Vyhledávání
Matchka
12.10.2008 | Kubajs | 4.555 zobrazení | 20 odpovědí
Rozhoduji se mezi třemi matchovými pruty jsou to Shimano Alivio BX420
Shimano Hyperloop AX420 Shiman Hyperloop BX420
U těch hyperloopů jsem slyšel že akce jsou dost odlišné.Popřípadě bych
potřevoal poradit navijáček do 1000kč,vůbec nerozumím velikosti
používaných navijáků.Chci ho na plavanou ve vidličkách,ale celé léto
budu „šoulat“ tak aby byl i celkem lehký.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 28. prosince 2010 v 16:30 ® JENIK reakce na …
-
I JA HO MAM A DOBRY
reagovat - Úterý 28. prosince 2010 v 16:29 ® JENIK reakce na …
-
MAM HO TAKY A JSEM SPOKOJENEJ
reagovat - Úterý 28. prosince 2010 v 16:27 ® JENIK
-
A NAVIJAK JSEM NA NEJ DAL SHIMANO CATANA 2500 S PREDNI BRZDOU
reagovat - Úterý 28. prosince 2010 v 16:25 ® JENIK
-
MAM PUL ROKU SHIMANO ALIVIO BX 360 MATCHOVY PRUT A PRVNI DVA DNI U VODY A 10 KAPRU OD 50 DO 70 CM DOBRA AKCE LEHKY PRUT JSEM NAPROSTO SPOKOJENY DOPORUCUJU PETRUV ZDAR
reagovat - Úterý 26. října 2010 ve 21:22 ® osprey reakce na …
-
hraji> Já vycházím z toho, že dotyčný ty kamarády nejspíš nemá, protože jinak by si došel za nimi.
Ale jinak s tebou naprosto souhlasím.
Navíc musím zdůraznit, že zrovna matchka se svou délkou už je prut, na kterém (na rozdíl třeba od přívlačáku 180 cm) se projeví kdeco – síla stěny, kvalita materiálu, ujímání blanku,…
Rozdíly jsou takové, že je fakt těžké vybrat si prut, který mi bude vyhovovat a přitom ho nemít v ruce.
reagovat - Úterý 26. října 2010 v 15:58 ® hraji reakce na …
-
osprey> já to doplním, ještě lepší než v obchodě je vybírat matchový prut mezi kamarády. Zvlášť když mají, jak to u závodníků bývá, každý několik různých matchových prutů. Já hledal a kupoval dva roky a taky prodával nebo daroval ty, co nesedly podle představ. A teď mám 4 naprosto totožné pruty od firmy Colmic a další dva a dva stejné od firmy Shimano. A vím, že když utrhnu montáž a sáhnu po druhém prutu, mám v ruce totéž, co jsem před chvílí používal. V normálním chytání je to zbytečné, u závodů je to důležité. Ale nikdy jsem nekoupil prut jen podle doporučení obchodníka a nebo na webu.
reagovat - Úterý 26. října 2010 v 15:48 ® osprey
-
Vím, že diskuze je stará a vybraná matchka už nejspíš stojí ve skříni, ale já bych nikdy nevybíral matchový prut na základě vyjádření lidí na Internetu.
Je daleko lepší jít a prohlížet si pruty přímo v obchodě. Tam si člověk udělá představu, co mu sedí. Následně je možné sehnat prut i po bazarech a dostat se k prutu vyšší třídy za cenu low endu.
Shimano jako značka není špatné, ale taky není jediné a při cenové politice dovozce se dají za podobnou cenu sehnat pruty jiných značek v lepším provedení.
reagovat - Sobota 23. října 2010 ve 20:20 ® MP-E65mm
-
pokud chceš shimano nejspíš bych sáhl výš. Já vlastním speeda a ze všech klacků co mám (ve stejné třídě) si dovolím říct že je v mých očích jednoznačně nej a to jak akcí tak po stránce designu.
reagovat - Pátek 22. října 2010 ve 22:15 ® Sander
-
AX Hyperloop je těžká žvejkoidní mačka silně padající na hubu. Já bych ji bral asi jen do těch vidliček, a ještě bych ji musel dost vytunit závažím. Na šoulačku a případné delší záseky je nevyhovující.
reagovat
S ostatními dvěma pruty zkušenost nemám. - Pátek 22. října 2010 ve 21:22 ® samomo
-
alivio je zuvacka,…a to napr. aj mne vyhovuje,..
reagovat - Středa 8. července 2009 ve 23:58 ® hraji reakce na …
-
Shimano je samozřejmě světová plavačková značka, ale jen v ČR, kde se dostala do rukou firmy Gammarus, kde žádný plavačkář není, je Shimano prezentováno, jako by plavaná byla okrajovou záležitostí. Troufnu si tvrdit (na základě vlastní zkušenosti majitele), že pruty Speed Master jsou plně srovnatelné s pruty MILO, Colmic a Sensas a cenově velmi podobné.
reagovat - Pátek 30. ledna 2009 v 17:33 ® Libor
-
já mám asi 5let shimano catana 450 FA, myslím že je to rozumnej kompromis mezi cenou a užitnou hodnotou. Dá se s ním docela slušně opřít i do větší ryby. Na šoulačky s ním problém taky nevidím. Šel bych do něj znovu.
reagovat - Pátek 30. ledna 2009 v 17:20 ® Libor
-
yerrx > jestli ona nebyla chyba spíš v kámošovi než v prutu
reagovat - Pátek 30. ledna 2009 ve 12:30 ® Homer
-
Proč chceš prut zrovna od Shimana? Za podobný peníz koupíš kvalitnější matchku od plavačkových značek. Pokud jde o naviják, zkus se podívat na Mivardi Competition 4000. Mám ho rok a zatím naprostá spokojenost (cena cca 850 Kč).
reagovat - Čtvrtek 29. ledna 2009 v 19:27 ® vondras
-
nechci se moc do toho míchat ale uvědom si že ty značky jsou nejspodnější řady od shimana takže nic moc a naviják aby byl dobrý tak aspon 1500kč čím víc ušetříš tím víc budeš potom u vody nespokojený
reagovat - Úterý 14. října 2008 v 16:12 ® Kubajs
-
no takovéhle názory potřebuju jestli aliviio nebo hyperloop a jestli starší či novějšší hyperloop
reagovat - Pondělí 13. října 2008 ve 21:51 ® clingfish reakce na …
-
ja mam alivio rok a su spokojenej ten hyperllop ax sem mel v prodejne v ruce a prijde mi trosku zvejkoidni
reagovat - Pondělí 13. října 2008 v 17:47 ® yerrx
-
shimano neber, kamos jedno pred par dnama zlomil pri nahozu
reagovat - Neděle 12. října 2008 v 19:29 ® Michal/
-
Alivio je skvělé. Ta akce se nedá zapřít u žádného prutu, ale Alivio se mi zdá dobrou volbou.
reagovat - Neděle 12. října 2008 v 18:30 ® skwor
-
Tady na chytej existuje jedna fantastická věc. Jmenuje se to vyhledávání, a když tam napíšeš slovo „hyperloop“, tak Ti to najde ty diskuze, kde se o těch prutech mluvilo.
reagovat