Vyhledávání
Víc nebo dýl?
30.9.2008 | Cormac | 2.369 zobrazení | 12 odpovědí
Ahoj, tak dneska u Drnholce jsem pěkně vyhořel, ani šupinka. Ale jinak tam bylo fajn. Zajímalo by mě, jestli při vláčení preferujete radši navštívit víc míst, nebo radši míň, ale pořádně to provláčet, střídat nástrahy a tak? Co se vám víc osvědčilo?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pátek 3. října 2008 ve 22:17 ® albin
-
Salmo:Máš určitě pravdu.Taky neříkám,že je to dobře.Beru takový výlety jako sondování nových míst a když tam jedu příště tak už se zdržim na lepších místech dýl.Je to ale dobrý téma,mohli byste každý napsat,kterou nástrahou na nových místech začínáte(samozřejmě tím myslím na normálnim fleku,nikdo asi nezačíná na mělkej proudnej pstruhovce 13cm vobem).Myslim kterej nástraze nejvíc věříte.U mě je to střední světlá guma.
reagovat - Pátek 3. října 2008 v 19:53 ® Salmo
-
Já raději chytám na jednom fleku déle a prochytám ho důkladně, než běžet kolem řeky jako splašený a zastavovat se jen na 3 hody…
reagovat - Čtvrtek 2. října 2008 v 18:42 ® Bert reakce na …
-
Raději místo více provláčet,zmšnit i nístrahy a když nic,tak potom změnit místo…,ale k tomu se pak už většinou nedostanu.
reagovat - Čtvrtek 2. října 2008 ve 13:39 ® albin
-
Vždycky říkám že toho člověk víc nachodí než nachytá.Když sem někde poprvé,projdu úsek a vybírám pěkný fleky.Průšvih je v tom,že z každýho takovýho místa vidím další,kterej se mi zdá zaručeně lepší.Takže třikrát nahodim a du tam.Na závěr zjistim,že sem 10km od auta a nic sem nechyt.Když du doma vláčet tam kde to znám a hlavně na candoše beru si sebou stoličku,protože 4 h stát na jednom fleku a házet je dřina.Sice na mě všichni koukají jako na dementa,ale je to paráda.
reagovat - Čtvrtek 2. října 2008 v 9:03 ® petr.esox
-
Pokud už to místo znám a je mi tam fajn, tak měním nástrahy a zkouším. Každý rok ale podnikám několik objevovacích výprav a tam je to spíše o tom nachodit co nejvíce kilometrů po břehu a dívat zda jde vůbec přívlačí chytat. Na vhodná místa se pak vracím a zkoumám rybí obsádku, protože při neustálém přecházení mám výsledky téměř nulové.
reagovat - Čtvrtek 2. října 2008 v 0:42 ® JiříH
-
Na cizí, tedy nové vodě střídám pohledově zajímavá místa. Na své, tedy známé vodě vydržím tam, kde vím o rybách a kde vím, že jde jen o drobnost – přijít na to, co a jak tahat dnešní den…
reagovat - Středa 1. října 2008 v 17:19 ® Filip00
-
Ahoj já se musím přiznat, že to ho našlapu hodně a při tom i zněním 2× někdy i 3× nástrahu, můj názor je takovej že místo chce pořádně prochytat a stále oběvovat nové a nové, jelikož nikdy nevíte kolik rybářu to místo zná. Nej místa jsou ty kam nezajedeš autem a je to trochu z ruky. Budeš tam sám a ryby neznaj celej katalog od výrobců. Jezdím pravidelně na jeden jez a tam je to býda úspěch je vesměs jen na rybičku a za úspěch člověk vezme i bolena 50.
reagovat - Středa 1. října 2008 v 10:43 ® HaD
-
Je to různé. Záleží na znalosti revíru a jeho obsádky a samozřejmě také, jak jsem zrovna naladěn. Dříve jsem více běhal po revíru a postupně prochytával mnoho různých míst. Na revírech, které znám je to dnes většinou trochu jinak. Někdy sice taky brouzdám, ale spíše se zaměřím na jeden úsek, který se snažím co nejvíce prochytat a často se stává, že po delší době bez ryby objevím nástrahu, či způsob vedení, a začnu „sklízet ovoce“. Kdybych prchnul jinam, nestalo by se tak, nepřišel bych na to, co v daných podmínkách funguje a na dalším fleku by to bylo třeba obdobné. Takto postupuji především na revírech, které znám, nebo pokud mám informace od místní vydry
reagovatNa nových a mě neznámých lokalitách spíše hledám, chodím a až při další návštěvě zvolním.
- Středa 1. října 2008 v 8:57 ® baddy73
-
Já si vždycky tak nějak zhruba naplánuju kam chci na řece dojít. Neběhám po břehu od tůňě k tůni, takže mnoho km nenachodím. Buď na zvoleném úseku něco chytím nebo ne. Když je to delší dobu bez záběru tak zkouším změnu z woba na gumu,třpytku a tak. To ale u mě neznamená, že na jednom fleku vystřídám veškerou zásobu šidítek. Spíš směrem tam jeden druh a cestou zpátky jiný. Tedy za ideálního předpokladu, že nemusím měnit v průběhu z důsledku vázky
reagovat. Aktivnější co se týká změny nástrah jsem na stojácích, tam těch vláčecích nástrach, pokud se nedaří vystřídám více. Shrnutí: Na řece dýl, na přehradě víc
- Úterý 30. září 2008 ve 22:27 ® cormaxx
-
Jde o to zda ten revír znáš nebo ne.Když ho znám dobře a na oblíbených místech neškrtnu o šupinu! a usoudim že ryby prostě nejdou,tak jedu pryč.Když jsem na vodě kterou neznám,tak se snažim vytěžit z minima maximum a zkoušet co nejvíc nástrah,způsobů vedení,míst atp.V takovým případě vydržim u vody dost dlouho na to že úlovků třeba moc není…
reagovat - Úterý 30. září 2008 ve 22:17 ® Cormac reakce na …
-
To jo, jsou místa, který se snažím nevynechat. Ale pak jak kvapí čas, zjišťuju, že jsem zase nedošel dál, tam, kde to neznám…
reagovat - Úterý 30. září 2008 ve 22:13 ® ZANDER
-
určitě se vyplatí zůstat na jednom místě kam chodíš rád, zjistit na jaký nastrahy tam ryby reagujou, kde je jaká prohlubeň a jakej kamen, tyto údaje se ti v budoucnu určitě vyplatí!!!
reagovat