Chytej.cz

zvyseni lovne miry ryb. necteno

21.11.2008 | Losfedos | 11.844 zobrazení | 100 odpovědí

zvyseni lovne miry ryb.nebylo by na skodu kdyby se to takrka u vsech ryb zvysilo o 5cm.rybari kteri chytaji pro zabavu by to jiste uvytali a ti co chytaji stylem -kazdou rybu brat ikdyz je mala.at je hodne masa ti by mneli smulu,bouzel je takovych masaru dost.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   4 3 2 ...
Sobota 29. listopadu 2008 v 10:14 ® 

rgb23,albin-a další… „a vvvo tom tto je“.:-)

reagovat
Sobota 29. listopadu 2008 ve 3:17 ® rgb23 reakce na …
rgb23

albin: ono je asi základní rozdíl co se dá očekávat od rybařiny na pstruhovce – dlouhé kilometry zarostlých říček, a mp rybnících – kaluž plná ryb, a neznám moc rybníků, kde se ryby přirozeně rozmnožují a odolávají tlaku rybářů jako na pstruhovkách. Velké přehrady nepočítám, to je vždy jedna velká neznáma a vymasařit snad úplně nejdou.

Na jednu stranu jsem pro zvýšení lovné míry ryb, na tu druhou… jaký to bude mít smysl? Co se změní pokud lín a pstruh bude mít míru 30 cm, mník 35, kapr (35–40 dle místních podmínek) a candát 50cm? Nezmění se nic.

I v naprosto ideálním stavu, kdy se míra ryb zvýší o 5 nebo 10 cm, rs bude fungovat všude perfektně, nic moc se nezmění, dokud se bude k rybařině přistupovat jako k zisku levného žrádla.

reagovat
Pátek 28. listopadu 2008 ve 21:29 ® albin
albin

Se zajmem jsem četl tohle fórum a chtěl bych na něj reagovat.Já stále nechápu co by jste od rybařiny očekávali?Myslím si,že časy,které byly před 50,100 lety nevrátí.Sice to nepamatuju,ale každý rybář si asi ,když kouká na vodu říká jaké tu musely být ryby před xx lety a je tu h.vno.Uvědomme si,že tenkrát za A. bylo méně rybářů za B.měli mnohem horší vybavení,které vylučovalo chytání megaryb a za C.stavy našich vod byly mnohem přírodnější,takové jaké je příroda vytvořila.Dnes je rybářů jako sr.ček,pruty,na­vijáky,vlasce atd.zvládnou vydolovat rybu jakoukoliv rozměrů a v kilometrech regulací se většinou velké fišky nezdržují.Je samozřejmě prasárna sedět u rybníka a čekat až přijede v3s a vysype do vody kapry a přitom mít nahozeno přesně do míst kam ryby z rukávu padají,ale s tím nějaké zvýšení míry nic neudělá.Je to jako v každém lidském odvětví.Jsou lidi slušní a jsou lidi hovada.Nedávno jsem se bavil s kamarády,že si příští rok začneme dělat statistiku VŠECH ulovených ryb.Včetně ouklejí,cejnků a okounů.Když to tak zpětně rekapituluju je jich několik stovek možná kolem tisíce ročně.Já osobně mám radost z každé ulovené ryby,ať je jakakoliv.A čekám jestli se třeba někdy z hlouby tůní nepodaří vylovit i nějakého starého a velkého mazáka.Takže podle mne opravdový rybář,který rád loví ryby se bude toulat někde kolem řek po pás v kopřivách a bude spokojený i když mu půjdou jen malé ryby a přesto bude doufat,že zrovna v těchto nepřístupných místech na něj čeká gigant.Kdežto rybář hovado bude sedět na své pláži kam dojel autem a bude těžit násaďáky které tam nedávno někdo nasypal.Apropo kdyby na těchto místech byly neustále nějaké ryby tak by sme je ani neznaly,protože by byly pořád obležená.Takhle tam člověk jede měsíce po nasazování,kdy je na břehu prázdno a má radost,když se mu podaří přelstít nějakého kapříka který je sice malý,ale už byl několikrát chycený a je tudíž opatrný.Buďme rádi za to co máme.

