Vyhledávání
Staré navijáky.
11.11.2008 | sgt.mooody | 84.164 zobrazení | 330 odpovědí
Co si myslíte o starých navijácích?Jestli někdo vlastníte nákýho starýho rexxe a nebo sillstarky apod,napište jejich chod po nákých těch rocích používání a jak se s nimy po případě zdolávají ryby.Popište je
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 27. května 2013 v 15:25 ® jepice-zruseno reakce na …
-
venca1> No musel sem to znava celý vyhrabat ve sklepě z šuplíku
reagovatA neni to zrovna malá záležitost, dalo to dost práce to tam nandat, aby z toho nic nečouhalo ven.
- Pondělí 27. května 2013 ve 14:30 ® venca1 reakce na …
-
jepice> Ahoj, můžeš vyfotit rotor bez cívky, dík.
reagovat - Pondělí 27. května 2013 ve 13:22 ® Draky reakce na …
-
jepice> na horni hrane civky „aby lepe vyletaval vlasec“
reagovat - Pondělí 27. května 2013 ve 12:17 ® jepice-zruseno
-
ještě zátka
reagovat - Pondělí 27. května 2013 ve 12:08 ® jepice-zruseno
-
Když už se tu vyjadřuju, dám nějaké fotky. Otázka zní, čí to je práce. Vypadá to na nějakou malou sérii nějakého šikovného kopírátora. Pro srovnání velikosti je tam ten rousek stabil
reagovat - Pondělí 27. května 2013 v 11:34 ® jepice-zruseno reakce na …
-
Draky> Jaký zkosení máš na mysli? My máme doma rousek stabvil a to už taková hitparáda neni. Je fakt, žer mu chybí klička, ale je na tom namontovaná jiná. navolno chodí, při zátěži vůbec. je to ale asi tím, že za tu dobu už má nárok být po smrti. ty poslední stybily byly asi už dost jiný. Mě osobně se líbí vzhledově Tap – ty nejstarší a sol triplex (který později degeneroval na reex). Tyto navijáky nemám, pouze se mi líbí. Kdysi jsem ze dna hostivařské přehrady vytáhl podběrák rousek a musím říct, že je velmi vymakaný – třídílná lehko roztažitelná i složitelná rukojeť je fakt promyšlená. Některý ty věci by si zasloužili modernizaci a reinkarnaci.
reagovat - Neděle 26. května 2013 ve 23:21 ® regulus reakce na …
-
Draky> já ti člověče ani nevím, jestli v době, kdy se vyráběly ty Stabily, dělalo Fšimano nějaký rybářský krámy. V 70 letech jsem si je spojoval jen s kolama a to ještě závodníma, kdo měl super kolo tak měl Campagnollo nebo Shimano, myslím tím ty lepší závodníky, ostatní měli Favorit. Pochopitelně v tehdejší době se sem sláva Fšimana coby firmy vyrábějící rybářskej vercajk nemusela dostat.
Jinak ten Stabil byl fakt držák a jak jsem psal, jeden z nejlepších navijáků co se tu daly sehnat.
reagovat - Neděle 26. května 2013 ve 23:04 ® Cudla reakce na …
-
regulus> Oba stály na stejno,kolečko snad 70kčs,používam ho do dnes(na 7 jsem těšší naviják nesehnal abych ji vyvážil,používam občas na velký strýmry.....)
reagovat - Neděle 26. května 2013 ve 22:41 ® Draky reakce na …
-
regulus> ted jsem si poradne prohlidnul ten stabil a musim rict, ze to vubec neni spatnej navijak…zejmena na tu dobu…rotor kvalitni a pevnej, takovej nema ani spousta modernich navijaku a civka ma to „zkoseni“ podobny jako je to na civkach u Shimana (maj na to patent
reagovat)
- Neděle 26. května 2013 ve 21:59 ® regulus reakce na …
-
jepice> možná máš recht …
reagovat - Neděle 26. května 2013 ve 21:44 ® jepice-zruseno reakce na …
-
regulus> No ale zkus si dát lehkej naviják na tehdejší prut z druchemy nebo nedejbože sonu. Na tyhle pruty byl ten tokoz možná ještě zbytečně lehkej.
reagovat - Neděle 26. května 2013 ve 20:44 ® regulus reakce na …
-
jepice> já to myslel designově, samozřejmě v dnešním pohledu. Už si to nepamatuju, ale myslím, že byl docela těžkej, takže to asi byla trochu posilovna, typuju, že můj současnej mušák s navijákem a lajnou bude možná lehčí než ten naviják, myslím ten TOKOZ 107.
