Vyhledávání
Nové druhy ryb
23.10.2008 | Robur | 6.803 zobrazení | 33 odpovědí
tak si tak nějak bilancuji co se začíná objevovat za nové druhy, myslel jsem kdo ví na co nepřijdu a zase moc jich není. Co považujete za nové druhy, které se opět začínají chytat?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 2. března 2016 v 9:03 ® cormoran reakce na …
-
breca> V době migrační krize je to asi in
reagovat - Úterý 1. března 2016 ve 22:30 ® breca reakce na …
-
cormoran> bodejť, proč by se nesvezli lodí…
reagovat - Úterý 1. března 2016 ve 14:14 ® cormoran reakce na …
-
Klobasa> K nám do Labe se to dostává spíš ze severu. Někde jsem četl, že jejich rozšiřování napomáhá lodní doprava.
reagovat - Úterý 1. března 2016 ve 13:51 ® Klobasa reakce na …
-
cormoran> Jde to prej od východu z Dunaje a je to pěknej bordel, něco jako střevlička východní a můžem čekat že se to brzo přemnoží i v našich řekách.
reagovat - Úterý 1. března 2016 v 9:00 ® cormoran
-
Nevím, jestli se začínají opět chytat, nicméně jako nový druh na území Čech se asi označit dá.
Loni na jaře se ještě nechytali, v létě se občas nějaký objevil a na podzim už to byla invaze.
reagovat - Pondělí 29. února 2016 ve 21:40 ® denny89 reakce na …
-
Ahoj, nevis, kde presne na Labi byl chycen?
reagovat - Středa 29. října 2008 v 17:15 ® Robur reakce na …
-
Jícha, ryba je to pěkná, už jsem o ní četl, ale úplně vypusutil z paměti. Teď jsem si vzpomně ještě na sumečka skvrnitého, že Regule. Taky jsi ho zasklil?
reagovat - Středa 29. října 2008 v 17:11 ® Jícha Václav
-
A co zavlečené druhy ryb ??? Tohle je kapr buffalo. Za minulého režimu se dělali pokusy s vysazením nepůvodních ryb. Nejvíc se jim to povedlo asi se sumečkem americkým
reagovatNicméně buffalové se dají taky ještě dnes ulovit. Tohle je jeden z jarního Labe. Foto jsem získal od kamaráda, který ho zdolal na kukuřici. Jinak v Labi byly uloveny i piraně. Takže Bůh ví co tam ještě plave.......
- Středa 29. října 2008 v 17:10 ® Robur
-
ja Koi formy osobně za nové považuji, protože jsou sice známy dlouho, ale chytají se v přírodě u nás až v poslední době
reagovat - Středa 29. října 2008 v 17:07 ®
-
Je KOI kapr také novinka? Já bych za nové druhy počítal spíš oficiálně zaváděné NOVÉ DRUHY…Zavlečené piraně a podobné excesy bych vyloučil. Robur: Ber to jako nepodařený pokus o vtip) Čussssík.
reagovat - Úterý 28. října 2008 ve 23:39 ® Salmo reakce na …
-
yerrx> Regulus asi myslel rybu VYZU a ne že se někdo VYZNÁ
reagovat - Úterý 28. října 2008 ve 21:08 ® yerrx
-
regulus – este poznamka – vyzna a ne viza
reagovat - Pondělí 27. října 2008 ve 21:05 ® Salmo reakce na …
-
albin> Vaši MO naznám,tak jsem o ní ani nepsal,řeč byla o naší MO Jihlava.Nechci se rozčilovat ale jestli je horší organizace v celém MRS tak se budu divit…
reagovat - Neděle 26. října 2008 ve 21:28 ® albin
-
salmo:To o nasazování podouství a ostroretek mám od opravdu důvěryhodného zdroje.Jinak se naší org.nezastávám dělají taky voloviny,ale např na pstruhovkách sem letos nepotkal duháka.Jednoho sivena a jinak samý potočáky.
reagovat - Sobota 25. října 2008 ve 3:06 ® rgb23 reakce na …
-
Robur: ona ta původní otázka je sama o sobě dost ošemetná a má hodně významů.
- co se začíná objevovat za nové druhy (asi zde nepůvodní, uměle vysazované)… letos asi žádná novinka není, za posledních x až desítek let jsou to siveni, duháči, slunečnice, střevlička, amuři, maréna, peleď, koljuška, tolstolobik, truman atd.