reagovat
Pátek 28. listopadu 2008 ve 21:23 ® Alov reakce na …
Alov

Bohužel neznám. Pocházím z Opavy, ale i přesto, že už bydlím v Krnově 15 let tady moc lidí neznám …:-((

reagovat
Pátek 28. listopadu 2008 v 19:28 ® 1Mara
1Mara

Alov- neznáš v Krnově chlapíka přezdívkou Fary ??? taky rybář.

reagovat
Pátek 28. listopadu 2008 v 19:22 ® Losfedos reakce na …
Losfedos

musi se stim neco do budoucna delat,protoze za par let to bude kritycky…

reagovat
Pátek 28. listopadu 2008 v 0:34 ® gadasnik

ZDRAŽENÍ POVOLENEK????TAK TO BUDE STOPRO PŘÍMÁ ÚMĚRA,ČÍM VÍC SE ZA POVOLENKU ZAPLATÍ,TÍM VÍC SE Z VODY VYBAGRUJE,ABY SE TO JAKO TRADIČNĚ ZASE RENTOVALO.Nevím,za kolik se ryby načerno prodávaj,ale řekněme že za pade,masajka cenu nezdvíhne,bo by ho každý kopl do řiti,takže nezbyde nic jinýho,než bagrovat ryby nejmíň na 200%.

reagovat
Čtvrtek 27. listopadu 2008 ve 23:26 ® Alov reakce na …
Alov

Regule. Do mrtě s tebou souhlasím. Rybářství je obecně na pokraji zájmu veřejnosti. O tom žádná. Takže je jasné, že se hned tak ten problém řešit nebude. Zákonodárci mají momentálně v hlavách jiné věci, takže od nich nějaké zázraky čekat nemůžem. To je jasné. Proto je tato otázka diskutovatelná do nekonečna, ale to je asi tak všechno.
A betonová loby? Bydlím v Krnově a kousek za Krnovem nám má vyrůst protipovodnová přehrada v Nových Heřminovech. Co se kolem toho už událo svinstva snad ani není třeba zdůrazňovat.Do budoucna lukrativni pozemky už jsou zkoupené a údajně většinu skoupila firma, ve které sedí ve vedení nějaký človíček s Topolánkovi přízně. No co už. Na lidi v Heřmínovech se sere a to i přesto, že zahraniční kapacity navrhly možnosti poldrů a dalších protipovodnových opatření, které by měly na kraj a lidi mnohem menší dopad při srovnatelné funkci s přehradou. Ale to už ted je fuk. S rybářského hlediska jsem rád, ale tech lidi a hlavne starousedlíků je mi líto. Ale to tady do otázky nepatří. Takže s tím končím :-)

reagovat
Čtvrtek 27. listopadu 2008 ve 21:47 ® chosebaits
chosebaits

Losfedos, kdyby nebyli masařky,tak je po starostech

reagovat
Čtvrtek 27. listopadu 2008 ve 21:45 ® Losfedos reakce na …
Losfedos

mnelo by se to resit,kdyby se lovna mira zvisila a dodrzovala pravidla tak by se mohly ryby nektere druhy vytrit vickrat a tim padem by byl zajisten neustale kolobjeh novych prirustku ryb…

