Vyhledávání
jak na candata na privlac
24.9.2008 | farnas | 8.138 zobrazení | 39 odpovědí
Ahoj nevite jak na candata na vlacku.v jakou hodinu nebo na jakou nastrahu.Nejaky zaruceny zpusob. diky
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 9. října 2008 v 15:20 ® albin reakce na …
-
používám průhledný,kolem 5cm,nastražuju na normální jigový hlavičky)gramáž podle síly proudu)a vodím je co nejpomaleji více méňe poškubáváním na jednom místě,ale taky sem na ně nechytil větší než 50.na větší používám sinking vobler,s kterym si hraju taky na jednom místě.Já ale chodím na místa kam na candáta chodí strašně lidí a všichni vláčí malejma tvistříkama neříkám že nemají taky sem tam úspěch,ale na něco jinýho jdou prostě líp.Až budu mít trochu času tak ti pošlu fotku.
reagovat - Čtvrtek 9. října 2008 ve 13:57 ® clingfish reakce na …
-
albin: zdarec, chtel bych se zeptat na jak velke smycky chytas a jakym zpusobem je vodis a nastrazujes. Ja smacky pouzivam hlavne na okouny a candat se mi na ne splete celkem pravidelne ale tak max.35cm diky moc
reagovat - Čtvrtek 9. října 2008 v 1:22 ® hecht reakce na …
-
JiříH Měl bych dotaz ohledně zde prezentovaného názoru na zrazené ryby při použití Kopyt a Banja . Vím že dnes jsou už v krabičkách skoro každého z nás, a ty doby, kdy jsme se u Vás v Praze na výstavě zajímaly o tenkrát novinky jsou dávno minulé.Profík jako Vy, by mohl dát něco ze svého ,,moudra dlouhá léta získávaného'' do placu.
reagovat - Čtvrtek 9. října 2008 v 0:03 ® JiříH
-
3impy: Zkus ploché olovo na přívěsu a plovoucí hlavu.
reagovat - Neděle 28. září 2008 v 18:50 ® mirmen
-
BlueShark, právě , že nevysledoval.
Př. : dva dny foukal vítr proti hrázi, zataženo, občas přeháňky, stabilní tlak .. brali. Další den stejný vítr, stejné počasí, stejný tlak, stejná doba .. a nikdo nic.
Atd.
Nedařilo se najít dobu, kdy by brali zaručeně. Někdy bylo 3–5 ( či více ) vycházek bez úspěchu, jindy se dařilo několik dní za sebou.
reagovat - Neděle 28. září 2008 v 18:47 ® mirmen
- reagovat
- Neděle 28. září 2008 v 17:53 ® sgt.mooody reakce na …
-
pipa,Ale existuje,elektrika
reagovat - Neděle 28. září 2008 v 17:17 ® pipa reakce na …
-
ZARUČENÝ ZPŮSOB" n e e x i s t u j e !!!!
reagovat - Neděle 28. září 2008 v 17:14 ® pipa reakce na …
-
BS: se zeptej Kamila,ten ví co a jak a kdy jdou
reagovat))))
- Neděle 28. září 2008 v 16:58 ® BlueShark
-
Bylo to pro Mirmena
reagovat - Neděle 28. září 2008 v 16:57 ® BlueShark reakce na …
-
Ahoj, libilo se mi jak sis psal grafy
Vyzjistil si na tom neco? Kdy treba v jakem pocasi ve skutecnosti opravdu brali tobe a v kolik treba?
