na běžícím pásu, protože ošálit starou kmotru je pořádný kus umění, ale poměrně často(teď mluvím spíš za kamarády já jsem letos „ukecal“ jen jednu 80-tku). Možná, že jen žiju na správném místě. Prostě žalostný stav rybí obsádky by dle mě vypadal jinak. Cudla: S chutí, ale bez piva. Ač poměrně mlád mám potíže se žaludkem a jak to smíchám tak je i několik dní zle.

reagovat
Čtvrtek 27. listopadu 2008 v 0:04 ® Cudla
Cudla

Juraj :pohoda člověk se má občas nechat vypěnit,pak je odolnější k infarktům,dovedeš si představit tu nudu kdyby jsme se plácali po ramenou a říkali pravdu máš kolego.Zajímavější by to bylo u pivča asi by začla panákovaná!!!!

reagovat
Středa 26. listopadu 2008 ve 23:55 ® toti reakce na …

Tak to se s Tebou rozhodně přít nehodlám a naprosto souhlasím, že není rozhodně vyrovnaná cena povolenky s tím, co někteří pseudorybáři od vody odnesou. Jak jsem již prve psal, je to těžší problém, než se zdá a kór u čecháčků, kteří se vším jen vy..bávají.

reagovat
Středa 26. listopadu 2008 ve 22:34 ® foks01
foks01

rybarmasar-neboj ..on se na tě někdy někdo vyspí

reagovat
Středa 26. listopadu 2008 ve 22:32 ® Prutos reakce na …
Prutos

rybarmasar: Jdi doprdele, dědku bláznivá! Pěkná fotka, jen trochu málo krve na muj vkus a taky žádný střeva nejsou venku.A ty ryby…dyť vony jsou mírový. Moc se ti ta provokace nedaří…

reagovat
Středa 26. listopadu 2008 ve 22:08 ® rybarmasar reakce na …
rybarmasar

No není to nádhera?Srdce a žaludek by mě krvácel kdybych to měl pustit.

reagovat
Středa 26. listopadu 2008 ve 21:59 ® rybarmasar
rybarmasar

pro mě za mě,to zvedněte o třicet čísel.Já beru vše!Mám čtyřista litrovej mrazák.Tam se vejde ryb.

reagovat
foto/forum/2008/th-img6087.jpg
Středa 26. listopadu 2008 ve 20:51 ® mayor

sori ze ZVYSENIM

reagovat
Středa 26. listopadu 2008 ve 20:47 ® mayor

souhlasim se svisenim rybi miry osobne bych dal 45–50 protoze z 50se 1rybar s normalni rodinou se naji a krmit sousedy je na hov.o zaroven bych dal jen povolenku za 1500kc a na tu povolenku 10ks ryb coz bi bylo kapr za 150kc.jinak bych se s tim nes.al protoze masari jsou proste ho.ada…a konecne bi se zacalo zarybnovat normalne

reagovat
Středa 26. listopadu 2008 ve 20:26 ® pepa Seč reakce na …

Souhlasím, pokud chceš hrát golf, plať za hřiště, jedeš na hory zaplať, chceš rybí maso – dej 1000,– a dělej si co chceš – trochu chybí fin. rovnováha, podívej se ven a nebo na soukr. vody.

reagovat
Středa 26. listopadu 2008 ve 20:12 ® toti reakce na …

Pepo, jistě je Tvůj názor zajímavý a dobře myšlen, ale osobně se domnívám, že do jisté míry stojí jaksi na vodě a mohl by se stát dvousečnou zbraní. Vysvětlím proč. Mnoho členů, kteří platí členské příspěvky, nebo si dokonce kupují povolenky, by v takovém případě možná zvažovalo, zda se jim vyplatí ryby vůbec chytat (legálně). K čemu by to mohlo vést? 1) Při úbytku členů samozřejmě klesne příjem, ze kterého se financuje násada ryb ve svazových vodách. (O tom, co a jak se vysazuje, nechci polemizovat, až tak do toho nevidím.) 2) Jak bys chtěl uhlídat ty rybáře, kteří si tedy povolenku nakonec koupí, aby neporušovali Tebou navržený max. počet ryb. Věz tomu, že by v řadách legálních rybářů přibylo těch, kteří budou chtít, aby se jim vynaložené peníze za povolenku vrátily v podobě masa. Setkáváš se s tím i teď dennodenně. 3) S úbytkem legálních rybářů by jistojistě stoupl počet nelegálních lovců – tedy pytláků, kteří by určitě nechtěli být odhaleni a potrestáni, a tak by přímo úměrně pravděpodobně stoupl počet útoků na rybářskou stráž. Ale je to jen můj názor, možná by to dopadlo jinak. I když v ČR tomu moc nevěřím…

