Vyhledávání
Jídlo, hlasování
3.11.2008 | Robur | 8.033 zobrazení | 50 odpovědí
hele, máme se ženou 15 let výročí, tak jsem objednal degustační večer, a protože nejsem sviňě, tak vám řeknu, co nám nabídli. Ale protože vás považuji za znalce, tak se ptám, co byste si dali vy. Cena je přibližně za každé menu stejná. Já teď musím fundovaně vybrat, zda 1, 2 či 3.Pokud něco z toho znáte, tak to moc nepište, docela se těším co to bude za překvápko. Už jenom jak ty názvy krásně zní.
Menu I
- Aperitivka
- Tartar z indonézského tuňáka
na lívanečku z brambor a wasabi, polníčkem a okurkami Cornichon
- Houbové ravioly
- Sicilská bouillabaisse
s aiolli a chlebovým chipsem
- Inermezzo – Domácí granita z lesního ovoce
- Pošírovaný halibut s pomerančovou kaší,
restovaným mladým špenátem a omáčkou champagne
- Horký čokoládový dortík s krémovou
omáčkou s vůní Armagnacu a mandlovým toulies
MENU II
- Aperitivka*
- Cuketové carpaccio potřené domácím pestem,
s nočkem kozího sýru a piniemi*
- Kalamáry na grilu s bylinkami,
bílým vínem zjemněné máslem*
- Intermezzo – Domácí granita z lesního ovoce
- *Grilovaný špalíček inonézského tuňáka
a mušle Svatého Jakuba na ragout z avokáda, chilli a manga s gazpacho salsou
- *Mille Foille z lesního ovoce, prokládaný oplatky
z medu a sezamu s citronovým mascarpone
MENU III
- Aperitivka
- Tuňákové carpaccio s Wasabi a růžovým zázvorem
- Domácí Tortelini plněné fáší z pravých hřibů a ricoty, parmezánovou omáčkou a smaženou divokou rukolou
- Thajská krémová polévka s křupavým wontonem
plněným marinovanou krevetou
- Tempura z indonézského tuňáka v sezamu a mořské řase, na rukolovém rizotu s tomatovou pěnou
- Citrusové carpaccio podávané s mátovým sorbetem, růžovým pepřem a chipsem z banánového těsta
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 17. září 2009 ve 20:56 ® Robur
-
tak jsme si minulý rok založili doma hezkou tradici a letos chceme pokračovat, začínám hledat něco zajímavého z http://greenrestaurant.cz/news.php?… a za barákem máme další hospodu, mají mexické dny a docela nečekaně mají i ryby, vypadá t netradičně a zajímavě
reagovat - Středa 26. listopadu 2008 ve 22:45 ® Robur reakce na …
-
b.gun hezkýýýýýýýýýýýýý
reagovat - Středa 26. listopadu 2008 ve 22:42 ® b.gun reakce na …
-
vagi: Jen jednu technickou – předpokládám, že Roburovi šlo především o labužnický zážitek … takže nikoliv gurmán, nýbrž gourmet, labužník dycinky gourmet …
reagovat - Středa 26. listopadu 2008 ve 20:34 ® sus1 reakce na …
-
To nevim, ale ty chobotnice tam mají dobrý.
reagovat - Středa 26. listopadu 2008 ve 20:32 ® vagi
-
sus: specialitky z koček?
reagovat - Středa 26. listopadu 2008 ve 20:23 ® sus1 reakce na …
-
Až pojedeš do Klatov(seš tam za 40 min.),tak zajdi do čínské restaurace u plusu,je to na husáku,kdyžtak se doptáš a tam si dáš?!!
