Chytej.cz

Děčín a jeho okolí necteno

15.9.2008 | | 211.575 zobrazení | 2.824 odpovědí

Zdravim všechny rybáře,kteří se pohybují v okolí Děčína.Pojďme si předat nějaké pěkné zážitky od vody a popovídat o tom jak se daří.Zvu i další tiché blázny,kteří chtějí tuto diskuzi něčím obohatit.;)

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Středa 23. února 2011 v 11:45 ®  reakce na …

hering> díky za radu ;-)

reagovat
Úterý 22. února 2011 ve 21:21 ® 1Mara
1Mara

Ještě že tu není komentář na mě , diktátora , to bych se opět rozepsal a pak bych nemohl kvůli tomu ani psát :-))

reagovat
Úterý 22. února 2011 v 18:33 ® hering reakce na …
hering

petrikveprik> Dám Ti jednu radu!Nadechni se,přečti si můj komentář na to Tvoje „Taky jsem se setkal již i s tím, že nějaký klučina hodil pstruha z cca 50cm do vody a v zapeti byl zdrbany, aby se choval k rybám ohleduplně.. Tak jsem zacal premýšlet, že když vyskočí třeba po mouše, aby si tím nezpůsobil chudák třeba modřinu.“ ještě jednou a zamysli se.Pokud to zvládneš tak ti to možná docvakne… Kdyby to byl problém tak Ti napíšu vysvětlivky. A plácání si nechej do vody :-((

reagovat
Úterý 22. února 2011 ve 14:32 ® 

petrikveprik> No a neni to pravda?Šetrné zacházení je součástí ryb.řádu tak o co jde? Mám mu to snad ukázat ? :-)

reagovat
Úterý 22. února 2011 ve 14:23 ® 

mannice> :-) Myslím, že to všichni chápou moc dobře..akorát každý si mele svou pravdu. Jinak věta „Uvedli jsme věci na pravou míru..“ Mě pobavila :-D (nic ve zlém)

reagovat
Úterý 22. února 2011 ve 14:10 ® 

petrikveprik> vy jste to pojmuli jinak,my jsme to pojmuli jinak.Když se tu začli někteří zastávat toho,že vlastně o nic nejde,že je na rybářovi jestli tu rybu položí na kámen nebo ne.Tak v tom byl ten problém.Dotyčný tu asi nepochopil jak se má chovat k rybám a ještě se chtěl ospravedlňovat. Uvedli jsme věci na pravou míru a buď si z toho dotyčná osoba něco vezme, nebo ne a doufám,že někdy na to doplatí.Ale pochybuju,když i RS s nim přitakává.To je celej náš systém o hovně a pak tu chtějte řešit nějaký inovace v řádech,když lidi nejsou schopný dodržovat ani tyhle.Hlavně že by jste si přáli přeplněné vody ryb s kapitálními úlovky – nemyšleno na tebe ale všeobecně

reagovat
Úterý 22. února 2011 v 10:39 ® 

hering> O čem to plácáš? Sis to trochu přetočil po svém (asi aby ses měl důvod naštvat??) Nikdo se s Tebou nepře o to, že je třeba se chovat ohleduplně (nejen k rybám) Nechápu o jaké flákání o kameny vůbec mluvíš?? – věřím a doufám že takhle se k rybám tady nechová vůbec nikdo..

reagovat
Úterý 22. února 2011 v 9:35 ® devils9
devils9

holatkojan> Nikdo si tu triko nehoní! A jestli tobě přijdou BrulaKovi příspěvky v pohodě. Tak by ses měl zamyslet jako první. Ryby si zaslouží šetrné zacházení!

reagovat
Pondělí 21. února 2011 ve 23:34 ® hering reakce na …
hering

holatkojan> Já nemusím! K rybě se chovám tak abych se nestyděl sám před sebou :-)

A zrovna mravy a morálka je v dnešní společnosti to co dost lidem nic neříká…

reagovat
Pondělí 21. února 2011 ve 23:24 ® hering reakce na …
hering

petrikveprik> 50 cm do vody pokud je pod vodou dost hluboko tak to je u mě v pořádku.Pokud je tam 5cm někde u břehu tak už né!Uvažuji,neznám okolnosti.

Pokud si skočí po mouše a natluče si,je jeho rozhodnutí.Pokud s ním fláknu z půl metru do balvanů je už,ale rozhodnutí který jsem za něj udělal Já !!!

