Chytej.cz

Kouzlo plavané necteno

9.12.2004 | Tloust | 14.509 zobrazení | 85 odpovědí

Propadl kouzlu plavané, líbí se mi že když nahodíte hnojku nebo kostního červa můžete chytit prakticky cokoli: kapra,pstruha,o­kouna, parmu… Co váš postoj k této disciplíně?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   3 2 1
Středa 31. března 2010 v 0:54 ® džigit reakce na …

timbab> a v tom je ta rozmanitost rybařiny:pokaždé jiný průser :-D Ahoj zítra,jdu do spánkové laboratoře :-)

reagovat
Středa 31. března 2010 v 0:50 ® timbab reakce na …
timbab

džigit> jsem se naštěstí stačil uhnout ale krásně to kolem mě prosvištělo :-) a to se říká že rybaření není nebezpečný:-D

reagovat
Středa 31. března 2010 v 0:48 ® džigit reakce na …

timbab> tak to já jednou… a ne málem.Dírka mezi očima a háček za uchem.Ani nevzpomínat :-D

reagovat
Středa 31. března 2010 v 0:38 ® timbab reakce na …
timbab

džigit> já jsem si jednou při záseku do prázdna málem udělal anglánem důlek mezi očima :-D bych ani nevěřil že je to schopný přilítnout i s celkem jemným zásekem

reagovat
Středa 31. března 2010 v 0:34 ® džigit reakce na …

timbab> a nebo zásek do prázdna se svítícím splávkem při nočním lovu,okolo tlupa rybářů a poznámky o"vánocích v létě" :-D

reagovat
Středa 31. března 2010 v 0:30 ® timbab reakce na …
timbab

osprey> Někdy je ovšem kouzelný jak se celá montáž dovede zamotat-na to nemá ani mistr v uzlování :-D

reagovat
Středa 31. března 2010 v 0:24 ® džigit reakce na …

osprey> no jo,ale zmizení velkého splávku už znám jen při nastražení na rybku…Ale i zmizení toho nejmenšího,když se podaří i vytáhnout, je nádherné :-)

reagovat
Středa 31. března 2010 v 0:16 ® osprey
osprey

Největší kouzlo plavané je náhlé zmizení splávku plujícího po hladině. Čím větší splávek a čím brutálnější zmizení, tím větší kouzlo…

Do dneška si pamatuju tu větu z vyprávění jednoho starého rybáře a občas ji i cituji: „Špunt zmizel, jak bys ho ukrad.“ Tak to je to kouzlo. Copperfield hadr.

reagovat
Úterý 30. března 2010 ve 21:55 ® sus1 reakce na …

timbab> To taky funguje.:->

reagovat
Úterý 30. března 2010 ve 21:51 ® timbab reakce na …
timbab

sus1> to nic není viděl jsem borce co měl na feederu předšpičkovýho policajta ale pověšenýho v průvěsu mezi očky :-D

reagovat
Úterý 30. března 2010 ve 21:49 ® sus1

Libor> Nejlepší je na feedr ještě dát předšpič. policajta, ten neni tak daleko jako splávek, je na něj dobře vidět.

reagovat
Úterý 30. března 2010 ve 21:45 ® Libor
Libor

plavaná forever:-) , feeder je pro lenochy :-D

reagovat
Pondělí 8. února 2010 ve 22:31 ® Jak.novi reakce na …
Jak.novi

vondras> Ale já se pod to nepodepíšu. Pár parem jsem na plavanou chytil a tuto disciplínu nechavám v klidu. No hold jsem vláčkař, občasnej feederař a ještě menší plavačkář. :-)

reagovat
Pondělí 8. února 2010 ve 21:01 ® Ciffik reakce na …
Ciffik

vondras> pod to bych se podepsal

reagovat
Pondělí 8. února 2010 v 19:59 ® vondras

no kdo zažil v proudu chytání na plavačku a šly mu parmy a hodně slušné podoustve tak určitě tuto disciplínu nikdy už nenechá v klidu !!?

