Chytej.cz

Foťák necteno

6.12.2004 | Chose | 54.974 zobrazení | 105 odpovědí

Chci si koupit digi foťák k focení úlovků atp. jakou značku a typ používáte Vy? který se vám osvědčil?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   4 3 2 ...
Pondělí 21. října 2013 ve 20:59 ® nnnap
nnnap

hele netuším, jak vypadaj baterky do toho šuntu čínskýho, ale až mi dojdou baterky, jako že 2 ze 3 sou akorát na 50 fotek a caputo, tak já to budu řešit tak, že si prostě v modeláři koupím po 2 li-ion články 3,7V a normálně je v těch bakelitových pouzdrech vyměním. A na ten můj nápad mi řekl prodejce, že nejsem první a vůbec jediný, kdo to tak hodlá udělat. Ale moje provedení si o to přímo koleduje. http://ecx.images-amazon.com/…._SY300_.jpg

reagovat
Pondělí 21. října 2013 v 15:55 ® Fryw reakce na …
Fryw

Pandulak> Zkus napsat dotaz do sunnysoftu. Bratr má od nich neorigo akumulátor na svůj pentax a po šesti letech drží stejně jako originál.

reagovat
Pondělí 21. října 2013 v 15:27 ® OBr reakce na …
OBr

Pandulak> a co to řešit battery gripem? Tam se vlezou jak dvě originálky, tak tužkovky…

reagovat
Pondělí 21. října 2013 ve 14:46 ® Pandulak

Řeśim takový problém. Koupil jsem si Canon EOS 600D a po pár desítek tisíc fotek mám problémy s baterkou. Chystáme se na ryby na moře a vůbec netuším zda to na té lodi půjde nějak nabíjet a tak jsem si řikal, že bych si pořídil náhradní dvě baterky.

Koukal jsem na originál a to fakt nejsem blázen, abych za to dal trojku, ale našel jsem neorigo baterie pro Canon EOS 600D tak jsem se vyrazil zeptat a prý je to totožné jako orginál, že prý nafotím stejně. Tak se rozhoduji jestli nekoupím dvě náhradní, abych si je přednabil a používal je na lodi, když by to tam nešlo dobíjet. Nemáte někdo zkušenosti s těmihle baterkami?

reagovat
Pondělí 21. října 2013 ve 14:42 ® Pandulak
reagovat
Sobota 8. října 2011 v 17:16 ® Pitris reakce na …
Pitris

Jose.Pepe> Záleží co a jak budeš chtít fotit. Nejde mi jeden ten odkaz, ty dva zbývající jsou 55OD a 60D. Předpokládám tedy, že ten poslední je 600D. Soustředil bych se na ty poslední dva. Výstup poud budeš fotit krajinky, rodinku atd bude stejná. 60D se bude líp držet a bude mít lepší AF. Pokud tedy budu používat světelný objektivy, budu fotut akční scény a pohybující se objekty, nebude mi vadit větší váha, tak bych bral 60. V opačném případě si vystačíš s 600. Spíš ale řeš objektivy, tam se láme chleba.

reagovat
Úterý 4. října 2011 ve 12:18 ® Jose.Pepe
Jose.Pepe

čau chtěl bych se zeptat na názor na tyto modely foťáku, protože bych si chtěl pořídit digi zrcadlo. Zatím používám Panasonic Lumic DCM LX5. Díky za odpovědi http://www.digitalni-videokamery-fotoaparaty.cz/…-s-55-250-is http://www.digitalni-videokamery-fotoaparaty.cz/…is-sdhc-16gb

