Vyhledávání
Češtin, můj kobil !
18.9.2008 | MiK | 13.364 zobrazení | 133 odpovědí
Opravdu jsme takoví tydýti, nebo,jenom nepozorní ?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Neděle 5. října 2008 v 16:09 ® stanley 4
-
regule viď,pak ti mladí mají mít příklad,když tohle vidí jako poutač
reagovat - Neděle 5. října 2008 v 16:06 ® regulus reakce na …
-
stanley 4 – móóóc hezký, ach jo.
reagovat - Neděle 5. října 2008 v 15:58 ® stanley 4
- reagovat
- Neděle 5. října 2008 ve 3:19 ® cercer
-
sem se právě vrátil z hospody…
reagovat - Sobota 4. října 2008 ve 23:47 ® JiříH
-
vagi: Jó, ono je dnes moderní třeba i takové – jíst jako prase, řídit jako prase, k ženám se chovat jako prase, též i ke starým lidem, i k sobě navzájem.. Ale nedělají to všichni. Jen ti něčím postižení. Svým okolím, rodiči, hlavou, komplexem… Ale gramatiku a sloh bych do toho nechtěl počítat. Tedy tady. Vezmi v úvahu třeba člověka, který ani nevyšel základní, rozluštit smysl většiny otázek je pro něj ohromná zátěž, ale při tom je to perfektní člověk s dobrým vychováním a výtečný rybář. A takový těžko sem dá své zkušenosti v perfektní podobě. Neobhajuji negramotnost, neb číst ji je někdy deprimující a dotyčný promine, ale bude zřejmě nedobře shánět dobře placenou a pohodovou práci. Což je vlastně jen jeho problém. Tady je důležitější jeho chuť nám předat svůj názor či zkušenost na danou problematiku. Tady ty diskuze jsou něco jako v hospodě. Tam řešíš jediné, tedy pokud tam nesedíš denně do zavíračky – jestli sedět s danou společností u stolu je příjemné a alespoň trochu obohacující.
reagovat - Sobota 4. října 2008 ve 13:10 ® sus1 reakce na …
-
Robur:Byl by pokoj,kdyby existovalo jen jedno(i) nebo (y)to by řešilo vše.
reagovat - Sobota 4. října 2008 ve 12:38 ® Robur
-
a co to selektovat, dva weby: chytej.cz a chitej.cz
reagovat - Sobota 4. října 2008 ve 12:31 ® vagi reakce na …
-
jiříH: To, že si někdo nevyplní kartu já osobně sice nechápu a nelíbí se mi to, ale beru to tak, že je to každého věc a někomu se prostě „přispívá“ lépe, když zůstává v anonymitě a i jeho příspěvky mohou být přínosem, jak říkáš. Důvody, proč tomu tak je, mě nezajímají. Ale přestože tu nejsme na žádném „jazykovém“ serveru, myslím, že by nikomu neuškodilo se nad sebou trochu zamyslet a aspoň trochu se snažit, aby jeho příspěvky neměly úroveň předškolního žáčka, který se naučil předčasně psát. Zkrátka, jak píše Regulus, neřeším, že vše musí být na jedničku, ale, proboha, čeština je náš rodný jazyk a měli bychom se snažit jí prznit co nejméně. Prostě mně připadá, že v poslední době je MODERNÍ psát jak prase a ještě na to být snad hrdý…?
reagovat - Sobota 4. října 2008 ve 2:11 ® cercer
-
Frk:to je na koho??
reagovatTy mušličky..?
- Pátek 3. října 2008 v 19:31 ® Frk reakce na …
-
uf, smůla. Jsem rozladěn, že nemám kámoše negramota. Je to špatně, že už to ví. Chtěl jsem mu totiž zaplatit výlov v mušličkách
reagovat - Pátek 3. října 2008 v 11:05 ® cercer
-
JiříH: no tak už se nám také odtajni!!
