Chytej.cz

Zacatky s feederem necteno

24.9.2008 | clingfish | 3.553 zobrazení | 19 odpovědí

Zdarec, chtel bych se zeptat, kde byla chyba, nebo jeslti se vam to stava taky. Koupil sem s feeder s predstavou, ze budu mastit rybu za rybu, jako na plavacku, akorat na vetsi vzdalenosti. Ale ono ouvej. Prvni den sem chytl sice 15 cejnu nebo spis cejnku a kaprika, ale vedle sedici bobkar chytl 4 kapry a 8 solidnich cejnu. Druhy den sem chyt jen 5 cejnu a bobkari vedle meli vsichni 1–2 kapry a cejnu zhruba to co ja. Nakonec sem si od jednoho znich vyslechl prednasku, ze chytam na nic, ze to chce rohlikac a pockat az zahrci. Todle me docela heclo a chci mu priste dokazat, ze to tak neni. Proto se ptam, kde byla chyba. silon sem mel 0,16/0,12, prubezna montaz, vacek 12, navazce sem zkousel od 8cm-40cm, nastraha 3–7 masnaku nebo bondulka. V krmitku komercni smes se srotem, kuku a strouhankou. Chtel bych chytat nejaky lepsi cejny a sem tam toho kaprika abych si vychutnal nejaky to zdolavani. Za kazdou radu budu strasne rad

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Čtvrtek 2. října 2008 ve 3:02 ® JiříH

Schopných rad máš tady plno a určitě se zorientuješ. Ale podstatu „fídra“ objevíš, až ryby nebudou letně brát, ale zimně ochutnávat. To tvé okolí s čihátky bude mít jen ťuky, ale ty při správné montáži budeš proměňovat. Teprve potom se ti to bude opravdu líbit.

reagovat
Pátek 26. září 2008 v 11:05 ® Rehula

Jo no nenapsal jsme nic noveho..ae vetsinou se delaj chyby upne v zakladech tak jsme te jen pripomnel…:-) A jeste jeden mozna taky ne moc poznatek ae uz jsme nevedel co delat aby brali :-)) )..Tak jsme vecer nabalil kybl s kukuricou a jel jsme si zakrmit na misto kde jsme pak druhej den rano sel chytat (byl to mistni revir kde chodi par znamej rybaru) a proto muzu rict ze jsme jako jedinej ten den chytl kapra ae hold smula kdyz dojdete k vode a tam kde jste si vecer nakrmily vam nedko sedi :-((

reagovat
Pátek 26. září 2008 v 9:31 ® lubo OV
lubo OV

clingfish: Kolegové s klasikou mne zatím přechytali 2× v životě (hovořím o lovu kaprů). Vždy jsem se snažil najit příčinu a dospěl jsem k tomuto:

1. měl jsem jinou nástrahu než oni. Já třeba chytal na kukuřici (což dělám z 90%) která je jinak spolehlivá a „kalsikář“ vedle chytal na malou kuličku extrudy (nevím jak se to přesně jmenuje, ale je to taková malá ochucená kulička se strukturou křupky). Byl srpen, ve vodě spoustu řas a namlsaní kapříci o větší nástrahu neměli zájem. Jenom tak sem-tam mlsně zobali drobnosti.
  2. Na mém místě prostě kapři nebyli. Byli třeba o 15 m dále a k mému místu nedorazili. To se mi stalo před třemi týdny na jižní Moravě. 20 m od břehu se kapříci ukazovali ale na nic nereagovali. Ani na dně, ani ve sloupci. Skusil jsem to proto „pod nohama“ cca 5 m od břehu a brali jako o závod.

V jiném případě zase všichni klasikáři tahali kapry, protože na tom revíru byl velký tlak rybářů (každých 5 metrů jeden) a všichni to švihali s nacpanými krmítky dobrých 80 m. Při tolika lidech na břehu se kapři prostě nepřiblížili. Ani neměli důvod, když krmný pás byl těch 80m.

Ale má zkušenost je taková, že větší části je to místem. Podle mých zkueností kapři mívají svoji trasu, kterou několikrát denně projíždějí a dal by se podle toho řídit čas. A často neradi s trasy uhýbají. Trefit se do takovéto trasy je 90% výhra.

reagovat
Čtvrtek 25. září 2008 ve 22:45 ® Robur
Robur

jestli myslíš dnes, tak ano, s s vláčkou, ale viděl jsem jen rybáře u mostu, co šel kousek pod něj bobkařit

reagovat
Čtvrtek 25. září 2008 ve 21:08 ® Salmo reakce na …
Salmo

Jiank ještě jedna připomínka.Může se stát že krmení uděláš moc silný(převoněný) a větší ryby se ho bojí(proto odjedou k bobkařům za méně navoněným krmením),tak zkus třeba namíchat hrubší směs POUZE ZE ŠROTU obohacenou sterilovanou kuku,masňáky nebo jejich kukly,snad to pomůže.Petrův zdar