Nebo který by jste mi doporučili z těchto 3 typů. Díky

reagovat
Úterý 4. října 2011 ve 12:05 ® nnnap
nnnap

na co foťák k focení úlovků? Stejnak to velké umění nebude. I když si možná myslíš nebo doufáš, že to bude jinak. A vůbec- proč fotit ryby? Teď jsem smazal několik myšlenek, ono by ti stejnak asi nedošly. No a k tomu jedině obhajitelnému- osobní poznámka- ti přece stačí třeba mobil. No a chlubilům s nočními kapry, ať má třeba blesk.
Já, ač majitel různých filmových zrcadlovek, digi kamer jsem už pochopil a skončil u autofokusového digistřepu. Bez blesku, bez možnosti cokoliv nastavit. Budete se divit, i s tím se dají udělat velice slušné fotografie. Ono kompozice, práce se světlem, výběr tématu vzhledem k podmínkám, o tom je fotografie. Foťák je pouze nářadí. A na to naše cvakání určitě není třeba.

reagovat
Úterý 4. října 2011 v 9:29 ® Jose.Pepe
Jose.Pepe

Čau chtěl bych se zeptat ná názor na tento model foťáku, protože bych si chtěl pořídit digi zrcadlo. Zatím používám Panasonic Lumic DCM LX5. Díky za odpovědi

http://www.digitalni-videokamery-fotoaparaty.cz/…is-sdhc-16gb

reagovat
Středa 20. prosince 2006 ve 20:22 ® Cajo reakce na …
Cajo

ja som nedavno kupil finepix 9600 a zatial to vypada ako ppc fotacik…

reagovat
Středa 20. prosince 2006 ve 13:59 ® conwiq
conwiq

No já pujdu asi do FinePix S6500FD vypadá moc pěkně a i parametry mě vyhovují…:) Ale zrcadlo je zrcadlo…ta D400 by se mě taky líbila, ale cena …:o

reagovat
Středa 20. prosince 2006 v 7:55 ® toulovec reakce na …
toulovec

Bubu: mám taky Lumixe a u focení much jsem se taky trápil, taky mi to pořád nejde. Ale hodně se to zlepšilo když jsem na to pořádně posvítil ze všech stran a mrsknul foťák na stativ. Evidentně na to svítíš malou lampičkou. Taky mi pomohlo dát na druhou starnu od lampičky za muchu nějakou odraznou plochu (třeba bílý list papíru, nebo alobal), aby jsi na muchu posvítil i z druhé strany. Viděl jsem někde, že kluci dělali na focení much „světelný stan“ pro rozptýlení světla, myslím že to bylo z pauzovacího papíru. Tož testovat, testovat, studovat, studovat, svítit svítit :o)))

reagovat
Pondělí 18. prosince 2006 ve 23:56 ® Pytel
Pytel

Já mám už skoro 5 let Olympuse 740c UZ a jsem maximálně spokojeny.Ale už začínám pokukovat po nějaké zrcadlovce Canon EOS 350D nebo Canon EOS 400D.

reagovat
Pondělí 18. prosince 2006 ve 23:45 ® Rendy

Fotil jsem s Kyocerou , foťák za málo peněz a když se s tím člověk trochu seznámil fotil pěkně , nyní mám Canon PowerShot S2IS , koupil jsem ho starší , zatím se s ním seznamuji , vybíral jsem dlouho a myslím že nepřebral , měl jsem požadavek alespoň 5Mp,10×optický zoom,stabilizá­tor,makro ,dobrou světelnost,tuž­kovky,české menu , pohodlné ovládání menu , manuální nastavování ,vše jsem našel ,spokojenost. Teď před vánoci a hlavně po vánocích bude foťáků spousta bude čas vybírat . Jinak foťák považuji za součást rybářského vybavení , k rybařině patří . HaD : tvoje fotky se mi líbí , chce to mít na focení cit a vědět jak na to a to ty dokážeš. Trochu mě překvapilo že si fotil do září s analogovou zrcadlovkou . Když srovnáš analog a digi vidíš nějaký rozdíl ?

