Vyhledávání
Češtin, můj kobil !
18.9.2008 | MiK | 13.360 zobrazení | 133 odpovědí
Opravdu jsme takoví tydýti, nebo,jenom nepozorní ?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Neděle 1. března 2009 v 8:58 ® BlueShark
-
Vliji sem také pár slov. Po jisté výměně názorů na jiné diskuzi osobně přiznávám, že význam a vyznam teď bude velký rozdíl. Už budu psát jen česky, i když hrubky nedělám, ale diakritika mě zdržovala
reagovatA snad Vám přijdu trochu čtenější. Díky hoši
- Sobota 28. února 2009 ve 21:23 ® Frk reakce na …
-
ale no tak, Regule:))) nevsouvej co tam není
reagovat - Sobota 28. února 2009 v 1:05 ® regulus reakce na …
-
Frk – vím, že cholerik není sprostý slovo a neuráží mě to. -:))) Nedá se to tak jednoznačně říct, nedá se tam dát „=“
reagovat - Pátek 27. února 2009 ve 23:50 ® Frk reakce na …
-
regulus/ add cholerik…to je zase jiný obor studia lidské činnosti či osobnosti ale obávám se, že přesně tak je to popsáno a v tomto případu bude mít Mary pravdu…:))
reagovat - Pátek 27. února 2009 v 18:31 ® regulus reakce na …
-
Milá Mary, nezdá se ti, že to kapinku překrucuješ??? Myslím, že všichni dobře vědí, že je řeč o fatálních hrubkách typu „umivadlo“ apod. No a že zrovna tento typ hrubek vypadá na první pohled příšerně, tak za tím si stojím, zrovna tak, že to cosi ukazuje o pisateli, to se na mě nezlob. Taky nikdo netvrdí, že reakce napsaná se spoustou hrubek je napsaná špatným člověkem. To, že fórum CHYTEJ ZAMYŠLENÍ trochu sklouzlo na debatě o psaní diakritiky, myslím, že není nic tak hroznýho, horší vidím ten začatek, kde to sklouzlo k vulgaritám a naprosto si nemyslím, že debata o diakritice to fórum nějak znehodnotilo, naopak se domnívám, že to tam tak trochu patřilo, byla to diskuze o tom, jakým způsobem se jednotliví uživatelé vyjadřují a proč. Taky by mě zajímalo, na základě čeho jsi dospěla k tomu, že cholerici jsou ješitní??? -:)))
reagovat - Pátek 27. února 2009 v 17:18 ® 1Mara
-
Mary to stím špatným člověkem a tou češtinou jak jsem psal níže , tak to nebyla odpověď pro tebe ,ale byla mířená jinejm lidem , ty jsi mě osobně nikdy nenapadla že si mám procvičovat češtinu a nebo diakritiku, nebo mě,mně atd.Jsou tu jiní kterým to hrozně vadí a narovinu napíšou že na takové slova či věty nebudou reagovat a do finále si zněho pak ještě dělají legraci co občas hraničí až s drzoztí a ktomu se pak přidávají ostatní ( jen pár lidí).Tím sem chtěl naznačit že nikdo není dokonalí a jak píše Mary , udělám vše a šikovně ,ale nenapíšuto .Nechci se tu dohadovat a nic jsi nevztahuji na sebe jen píši co se mě tady na Chytej během 4 měsíců stalo.No a cholerik to snad nejsem a ani nevím co to je a za druhé mě to uráží
reagovatDD
- Pátek 27. února 2009 v 17:05 ®
-
Tak jsem v tom zatroleném „Chytej zamyšlení“ prohlásil, že přecházím na zdejší téma a jak to tady čtu, nemám už co dodat. Ostatně „Češtin můj kobil“ rozhodně není, jen si prostě vážím svojí mateřštiny. Jdu k vodě a rovněž dělám TEČKU.
reagovat - Pátek 27. února 2009 v 16:52 ® albin
-
Mary:Děkuji za krásný rozbor osoby.Ještě že nejsem vztahovačný.Jinak doporučuju přečíst můj první a poslední příspěvek v daném fóru(ostatním se nemusíš,pokud nechceš,prokousávat)možná potom pochopíš jak jsem to myslel.A jestli jsem tím dané fórum znehodnotil nevím,v každém případě by asi zapadlo.Soudím podle počtu odpovědí na dané téma po zahájení háčkočárkové bitvy.Jinak ti přeji krásný víkend.