reagovat
Čtvrtek 25. září 2008 ve 20:51 ® clingfish reakce na …

Diky moc panove podle me byla taky chyba v krmeni, ono mekky obecne stahuje spis mensi ryby, priste zkusim kuku,psenici a repku a jen dohustit srotem. Spicku bych vyloucil chytal sem s 1 oz a zabery byly dobre citelny
A silony a hacky sou vyzkouseny z plavky a tam bez problemu Robur: neni mozny, ze sem te videl u kamenolomu, podle fotky si mi povedomej Rehula: tve rady sou sice moudre, ale nerikas mi nic co nevi kde kdo:)

reagovat
Čtvrtek 25. září 2008 ve 20:43 ® Salmo
Salmo

Taky jsem na jaře začínal=trápil se.Největší problém mi dělalo krmení ale to si musíš vychytat sám.Já už to po půl roce celkem ovládám.Chce to čas,trpělivost a když bude po ruce nějakej učitel tak to taky neuškodí :-)

reagovat
Čtvrtek 25. září 2008 v 19:17 ® Rehula reakce na …

Jo no miste by to mohlo byt take ze ale proc rybar vedel vas chyta a vy ne???Treba si zakrmil a ryby se mu tam stahly…kdo krmi tak i chyta..

reagovat
Čtvrtek 25. září 2008 v 19:08 ® olda
olda

Pánové proč by to nemohlo být i místem kolikrát tři metry od tebe tahaj jednu za druhou a ty nemůžeš nic vytáhnout stalo se mi to ne jednou.

reagovat
Čtvrtek 25. září 2008 v 17:15 ® Vlaštovka
Vlaštovka

Stávalo se mi to samé… asi byla fakt chyba v tom krmení. Na místo se ti sjížděli menší rybky… Zkus hrubší a hlavně hutnější krmení, když tam je tam tolika bílé ryby, tak větší sousta a delší návazec, respektive větší odstup od krmítka. Menší kapříký a cejny dost zajímá krmítko a starší ročníky sbíraj opodál a tam by měl být ten tvuj návazec. Nějak to vyčapeš.

reagovat
Čtvrtek 25. září 2008 v 17:14 ® Rehula

Vsak ja nerikam ze je to feedrem a spicku mimochodem pouzivam na stojakach light..Ae ono je to vetsinou v rukach…Sice se to mozna nezda ae strsne nejvic zalezi na navazci zpusobu nastrazeni navnady na velikosti hacku nic nepokazis tim kdyz pouzijes feeder gumu a uz vubec ne kdyz zkobinujes feder gumu s tensim navazcem pak nemusis mnet strach ze to utrhnes ae samozrejnem musis pouzit rozumnej prumer navazce…tohle je otestovany pouzivam to tak celej rok a nestalo by se mne ze bych u vody sedel bez zaberu kdyz neberou tak zkousim vsechno mozny a oni se vzdycky daj!!

reagovat
Čtvrtek 25. září 2008 v 16:45 ® ART reakce na …
ART

rehula: tak feedrem to nejni možná blbě vybraná špička ale to už je lidskej faktor

reagovat
Čtvrtek 25. září 2008 v 9:21 ® Rehula

Kdybys tady radsi neplakal a sel zkuset jak na to..tak by to bylo urite o necem jinym..

Ja kdyz jdu k vode s fedrem tak mam asi stesti ae bejva to naopak ja chytam a rabari vedle mne vetsinou nic.Chce to zkouset a na kapra je urcite lepsi feeder!!!!!

reagovat
Čtvrtek 25. září 2008 v 9:20 ® Rehula

Kdybys tady radsi neplakal a sel zkuset jak na to..tak by to bylo urite o necem jinym..

Ja kdyz jdu k vode s fedrem tak mam asi stesti ae bejva to naopak ja chytam a rabari vedle mne vetsinou nic.Chce to zkouset a na kapra je urcite lepsi feeder!!!!!

reagovat
Čtvrtek 25. září 2008 v 7:37 ® ART
ART

Taky se mi stava ale spis to tipuju že když nemáš slušně zakrmíno tak se moc tich větších ryb chytit nedá

reagovat
Středa 24. září 2008 v 17:27 ® Bert reakce na …

Změň návnadu,použij rohlík nebo kolínka ve strouhance a hned máš věršího cejna,nebo Ti tu návnadu malí cejni sežerou,každopádně budeš mít o zábavu postaráno

reagovat
Středa 24. září 2008 v 16:49 ® farnas
farnas

navnadou asi a to krmeni to chce pridat trochu masnaku do toho druhej prut bych si nahodil na normalni polozenou a uvidis sam.

reagovat
Středa 24. září 2008 v 16:44 ® Robur
Robur

chybu děláš v tom, že nemáš rohlíkáč a nečekáš na hrčák:-) .

Asi bych hledal problém v krmení tvém a kolegů. Jak jsi chytal bez feedru?

reagovat
Středa 24. září 2008 v 16:15 ® clingfish

jeste sem zapomnel dodat, ze sem chytal na stojaku

reagovat