- co považujete za nové druhy, které se opět začínají chytat… NIC (hlavatka a losos se nechytá- jde o náhodu a zabloudilou rybu.
dá se mluvit o původních druzích ryb, které se opět začínají přirozeně objevovat… vranky, hrouzci. Někde jsou pořád, jinde ne
reagovat - Pátek 24. října 2008 ve 22:26 ® Robur
-
Piranha, hnědý úhel, to jako že je nasraný do rohu nebo jde o nepovedený pokus o vtip. Vzheldem k tomu co jsem napsal v 11:30 je to totiž mimo mísu.
reagovat - Pátek 24. října 2008 ve 22:23 ® Piranha
-
Novej druh je podlemne nejaka forma krizence nebo uplne nova forma ryby.Jeseter a slunecnice je stara jak hnedy uhly.Byly tady uz za prafotra moravy.
reagovat - Pátek 24. října 2008 ve 21:44 ®
-
Hele co bych rekl ja,tak je to jak se rika podle statstik.kdyz jsou nekde v hojnejsim poctu tak to je vetsinou jen rok a potom je to zas jina ryba.Myslim teda ze to je vsechno v periode.U nas na Laby to vidis porad..Pred 4 roky sli vyborne okouni a bylo jich plno,ted uz jich tolik neni..Ale jen to jen muj nazor
reagovat - Pátek 24. října 2008 v 18:40 ® Salmo reakce na …
-
albin> Pochybuju že by naše debilní organizace vysazovala něco jiného než kapry nebo granuláče a ještě k tomu do řeky…
reagovat - Pátek 24. října 2008 ve 14:07 ® albin
-
Salmo:ostroretky a podoustve se začali vysazovat,alespoň u nás na západě.
reagovat - Pátek 24. října 2008 ve 14:02 ® clingfish reakce na …
-
Robur tak ono je to mozna mistem nebo smulou, ale na jare jich pochytam dost
reagovat - Pátek 24. října 2008 ve 12:30 ® Robur
-
mám na mysli, že se chytá či možná i více mluví o tom, co se dříve nechytalo a dneska už se zase objevuje, takže je to pro mne nové. Rekapitulace pravěku mne nezajímá
reagovat. Třeba na žížalku chytám pořád a ježdíka jsem neviděl ani nepamatuju, a to ani v čeřenu. Mluvím teď o Svratce 4.
- Pátek 24. října 2008 v 10:39 ® clingfish reakce na …
-
krizenec potocaka s duhakem nebo sivenem
reagovat - Pátek 24. října 2008 v 8:06 ® cormoran reakce na …
-
Regulus: Máš to perfektně naštudovaný:))
reagovat - Čtvrtek 23. října 2008 ve 23:41 ® regulus
-
No tak mi toto fórum, zrovna tak jako odpovědi bzumbzum nejdou na rozum. Co je to „NOVÉ DRUHY“, mám si pod tím představit ty co sem byly zavlečeny?? V tom případě už kdysi kapr, později pstruh duhový a amur, tolstolobik a tolstolobec od našich dřívějších „spojenců“, siven, sumeček americký a ve své podstatě i jeseter co se objevuje na soukromácích, tuším že to je sibiřský. Pokud beru na našem území a myslím tím i Slovensko, tak určité druhy jeseterů v povodí Dunaje žili a možná ještě žijí, běžná bývala Viza, pokud se nepostavila přehrada Železná vrata v Rumunsku, zrovna tak jako v povodí Labe byl běžný losos, dokud se k nám měl jak dostat. Na jižní Moravě běžně chytnete cejna siného a candáta východního, který se v Čechách vůbec nevyskytuje, naopak do českých vod je zavlečena hlavatka podunajská, která se v tomto povodí nevyskytovala. Drobný rybky jako koljuška, vranka, slunka, ježdík, střevle a střevlička se tu vyskytují přirozeně, je fakt, že jejich stav kolísá. Třeba hrouzek, dříve ryba které se chytilo několik kusů denně je dnes spíš náhodnej úlovek i když asi jak kde. Slunečnice pestrá je taky původní ryba na některých revírech jihu Moravy a Slovenska. Nějak mi uniká co bilancuješ a samozřejmě co myslíš novejma druhama ryb. Prostě jsi změnil způsoby lovu i když si to neuvědomuješ tak i nástrahy no a v neposlední řadě jsi vytáhl prdel z Komína, tak se nediv, že chytáš i to o čem jsi neměl páru že existuje. -:)))
reagovat - Čtvrtek 23. října 2008 ve 23:26 ® Salmo
-
U nás na řece se celkem dost množí ostroretky a podoustve,tolik jako letos jsem jich nenachytal nikdy předtím.Ale možná to bude i tím že jsem letos chytal hodně na feeder…
reagovat - Čtvrtek 23. října 2008 ve 22:55 ® rgb23
-
Sumeček americký, siven, koljuška, síhové, amur, karas stříbřitý + to co jsi psal.
reagovat - Čtvrtek 23. října 2008 ve 21:08 ® skwor
-
Letos jsem nachytal překvapivě hodně proudníků, největšímu táhlo na 30cm a zabral na rotačku.
reagovat - Čtvrtek 23. října 2008 ve 20:56 ® dudu
-
Cendelín a štikoun
reagovat - Čtvrtek 23. října 2008 ve 20:30 ® foks01
-
je to už dýl ale mě překvapily ostroretky,už jste někdo viděl živé síhy ?
reagovat