reagovat
Středa 26. listopadu 2008 v 19:05 ® pepa Seč reakce na …

Já si odsobně myslím, že není zapotřebí zvedat míry u jednotlivých ryb. nebráním se tomu. Osobně si myslím, že pokud jde o jednotlivé ceny povolenek, tak tato by se měla alespoň pohybovat kolem 4.000,– Kč, myslím svazové vody. K tzomu by platilo max 30 ušlechtilých ryb. Odpadnou všichni ti nenažranci a masožravci. Náklady – byli by slušní a poctivý rybáři jen spokojeni. bylo by více na ryby a nechytalo by se pod autem,které násadové ryby přivezlo. Každý by si šetřil aby mohl chytat. Jak mi někdo vysvětlí, že si " rybáři" proskrtávají v Zázn. o doch. linky aby jich bylo více a nemuseli jezdit pro náhradní. Co tomu říkáte pánové.

reagovat
Středa 26. listopadu 2008 v 18:10 ® Losfedos reakce na …
Losfedos

to bys jich mnel vic v mrazaku…

reagovat
Středa 26. listopadu 2008 v 18:04 ® Juraj reakce na …

Tak koukám, že se mi podařilo zvednout větší „vlnu“, než jsem zamýšlel. Nicméně za mě to obecně myšlené 50+ podstatě dali už do pořádku jiní a mrzí mě, že jsem Cudlu tak nadzvedl. Samozřejmě, že i mezi staršími jsou lidé se sportovním přístupem. Prostě jsem shrnul, co vidím kolem sebe vč. svého táty, kterého mám jinak moc rád a je to fajn chlap. Ale není v silách nikoho mu vysvětlit, že Kapřík 43 je mřenka, a když jí nechá ještě 2roky plavat, tak to bude slušná rybka a když to budeme dělat všichni tak těch slušných rybek bude přibývat. Rovněž mu nejde na rozum, proč by si z každé vycházky neměl donést kapra, když ho chytí, má míru a nic tím neporušuje. Hodiny, kdy jsem mu toto vysvětloval zlehka, ale i kdy jsem do něj hučel jak liják do rýny bylo mrak a on to stejně nepobral. Proto to 50+ a nebylo to myšleno zle.

reagovat
Středa 26. listopadu 2008 v 17:41 ® chyt a pust reakce na …

ty vrahu.

reagovat
Středa 26. listopadu 2008 v 17:40 ® Deleted reakce na …

foks01 – divil by ses, ale když třeba takové pstruhy vyudíš, tak sníst na posezení třeba tři ryby není vůbec problém…

reagovat
Středa 26. listopadu 2008 v 17:14 ® toti

Zdarec, chlapi, osobně se domnívám, že byť sebelepší zákonná úprava míry či počtu ponechaných ryb u nás v ČR bohužel nevyřeší současný žalostný stav obsádky ryb či dokonce chování jednotlivých rybářů. Bohužel je to jen a pouze na osobnosti rybáře, jak se k rybám bude chovat. Je naštěstí dost rybářů, kteří si současnou situaci uvědomují a k rybám se chovají slušně a korektně, ale bohužel na druhé straně je dost i těch, co si vezmou, vše, co chytnou a k rybám se chovají jak do…tek. Debata o rybářské stráži se jeví též jako bezpředmětná, protože pokud se bude jednat pouze o dobrovolnou činnost, kdy se ke kontrole dostanu jen o svém volnu, jde spíše o trapnou snahu a alibismus, že se něco dělá. Celý problém je mnohem hlubší a komplexnější a jeho řešení by stálo celkem slušné náklady (finanční i materiální), a na to, jak víme, nejsou v ČR peníze. Jinak ale osobně souhlasím se snahou zvýšit nebo i zavést zákonnou míru některých ryb či poupravit jejich hájení. Část rybářské veřejnosti by tuto úpravu určitě dodržovala, a bylo by to vůči řece a rybám gesto úcty, kterou si jistě zaslouží.