Ja ryby poustim a dneska mi zabral candat cca 45cm na hrouzka, ale proste jinak nejdou, fakt nahoda, kamos tam je kazdy den a ma letos 4 jen. Dnes se mi i tak sklepal, spatne jsem zasekl.
nevis cim to je? Treba okysi tak yjeste moc nezerou, ale uz zacali a miluju rezany
Ouklleje uz moc ne. Ja zatim nevlacim, snazim se prijit na kloub dravcum na rybicku. Ale asi na vlacku je vice vydrazdis
Kdybys mel nejaky postreh, budu rad, jsem z Usti nad Labem
reagovat - Neděle 28. září 2008 v 15:48 ® 3impy
-
Zdravím všechny. Chytám už několik roků na jednom cca 4ha rybniku a nikdy mi candát nezabral na stejném místě a ve stejný čas. Musej se hledat :o).. Neví náhodou někdo jak vyřešit problém s těžkou hlavičkou a bahnitým dnem? Používám cca 16g hlavičky pro dosažení vetších vzdáleností (na dané lokalitě je to téměř nutnost)…
reagovat - Sobota 27. září 2008 ve 20:37 ® sgt.mooody reakce na …
-
mirmen,:Každej má sví zkušenosti,já jen že na Orlíku mám vytypovaný místo kde už dva roky co tam jezdim berou candáti v pořád ten a samej čas.V jakém koliv počasí Pokaždý alespon jeden záběr mám. Nevim třeba jeto jen náhoda když zrovna okolo projížděj.Jinak žádný zaručený způsob chytání candáta nemám chytám normálně na položenou s průběžnym olůvkem s rybičkou.A nebo na splávek s optimální hloubkou,a nejčastěji dávám na háček hrouzánka.
reagovat - Pátek 26. září 2008 ve 23:25 ® albin
-
Plandy jsou v poslední době in jako všechno co se v poslední době málo tahalo vodou.U nás v Plzni už asi mají ryby z klasickejch gum (tvister,kopyto) kopřivku stačilo přejít na smáky nebo zkusit něco jinýho (plandu) a začal konzert.
reagovat - Pátek 26. září 2008 ve 21:33 ® misi6 reakce na …
-
na plandavku jsem zatim nic nechytil,ale chytal jsem na ni jen parkrat ja davam prednost spis gumám
reagovat - Pátek 26. září 2008 ve 14:40 ® skwor
-
Plandavky jsou občas až překvapivě účinné. To že je dost lidí nepoužívá (nevěří jim a tak je nenasazují) je jenom výhoda pro ostatní
reagovat - Čtvrtek 25. září 2008 ve 23:51 ® dvorak
-
Salmo,mirmen – jo,plandavky zejmena od Ryny ted velice dobre fungujou. A to nejen na candaty. Ale taky se s nima dobre trha dno,jeste stesti ze jsou tak levne a dostupne!
reagovat - Čtvrtek 25. září 2008 ve 22:23 ® Salmo reakce na …
-
mirmen> To je sice hezké ale já na plandu ještě nic nechytl(asi to bude tím že jí prakticky vůbec nenasazuju) tudíž jí nevěřím.Já raději oklepávám dno gumkou
reagovat - Čtvrtek 25. září 2008 ve 22:16 ® hajan reakce na …
-
Salmo: Držel jí napříč v hubě a všechny háky byly zaťaty z boku vně tlamy do „tváře“.
reagovat - Čtvrtek 25. září 2008 ve 22:14 ® mirmen
-
Salmo, na plech to jde… v obliobě mám staré typy plandavek od Ryny ( mosaz, bronz), plandavky stříbro-červená + nějaké modely od firmy Worek .. používám je jen na mělčích vodách s, hloubkou mezi 0,8 – 2,5 m, vedení středem sloupce .. hmotnost nejlehčí možná,jakou lze v daných podmínkách nasadit .. nejlehčí plandy od 6–8 gr. …a protože to jsou i místa, kde se často zdržuje štika ( blízko rákosí, přítoků , hrany lavice ), doporučuju používat lanko ( wolfram, techsteel, microvire aj.)