reagovat)
- Pátek 3. října 2008 ve 2:02 ® JiříH
-
vagi: myslím, že je celkem jednoduché vysvětlení, že někdo je srozumitelný a jiný… Když vezmu s prominutím tebe a MiK – podle vaší karty vás vaše rybářské okolí snadno identifikuje. A tedy vaše vystoupení z anonymity je jistě i podpořeno sebejistotou vašeho, řekněme kulturního projevu – zkrátka lidé, když vás poznají, tak nebudou cosi mumlat o negramotovi. Ale ti, co jsou podle své karty stejně anonymní jako bez ní (momentálně platí i o mně), tak ti to mají na „háku“. A když sem dají něco přínosného pro rybáře a to někteří dávají, tak je to i snad jedno. Mnohem horší je, když oficiální „rybsvazová“ tiskovina je mezi ty rybáře, kterým je určena puštěna stylem názvu výše položené otázky. To už je k pláči.
reagovat - Pátek 26. září 2008 v 10:38 ® vagi
-
regulus: je fakt, že jsem se u několika otázek pozastavil a přemýšlel, jak to v 5. třídě můžou dát, páč jsem to musel číst několikrát, abych to pochopil… Ale možná je to tím, že mi dlouhodobým působením alkoholu odumřelo větší než malé množství mozkových buněk.
reagovatSalmo: přesně tak to bude.
- Pátek 26. září 2008 v 8:54 ® Robur
-
když se urvu, zavolám, nějak mám chuť na menší vodu
reagovat - Čtvrtek 25. září 2008 ve 22:54 ® pif
-
robur:jsou tam velcí candoši,pár štik a jeden sumec kolem dvou metrů…vláčet má určitě cenu…mrtvou rybičku.....ale proč nejedeš na přehradu u letovic?zobou,zobou…
reagovat - Čtvrtek 25. září 2008 ve 22:44 ® Robur
-
pifáču jsou v Letovicích na rybasu /koupalište/ dravci? má cenu tam vláčet, jedu nachaloupku
reagovat - Čtvrtek 25. září 2008 ve 22:35 ® pif
-
jaká test?hovadina byl gramatická věc…test na hovno,čeština být kravinec..pocit psát…lingvista spokojen…
reagovat - Čtvrtek 25. září 2008 ve 20:17 ® Salmo reakce na …
-
flyfox> No on je problém v tom že si ten test udělali pouze lidi,kteří píší ne chytej aspoň trochu srozumitelně a ten zbytek „češtinářů“ se na to vykašlal… :-/
reagovat - Čtvrtek 25. září 2008 v 17:43 ® sus1 reakce na …
-
flyfox:Tak si ho taky udělej at Tě to neni líto.
reagovat - Čtvrtek 25. září 2008 v 15:32 ® flyfox
-
To je zajímavé,podle výsledků je tu každý mistrem českého jazyka,to asi do diskusí píší úplně jiní lidé.
reagovat - Čtvrtek 25. září 2008 v 8:09 ® lucioperce69 reakce na …
-
29 otázka č.13 není nějaká divná??
reagovat - Středa 24. září 2008 ve 22:42 ® Frk
-
vagi/.......30
reagovat - Středa 24. září 2008 ve 21:02 ® Vydrain
-
Tak 29 bodů, otázku č. 24 jsem nepochopila hehe
reagovat - Středa 24. září 2008 ve 13:51 ® b.gun reakce na …
-
regulus: Se ti nedivím. Slova, která pojmenovávají jedinečný, neopakovatelný jev, se odjakživa nazývala slova jenovýznamová …
reagovat - Středa 24. září 2008 ve 12:42 ® Salmo
-
Hoši 27 bodů…
reagovat - Středa 24. září 2008 v 9:51 ® inspo reakce na …
-
Robur> i mistr tesař se někdy utne
reagovat - Středa 24. září 2008 v 9:48 ® Robur
-
mě teda fascinují formulace otázek, pak mají dát děcka dohromady větu, která má hlavu a patu. já už raději nic nenapíšu.
reagovat - Středa 24. září 2008 v 9:23 ® Robur
-
mně teda faascinují formulace otázek, pak mají dát děcka dohromady větu, která má hlavu a patu
reagovat - Středa 24. září 2008 v 1:08 ® regulus
-
Vagi – já sfajroval na 24 v životě jsem neslyšel, že je něco slovo jednoznačné, tak jsem tam flákl tu tašku a vona to jak na sviňu byla gramatika.
reagovat - Úterý 23. září 2008 ve 23:33 ® Robur
-
jinak 31
reagovat