Vyhledávání
Kouzlo plavané
9.12.2004 | Tloust | 14.527 zobrazení | 85 odpovědí
Propadl kouzlu plavané, líbí se mi že když nahodíte hnojku nebo kostního červa můžete chytit prakticky cokoli: kapra,pstruha,okouna, parmu… Co váš postoj k této disciplíně?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Sobota 15. ledna 2005 v 0:04 ® xycht
-
Joysi: nebyla to žádná věda, protože nejsem žádnej plavačkář. normální 4g splávek, vyváženej brokama a pak háček velkej tak aby odpovídal nástraze, v tomhle případě rousnice v půlce napíchnutá. no a tohle celý jsem nechal splavávat nade dnem v proudu. Tloušť bere nástrahu ve sloupci takže to nemusí bejt u dna. teda aspon si to myslim záběry jsou uplně jasný, v proudu to bere docela razantně…úspěchy jsem míval v místech na rozhraní proudu a tišiny. Hlavně to chce velký sousta. a bylo zajímavý že největší tloušťáky jsem chytil v pravý poledne v proudu když byly hrozný vedra a všechny ve stejným místě a každej rok v tuhle dobu to u nás na řece funguje. a občas to vezme i amur nebo plotice
reagovat - Pátek 14. ledna 2005 ve 23:52 ® DEATH
-
Já se k tomu vyjádřím podrobněji,plavanou sem začal bez ničeho,okoukával sem starší rybáře,kteří měli více zkušeností. Nikdy sem hloubku neměřil,na co?Podle splávku to bezpečně poznám,to že se všude uvádí a každý vám poradí,aby vám to šlo těsně u dna není 100%. Jsou místa,kde je to super,když návnada jede těsně nade dnem,ale sou místa,kde se ryby zdržuji výše a proto se por mění. Nechci dělat chytrýho,ale pouze tímto konstatuji co jsem vykoumal ze svojí zkušenosti,takže to neberte jako bernou minci.
reagovat - Pátek 14. ledna 2005 ve 23:36 ® BigMike
-
Do 16.6. chodím jedině na plavanou. Nic světaborného, 5–6 m boloňky, 0,16 základ, 0,10 návazec a na Lužnici si s otcem zachytáme opravdu parádně. Letos kvůli stavu vody nic moc. Jinak jsme leta chytali plavanou z lodě – super zážitky!
reagovat - Pátek 14. ledna 2005 ve 23:30 ® Zlinsky_lovec
-
Tloust,ty seš taky se zlína?Dřevnice je fakt super říčka. nejradši tu vláčím!!Nekdy bysme ,mohli i s fredym,jakem a jeste s par lidma zachytat,ne?Vláčíváš někdy?
reagovat - Pátek 14. ledna 2005 ve 21:41 ® joysi
-
xycht: ta rousnica je aj nejak zatazena? Davas tam olovko /ake/? A ako sa spozna zaber ? /je prudký, alebo zistis az vtedy ak to chces pritiahnut spat, ze tam nieco mas a ma zazrane az … ?/
reagovat
A neviazne to moc ? pripadne ti tu rousnicu netlaci prud hned spat k brehu ?
Som sa zozpisal, sorky, ale ma to zaujalo .. - Pátek 14. ledna 2005 ve 21:19 ® xycht
-
Plavačka mě taky moc baví,ale nějak v poslední době ustoupila do pozadí . nejradši chytam tak že necham na řece nástrahu volně unášet proudem, povedlo se mi takhle chytit během hodiny 3 tlouště od 50 do 55cm na rousnici. a pěknej byl taky souboj s amurem 63cm na 0.15mm…
reagovat - Pátek 14. ledna 2005 ve 20:27 ® Tloust
-
Vy měříte hloubku? Já to odhaduju a potom upravím podle pohybu splávku tak aby se pohyboval nad dnem – ideální na parmy líny kapry okouny a nástražní hrouzky. Plavaná má tu obrovskou výhodu třeba proti že s ní můžete chytat celý rok a jste poměrně mobilní (na rozdíl od chytání natěžko) a když to nebere přesunete se jinam. Tak to dělám já v ruce jeden prut a splávky,háčky apod mám ve vestě a tak jsem během půl minuty schopný sbalit a zase rozbalit přitom se dá chytit všechno. Na naší říčce Dřevnici jsem na jednom místě chytil pstruha kapra parmu a lína BOMBA zvu vás do Zlína
reagovat - Čtvrtek 13. ledna 2005 v 17:51 ® festr
-
Je to super záležitost. Hlavně na řece když veme nástrahu větší kapr nebo parma a máte 0,15 mm vlas a jemnou sestavu udice.
