Chytej.cz

Děčín a jeho okolí necteno

15.9.2008 | | 210.959 zobrazení | 2.824 odpovědí

Zdravim všechny rybáře,kteří se pohybují v okolí Děčína.Pojďme si předat nějaké pěkné zážitky od vody a popovídat o tom jak se daří.Zvu i další tiché blázny,kteří chtějí tuto diskuzi něčím obohatit.;)

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Neděle 20. února 2011 ve 22:32 ®  reakce na …

BrulaKO> Můžu vědět jméno?Já jen pro upřesnění,protože tohle by dotyčný,který vykonává pozici RS vědět měl.A myslim,že semnou bude souhlasit každý kdo si ten ryb.řád alespoň přečetl.

reagovat
Neděle 20. února 2011 ve 22:14 ® Jak.novi reakce na …
Jak.novi

BrulaKO> A etika?

reagovat
Neděle 20. února 2011 ve 21:43 ® BrulaKO reakce na …

mannice> ja jsem toho názoru, že když ji položí na kámen, tak te rybě to neublíží :-)) .Před chvilkou jsem volal RS a tohle není porušení RŘ, tak nevím co tu řešíte!

reagovat
Neděle 20. února 2011 ve 20:55 ®  reakce na …

BrulaKO> Nesouhlasim,neni věc rybářovo jeslti tu rybu budeš tahat po zemi,nebo jí položíš na kámen a nebo jestli jí vyháčkuješ ve vodě. Protože jsem zase u jednoho a toho samého,k rybě se máš v případě pouštění chovat šetrně a to nejen u hájených druhů.Přečti si radši řád,když tu chceš diskutovat.

VII. Zacházení s ulovenými rybami

Při vylovování ryby je osoba provádějící lov povinna zacházet s ní šetrně. Rybu, která se vrací zpět do vody, je potřeba uvolnit z háčku bez zbytečné manipulace, pokud možno ve vodě. Pokud vězí háček hluboko v jícnu ryby, je nutno jej odstřihnout (odříznout). Za hrubé porušení tohoto ustanovení bude považováno vytahování ulovené ryby po břehu nebo její nešetrné vracení zpět do vody.

Nechci se tu hádat,prostor tu má jak člověk,kterej ryby bere,nebo pouští.Ať se každej chová tak jak uzná za v hodný pokud neporušuješ řád.Tam je ta stanovená meze(podle mě moc tolerantní k rybářům),která rozděluje rybáře od pytláka.

A vyplň si údaje,ať vim s kym jednám,když už se tu bavíme na rovinu.Ukaž,že máš taky nákou úroveň :-)

reagovat
Neděle 20. února 2011 ve 20:33 ® BrulaKO

mannice> :-)

reagovat
Neděle 20. února 2011 ve 20:33 ® BrulaKO reakce na …

mannice> Já jen píšu, že to je čistě každého věc kam rybu položí! To by jsme tu za chvilku mohli řešit proč psovy nedávám kdyz ho du venčit v mrazu kabatek, vždyt chudák nastydne a může umřít atd,.Prostě tu řešíme medialni masáž, marketing výrobců, alibismus radoby kaprařů a rybářských publicistů, ani se mi to nechce vypisovat co si o tom myslím.Jediny duvod kdy se ryba musí co nejrychleji a nejštrněji pustit řeší rybařský řád a to ryba, která je hajena!Ale nikde se tam nepíše, že ji nemuze vyhačkovat na kameni!

reagovat
Neděle 20. února 2011 ve 20:05 ®  reakce na …

BrulaKO> Hele nikdo neříká,že ryba nepřežije..Ale pravděpodobnost přežití kůli takový manipulaci,jde prudce dolů.Jsou na to i statistiky a záleží na víc faktorech.Tak tu prosimtě nepiš všeobecnou odpověď na to,že ryba přežije.To je blbost,nějaký procento který bylo v přímo úměrný kondici ano,je tam možnost.Ale hodně jich pojde.A proto ta manipulace. Jestli sis všimnul,tak jsem proti němu nic neměl.Napsal jsem k tomu názor (o manipulaci-informativně),kte­rej publikuju stejně jako ty a je už na každym jestli si z toho někdo něco vezme nebo ne. Zdegenerovanej fakt nejsem,podložku mám – proč taky ne,na určitejch místech to je dobrá věc.Polévání ryby máš taky z jistýho důvodu a všechno se to všebecně provádí z jedinýho důvodu.Minima­lizovat úmrtí,nebo následky zapřičiňující následný úmrtí puštěný ryby.