reagovat - Středa 26. listopadu 2008 ve 20:17 ® vagi
-
regulus: toho jsem si ani nevšimnul
reagovat)) robur: postup budu mít jednodušší… napadnout mě to nemusí, to už napadlo tebe, já už si najdu jedom tu hospu. Když já mám právě s tímto problém. Nevěřím, že v našich restauracích chobotnice a ostatní vynikající mořské potvory chutnají vynikajícně jako u moře a ne jako guma
- Středa 26. listopadu 2008 ve 20:11 ® regulus reakce na …
-
Vagi hlavně nesmíš hledat restauraci ale festauraci. -:))))
reagovat - Středa 26. listopadu 2008 v 15:04 ® Robur
-
postup je následující, musí tě to napadnout, pak si najít nějakou lepší festauraci ve svém okolí a zeptat se, zda něco takového dělají. Určtiě nějakou najdeš.
zkus weby jako fajnšmekr atp. V Brně jsme takových restaurací našel asi 6.
reagovat - Středa 26. listopadu 2008 v 15:00 ® vagi
-
Robur: hmmmmmm, slintám. I přesto, že nej mám naše jídla, to vypadalo fakt super. Tak gratuluji ke gurmánskému zážitku a tiše závidím. Jak si k tomu přišel? Vůbec netuším, že by u nás něco takového bylo…
reagovat - Pátek 14. listopadu 2008 v 1:06 ® Firetiger
-
Vynikající hodnocení, určitě stojí za článek. Gratuluji zejména paní Roburové, co si tak dobře vybrala mezi všemi!
reagovat - Čtvrtek 13. listopadu 2008 ve 22:36 ® albin
-
Robur:Uklízet musím já před monitorem neb při čtení tvého zážitku mi tekly škryndy z huby.Popis je tak reálnej,že by si mohl z fleku psát kritiky do kulinářského časopisu.
reagovat - Čtvrtek 13. listopadu 2008 ve 21:07 ®
-
ehm mno neříkal jsem že je to překlep… jen jsem reagoval na slovo lux… jinak o.k. nechci a nebudu se hádat
reagovat - Čtvrtek 13. listopadu 2008 v 19:41 ® Robur
-
milý Peposi, pokud chceš být vtipný na poli překlepů, záměny teček a čárek, tak si napřed přečti to, co jsi napsal sám.
reagovat - Čtvrtek 13. listopadu 2008 v 19:31 ®
-
jo tak oniu vám přichystali i lux? to ste to po sobě museli uklízet bo co?!
reagovat - Čtvrtek 13. listopadu 2008 v 19:25 ® Robur
-
aperitivka byla domácí telecí paštička, přičemž předkrm byla miska různého pečiva /ciabatta, různě bulky, pidirohlíčky a chleba/s takovým jako vylepšeným pomazánkovým máslem, ale určitě to mělo i nějaký ohromující název. Jako přípitek byla sklenička portského. No a dále se jelo dle menu 1 a 2. Takže co se týče tartaru z tuňáka, tak byste nepoznali že jíte rybu a lívaneček nebyl vůbec pálivý /po křenu wasabi/, spíš takový jakoby sladko kyselé. Žena kontrovala s Cuketovým carpaccio potřené domácím pestem, s nočkem kozího sýru a piniemi. Ochutnal jsem jen ten sýr, a byl opravdu fest kozí. Carpacio je pak to, že ty plátky lilku byly najemno nakrájené a ochucené. Pozorní diváci vidí, že počet jídal u menu 1 je větší, takže když já dostal Houbové ravioli, tak na sólo talíři přinesli ochutnat i manželce. Bylo to krásně plněné houbovou směsí konzistencí paštiky a nechávalo to slovy someliéra krásnou houbovou patku. Bylo to přelité jakousi smetanovou omáčkou. Prostě mana nebeská. Pak se slečna zeptal, zda si chcem odpočnout než přinesou další. takže jsem vybrali víno, protože doposud jsme pili jen vodu, abychom neubíjeli chuťové pohárky. takže jsem dali po decce červeného cabernetu s. Po tom jsme popojeli do