reagovat
Čtvrtek 27. listopadu 2008 ve 20:52 ® regulus reakce na …
regulus

Alov – tvůj příspěvek mě vylovil z paměti jednu debatu s jedním mým známým před několika lety. On je takovej značně radikální v tom, že by se měly všechny zákony a předpisy dodržovat, naše debaty u piva na některé z vodpuštěním p***viny, které naši zákonodárci schválili skončili z jeho strany vždy tvrzením, že za jejich porušování byť je to krávovina by měly být přísné tresty. Jednou taky došlo na pytlačení, bylo to v době, kdy byl schválen zákon o pytláctví, někdo na to zavedl, řeč a padlo i slovo o tom, že by to jako trestný čin měla řešit policie. No a drahej kamarád obrátil, oproti svým obvyklým názorům prohlásil, že toto si musí rybáři vyřešit sami, přece to nebude za peníze daňových poplatníků řešit policie. Já tehdy trochu z hecu opáčil, že taky nemám zájem aby se za peníze daňových poplatníků budovaly cyklostezky (on je takovej cyklistickej šílenec) a už jsme byli v sobě, že nemůžu blbý ryby srovnávat cyklostezkama. Proč jsem to sem napsal??? Jednak proto, že si asi neuvědomujeme, že většině národa je úplně ukradený, jestli ve vodě nějaký ryby jsou a podle toho se taky pohlíží na trestný čin pytlačení. Upytlačit rybu, to je na mávnutí rukou, to srnka, to už je jiný kafe. No a taky, protože máš pravdu, alespoň v tom, že pokud nedostane několik jedinců pořádnej flastr za pytláctví a nebude to řádně zmedializovaný, tak se s tím nepohne a stejně to bude jen malinkatej krůček k nápravě. Pokud se ještě týká betonové loby, což je taky škodná jak nejvíc, tak většina národa bude slepě přitakávat na krátkozraký monstrózní protipovodňový opatření, který sice řeší místní problém, ale o pár kilometrů dál vytváří ještě větší.

reagovat
Čtvrtek 27. listopadu 2008 ve 20:44 ® 

Nerad bych do někoho moc šťoural, ale není celý problém tak trochu v rybářích obecně, tedy v tom, že se dělají zásadní chyby už v takových maličkostech, jako je důsledné a poctivé zapisování úlovků? Potom se nelze divit, že jednoduché počty jdou tak nějak do nikam…zarybnění + přírůstek (hmotnostní) = nula od nuly pojde. Vychytá se sotva 10% zarybněných ryb a voda je pořád prázdná…že by se rybičky vypařily? A nebo, nesypou se náááhodou některé obsádky „omylem“ do soukromých vod (kde to může hodit nějakou výhodičku nebo slušný peníz)…místo do svazových? Rád bych se mýlil! Stejně jako by aspoň ta trocha, co se do vody nasype, měla možnost trochu se rozkoukat a ne, že se tam vlítne a hned se to vydrancuje. To potom vychovává ony tak často zmiňované „masaře“. Když bude ryb přiměřeně dost, nikdo (tedy téměř nikdo) si nebude syslit ryby do mrazáku a možná se z něho časem stane „normální“ rybář. To jsou otázky na které by bylo na místě odpovídat a ne se zabývat tím, že se zvyšováním čehokoli bude určovat, kdo si může toho našeho milovaného koníčka dovolit. Nejde o nic jiného, než o lidský faktor. Jenže on je dneska „bordel“ asi všude.

reagovat
Čtvrtek 27. listopadu 2008 v 18:49 ® Alov
Alov

Tak jsem si taky prošel celou tuto diskusi. Názorů se tu sešlo hned několik, ale v globálu nesdílím snad ani jeden.

Podle mého názoru se zvednutím lovné míry resp. zavedením maximální míry ryb toho moc nevyřešilo. Stejně tak toho moc nevyřeší zdražení povolenek a to v jakékoliv výši. Právě zdraženní povolenek, které by podle některých zdejších názorů snížilo tlak u vody a vyselektovalo masaře by se mohlo stát konraproduktivním. Snížení členské základny by mohlo přinést také snížení dotací do rybářství, takže by jsme za pár let v konečném důsledku zjistili, že sice nás je o vody mín, ale že v té vodě je zase hovno stejně jako před lety. Protože hold není z čeho brát. Ale možná se pletu…

Zakoné míry ryb by problému zarybnění sice trošku pomohly, ale razantně určitě ne. Ryba by sice ve vodě byla déle, ale stejně by přišel její mražákový čas a šla by.A o „rybářích“, kteří berou vše, co smrdí rybou bez ohledu na míru atd. tu snad nemá význam ani psát.