reagovat
Pondělí 8. února 2010 ve 12:40 ® Jak.novi reakce na …
Jak.novi

tomashr> Cejny s waglerem chytám párkrát do roka a musím říct, že plavaná s boloňkou je pro mně víc sexy. Ovšem co rybář, to názor.

reagovat
Pondělí 8. února 2010 ve 12:33 ® tomashr reakce na …

Jak.novi> Feeder je ve většině případů pro rekreační chytání účinnější, ale fakt je, že plavaná je tak nějak víc „sexy“. Asi nejvíc při použití waggleru na cejny – někdy jede dolů, někdy naopak vyjede z vody – fakt to vypadá hezky…

reagovat
Pondělí 8. února 2010 ve 12:23 ® Jak.novi
Jak.novi

To já mám zas radši ten feeder. Ohnutá špice se zaškube, následuje zásek a je tam ryba! Ale musím říct, že zabrodit se s boloňkou v ruce a chytat někde v podjezí je prostě nádhera. Rád to střídám. Jednou feeder, podruhé plavča. I když se musím přiznat, tomu feederu dávám více prostoru, než sám bych chtěl.

reagovat
Neděle 7. února 2010 ve 21:26 ® vondras reakce na …

plavanou chytám 50 let a pořád ji miluji ten pocit kdy mizí splávek pod vodu mi stále nedává spát podotýkám tedy na řece a je pravda že člověk nikdy neví co mu přijde a taká dost často co mu to URVALO ale asi to tak má někdy být !!!?

reagovat
Neděle 7. února 2010 ve 20:24 ® Libor
Libor

plavanou mám radši než feeder, nevím proč. Splávek letící pod hladinu je lepší než ohnutá špička :-)

reagovat
Úterý 23. srpna 2005 ve 22:58 ® lazo

Souhlasim s tebou plavaná na řece je super

reagovat
Středa 11. května 2005 v 18:16 ® pilot

Protože jsem důchodce,nemohu si dovolit pruty za 2000 – 5000 kč. Mám starší Trabuco Performance BLS 3.20 špička jemná a šňůra 0.14 naviják Shimano 2000,a můžu říci,že když berou tak jdou i na 5 m lístkový prut jako bič. A je to o tom,když berou. Nejraději se s ním projdu od Moravského mostu na Orlici,přes soutok Labe s Orlicí až k Opatovickému jezu,hetky okolo břehu ,potichu,pozor na stín no paráda. A když se vám povede chytit tlouště 45 tak máte plný ruce práce a modlíte se aby jste to neurval-což by bylo to nejmenší zlo,nebo nepraskla špička a to pak koštuje nějakou tu 100.- navíc. Zatím přeji Vám všem pěkné dny na vodě,Petrův zdar a lámejte pruty. Pilot

reagovat
Pondělí 9. května 2005 ve 14:20 ® pilot

Chlapci,přečetl jsem si vaše rady i dotazy. Jsem Hradečák,máme zde Labe i Orlici. Labe nyní začíná být produktivnější než Orlice,hlavně co do rybí obsádky. V Hradci přímo ve městě chodí pár sklaních,kteří mezi sebe nikoho nepustí,i když jsem 65 dědek,tak tento postoj mezi rybářema se mi nelíbí,proto chodím na plavačku okolo vody od soutoku až k Opatovickému mlýnu. Je to krásná procházka skoro na celý den. Nejvíc tahám na červiky okounky,cejnky – no prostě paráda. Pak celý další den odpočívám jak jsem utahanej. Ale když si chci pořádně zachytat. jedu do Křivoklátu na Berounku a Rakovnický potok. Je to tam po těch povodních na Berounce zdevastovaný,samá štika a sumec,ale na Rakovničák tam je slast chytat. Vody éod 15 – 70 cm,tůňky no co k tomu dodat. Tak jsem si vylil srdce,doufám,že se pro to na mne nezlobíte. A příště zase nashle. Pilot.