dalšího levelu. Paní dostala svoje Kalamáry na grilu s bylinkami, bílým vínem zjemněné máslem. Opět fantazie, vůbec to nebylo gumové. Absolutně to přebilo všechny chobotničky a kalmary co jsem doposud jedl. Bylo to velmi chutné a maso jako když jíte maso, žádná gumovatost, ani u chobotniček. Přemýšlel jsem jak to popsat jinak, ale nejde to. Sicilská bouillabaisse s aiolli a chlebovým chipsem je pak hustá polévka /asi jako dvakrát převařená rajská, takové husté, akorát jinačí velmi dobré chuti, v tom pak plavaly mušle slávky, které se vycucli. Chlebový chips je pak taková alternativa pečiva. Něco jako sólo opečená kůrka. Načež jsem si opět oddechli. Objednali Coouve bílého vína výběr z hroznů a k tomu dali Granitu z ovoce, což je kopeček zmrzlinky, ale spíš jako kulička ledové poctivě ovocné ledové tříště, osvěžující záležitost. No jdeme do finále: Napřed jsem myslel, že došlo k omylu a že přinesli takový ten krásný červený špek co stojí 400Kč kilo, ale byl to opravdu Grilovaný špalíček indonézského tuňáka a mušle Svatého Jakuba na ragout z avokáda, chilli a manga s gazpacho salsou. Tuňák byl mňamikózní jen ty mušle nic moc. Pod tím bylo salza, což je něco na úrovni leča s avokádem, mangem a chilli, ale nepálilo to. Můj Pošírovaný halibut s pomerančovou kaší, restovaným mladým špenátem a omáčkou champagne připomínal vařeného candáta na špenátových, ale zážitkem byla spíš kombinace pomerančové brkaše a omáčky. Což zkusím doma, nevím zda tu kaši zakápli jusem či strouhaným pomerančem, ale fakt dobré. To už jsem celkem nemohli, tak jsem popojeli s vínem a v nejvyšším levelu se odrovnali desertem. Paní: Mille Foille z lesního ovoce, prokládaný oplatky z medu a sezamu s citrónovým mascarpone – což jsou dva kulaté oplatky mezi tím je výše popsaný krém, jahody, borůvky atd. Já: Horký čokoládový dortík s krémovou omáčkou s vůní Armagnacu a mandlovým toulies. Suprová delikatesa, představte si puk, vizuálně nic moc. Nevím co je vůně Armagnacu atooulís je možná to, že to připomíná touš. Ale: bylo to teplé těstíčko od kraje a čím více do středu jste se prožírali, tak byla hustá horká čokoláda. Další nabízené věci už jsme hrdě odmítli, páč to nebylo kam dát a odkráčeli do noci.
Pokud by někoho zajímal cena, tak jídlo a. 1 stálo 755Kč a II. 691Kč + pitivo, takže fantastický večer za 2000. Když si vezmu, že bychom pro sebe vymýšleli stupidní dárky, tak mám zážitek na celý život. Nachystali nám stůl, lux, prostírání, výzdoba, na stole ozdobné menu s našimi jmény.
Vrcholem z anšeho pohledu byl: Houbové raviolli, pak kalmary a chobotničky, Sicilská bouillabaisse, Grilovaný špalíček inonézského tuňáka a mušle Svatého Jakuba a horký čokoládový dortík. Jedli jsem to celé 3 hodiny a kousek. Jidlu zdar
reagovatse dívám, asi to bude článek.
- Čtvrtek 13. listopadu 2008 v 8:25 ® Robur
-
nestíhám, napíšu
reagovat - Středa 12. listopadu 2008 ve 22:55 ® vagi
-
Robure, nic jsi nerozebral, jaká byla zážitková gastronomie?
reagovat - Sobota 8. listopadu 2008 v 15:54 ® cercer
-
tak to jsem zvědav
reagovat - Sobota 8. listopadu 2008 v 15:51 ® Robur
-
vidíš, zapomněl jsem dát odbověď. Tak akce byla super. Myslím, že by si to každý měl jednou za život zkusit.