Podle mého názoru je jedině řešení v osvětě hlavně mládeže, která začíní rybařit a dále tvrdé a exemplární tresty za pytláctví a porušování RŘ. Takže pokud se nezmění zákoná legislativa, která pomuže tyto prohřešky stíhat a trestat, tak budem stále ve stejné prdeli, jako jsme doteď. O tom nepochybuju. Ojedinělé tresty za porušování RŘ ( jako jsme zde na chytej viděli v reportáži z noční kontroly ) jsou sice chvályhodné, ale v kontrastu s tím, co se u našich vod děje jsou směšné. Bohužel. . . Takže podle mého momentálně nepomůže nic. Snad jednou přijde tvrdý zákon, kterž tyhle prasárny začne pořádně trestat. Pak se možná hnem z místa. Petruv zdar…

Zde je takové malé shrnutí nedokonalého zákona o pytláctví www.epravo.cz

reagovat
Čtvrtek 27. listopadu 2008 v 18:44 ® chosebaits
chosebaits

Změna lovné míry je dobrý nápad,ale bez profi RS by to nikam nevedlo.Někteří rybáři se chovají ted jako hovada a toto by je nezměnilo.

reagovat
Čtvrtek 27. listopadu 2008 v 18:19 ® Deleted reakce na …

pepa seč – a  bojuješ naprosto zbytečně a troufnu si tvrdit i se špatnými argumenty

Několik chyb:

• tvá úvaha nepočítá s přirozenou mortalitou ryb i po setkání s háčkem. Z toho vyplývá, že problém nevyřeší ani zavedení metody chyť a pust. Ryby i přesto budou ubývat…
  • soukromá voda – tam je 1 majitel, který má zajem rozvíjet kšeft. Kšeft můžeš realizovat pouze tím, že ti někdo za chytání platí. A logicky za prázdnou vodu nikdo platit nebude. A jeden majitel si také hlídá lépe, aby ho jiní neokrádali. Jenže když se nad tím zamyslíš, tak ohlídat jeden rybník je něco jiného než ohlídat kompletně vše v hospodaření svazu, když k dispozici máš několik lidí, byť se statusem veřejného činitele. Nicméně si nikdo kvůli blbé rybě přes držku dát nenechá (což je jen rozumné).
reagovat
Čtvrtek 27. listopadu 2008 v 17:51 ® mayor reakce na …

v poho.mas pravdu ze ve vode je prd a bude dokud budou lidi co berou kotel

reagovat
Čtvrtek 27. listopadu 2008 v 17:38 ® pepa Seč reakce na …

Dobré odpoledne pánové, přečetl jsem si dneska příspěvky: 1/ V žádném případě jsem ne nechtěl dotknout finanční stránky jednotlivých diskutujících, ani ostatních rybářů. 2/ Nechci, aby se zvyšovala spodní hranice míry. 3/ Pouze jsem nastínil, co si já osobně myslím, jak by se dalo celou věc řešit.
- pokud se podíváte po jednotlivých revírech myslím svazových, tak zjistíte, že se ryba nasadí, do týdne je venku a sedí zde " pár domorodců a v lepším případě nějaký karp/team. Proč – jednoduchá odpověď – voda je zase prázdná.
- soukromá voda – sedí se rybáři, ryby se chytají a ryb je pořád dost,
- nechci nikomu sahat do svědomí, ale dle mého názoru se ryby nedávají tak jak se uvádí.
Pokud kdokoliv z Vás má tu možnost požádejte své známé ať Vám seženou výsledky,které každý svaz ročně zpracuje. Nasazeno-loveno. Za 10 let zpět při výpočtu zjistíte, že za každý rok zbyde cca 1000 ryb. Když dovezou nové, přece se tam nemůžou vejít. Lovíte li denně na této vodě a víte jak je prázdná, tak si uděláte názor sami.
Omlouvám se, zda jsem se svými příspěvky někoho jakkoli dotknul, nebyl to můj úmysl. Bojuji již dost dlouho, i když vím že s větrnými mlýny.

