Chytej.cz

Zalezi na barve woblera necteno

20.9.2008 | farnas | 2.986 zobrazení | 26 odpovědí

ahoj vadi rybam kdyz vlacim woblera v barve pstruha na mimopstruhove vode a nechci chytat zadnou lososovitou rybu

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Sobota 22. listopadu 2008 v 19:51 ® Losfedos
Losfedos

na urcity druhy ryb je potreba prizpusobyt barvu…

reagovat
Čtvrtek 25. září 2008 v 10:38 ® cormoran
cormoran

Po včerejšku mě to utvrdilo v tom, že na barvě záleží. Nakoupil jsem pár nových Aglíků s tím, že je hned skočím otestovat na rybník, kde jsme v minulosti čapli pár slušnejch candošů. Po několika naházenejch kilometrech, kde se na nový šampiony oběsila jedna štička, jsem zkusil dát starou osvědčenou barvu (okoun) a hned po prvním náhozu jsem zdolal candoše rovných 70 cm…Bohužel jednou v roce nechám aparát doma a hned se zadaří:(

reagovat
Středa 24. září 2008 ve 22:09 ® toti

Často jsem se také setkal s tím, že na jednom revíru ryby spíše reagovaly na přírodní barvy a jinde jsem si na ně ani neškrtl. Jakmile ale pročísla vodní svět jedovatá oranžovka nebo fluo zelená, začaly se dít zajímavé věci. Mám v seznamu asi 6 takových revírů. Těžko říct, proč reagují spíše na výrazné barvy. Strávil jsem nad touto otázkou opravdu hodně času a zkoumal, co za to může. Na nic jsem však nepřišel. Jde prostě o výjimky, které potvrzují pravidlo. Ryby jsou stejně vybíravé a náladové asi jako každý z nás. Jinak souhlasím, že počasí, hloubka vody, druh vody, atd. u barvy hraje svoji roli. Určitá pravidla se časem vypozorovat dají.

reagovat
Středa 24. září 2008 v 15:47 ® EDYS reakce na …
EDYS

Ale to co ryby neznaj tak si myslim ze to taky am uspech..urcite je to upouta..ale zalezi jaka ryba jaka voda a jake pocasi..chce to porad zkouset a zkouset.

reagovat
Středa 24. září 2008 ve 14:50 ® petr.esox reakce na …

Chytám stejným způsobem, ale vrtá mi hlavou, jak by zareagovala štika o 50 metrů dál. Co když nemají všechny štiky ve vodě stejnou náladu?

reagovat
Středa 24. září 2008 ve 12:19 ® Salmo
Salmo

Já třídím nástrahy na přírodní,výrazné a jedovaté.Je dobré mít v krabičce pár kousků od každé a zkoušet co se rybám bude nejvíc líbit…Jinak já se vždy snažím co nejlépe napodobit přirozenou potravu ryb v dané lokalitě a když to nezabírá,tak začnu experimentovat s barvou a velikostí woba.

reagovat
Pondělí 22. září 2008 ve 20:38 ® toti

řekl bych to podle svých zkušeností asi tak, když ryby berou, jak mají, pak je barva téměř nepodstatná. Pokud je však potřeba ryby vyprovokovat, je barva podstatným prvkem stejně jako velikost, tvar a agresivita chodu nástrahy.

reagovat
Pondělí 22. září 2008 v 11:25 ® farnas
farnas

no chytam hlavne na labi

reagovat
Pondělí 22. září 2008 v 1:13 ® hecht
hecht

Kdysi dávno vycházel v kajmanu seriál o voblerech Rapala no a tuším že to byl pan Kroupa, který tam psal o barvě duháka ,,Tuto barvu milují štiky, i tam kde živého duháka v životě navideli'' Mockrát jsem si na toto vzpoměl v pozdějších letech, mám tu barvu rád a štiky také. Zrovna tak ale nejde říct že to tak musí být všude. Stejně spíš opravdu asi záleží na způsobu vedení atd.