Večer to fundovaně rozeberu.
reagovat - Sobota 8. listopadu 2008 v 15:49 ® cercer
-
hele,tys sfutroval všechna 3 meníčka??!!
reagovat - Pátek 7. listopadu 2008 ve 23:52 ® Robur
-
tak jsem dojedl, poctivá práce na tři hodiny, zítra vám poreferuji. Cy mysléte, že bylo nejlepší, samozřejmě je to individuální, tak dávejte 1. tři místa.
reagovat - Čtvrtek 6. listopadu 2008 v 8:55 ® Robur
-
ale abys nebyl smutné, tak bychom měli hned po zámrazku vyrazit na ty mníky. Gómu, že máme výročí, protože se takový 3 járy domlóváme
reagovat - Čtvrtek 6. listopadu 2008 v 8:47 ® Robur
-
Regule, třeba je mezi námi takový rozdíl, že já za 15 let manželství ještě můžu
reagovat. Z kvanta komínských hospod jems přesycen, k Večeřům chodím na klasické menu, žebra a kolena jsou taky profláklé. Chce to změnu.
- Čtvrtek 6. listopadu 2008 v 0:57 ® regulus reakce na …
-
Vole kdybys šel na večeřu k Večeřům, co máš u huby, tak by ses za prvé dobře najedl, ušetřil bys za útratu i taxík a nemusel bys řešit takový pi******* jako který menu ze tří příšerností si dát. Kdyby mě někdo něco takovýho nabídl, tak dostane z fleku přes tlamu, protože je to samá fligna. Buď taliánský hladový žrádlo, po kterým máš ještě větší módr než před tím než ti to donesli nebo nesrozumitelný názvy docela obyčejný bašty. Jediný na co bych možná slyšel, by byly ty kalamáry na grilu (obávám se, že to bude mraženej polotovar a podle toho to bude i chutnat) a ten horký čokoládový dortík … nezní špatně. Mimochodem, zkus hádat, kam by mě moje drahá polovička poslala, kdybych jí nabídl takovýto menu jako píšeš??? Ano uhodl jsi, do prdele a to jsme spolu už skoro 25 let.
reagovat - Středa 5. listopadu 2008 ve 22:54 ® Robur
-
máme objednanou jedničku a dvojku, fakte je Wasabi takovej vypalovák? Doufám, že nás nečekají nějaké konzumační záludnosti, jako kleště na ústřice a podobně.
reagovat - Středa 5. listopadu 2008 ve 12:27 ® bombardák
-
vypadá to hezky i na papíře. pokud manželka ráda a příjemně stoluje, bude určitě nadšena. předpokládám, že kořením večera bude i nějaký zlatý šperk.možná vhodné by bylo nechat výběr na manželce, případně jí dát lehký pocit, že o tom rozhoduje.osobně v těchto případech vzniklou situaci řešíme s manželkou, spíš ze zvědavosti, objednávkou dvou možností a pak máme možnost ochutnání dvounásobného množství chodů.možná bych závěrem volil mátové thé, to podle kvality restaurantu.!
reagovat - Úterý 4. listopadu 2008 ve 20:38 ® mirmen
-
hmm, chybí menu č. 4 … tresčí játra z plechovky, krajíc chleba a gambáč
reagovat - Úterý 4. listopadu 2008 v 19:55 ® Robur
-
v Mníšku jsem byl spokojenej jak sviňa, právě jsem si vyzvedl zlomené brýle za 1570Kč
, fazolové cosi jsm nejedl, u Vagiho v autě jsem viděl naložené kolínko, leč v syrovém stavu, ale gulášek a sekačka , to bylo dobré.
Objeví se někde aktuální info a těch Hrachách u Vagiho?
reagovat - Úterý 4. listopadu 2008 v 19:42 ® sus1
-
jak řiká moje prabába:,,Hubu máš na spařenej jetel a lezeš dělat hogofogo do restaurace".
reagovat)))))