reagovat
Čtvrtek 27. listopadu 2008 v 16:54 ® mayor

ja vim ale jen ze pokud nekdo chce chytat tak bude chytat za jakekoliv finance a chtel jsem jeste tim rict ze nebydlim zadarmo u rodicu a nevidelavam 20 000kc cisteho abych mohl davat 5000za povolenku chapes???

reagovat
Čtvrtek 27. listopadu 2008 v 16:39 ® regulus reakce na …
regulus

mayor – nemá cenu tu probírat sokromé finance, nechtěl jsem tě nějak zvednout, jen jsem chtěl poukázat na to, že to v mnoha případech není tak jednoduchý nic víc a nic míň.

reagovat
Čtvrtek 27. listopadu 2008 v 16:10 ® mayor

regulus:to ze mam 21 to mas pravdu nedelam za nejmin to mas taky pravdu…mam 15000kc cisteho ale bydlim sam s pritelkyni v mem baraku na ktery platim mesicne 9600kc hypoteku k tomu 2000za plyn+1000za eletriku+1000za vodu to mas 13600 z vyplaty do toho internet 353kc mesicne tak si to spocitej kolik videlam…moja vydela 11000kc z toho plati cestu do prace pro oba a vsecko ostatni + jidlo+ to ze chytame oba a oba kupujem stejnou povolenku coz vychazi vis kolik…a stejne bych na to ty many sehnal

reagovat
Čtvrtek 27. listopadu 2008 v 15:38 ® baddy73

Osobně by mi zvýšení míry o 5cm nevadilo. Jestli bude mít štika 50 nebo 55 mi je fuk.Když už si nějakou vezmu tak musí mít nejméně 60cm. Myslim že si každý může udělat „svoji míru“ ,která mu vyhovuje. Tedy mám na mysli do plusu proti zákonné. Viděl jsem tu i „napady“ jak zachraňovat rybářské revíry zvednutím cen povolenek. Když jsem tu četl ty částky tak jsem si řekl, že snad ani nežiju v ČR. Nebo že jsem hooodně odtržený od reality. Nemyslím si že ten kdo je schopen platit několik tisíců za povolenky,přijíždět k vodě s tereňákem a člunem s echolotem, krmením za další tisíce by měl být automaticky „rybářem roku“ a taky si nemyslím, že ten kdo k vodě přijede na kole s teleskopy a zmijovce by měl být automaticky „největší škůdce vody“. Pak tu jsou i ti další. Ta většina. K čemu bude, když si místo celosvazovky budou kupovat jenom krajskou? Aby seděli jen doma na zadku a nebo aby Ti lépe situovaní měli u „sve vody“ klid kde by je ta „lůza“ neotravovala a nemohla hladově pozorovat, kterak oni vyvolení zachraňují české vody. Pánové mimo rybařiny dělám i myslivost. Vězte že znám myslivecké revíry které mají pronajmuté i tzv. lepší lidé. A tuhle cestu kde jsou peníze až na prvním místě, bych rozhodně českým rybářům a ani rybám nedoporučoval.

reagovat
Čtvrtek 27. listopadu 2008 ve 14:19 ® Prutos reakce na …
Prutos

Regulus, Toti: Asi máte pravdu. Rybářících studentů, důchodců a těch ,co na povolenku tak tak uškudlí bude asi víc než jsem myslel. Ten pětinásobek jsem i pro demostraci trochu přehnal. Ale při dvoj-troj násobku by to třeba fungovat mohlo. Jasně, všeclo jsou to hypotetický úvahy. Proto asi nemá smysl se v tom dál šťourat. Stejně to k ničemu nepovede.

reagovat
Čtvrtek 27. listopadu 2008 ve 12:23 ® regulus reakce na …
regulus

mayor – koukl jsem ti do profilu, je ti lehce přes dvacet, předpokládám, že seš nejspíš svobodnej. Jen hypoteticky si zkus na tuto otázku odpovědět v kůži člověka, co bydlí v oblasti, kde běžný platy s bídou dosahují poloviny státem udávanýho průměrnýho platu (to je nejspíš většina ČR), jseš ženatej, máš 2 malý děti a ženu na mateřské dovolení. Chcu vidět jak naprosto bez problémů dáš za povolenku téměř polovinu svojí měsíční mzdy, prakticky jedinýho zdroje příjmů.