reagovat - Čtvrtek 25. září 2008 ve 21:58 ® Salmo reakce na …
-
mirmen> barvitě vylíčeno,pod Tvoje slova se můžu podepsat…
reagovat - Čtvrtek 25. září 2008 ve 21:57 ® Salmo reakce na …
-
hajan> Chudák,ten musel mít pěkně prošitou hubu tím kotevním hákem od tý pladny.Stejně se divím že na takovou brutalitu zabral.i když já jsem taky pár candošu nachytal na 10 cm woby…
reagovat - Čtvrtek 25. září 2008 ve 21:51 ® hajan reakce na …
-
Myslím 59?? Přes šede to určo nebylo.
reagovat - Čtvrtek 25. září 2008 ve 21:47 ® mirmen
-
stg.moody , no, hádat se můžeš,
ale na náladách a nevypočitatelnosti chování candátů vyhořeli i lidé, kteří mají za rybami sježděnou celou Evropu .. a to i na revírech s vynikající rybí obsádkou.
Kdysi ( před cca 25–30ti lety ) jsem sledoval meteorologické údaje o počasí ( směr větru, stupeň pokryvnosti oblohy mraky, atmosferický tlak a jeho změny ) i údaje o vodě ( teplotu vody , čeření hladiny větrem atd.).
Zapisoval jsem si údaje do grafu, včetně údajů o počtu rybářů, nastražených prutů ( v okolí do cca 100 m), počtech záběrů, počtech zdolaných ryb.
Po několika sezonách pozorování si nedovolím tvrdit, že dokážu rozpoznat, kdy candát bude aktivní.
Nějakou tu vycházku ročně lovu candátů věnuju, ročně si pro sebe ponechávám zhruba 10–15 candátů +55 cm ( pokud není poškozen např. přetržením žaberního obloku při přívlači .. pak vezmu i menšího candáta, protože by stejně uhynul).
Věnuju se přívlači dost intenzivně, od UL s marmyškami a podobnými titěrnostmi po nástrahy z kategorie těžké přívlače.
A po více jak 30ti letech rybaření jsem ohledně candáta velice skromný.
Znova opakuju .. zaručený způsob .. zaručený ve smyslu více jak 80–90% úspěšnosti při vycházce … neexistuje.
Za sebe jsem spokojen s tím, když mám zhruba 50–60ti% úspěšnost při přívlači na candáty ( řekněme 30 vycházek za sezonu = 15–18 candátů +55 cm ).
Velice rád se od Tebe poučím , jak dosáhnout úspěšnost větší ( mám na mysli samozřejmě jen legální způsoby lovu pokud možno co nejméně poškozující rybu ) .. a pokud se nechceš dělit věřejně o tyto znalosti, budu Ti vděčný i za informaci do mé schránky zpráv.
reagovat - Čtvrtek 25. září 2008 ve 21:46 ® Salmo reakce na …
-
hajan> Dobrá brutalita.Kolik ten candík měl ??
reagovat - Čtvrtek 25. září 2008 ve 21:44 ® hajan reakce na …
-
Salmo: Jednou jsem chytil na plandu 30g okolo 24.00h.
reagovat - Čtvrtek 25. září 2008 ve 20:39 ® Salmo
-
Zkus je chytat v pravý poledne na popa,třeba se nějakej pověsí
Ne ale teď vážně,nej doba bude asi ráno/večer ale budeš si to muset zjistit sám,všude je to jinak.A jako nástrahu zkus buď gumu nebo woba.Na plech jsem ještě candáta nechytil ale netrvdím že to nejde
reagovat - Čtvrtek 25. září 2008 v 17:16 ® sgt.mooody reakce na …
-
Coturnix:Ty si mě nepochopil.
reagovat - Středa 24. září 2008 ve 22:20 ® Coturnix reakce na …
-
sgt.mooody: třeba takovej výlov – to se candát pak lokalizuje a chytá poměrně snadno, ne?
reagovat - Středa 24. září 2008 ve 20:50 ® sgt.mooody
-
mirmen:O tom bych se s tebou hádal!
reagovat