A klučinovi by se hovno stalo kdyby ohnul hřbet a rybu pustil z dlaně.Když neumí rybu vyháčkovat ve vodě a má potřebu naní šmatlat.Asi tak!

reagovat
Pondělí 21. února 2011 ve 23:08 ® hering reakce na …
hering

BrulaKO> Opět si nerozumíme.Pokud ryba ryje dno tak k tomu používá hlavně rypec,který k tomu má taky patřičně uzpůsoben.Rozhodně se nemlátí bokem kde je zranitelnější.Pokud vytlouká třeba trdliště tak zase pro změnu ocasní ploutví.A hlavně víš co je archimédův zákon??? To je to co se Ti pořád snažím vysvětlit.Ten na vzduchu jaksi na šutrech nefunguje.

Jinak aby bylo jasno vůbec nereaguji na toho tlouště na schodech,ale obecně na šetrné zacházení s rybou a to i z tou která bude třeba usmrcena a snězena.Pořád je to živej tvor a slušný zacházení si v mých očích zaslouží.Pokládání na drsný podloží neberu!

A ještě něco.Já bych rybu pro pořízení fotky rybu takové velikosti na schod nepokládal.Než pořídím fotku tak se ryba třeba mezitím mrskne a sklouzne po x schodech.Třeba k tomu nedošlo,ale ta eventualita tady je.Já bych jí fotil ještě na háčku a ve vodě přizvedlou k hladině.Tím,ale nechci říc,že by mě tato fotka nějak závratně pohoršovala.Viděl jsem už jinačí zvěrstva.

reagovat
Pondělí 21. února 2011 ve 20:33 ®  reakce na …

BrulaKO> Semnou to ale nic nedělá,to je normální chování na rybách který by měl dodržovat každej..Nebo máš snad pocit,že příjdeš k vodě a můžeš si dělat co chceš?

reagovat
Pondělí 21. února 2011 ve 20:24 ® BrulaKO reakce na …

kety.vydra> Nic si nepochopil!Ja se tu nebavím o jedný položený rybě na kamen,bavím se tu o alibismu rybarských publicistu a co to dokaže udělat s člověkem jako si třeba ty!

Nic, nemá to smysl!

reagovat
Pondělí 21. února 2011 ve 20:10 ® kety.vydra reakce na …
kety.vydra

BrulaKO> Nesouhlasím s tvým tvrzením,že tráva je horší než šutr…Vůbec,uva­žuju,jestli mi stojí za to s tebou vést debatu,protože tohle mi hlava nebere.Jestli ses rozhodl,že tady budeš dráždit rybáře,kteří se k rybám chovají slušně,klidně pokračuj,bránit ti nebudu…

reagovat
Pondělí 21. února 2011 ve 20:07 ® BrulaKO reakce na …

petrikveprik> nepotřebuju obhajobu,ale přesně tohle jsem měl na mysli.

Smůla, že to pochopila jen hrstka lidí!

reagovat
Pondělí 21. února 2011 ve 20:07 ® kety.vydra
kety.vydra

devils9,herin­g,mannice: Naprostý souhlas.

reagovat
Pondělí 21. února 2011 ve 20:06 ® kety.vydra reakce na …
kety.vydra

holatkojan> Nemám potřebu si honit triko za klávesnicí,nemám proč.Jen mi to příjde nějak normální,chovat se k rybě jak se (relativně) patří.Mě totiž nezabije ten krok k vodě,použít podběrák,namočit si ruce,dát rybu aspoň na mokrou tašku a ne na suchou rozpálenou zem…Mám za to,že rybář,čím déle chytá,tím víc mu docházejí některé souvislosti a s věkem zraje (ovšem,ne každý,blb zůstane blbem a je to výchovou).Každý jsme nějak začínali,i py­tlačili (a byl v tom kus jakési romantiky),časem jsme si pro tu povolenku stejně došli.A stále je co se učit…Spíš nechápu typy,co se vůbec pohoršují nad tím,že se rybář chová k rybě slušně…

reagovat
Pondělí 21. února 2011 ve 20:00 ® BrulaKO

Konečně se tu ta diskuze trochu rozhýbala:-) .Takže vy mi chcete říct, že když ta ryba hleda žrádlo v kamenech na dně řeky a kdo je z Děčína ví co tam na dně leží, když ta ryba vrtá pod kamenem obracíje snaží se vytahnout třeba raka, v tom jí proud hodí na další šutr, cely život nic jiného nedělá, než se nekde vrtá ve dně v kamenech a hledá kus žrádla, že ji ublíži když ji někdo opatrně dá na kamenný schod aby jí vyfotil!Ten kamen je pro tu rybu šetrnější než kdyby ji někde vyvalel v travě nebo bahně!

