Chytej.cz

Foťák necteno

6.12.2004 | Chose | 54.977 zobrazení | 105 odpovědí

Chci si koupit digi foťák k focení úlovků atp. jakou značku a typ používáte Vy? který se vám osvědčil?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Sobota 16. prosince 2006 ve 14:08 ® bubu
bubu

pomocí výřezu jsem nakonec dosáhnul tohoto výsledku. Mucha není k hodnocení,ta je tam jen jako objekt.

reagovat
foto/forum/2006/th-img1355.jpg
Sobota 16. prosince 2006 ve 13:36 ® bubu
bubu

jsem asi jantar. Musím ho vzít na VV a tam mi to musí někdo ukázat. Tři hodiny se s tím peru a bez efektu,ach jo.. Nevím jak nastavit všechny funkce a že jich tam je. Jinak dík za snahu poradit.

reagovat
Sobota 16. prosince 2006 v 9:57 ® jiris
jiris

bubu – ikdyz maji nektere fotaky makro od 5 cm, tak ti na 5 cm nezaostri, takze jedine kousek dal 10+ cm a potom si pomoci vyrezem :-)

reagovat
Sobota 16. prosince 2006 v 9:28 ® BoBo-Falknow reakce na …
BoBo-Falknow

bubu: Světlo, světlo a zase světlo…

reagovat
Sobota 16. prosince 2006 v 9:14 ® bubu
bubu

Jsou nějaké zásady a fígle jak udělat ostrou fotku mouchy ve svěráčku? Prostě se mi to nedaří-špatná ostrost. Makro od 5cm:je to dostačující? Dík.

reagovat
Sobota 16. prosince 2006 v 8:31 ® ywan

mal som Lumix LZ3 super foťáčik ale stratil som ho:-( (teraz mám LZ 5 – skoro to isté len má 6mpx(ktoré som zatial nevyužil :-)) a trošku väčší displej…môžem len odporučiť, fakt kvalita za rozumnú cenu, fotí to perfektne, jednoducho sa ovláda, stabilizátor tiež neni na zahodenie…

reagovat
Pátek 15. prosince 2006 ve 22:25 ® bubu
bubu

tak už mi došel. Jsem z něho blbej,no když jsem před tím držel jenom smenu 7, tak se není čemu divit.Nejde mi ani pěkně vyfotit mucha na makro. To bude ještě zážitek,než se s tím naučím.

reagovat
Pátek 15. prosince 2006 v 19:54 ® breca reakce na …

Bubu – mám předchozí model, kterej má 5 Mpix a je to špičkovej foťák ve svý kategorii, doufám, že budeš maximálně spokojenej.

reagovat
Čtvrtek 14. prosince 2006 ve 23:02 ® Shrek reakce na …
Shrek

ZN:tak jo,díky Ti za cenné rady. :-)

reagovat
Čtvrtek 14. prosince 2006 ve 23:00 ® ZN
ZN

Alivio: bohužel to nepoznáš. Musíš mu věřit. Ten poškrábaný ojektiv bys poznal. Jsou fígly, jak to opotřebení odhadnout, ale pokud se v tom navyznáš, tak je zbytečný, se o tom bavit.

bubu: žádnou chybu jsi neudělal.

reagovat
Čtvrtek 14. prosince 2006 ve 22:51 ® Shrek reakce na …
Shrek

právě ten človíček co si od něj chci kupovat to minoltu,tak si kupoval Lumixe 2 a je z něj unešenej.

reagovat
Čtvrtek 14. prosince 2006 ve 22:48 ® bubu
bubu

nevšim sem si tohoto téma dřív a už jsem si objednal na vánoce rodinej dárek a to Název zboží : PANASONIC Lumix DMC-FZ7EG-S + špičková karta 1GB a kvalitní pouzdro Počet kusů : 1 Cena 1ks : 9790.00000 Cena : 9790.00000
Doufám že jsem neudělal chybu,páč se v tom skoro vůbec nevyznám.

reagovat
Čtvrtek 14. prosince 2006 ve 22:29 ® Shrek reakce na …
Shrek

jasně,kouknu na to,díky za rady.Dle jeho tvrzení (a je to člověk,kterýmu se dle mě dá věřit) ten foťák moc nepoužíval,dovezl si ho prej domů a za půl roku dostal digitál,takže uvidim.Můžu to jako laik nějak poznat,to opotřebení?

reagovat
Čtvrtek 14. prosince 2006 ve 22:27 ® ZN
ZN

Alivio: to je docela dobrá cena. Jen je potřeba znát, kolik je s ním zhruba nafoceno. To kvůli opotřebení mechanismu zrcadla a závěrky. Taky se podívej na objektiv, jestli není poškrábaný.

reagovat
Čtvrtek 14. prosince 2006 ve 22:23 ® Shrek reakce na …
Shrek

breca: tato diskuze skončila v roce 2004,ale já se chci zeptat na konkrétní typ foťáku,proto jsem to napsal do diskuze „foťák“,abych jak hovado nezakládal nové téma,když už tu jedno o foťácích je.