reagovat - Neděle 26. května 2013 ve 20:41 ® regulus reakce na …
-
Draky> Stabil 321 byl ve svý době jeden z nejlepších navijáků co se tu daly koupit (nesmíš to brát z dnešního pohledu). Tapu jsem nikdy nepřišel na chuť i když jsem tuším dva měl, docela rychle jsem se jich zbavil, ale byli lidi co si je nemohli vynachválit. Už nevím jak ten Stabil, ale Tap se dělal ještě určitě koncem 80 let.
reagovat - Neděle 26. května 2013 v 19:04 ® Venca Zelenka reakce na …
-
regulus> Tu cenu jsi trefil, stál 32kč a jeho menší hliníkový bráška 15kč, ten mám ještě na prutu
reagovatTen jsem kupoval tak v 84–86
- Neděle 26. května 2013 v 18:41 ® jepice-zruseno reakce na …
-
regulus> Já teda muškařský tokoz nikdy přímo neměl, ale třeba teď mám na jednom mušáku něco ještě mnohem horšího (alespoň konstrukčně) a vůbec ničemu to nevadí. Důležitý je, že tu šňůru nemusím strkat do kapcy. Leta jsem chytal s muškařským navijákem SOL, vůbec jsem nevěděl, že je tak starý, ale princip funkce byl stejný jako u tokozu a nemůžu říct, že by to něčemu vadilo.
reagovat - Neděle 26. května 2013 v 18:10 ® Draky reakce na …
-
hehe, tomu rikam nastroj teda
pak tu mam este tyhle dva (jsou zrovna po ruce a vic se me hledat nechce
reagovat)
- Neděle 26. května 2013 v 17:12 ® regulus reakce na …
-
Draky> Muškažský naviják TOKOZ 107 (pokud se nepletu), typuju na 70 roky minulýho století. Stál tehdy svým způsobem docela málo, řekl bych půlku REEXa, ten stál myslím 65 Kčs, takže tohle bych viděl na 30–40 Kčs. Z dnešního pohledu je to šílenej přístroj …
reagovat - Neděle 26. května 2013 v 15:48 ® Draky
-
Ja mam nejstarsi kolecko asi tohle od tokozu,
reagovatale tezko rict kolik mu je let,
dokonce je na nem nejaka stara „snura“.
- Neděle 26. května 2013 ve 14:41 ® regulus reakce na …
-
tokoz11> máš toho málo
Popravdě, jediný historický co mám, je Shakespeare 2170 z poloviny 70 let, stále funkční ve stavu 1A a po dědovi Rouska viz foto. Obojího se nehodlám zbavovat. Toho prvního ještě sem tam vezmu k vodě aby mu nebylo smutno a ten druhej je srdeční záležitost. Možná kdybych se v minulosti nezbavoval starejch navijáků když jsem koupil novej, tak mám asi taky docela slušnou sbírku.
reagovat
Teoreticky by se někde mohly ještě válet REEXy, jeden z šedesátejch let nebo možná i starší, pokud bych je objevil, tak se ozvu, ale v jakým stavu budou to fakt netuším. - Neděle 26. května 2013 ve 14:21 ® tokoz11 reakce na …
-
taky bych měl o navijáky zájem pokud jsou volné
reagovat - Neděle 26. května 2013 ve 14:19 ® tokoz11 reakce na …
-
regulus> jojo já je vyždycky otřu dám je na postel otřu poličky a dám je spátky
reagovat - Neděle 26. května 2013 ve 14:17 ® regulus reakce na …
-
tokoz11> dýchá na mě z toho moje mládí, ale musí bejt honička na tom utírat prach.
reagovat - Neděle 26. května 2013 ve 14:15 ® tokoz11 reakce na …
-
tokoz11> něco ze sbírky vš funkční
reagovatdále také stareré veškeré staré vybavení za rozumnou cenu odkoupím
- Neděle 26. května 2013 ve 14:12 ® tokoz11
-
já jsem také sběratel hystrického rybářského náčiní hodím sem pár fotek
reagovat - Neděle 3. března 2013 ve 21:09 ® manous reakce na …
-
Jsou ještě ty navijáky k mani?
reagovat - Sobota 2. března 2013 v 11:08 @ Zdeněk4
-
T.karel> Dobrý den, nějakou chvíli sbírám staré navijáky, něco málo mám a také nějaké součástky mám a nějaké potřebuji.Moje adresa janpilman@email.cz
reagovat - Pondělí 25. února 2013 v 8:26 ® venca1 reakce na …
-
vondras> Měl bych o nějaké navijáky zájem.
reagovat - Neděle 24. února 2013 ve 20:33 ® vondras reakce na …
-
praha klicky maj i nahradni civky
reagovat - Neděle 24. února 2013 ve 20:31 ® vondras
-
Duoman> foto
reagovat - Sobota 23. února 2013 ve 20:22 ® PmPm
-
ahoj jake maš bydliště
reagovat