Pokud by jsi mi chtěl oponovat s tím, že za takový peníze bys nedělal, tak buď rád že to můžeš říct a přeju ti, aby tě to nikdy nepotkalo.

reagovat
Čtvrtek 27. listopadu 2008 v 11:50 ® Deleted

Pánové, zavedení jakýchkoli opravdu omezujících limitů povede jen k tomu, že si koupíte zmizíkovací tužku, budete nezapisovat ryby a pod. Prostě tím nic nevyřešíte. Nic.

Jediný co rozhýbe změny, bude to, že prostě ryby zmizí. Pak teprve to někdo začne řešit. Takže k tomu, aby se to začalo řešit, můžete přispět tím, že budete aktivně masařit :-)

A jen tak na okraj, ryby (jak říká kamarád), jsou víceméně obnovitelný zdroj. Pomíjím teď nějaké krajní případy. Ale pokud mizí pstruh a chtěli byste ho mít zpět, pak je asi řešení zrušení regulace na toku, zákaz rybolovu a dodržování tohoto zákazu + zarybnění + eliminace predátorů (např. snížení počtu vydry). Po několika letech věřím, že ta ryba tam zase bude. A to vše je otázka peněz, času a všeobecného konsensu (musíte získat souhlas ke zrušení např. regulace na tocích nebo k vystřílení vyder). No a když to domyslíte, tak většina populace si nepřeje ani tak ty pstruhy jako regulovaný toky či vydry a krásné kormorány. Takže rybáři jsou v tomto v menšině a tato společnost stojí na demokratických principech. A základní pravidlo je, že většina má pravdu :-) Takže až bude úbytek ryb vnímán většinou této země jako problém (zatím to jako problém vnímá ± 300 000 pošuků, co chytaj ryby), tak se to bude řešit.

A do té doby jakékoli zpřísňování pravidel vám možná problém vyřeší na jednom potoku, nikoli v ČR jako celku.

reagovat
Čtvrtek 27. listopadu 2008 v 11:36 ® toti

Prutos: Jak tak koukám, na to, jak jsem celý problém myslel já, už Ti dostatečně snad odpověděl Regulus. Osobně znám dost rybářů, kteří buď jen zaplatí příspěvky pro ten pocit být rybářem nebo někam patřit, a nebo si i koupí přes protesty drahých poloviček povolenky, ačkoli jdou k vodě třeba jen jednou za rok a nebo jen o dovolené. Přesně jak řekl Regulus, je dost starších rybářů odkázaných jen na důchod, a ti by si asi nemohli dovolit vynaložit 5.000,– Kč na povolenku. O dětech a sociálně slabších občanech, ale i o rybářích (rybářkách) z mladých rodin s dětmi nebo početnějších rodin nemluvě. Dvoj-trojnásobek ceny povolenky by to ale určitě sneslo. Juraj: Tak to Ti závidím, že se pohybuješ kolem vod, kde je ryb, jak říkáš „jako hnoje“. Otázkou je, jaké druhy ryb myslíš. Ale i tak. Jezdím snad po celé republice a všude je patrný úbytek rybí obsádky. Na revírech, kde jsem se chodil dívat a fotit štiky nebo pstruhy ve tření, je nyní možno spatřit tak 1/3(ne-li méně) toho, co jsem vídal před 10 lety. Jistě za to můžou místy dost nešetrné až likvidační zásahy člověka (regulace toků, kácení porostů,atd), ale do značné míry i přístup rybářů a lidí jako celku a samozřejmě další a další aspekty.