reagovat
Neděle 21. září 2008 ve 22:02 ® skwor
skwor

Barva svou roli určitě hraje, ale jak s tím woblerem neumíš pracovat, tak Ti nepomůže ani když je fialový se žlutými srdíčky.

reagovat
Neděle 21. září 2008 ve 20:23 ® Bert reakce na …

Na barvě nezáleží,když má ryba hlad,skočí na vše.

reagovat
Neděle 21. září 2008 v 19:37 ® kubas
kubas

Zander: prostě provokace prvního kalibru = RH :-))

reagovat
Neděle 21. září 2008 v 19:30 ® ZANDER
ZANDER

kubas: s tim souhlasim, ale treba RH napodobuje ranenou rybku, takze zas az tak neprirozena neni

reagovat
Neděle 21. září 2008 v 19:12 ® kubas
kubas

a v neposlední řadě na velikosti bylo by zvláštní cíleně chytat 20cm okouny na stejně velký woby, ale může se stát. Výjimka potvrzuje pravidlo..

reagovat
Neděle 21. září 2008 v 19:11 ® Rossi

Nevadí

reagovat
Neděle 21. září 2008 v 19:00 ® Robur
Robur

tak nějak, myslím, že hlavně jde o to, že buď chtějí nějaké reflexní barvy nebo spíš přírodní. Nemám pocit, že u přírodních pak víc preferují běličku před okounem a naopak. Tomu bych už dával tak 10%. Spíš záleží na tvaru, chodu a hloubce a samozřejmě vedení.

reagovat
Neděle 21. září 2008 v 18:42 ® kubas
kubas

Zander: lehce se dá oponovat tím že třeba RH, FT a spousta jiných barev taky není přirozenou potravou a leckdy to může být nástraha číslo 1, je to o vedení woblera a být ve správný čas na správném místě, pak můžeš klidně nejvíc nachytat na potočáka na MP.

reagovat
Neděle 21. září 2008 v 18:34 ® ZANDER
ZANDER

na barve woblera zalezi i nezalezi, podle toho kterou rybu s nim chces chytit, jestli des na sumce tak je to uplne jedno, protoze je slepej a např. na candáta, tak ho muzes chytit na jakoukoliv barvu, ale jen par barev je nej! co se tyce barvy pstruha na mimopstruhovkach tak se na nej ryba chytit da , ale nikdy to neni nastraha číslo 1 protože to neni jejich přirozena nástraha

reagovat
Neděle 21. září 2008 v 17:22 ® farnas
farnas

no zkousel jsem to a na woblera v barve pstruha mi sli jenom okoni

reagovat
Neděle 21. září 2008 v 16:06 ® Michal/
Michal/

Na barvě podle mě nezáleží. Záleží jak ho vedeš!

reagovat
Neděle 21. září 2008 ve 13:27 ® EDYS
EDYS

zkousel si toho woba na MP i P..?jestli ano..tak jak jsi dopadl a ztoho mas zaver..:-D

reagovat
Neděle 21. září 2008 v 10:49 ® Robur
Robur

vadí, páč rybu s neštovicema na mimopstruhovce ryby nežerou

reagovat
Neděle 21. září 2008 v 10:48 ® Robur
Robur
reagovat
Neděle 21. září 2008 ve 2:41 ® cercer
cercer

Nevadí!!! :-))

reagovat
Neděle 21. září 2008 v 1:49 ® rgb23
rgb23

vadí! chudák ryba z mimopstruhové vody nechápe co tam dělá wobler imitující rybu z pstruhovky:-)

reagovat
Sobota 20. září 2008 ve 21:46 ® BigMike

Nevadí!!! Rybám v podstatě nevadí nic, když chtějí papat a obhlížejí se po něčem k snědku!!! A jestli je to MP nebo P stejně nevědí! Pokud jim do vody nehodíš Soupis revírů a neumějí číst, což se od nich ani moc neočekává!

reagovat