reagovat
Neděle 17. prosince 2006 ve 22:36 ® Kosmik

Já mám Kodak EasyShare CX7525, 5 megapixelů, 3× optický zoom, už ho mám 4 roky a jsem naprosto spokojený, na ty ryby to stačí, je tam i kamera. Doporučil bych ho začátečníkům, má jednoduché ovládání. Je na baterky, stěma jsem to vyřešil tak, že jsem si pořídil nabiječku na baterky GP a nabíjecí baterky, myslim, že se vyplatí koupit nabíječka, ušetříte peníze za baterky. Koupil jsem si 2 páry baterek a mám foťák pořád připravený.

reagovat
Neděle 17. prosince 2006 ve 21:27 ® HaD
HaD

tady příklad malé clony a velké ohn. vzdálenosti – ostrý je pouze obličej

reagovat
foto/forum/2006/th-img1363.jpg
Neděle 17. prosince 2006 v 19:53 ® bubu
bubu

iceman-díky zkusím to. Jsem vděčný za každou dobrou radu.

reagovat
Neděle 17. prosince 2006 v 18:52 ® iceman reakce na …
iceman

Trošku jsem tu žlutou stáhl…

reagovat
foto/forum/2006/th-img1362.jpg
Neděle 17. prosince 2006 v 18:50 ® iceman reakce na …
iceman

nedávej zářivka, ale ruční a jako etalon vem třeba zeď. Je to hodně znát.

reagovat
Neděle 17. prosince 2006 v 17:02 ® bubu
bubu

když dám ve vyvážení bílé „zářivka“ tak mi pozadí lehce zmodrá

reagovat
Neděle 17. prosince 2006 v 15:55 ® jiris
jiris

ZN – na mem fotaku odstin fotky do modra nebo zluta zanecha, kdyz zapomenu prepnout nastaveni – svetlo (zatazeno, zarivka, mistnost atd) Tak hadam :-)

reagovat
Neděle 17. prosince 2006 v 15:48 ® ZN
ZN

jiris: no, nevím, jestli to je vyyvážením bílé. Automatické vyvážení v 99,9% funguje spolehlivě. Ale to pozadí, to jo. Je potřeba něco neutrálního, aby ta muška „vylezla“ z fotky. Když fotím něco světlého, nedám světlé pozadí a obráceně.

reagovat
Neděle 17. prosince 2006 v 15:00 ® jiris
jiris

bubu – pozadi rozhodne jiny, je to celkove moc do zluta. (vyvazeni bile)

reagovat
Neděle 17. prosince 2006 ve 14:47 ® CeP
CeP

ZN, BoBo> a kdyby Bubu jeste pridal pozadi lehce do modra??

reagovat
Neděle 17. prosince 2006 ve 14:38 ® bubu
bubu

po dalších hodinách trápení(proč já si kupoval tak složitej foťák)

reagovat
foto/forum/2006/th-img1359.jpg
Sobota 16. prosince 2006 ve 20:27 ® ZN
ZN

BoBo: clona je stejně jako čas, to pravé, kreativní kouzlo fotografie:-)

reagovat
Sobota 16. prosince 2006 ve 20:10 ® BoBo-Falknow
BoBo-Falknow

Já jenom doplním, nejen u makra :-) A naopak jsou chvíle kdy je malá hloubka ostrosti výhodou (třeba tzv. portrét).

reagovat
Sobota 16. prosince 2006 v 19:32 ® ZN
ZN

bubu: čím víc zacloníš, tím je hlouba ostrosti větší. Tzn., čím víc zacloníš, tím je prostor, ve kterém je všechno ostré větší. U makra je to zásadní věc.

reagovat
Sobota 16. prosince 2006 v 17:21 ® bubu
bubu

světlo bych pochopil(více),ale clona? co s ní. Pochopte,že jsem nikdy nefotil,tak trochu konkrétněji. Jestli teda na mě máte dosti odolný nervy.

reagovat
Sobota 16. prosince 2006 v 17:16 ® ZN
ZN

bubu: světlo, světlo, světlo. jak psal bobo. A clona, clona, clona.

reagovat
novější starší
Stránky:   4 3 2 ...