reagovat - Neděle 9. ledna 2005 ve 13:52 ® playboy007
-
plavačka je krásná záležitost, když se umí a hlavně: když člověka baví. já jí zrovna nevládnu a proto u ní nikdy dlouho nevydržím. ale jestli jsem si dal nějaký předsevzetí, tak že se jí budu trochu víc věnovat. a začnu pěkně od začátku a provětrám bič. uvidíme..... závodní plavanou respektuju, ale nechápu. proč soutěžit v chytání ryb? pro mě je rybařina citová záležitost, ne závod.
reagovat - Sobota 8. ledna 2005 ve 23:13 ® jaryn
-
1krtek – Dobronice jsou už jíné, rád jsem tam vláčel, ted upravili jez a stojí to za prd.
denyg – to jsem si taky říkal, když jsem se byl podívat na závodech a bylo mi řečenol, že každý den trénují. Pak jsem něvěděl proč zasekávají když nemají záběr, ale oni vytahli rybu. Já sem 50% záběrů vůbec neregistroval. To neberu nastavení hloubky, krmení.
reagovat - Sobota 8. ledna 2005 v 15:21 ® Ciffik
-
Death: to jsem si taky myslel,když jsem začal chytat závodně za mládež zjistil jsem co je to plavaná. je to tvrdý a náročný způsob. jen neš se připravíš trvá to tak 2 hod. + futro změřit hloubku. ale i tak ji miluju…
reagovat - Pátek 7. ledna 2005 ve 23:23 ® DEATH
-
Co se dá na plavaný učit???? To fakt nevím.....
reagovat - Pátek 7. ledna 2005 ve 21:17 ® Rico
-
.......
reagovat - Pátek 7. ledna 2005 v 0:11 ® Rico
-
Jak to ctu tak se to konecne musim naucit. jeste sem nevytahnul ani jednu rybycku na plavacku…
reagovat - Pátek 10. prosince 2004 ve 20:39 ® DEATH
-
Plavanýá????Perfektní záležitost!!!! A hlevně celoroční!!!! Prostě super. Teď chodím chytat tlouště(pro zábavu) na chleba…
reagovat - Čtvrtek 9. prosince 2004 ve 23:02 ® Zlinsky_lovec
-
Jo,plavaná je super,ale víc mě baví vláčka!Na plavačku na kobylku,to je zábavička!Nebo na kousek rohlíku!
reagovat - Čtvrtek 9. prosince 2004 v 18:42 ® Tomash
-
Plavaný jsem totálně propadl! Lovím na ni, ale hlavně na řekách. Na stojáku tak s káčou na štiky. Je to bezva sport – taková plavaná. Nenudíš se. Napsal jsem i článek – hlavní strana chytej. cz . Plavaný dávám 10 bodů z deseti…
reagovat - Čtvrtek 9. prosince 2004 v 18:05 ® 1Krtek
-
jo na chrostíky mam nejlepší vzpomínky z Dobronic na Lužnici. To už je vela roků . Tam sem se naučil chyť a pusť . krásný parmy bohužel už tam nejezdim. Ale někdo sem píše od této kouzelné řeky. Tak tam pozdravuj.
reagovat - Čtvrtek 9. prosince 2004 v 17:44 ® Ciffik
-
plavana je okozlujici a prekrasna muj zivot ji propadl. nemuzu bez ni byt. hlavne se o musi umet. a s peknym nacinim je to ten nejlepsi zpusob rybareni co znam. asi proto chytam zavodne. plavacku…
reagovat - Čtvrtek 9. prosince 2004 v 16:39 ® HaD
-
spinningmann: fakt nevíš, nebo si děláš srandu?
reagovat - Čtvrtek 9. prosince 2004 v 16:31 ® Padis
-
Chodím od ledne do dubna pak vesměs vláčím když mám pstruhovku
reagovat - Čtvrtek 9. prosince 2004 v 16:28 ® spinningman
-
had:jak asi vypada ten chrostik???????????
reagovat - Čtvrtek 9. prosince 2004 v 15:37 ® HaD
-
pijavka, chrostík, řasa … prostě co ve vodě je a žije a čím se ryby živí. plavačka s krmením mi nic neříká
reagovat - Čtvrtek 9. prosince 2004 ve 14:30 ® Tloust
-
Quote: On 2004–12–09 13:00, HaD napsal: Veskrze kladný. od ledna do března chodím velmi často a pak celý léto. V létě chytám pouze na nástrahy z vody, kde chytám. Jaké třeba
reagovat - Čtvrtek 9. prosince 2004 ve 14:00 ® HaD
-
Veskrze kladný. od ledna do března chodím velmi často a pak celý léto. V létě chytám pouze na nástrahy z vody, kde chytám.
reagovat