Vyhledávání
Gramáž prutu
7.11.2008 | baddy73 | 6.633 zobrazení | 10 odpovědí
Zdravím. Zajímala by mě jedna věc. Pokud mám na prutu uvedenou gramáž řekněme 100g o kolik % se dá tato hodnota v zátěži přesáhnou, aniž bych prut nějakým drastickým způsobem namáhal, nebo je nutné brát uvedenou hodnotu jako vrchní mez pro zátěž.Díky
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 11. listopadu 2008 ve 20:29 ® Piranha
-
Pokud vyvines proti 50g oluvku tah 50g je momentalne na prutu zavesena vaha 100g.Tudis pri max svihu muze byt prut zatizen i treba 200 gramy
reagovat - Úterý 11. listopadu 2008 v 19:29 ® albin
-
Dle mě (vynechávám vláčáky a feedry tam se často nahazuje a přitahuje) záleží na stylu hodu.Jako malej sem dostal teleskop a dědek na přehradě my namontoval takovej ten olověnej krmelec eštš plnej šrotu(prej abych taky něco chytil
reagovat),když sem házel v klidu tak všechno fungovalo pak ale všichni začli tahat kapry a já chtěl honem honem taky nahodit a prásk prut byl vejpůl.
- Úterý 11. listopadu 2008 v 18:02 ® sniper10000
-
prut vydřží víc ale de o to jak dlouho já bych se tý hranice držel
reagovat - Úterý 11. listopadu 2008 v 17:14 ® clingfish reakce na …
-
souhlasim s jardou, ono to nejlip leti na nejake hodne a nikdy to neni ta nejvyssi, a ne ze bych vis nesel, ale jeste si od te nejvyssi nechavam rezervu
reagovat - Úterý 11. listopadu 2008 v 16:22 ® jarda21
-
Osobně bych nad tu mez nešel. Mam pruty 50–100g a mam vyzkouseno ze to nejlip lita tak s 80 g zatezi.
reagovat - Úterý 11. listopadu 2008 ve 14:42 ® baddy73
-
Díky za odpovědi, ikdyž jste mi spíš osvětlili jinou věc nežli jsem měl na mysli. Ohledně té gramáže mě spíš zajímali pruty na položenou na chytání s krmítkem jestli je nějaká možná tolerance a nebo musím dodržovat tu horní mez.
reagovat - Pátek 7. listopadu 2008 ve 21:39 ® toti
-
je také rozdíl, jaký typ nástrahy budeš tahat. Např u gumových nástrah se můžeš celkem v klidu pohybovat v oblasti horní hranice zátěže, zatímco u rotaček a woblerů je optimální tak max. polovina uváděné horní hranice. Zvláště pak u hluboko potápivých wobů nebo wobů s velkou lopatkou či razantním chodem. Já osobně mám odzkoušeno, že pokud chci např. tahat woblera ( woba ) o gramáži, chce to pro dobrý odhoz a následné správné tažení a oživování nástrahy prut s odhozem min. 80 Gr, ale spíše 100 Gr.
reagovat - Pátek 7. listopadu 2008 ve 20:05 ® Kubajs
-
baddy73:jo ale takly je to podle akce prutu ne nakaždým 15–45to ucítíš ale nechci ti v tom dělat guláš teoreticky máš pravda
reagovat - Pátek 7. listopadu 2008 v 15:16 ® baddy73 reakce na …
-
Takže pokud mám vláčák do 10g a woba 10g je lepší použít prut s větší gramáží v mém případě 15–40g?
reagovat - Pátek 7. listopadu 2008 ve 14:59 ® Kubajs
-
bral bych to jako vrchní mez ale zaleží u kterého třeba u vláčáku 3–15g to neni o tom že tam hodíš 15g wobler
reagovat