reagovat
Středa 26. ledna 2005 ve 13:27 ® ywan

Velmi už na plávanú nechytám, aj keď je to dobrá zábavka. Najradšej chytávam v takých neprístupných miestach, často sú to len spojky medzi jazerami široké od 50 do 150 cm. Je tam hrozne zlý prístup ale ryby tam sú pekné, už som tam na trafil na všetko možné, od kapra až po podustvy ( po česky asi ostroretky ). Je to fakt sranda, ak máte v oklolí niečo také, choďťe to vyskúšať a nedajte sa odradiť zlým prístupom. Fakt to stojí za to. Máloktorému rybárovi sa chce 10 minút predierať cez kríky. Takéto miesta skoro vôbec nie sú navštevované a o tom to je

reagovat
Středa 26. ledna 2005 ve 13:09 ® Gudaska

Mirmen: To mě naučil můj oblíbený Hamerský potok – projít si kolem při minimální a čisté vodě. Člověk se nestačil divit. Proto i já jsem se naučil používat olovničku, o chvíli zkrátit čas vlastního lovu. Po větší vodě „přehodnocuji“ i známé úseky. A to se vyplatí!!!!!!!

reagovat
Sobota 22. ledna 2005 v 1:28 ® mirmen

jezy, tišiny, soutoky, to jsou osvědčená místa, kde se ryba často zdržuje nebo tam v průběhu dne zajíždí. Pro mne byly příjemným překvapením zdánlivě nevýznamná místa. Několikset metrů na první pohled jednotvárné, stejnoměrně plynoucí úseky. Jenže to platilo jen do té doby, než jsem navázal olovničku a začal měřit dno. Pak jsem na úseku, kolem kterého jsem několik let chodil, obejevil dolík, který byl jen o cca 40 cm hlubší, než úsek nad a pod. Celý dolík byl široký jen do třetiny řeky a dlouhý tak 5–7 metrů, nepravidleného tvaru. A bylo o zábavu vystaráno. Chtělo to vnadit na horní hranu, krmení splavováno do dolíku. A nahazovat na hranu nebo nad a nechávat přes vnaděné přejet. Tam se mi boloňka odměnila několikanásobně větší úspěšností než při chytání na místech, která slibovala rybu už na první pohled a kam se snažil posadit skoro každý, kdo přišel první k vodě.

reagovat
Sobota 22. ledna 2005 v 0:56 ® HaD
HaD

chytám na podobný řece, ale spíš v ouplavech, tišiny, podjezí apod.

reagovat
Sobota 22. ledna 2005 v 0:47 ® mirmen

HaD: vloni jsem mačku prodal, chytal jsem na ni něco na řece, většinou ale na stojáku. Na řece jsem na ni měl dost problémů, mám na mysli řeku širokou cca 30–40 metrů, středně rychle proudící a při chytání na hloubkách nad 2,0 metry. Spíš asi záleží na místě, kam se nejčastějc chodí a jak co komu vyhovuje. Zatím jsem chytal na boloňku 5 metrů, což zase není oproti mačce až takový rozdíl, ale stejně už ten jediný metr byl znát. Co jsem zkoušel kámošovu sedmičku, tak mne naprosto přesvědčil a zřejmě se sortiment klacků trošku rozšíří.

reagovat
Sobota 22. ledna 2005 v 0:05 ® mirmen

HaD. to je jedna z nejúspěšnějších technik. Často se splávek „přibrzdí“ a například mírně vlečená nástraha " předejde " před splávek. A záběr,reakce na změnu chodu nástrahy je často velice razantní. Boloňku mám rád právě proto, že umožňuje vést splávek do vzdálenosti až třínásobku délky prutu relativně spolehlivě, v kontaktu s nástrahou, a že lze rychlost a způsob chování nástrahy měnit. Přirovnal bych to k vláčce, kde často stačí změnit styl vedení nástrahy na místě, kde nástraha proběhla už několikrát, a ejhle – záběr se dostaví.

reagovat
Sobota 22. ledna 2005 v 0:05 ® HaD
HaD

mirmen, tloust: myslim, že matchovka 3,9 metru je optimální univerzál na téměř všechny typy vod

reagovat
novější starší
Stránky:   3 2 1