O sacích nemluvim.Nejsem kaprař,mám radši řeku a jejich původní druhy jako ostroretky,par­my,podoustve a další.Ale to se bavíme o pouštění,který né každýmu voní a já to beru.Né každej má stejnej názor.Já takovej názor mám .

reagovat
Neděle 20. února 2011 v 19:37 ® BrulaKO

mannice> mě se jen jedná o to, že tu tepaj do kluka co si šel v zimě zachytat.Já píšu za sebe, že to ta ryba na 100% přežije, když přežijou ryby, který jsou ve stresu v sadkách od Vánoc 4 mesíce.Vy jste zdegenerovaný všema těma blábolama z rybarských filmů, podložka, dezinfekce, polevaní ryby, na druhé starně mince je to, že ty ryby trápí v sacích několik hodin, aby si je pak mohli vyfotit a pak je pustí, to tam už nikdo neukáže, že mají ryby rozervaný huby atd.Je to trapný!

reagovat
Neděle 20. února 2011 v 19:19 ®  reakce na …

BrulaKO> Když už se rybář chystá pustit rybu,tak by se měl k rybě chovat co nejšetrněji nemyslíš? Máš pravdu,že je to každýho věc jestli si rybu ponechá nebo ne,je to právo lovce.Koneckonců jak píšeš má z rybářského řádu právo odnýst si až 7kg ryb. Je mi jasný,že né každej ryby pouští.Člověk by ale měl počítat s takovou reakcí,když příjde mezi komunitu rybářů,kteří rybu neberou jenom jako maso. Pokud ryby bereš,tak je ber,je to každýho volba. Řád to umožnuje,tak neni o čem diskutovat.. Já se ale přiznám,že bych dal 7kg limit možná tak měsíční a né denní.

reagovat
Neděle 20. února 2011 v 19:19 ® BrulaKO

Běžte se podívat do sádek po Vánocích! jak zarybnuje kraj MO, ryby tam trpí od Vánoc, když je neprodají, pak je odloví a na jaře je vysazují do revíru, ryby jsou bez častí ploutví, odřené, zaplísněné!!!Do revírů, kde slíbi vysadit kapra se tak dostane, cejn, bolen, amur, tolstolobik, tloust atd., protože to na sadkách nikdo netřídí!ja to na jaře tahám z vody a je mi s toho špatně, tak zdevastované ryby jsem v životě neviděl, to je šílený

reagovat
Neděle 20. února 2011 v 18:16 ® KYBORK

Zírám jak ste lidi chamtiví a nenapravitelny někteří nemate ani kousek citu k přírodě všechno byste sežrali nebo speněžili.JE MI ZVAS NA ZVRACENÍ

reagovat
Neděle 20. února 2011 v 17:47 ® BrulaKO

Vy tu řešíte tlouště položeného na kamenné schody jste opravdu trapný.Ja píšu za sebe koho to zajímá jestli tu rybu sežral nebo pustil.V rybářskám řádu je 7 kilo ryb denně, jestli ji položi na schody nebo do bahna a pak ji zabije mi je šumák.Te rybě když ji pustí to nic neudělá, v řece když hledaj potravu tak rejou v kamenném dně odírají se o kameny, to je normalní.Pro mě je hodnotná informace, že na Labi se dá v tuhle dobu chytit taková ryba.Pak se nedivte, že sem nikdo nebude chtit dát fotku ze sve chytačky!

reagovat
Neděle 20. února 2011 v 15:38 ®  reakce na …

Lucky Luky> Máš pravdu,nemá cenu se hádat mezi sebou.V rybářskym řádu je jasně napsáno,kolik ryb si může rybář ponechat a tim to hasne. Já se rozhod 99% ryb pouštět,protože bych byl rád kdyby nám ve vodách plavalo víc ryb,ikdyž to sám neovlivnim.Nedělám si iluze o tom jak to u nás v okolních vodách chodí,ale aspoň mám dobrej pocit. Pruty provětrej,ať sloužej .

devils9> Ty víš jak to myslim,moje názory znáš..:-)

reagovat
Neděle 20. února 2011 ve 13:12 ® 1Mara reakce na …
1Mara

Lucky Luky> No stebou asi společnou řeč nenajdu , takže je to z tvé strany asi úplně fuk co a jak s rybou , petrův zdar a dobrou chuť ! :-((

reagovat
Neděle 20. února 2011 v 9:48 ® Lucky Luky reakce na …
Lucky Luky

Hele hanit si mužeš koho chceš,jestli nejíš ryby,tak to je tvůj problém.A co si můžu vzít a co ne,to je jasně napsáno v řádu.Jinak za pruty díky,loni jsem je měl jen párkrát,ale letos je provětrám asi víc :-)

reagovat
Neděle 20. února 2011 v 1:29 ® devils9 reakce na …
devils9

® mannice>kamarade ty si hrozná matka Tereza:-)

reagovat
Pátek 18. února 2011 v 19:55 ® 

1Mara> Mi povídej heleď :-) .Neříkám,že by mě ty líni nelákali.Byla to paráda :-)