reagovat
Středa 26. listopadu 2008 v 16:54 ® petr.esox

Tohle je jen jedna z mála věcí, která se musí udělat – jinak víme všichni kam to spěje. Vždyť většina ryb se ani nedokáže rozmnožit a už se smaží na pekáči a nebo je rozsekaná slepicím souseda. Protože dává skvělá vajíčka.....

reagovat
Středa 26. listopadu 2008 v 16:27 ® foks01
foks01

já bych možná změnil diskuzi na možný počet ponechaných ryb,třeba 6 ks ušlechtilých ryb týdně…přece nesežeru denně 2 ryby

reagovat
Středa 26. listopadu 2008 v 15:02 ® Deleted

Osobně bych míry snížil. Třeba všechny lososovité ryby jednotně 20 cm… Vždyť v těchto velikostech jsou nejchutnější a kvůli nějakýmu předpisu je musím pouštět :-((

reagovat
Středa 26. listopadu 2008 ve 14:34 ® Jak.novi
Jak.novi

Podle mě je 5 cm málo. Já bych to zvedbul minimálně o 10 cm.

reagovat
Středa 26. listopadu 2008 ve 13:33 ® chyt a pust

nebyl by to spatny napad,ale asi neprojde

reagovat
Neděle 23. listopadu 2008 ve 20:44 ® 

PRUTOS, CUDLA, REGULUS…a další. Už jsem se bál, že si roztrháte občanky. Není náhodou z té níže uváděné dizkuze jasné, že máme v podstatě všichni stejný názor, jenže se prostě neumíme navzájem pochopit? Sakra pojďme začít diskutovat o podstatných věcech a nechme spory o tom, kdo je větší hovado, zda mlaďasové, nebo my „50+“!!! Mě je PĚTAŠEDESÁT a troufám si tvrdit, že jsem slušnej člověk i rybář. Tak „vo co go?“

reagovat
Neděle 23. listopadu 2008 v 19:59 ® regulus reakce na …
regulus

Cudla – -:)))))))))))

reagovat
Neděle 23. listopadu 2008 v 19:54 ® Cudla
Cudla

Regulus fakt jsem vylít jsem dost alergickej na ten výraz,smůla byla že jsem to četl od tvého příspěvku…Jinak tvých příspěvků(„nesmí tam být 50+“)si vážím uznal jsem i to že jsem ulít,ale jsme lidi a debaty by byly nudný kdyby všichni měli jeden názor a nikdo by nepěnil co

reagovat
Neděle 23. listopadu 2008 v 19:26 ® regulus
regulus

Cudla – tak to si mě fakt hodně nasral ..... -:))))))

Nee, dělám si prdel, úžasně jsem se pobavil jak jsi vycákl. By mě zajímalo, co by bylo za melu, kdybys takhle netrefil nějakýho vznětlivýho jedince, např … ale to je jedno. Jen nevím proč, mám dojem, že ti malinkej kousek z tý mozajky ještě nedoklapl. To co já jsem napsal a tebe zvedlo " … co jsi napsal „Je jasný, že generaci 50+ nepředěláš“ … " byla citace toho co napsal Juraj 22.11.2008 16:57hod

reagovat
Neděle 23. listopadu 2008 v 16:23 ® gadasnik reakce na …

Prutos:takže f kostce,je to zas jenom v lidech a nemůžeme házet fšecky do jednoho pytle,každý jsme nějakej,ale ten vztah k vodě by jsme měli mít jen ten nejlepší.

reagovat
Neděle 23. listopadu 2008 v 15:33 ® proutnik
proutnik

ano rozhodne zvysit urcite aspon o 10 cm hlavne u bile ryby napr:parma ostroretka podhoustev na rekach kdyz uz nic jineho

reagovat
Neděle 23. listopadu 2008 v 15:19 ® Prutos
Prutos

gadasnik: Někteří budou,někteří nebudou…s tím nic nenaděláš. Taky bych tam nejradši seděl furt. Důchod je pro mě zatim tak trochu sci-fi. Kdoví co bude.
K tvojí odbočce. Tyhle zkušenosti naštěstí nemám. Naše RS pracuje tak jak má, zdá se.

reagovat