ZN:nabízí mi ho za 2000,–

reagovat
Čtvrtek 14. prosince 2006 ve 22:06 ® ZN
ZN

Alivio: nevím, za kolik ho chceš koupit, ale je to dobrý foťák.

reagovat
Čtvrtek 14. prosince 2006 ve 21:55 ® breca reakce na …

Pánové, já bych se být vámi na tuto diskuzi vys.ru, neboť než tato debata skončí, tak i ten nejlepší a nejdokonalejší doporučovaný foťák bude vyběhlá a překonaná loňská srač.a. Tak se tu nedohadujte a neničte se navzájem.

reagovat
Čtvrtek 14. prosince 2006 ve 21:21 ® judas.d
judas.d

já má digoš uplně obyš z bazaru tět by stál asi litr já ho koupil za dva a půl ůplně stačí je to kodakeasyshare cx7300

reagovat
Čtvrtek 14. prosince 2006 ve 20:36 ® Shrek
Shrek

Trošku pozměnim původní Choseho dotaz a zeptám se jinak.

Mám možnost koupit od známého Minolta Dynax 300si.Nemáte s nim někdo zkušenost?Podo­týkám,že se nejedná o digitál.Nevy­žaduji profi fotky,chci prostě fotit líbivé fotky.

reagovat
Neděle 12. prosince 2004 v 11:58 ® Klon
Klon

Já se nezlobím jak už řekl BoBo tak jen diskutujem,a kdyby se takhle nediskutovalo tak nikdo neví nic

reagovat
Neděle 12. prosince 2004 v 0:34 ® Chose
Chose

díky za fšecky návrhy a připomínky. můj favorit je asi olympus c370 zoom. 3,2 mpix 3krát opt. zoom. Tt,ještě jednou díkyx hlavně za odkazy…

reagovat
Sobota 11. prosince 2004 v 17:36 ® zedus
zedus

Klon: No tak sa nečuř, já třeba nerozumím těm autům, sice auto vlastním, ale je mi jedno jestli to má to či ono, hlavně, že s ním dojedu na ryby, ne?

reagovat
Sobota 11. prosince 2004 v 17:01 ® havel
havel

No ja fotim na Minoltu Dimage Z2. Jsou věci, který bych mu vytknul, ale když se člověk trochu snaží tak to taky jde! Největší problém je asi s ostřenim… jak je malo světla tak si na automatiku neškrtnu. ale bez problému to srovnám manuálním ostřením! Fotky děla dobrý i na 10 nasobný zoom (bez stabilizátoru) -jak už bylo řečeno … stačí slušný světlo! Mám ho od září – nafoceno cca 1000 fotek – a počet nabití baterek bych spočítal na prstech jedné ruky. Nejvíc sem na jedno nabití nafotil asi 1 a půl karty (256MB)+prohlížení fotek… Jednoduše – nestěžuju si!!!

reagovat
Sobota 11. prosince 2004 ve 14:37 ® BoBo-Falknow
BoBo-Falknow

Klon: P. S. V autech a PC se určitě shodnem

reagovat
Sobota 11. prosince 2004 ve 14:36 ® BoBo-Falknow
BoBo-Falknow

Klon: Klid čéčé Nikdo uraženej není Jenom diskutujem a je normální, že se občas neshodnem, no né Wo tom to přeci je…

reagovat
Sobota 11. prosince 2004 ve 14:29 ® Klon
Klon

BoBo-Falknov: nechtěl jsem tě nijak urazit,určitě tomu rozumíš jako já rozumím autum a pc,myslel jsem to tak že sestra má canona za cca 10 000 kč a je s ním silně nespokojena a já s ním taky fotil a když jsem měl zaostřenou perfektně fotku a vyfotil tak vysledek byl 50% ale nevím jaký typ to je ale dodám to sem,vím že má jen 3,2 Mpix,3× optickej a 6 digi,další informace dodám jestli ti na tom tak záleží,mě na fotkách moc nevidím stačej mi i sklasickýho foťáku.

reagovat
Sobota 11. prosince 2004 ve 14:20 ® Klon
Klon

Zedus: mě to jako hulváctví nepřipadá já nejsem profesionální fotograf a ani foťáky mě moc nezajímaj,a že jich pár vlastním nic neznamená,mě stačí když si vyfotím par ryb co chytnu a jestli fotka bude ostřejší nebo né my tolik nevadí. jinak jestli chceš tak se podívám do papíru a napíšu co to všechno má. Nechci aby se někdo naštval,ale třeba u mobilního telefonu máš taky plno funkcí ale stejnak ti jde jen o jednu- " aby ses dovolal " a ostatní jsou funkce navíc,pro někoho potřebné pro někoho ne,nezlob se to je jen můj názor.

reagovat
Sobota 11. prosince 2004 ve 13:20 ® BoBo-Falknow
BoBo-Falknow

P. S. Ještě drobnost, samozřejmě, že to chápu, vždyť jsem Ti to sám psal…

reagovat
Sobota 11. prosince 2004 ve 13:19 ® BoBo-Falknow
BoBo-Falknow

Death: Máš pravdu, nebudem se hádat, ani před rokem to nebyl vrchol, byl to jen skvělý foťák za dobré peníze a na tom se asi shodnem. Howg

reagovat
Sobota 11. prosince 2004 ve 13:12 ® DEATH

bobo,já ho mám rok,byl to vrchol. Je překonaný,ale jestli to chce na focení úlovků a čehokoliv jiného,tak je super. Nebudem se hádat,protože už zítra nemusíme mít ani jeden pravdu,protože něco super bude z málo peněz. chápeš?konec diskuse.

reagovat