Lucky Luky> Nechci nikoho hanit za to že jí ryby,každej k tý rybařině má jinej vztah.A jestli si za rok pár ryb vezmeš(1–10).Dobře,ale s rozumem.. Rozhodně sí ty ryby „nekupuješ“ za dráž. Já třeba nevidim důvod proč si nevzít nákýho kapříka z rybníka,kam se několikrát za rok pumpujou násaďáci právě pro to.Ale brát parmy,jelce,šti­ky,podoustve,can­dáty a další z řek mi příjde humus. Jinak co teleskopy,jak šlapou?:-)

reagovat
Pátek 18. února 2011 v 15:07 ® Lucky Luky reakce na …
Lucky Luky

Dobře přiznávám,že pokládat rybu takhle na zem nebylo to nejlepší,ale myslím,že jí to nijak neublížilo.Omlouvám se,příště dám k fotce hvězdičku jako je to u drsnejch filmů.:D Jinak já jím ryby rád a než si jí koupit, to si jí raději chytím,konec konců jsem si ji vlastně taky koupil, akorát né v krámě,ale u MO a asi o hodně dráž.:D

reagovat
Pátek 18. února 2011 v 15:04 ® 1Mara reakce na …
1Mara

mannice> No tak aspoň máš u mně malinké bodlíčko nó :-)) A na sraz dorazíš , vemeš si dovču ! Budem chytat líni a kapříky přeci né :-) a né chlastat jako loni .-)

reagovat
Čtvrtek 17. února 2011 ve 20:15 ® 

1Mara> Nedorazim,letošek bude pracovní :-/.A zeptej se heringa,ten ti to vysvětlí jak to je :-P Když mě nevěříš..ALE POŘÁD JE FAKTEM TO,ŽE BY SE RYBA NEMĚLA VÁLET PO ZEMI ZBYTEČNĚ..:-)

reagovat
Čtvrtek 17. února 2011 ve 20:09 ® 1Mara reakce na …
1Mara

mannice> Až dorazíš na sraz , tak tě čeká bodlo :-)) A mám pravdu hade :-P

reagovat
Čtvrtek 17. února 2011 v 19:52 ®  reakce na …

1Mara> Nesouhlasim.Teď je mnohem míň náchylnější na zaplísnění narozdíl od léta.Sem si jistej,takže diktátor nediktátor :-)) ..To je to samý jako ta tvoje teorie o úplnym zamrznutí labe :-P

reagovat
Čtvrtek 17. února 2011 v 19:41 ® 1Mara reakce na …
1Mara

mannice> Právě že teď je ryba nejvíc náchylná na zaplísnění a špatně se jí to hojí . :-) A jsem diktátor , takže neser :-))

reagovat
Čtvrtek 17. února 2011 v 18:54 ®  reakce na …

devils9> já neříkám,že jich je málo.Napsal sem,že jich zase tolik neni,že to bylo dřív lepší :-P . Ale že tobě skáčou po všem to je hold umění přiznávám :-))

reagovat
Čtvrtek 17. února 2011 ve 14:21 ® devils9 reakce na …
devils9

mannice> To že ty tlouště neumíš vláčet neznamená že jich je málo:P, ale jinak s tebou sohlasím

reagovat
Čtvrtek 17. února 2011 ve 14:18 ® 

Ono těch tloušťů zase tolik neni,bylo to lepší.A chování k rybě by mohlo bejt lepší,ale nemyslim si že by z toho měla ryba pojít.Ono v tuhle chvíly jak je voda chladná,tak ryba neni tak náchylná k zaplýsnění.Jako třeba teplotní šok by moh bejt ještě horší Máro,takže radíš blbě :-P ..Rybu vyfotit ve vodě,ve vodě vyháčkovat a nechat plavat. Na braní ryb nebudu reagovat.To je každýho rozhodnutí

reagovat
Čtvrtek 17. února 2011 ve 12:38 ® devils9
devils9

1Mara>Máš pravdu toho tloušťaka mohl fotit ve vodě nebo jak říkáš v ruce. Ale masařka to fakt není. Ono těch tlouštu je tolik,že by s nima neměl stejně co dělat. A to že si veme dvě tři ryby se nezblázní.

reagovat
Čtvrtek 17. února 2011 ve 2:38 ® 1Mara
1Mara

Lucky Luky> Chlape jeden , copak se ryba pokládá takhle na schody ? :-(( a ještě napíšeš , puštěna protože byla první , to si jako jeden ztěch hafo masařek co nic do vody nevrátí ? To snad né ? :-O Jinak tloušták je to hezkej , ale fotka by byla ohodně hezčí kdybys ho držel v ruce . Tak se příště polepši a ryby pouštěj , buď rád že tam ještě něco v labíčku je , už takhle je to s rybou v řiti :-((

reagovat
Středa 16. února 2011 ve 22:17 ®  reakce na …

devils9> no už si taky pomalu říkám :-))

reagovat
Středa 16. února 2011 ve 21:42 ® devils9
devils9

mannice> ty hlavně nezapomen jak se ty ryby chytaj:D

reagovat