reagovat
Čtvrtek 27. listopadu 2008 v 6:39 ® mayor

a pro RYBARMASAR lidi jako ty nejsou lidi jsou to prasata ktery rikaj neco na zpusob dal jsem za povolenku 2500kc musim aspon 30kapru vzit.Ani se nedivim ze nemas vyplnenou kartu protoze bi te lidi jako ja ukamenovali(myslim obrazne)

reagovat
Čtvrtek 27. listopadu 2008 v 6:34 ® mayor

ja bych dal 5000kc se vsim, vcetne brigad a bylo bi po prdeli.a jeste bych omezil na 10 kusu ryb na povolenku a byl bi klid u vody i v restauracich

reagovat
Čtvrtek 27. listopadu 2008 ve 3:15 ® regulus
regulus

Prutos – bych chtěl vidět ten brajgl, kdyby se povolenka zdražila ze současných 750,– Kč (MP) na 4000,– Kč a taky by mě zajímalo, kolik lidí by zůstalo, moc těm tvejm 4/5 (myslels asi 1 z 5) členů nevěřím. Vem to tak, že je spousta lidí kteří ten litr doma prosadí, ale skoro pět (je třeba ještě počítat s členským příspěvken) už možná ne, taky jsou tu lidé sociálně slabší kteří by si tento přepych fakt nemohli dovolit, další by ty prachy za to prostě nebyli ochotni dát, důchodce můžeš ve valné většině smáznout taky. Zdraží se dospělý, musí se zákonitě zdražit i mládežnický takže můžeš odpískat většinu mládeže, protože to někteří fakt neuškudlí ani jim na to rodiče nedají, jiným to bude líto za to ty peníze dát. Je to jen čistě hypotetická úvaha, jen jsem to pro změnu rozebral já tobě. -:))))

Zopáknu co jsem tu už několikrát psal i když nevím co by se dělo. Kdyby byla cena za územní povolenku (myslím tím MRS a jednotlivé územní svazy ČRS) trojnásobek té dnešní, čili cca 2250,– MP a 2850,– P, celorepubliková pak součtem cen povolenek jednotlivých územních svazů a byla by možnost povolenky na 1 a třeba na 3 revíry v rámci územního svazu za nějakou úměrnou cenu, tak by se eliminovaly sociální dopady, myslím že by to určitá část lidí zabalila, takže by se tlak asi snížil, zůstala by možná přiměřená část členstva a ve finále by se asi vybralo víc peněz. Otázkou zůstává to, což tu myslím že nejen Rarach několikrát napsal, jestli je nedostatek peněz (on teda napsal, že svaz má peněz jako sraček). Další otázkou je to, jestli je na trhu dost ryb na násadu (nemyslím kapra) no a v neposlední řadě by možná byly prachy na profi RS po které se plače, ale nejsem si jistej, jestli by to všechno bylo co platný. Eliminovaly by se možná drobní nepoctivci, ale ta skutečná škodná, by akorát byla aktivnější. Pamatuju si co se dělo, když v MRS byl limit 40 kaprů ročně.

reagovat
Čtvrtek 27. listopadu 2008 v 1:47 ® rgb23
rgb23

Juraj: nehodlám číst po několikáté celou diskuzi když mi to nezobrazuje nové příspěvky. Takže budu reagovat pouze na Tvůj příspěvek. Možná mimo mísu:-(( Ale,… na většině profláknutých revírech je opravdu žalostný stav ryb, i když se vysadila bohatá obsádka, v průběhu krátké doby se to vymasaří. Vzniká tak mrtvá voda kam chodí pár tichých bláznů a pár „profíků carp/esox teamů“, kteří si dají tu práci, aby týden nacvičovali a pak si povodili těch pár zkušených ryb. Pokud profláknutý kout smrdí šupinou, určitě tam po pár dnech budou šupiny smrdět tak leda na břehu…

reagovat
Čtvrtek 27. listopadu 2008 v 1:46 ® sumecryba
sumecryba

Já souhlasím za větší míry a hlavně u lososovitých ryb.Rybář s velkým R to přece nemůže dělat kvůli masu,ale chytá pro radost z lovu a okolní přírody.

reagovat
novější starší
Stránky:   4 3 2 ...