reagovat - Pátek 27. února 2009 v 15:49 ® Mary reakce na …
-
Jo jo, vytáhla jsem to proto, že toto je již stará záležitost, která, jak jsem doufala, je již tabu. Bohužel , jsou tací, kteří si všímají pravopisu a píšou to do fór, kam to nepatří. A tím to fórum znehodnocují. Tak pokud někdo chce kritizovat, musí si najít toto fórum, a ne to hned mlasknout do fóra, kde byla hrubka.
- potrefená husa se ozve
- nikde není napsáno, že když neumím pravopis, že jsem špatný člověk, jak si někteří myslí – nebo špatně vidím? Je to tu napsané? To jest domýšlivost onoho jiného
- se potvrdila ješitnost choleriků.
- tydýt byl názván ten, co opravoval v jiném fóru – pokud někdo nepochopil. Dle pravopisu, že to svědčí o známce Čes. jazyka je pravda. Někdo umí pravopis, ale neumí zatlouct hřebík. Někomu pravopis nejde a je šikovný na jiné věci. Tak nevím, proč se bouřit. No a teď, bych to viděla přejít na diskuzi o Howně. Cholerici, Dělám VELKOU TEČKU.
- Pátek 27. února 2009 v 15:04 ® cercer
-
pravda je ta,že by si to člověk měl,v rámci možností,hlídat..je přece slušnost,snažit se,aby čtení mého příspěvku netahalo druhé za vlasy a nepřišli o oči
reagovatna druhou stranu je to relativní,protože stejný rozhovor u piva nebo u vody(u řeky
) vyzní stejně a nikdo spisovnost neřeší..a ti,co se tu kvuli tomu tady hádají,by proti sobě neřekli ani fň a všichni by byli spokojeni.Tudíž by se mělo nad nějakou tou chybičkou naprosto automaticky,,přivírat očko"
- Pátek 27. února 2009 ve 14:51 ® 1Mara
-
cerce1– to jó , sice hrajou machra , ale taky mají v tom pravdu,ale to by to tady bylo na dlouho a já na pí.oviny nemám čas
reagovatDD
- Pátek 27. února 2009 ve 14:46 ® cercer
-
1Mara: buď v poho,více lidí by si muselo zamést před vlastním prahem..
reagovat - Pátek 27. února 2009 ve 13:45 ® 1Mara
-
Ale proto že jsem měl špatnou známku z českého jazyka , neznamená že jsem špatnej člověk jak si tady někteří myslí. Ale mě to je fuk já vím co sem a koho mám a ským budu a pudu , takže je mi to fuk.
reagovat - Pátek 27. února 2009 ve 12:21 ® Mary
-
Zřejmě je třeba vytáhnout toto fórum, aby tydýti nekazili jiné fórum. Já osobně, pokud někdo píše bez diaktriky, tak to nečtu. Přklepy se dějí a stanou, ale pokud někdo stále dělá chyby v pravopise, tak to svědčí o tom co měl za známku z Českého jazyka.
reagovat - Středa 25. února 2009 v 11:40 ® cercer
-
nějak se vám to chytej zamyšlení ,,zvrhlo" v dabatu o tečkách,čárkách a vyjmenovaných slovech..co se přesunout sem
reagovat?
- Sobota 1. listopadu 2008 ve 12:02 ® rybarmasar
-
Zdravým vše ribáře.Hodně ůspjechú a prekrasníh rib.Lovu sdár.A omlufte múj prvopys,nebo ja sem samokuk.
reagovat - Pátek 31. října 2008 ve 23:45 ® regulus reakce na …
-
Nordboy – kapinku si rejpnu, TELESKOPY je sice množné číslo, ale taky podstatné jméno a tvrdý Y je tam podle vzoru hrad, kdežto TELESKOPICKÉ je přídavné jmého a není to vyjmenované slovo. Pilnost nepilnost. -:)))))
reagovat - Pátek 31. října 2008 ve 23:13 ® dudu reakce na …
-
® regulus- to sem si všiml, jak si z toho vykličkoval. Jsi světlá vyjimka
reagovat - Pátek 31. října 2008 ve 21:02 ® regulus reakce na …
-
dudu – no koukal jsem, že je to kapinku podivný, tak jsem to tam raděj srozumitelně napsal.
reagovat - Pátek 31. října 2008 v 18:16 ®
-
Jestli ten človíček nechtěl zdůraznit, že těch prutů je víc, takže „teleskopy“ (mn.č.) a „cké“ k tomu přidal jenom z pilnosti…
reagovat - Pátek 31. října 2008 v 15:49 ® dudu
-
regulus – holt sou to tvrdý pruty
reagovat
Když už sem se podíval na ty aukce, zaujala mě i jiná věc. Preference platby a odběru. Nějak mě nepřijde moc logické preferovat platbu dobírkou a zároveň preferovat osobní předání.
Nevím jak funguje zadávání, ale buď v tom má HaD hokej, nebo jsou prodávající tak trochu mimo a nebo já jsem nějakej divnej - Pátek 31. října 2008 v 1:41 ® regulus
-
Nedá mi to, abych toto fórum neobohatil o jednu perličku. www.chytej.cz
reagovat - Středa 8. října 2008 ve 2:06 ® JiříH
-
vagi: Ano je to tvůj, dá se říci marný boj. Já už marné boje nebojuji, neb berou čas, sílu a chuť něco tvořit. Už se snažím vůbec nebojovat. Tedy pokud se někdo do mne „nestrefí“ či dá stébélko přes cestu… Potom rád. Jinak „bojuji“ tehdy, když v rybařině je z mé pozice šance něco zlepšit. Třeba u nás zvětšení rybích mír, opět podběrák, 24ka, vytvoření perfektního závodního úseku v přívlači… A teď se zajímám o věc dost osobní a do nebe volající (viz já tobě-poslední odstavec zde 3.10-více by mohl vědět UNO a možná i HaD). U té tiskoviny jsem opravdu zvědav, co bude s „Češtin, můj kobil“-ostatní prominou jinotaj, ale ještě to nedozrálo k zveřejnění. Vše by mělo mít svůj čas.
reagovat - Pondělí 6. října 2008 v 17:04 ® vagi
-
JiříH: Já to beru. Je to rybářský server a možná 80% zdejších kolegů jsou lepší rybáři než já, mám se od nich co učit a jejich příspěvky jsou pro mě přínosem, přesto si nejsem úplně jistý, že dokážu přelouskat příspěvky, kde je několik zásadních hrubek v pár slovech(např. „ninější období“)… Ale to je vlastně můj boj, nikdo mě přece nenutí, abych to četl.
reagovatPřesto si nemyslím, že je dobře, aby se např. na „Home Page“ vyskytovaly hrubky. Z mého pohledu by to mohlo serveru uškodit, ale to je pouze můj osobní názor, nikomu ho nenutím.
- Pondělí 6. října 2008 ve 12:22 ® vagi
-
stanley 4, regulus: tak to už je fakt mazec! Na druhou stranu, jestli to psal nějaký brigádník třeba z Ukrajiny, tak to není zase tak špatný
reagovatKoukám, že název fóra „nástraha pro nInější období“ je také slušný.
- Neděle 5. října 2008 ve 20:44 ® stanley 4
-
kdyby to bylo slovensky kucíííí tak je tam-biely a lesklý:))
reagovat - Neděle 5. října 2008 ve 20:43 ® Robur
-
to je vlastně pravda, třeba by přeložili i tu Hostivař
reagovat, škoda, že na fotu není cenovka
, ta by to rozetla
- Neděle 5. října 2008 ve 20:32 ® dudu reakce na …
-
Robur- No, myslím že ne. Název firmy se tuším běžně nepřekládá.
reagovat - Neděle 5. října 2008 v 18:37 ® Robur
-
to by tam byly farby
reagovat - Neděle 5. října 2008 v 18:28 ® dudu
-
stanley 4– k tomu Balakrylu. Vypadá to že není bílý(př. jm.) ale bílí(sloveso) a k tomu ještě lesklí(taky sloveso), což je asi modernější obdoba leštění
Ale stejně mě to hlava nebere, není to snad slovenská verze ? I když nevím jestli by to bylo správně pobratrsky.
reagovat