reagovat
Pondělí 21. února 2011 v 19:31 ® 

Poslední věc,která by mě fakt zajímala je jméno osoby která vykonává RS a je schopná říct někomu,že při nešetrném zacházení nedochází k porušení RŘ..To se pak neni čemu divit,když tohle je schopnej říct člen RS :-((

reagovat
Pondělí 21. února 2011 v 19:09 ® 

Nechci aby se to tu vyvinulo špatnym směrem, ale tohle neni o žádnym honení ega.Vůbec se tu třeba nejedná o „Lucky Lucky“ a jeho fotku,ale jde o reakci pár uživatelů následně po tom. Nehážu je i tak to nějakýho pytle,ale sou věci který by se prostě dělat neměli.Nedá mi takovou práci vzpomenout si na nějakýho rybáře,kterej místo toho aby udělal krok k vodě,tak si rybu přitáhne k sobě po břehu.Stejně tak podobný prasárny,jako kůli tomu aby rybář neztratil háček,tak rybě vyrve půlku jícnu a pak jí pustí.A neřek­nu,kdyby se to dělo minimálně. Další věc je,že někteří rybáři „uznávaj“ jen některé druhy ryb ke kterejm se chovaj ukázkově,ale jakmile jim zabere nedejbože jinej druh tak si neberou servítky.

Můj názor je takovej,že každej rybář by měl dodržovat pravidla,který sou stanovený.Takže nevidim důvod,aby se u vody takový věci děli.

reagovat
Pondělí 21. února 2011 v 18:52 ® cercer reakce na …
cercer

holatkojan> a kdo konkrétně?

reagovat
Pondělí 21. února 2011 v 18:37 ® holatkojan
holatkojan

je super jak si tady hrajete na mravokárce,sáhněte si raději do svědomí a nehonte si košily na webu.

reagovat
Pondělí 21. února 2011 v 18:25 ® hering
hering

BrulaKO> Já tu neřeším nic,ale takovej hovadskej názor,že se rybě na šutrech,betonu apod. podloží rybě nic nestane je úplně tupej! Víš ona má ryba takovéto slizké co jí chrání před zaplísněním a průniku různých mikrobů a válením na šutrech o to přichází!A že tvrdíš,že ve vodě stejně reje a v kameném dně či se různě válí tak si laskavě uvědom,že voda nadnáší a ryba nedoléhá plnou vahou.Někdy to chce používat hlavu! Takže tady plácáš hovadiny :-( (( Taky s Tebou nikdo nesmýká po šutrech !!!!

Takže někdy nemusí ryba utrpět při položení na šutry,ale rozhodně jí to neprospívá.

reagovat
Pondělí 21. února 2011 v 16:41 ® devils9 reakce na …
devils9

petrikveprik> Určo máš pravdu taky si myslím,že podložka je zbytečná a někdy je to až přehnané desinfikovat rybách ranku po háčku atd… ale když to chce někdo dělat tak je to jeho věc, ale co se tyče tahaní ryb po břehu, písku, to mi přijde jako prasárna

reagovat
Pondělí 21. února 2011 v 16:25 ®  reakce na …

kety.vydra> ano máš pravdu. Není třeba rybu vyválet v bordelu. A taky já třeba vůbec necítím potřebu nosit na ryby podložku pod ryby..(krámů mám sebou již tak dost a náklaďák nevlastním) Taky jsem se setkal již i s tím, že nějaký klučina hodil pstruha z cca 50cm do vody a v zapeti byl zdrbany, aby se choval k rybám ohleduplně.. Tak jsem zacal premýšlet, že když vyskočí třeba po mouše, aby si tím nezpůsobil chudák třeba modřinu. Nepolemizuji o tom jak se k rybám chovat. Na tomto serveru mi připadají ale někteří „ETICI“ extrém a jsem 100% přesvědčen, že jen zde (ne u vody)..

reagovat
Pondělí 21. února 2011 v 16:09 ® kety.vydra reakce na …
kety.vydra

petrikveprik> Zas takový extrém jsem na mysli neměl.Mi jde jen o to,že při manipulaci se ryba nemusí nutně válet v kdejakém bordelu a nemusí se smirkovat o beton (šutry nebo písek).To je takový problém ji pustit ve vodě nebo ji přinejhorším položit na mokrou trávu?

reagovat
Pondělí 21. února 2011 v 16:02 ® 

kety.vydra> Nechci nikoho obhajovat a do nikoho se pouštět. Úctu k rybám mám,ale docela chápu, co měl brulaKO na mysli.. Za chvilku můžeme ryby pouštět tak jako Vágner a hlavně nezapomenout jim DÁT PUSU na rozloučenou – ryba určitě potřebuje lásku :-)

reagovat
Pondělí 21. února 2011 v 10:58 ® kety.vydra reakce na …
kety.vydra

BrulaKO> Doteď jsem byl schopný tvoje názory jakž takž tolerovat.Ale to je to,co mě na takových lidech sere (omlouvám se slušným),že neuvažují dopředu,co té rybě můžou udělat a co se s rybou může stát po nešetrném zacházení.Takových prasáren vidím dost a dost na téměř každé vycházce a dost lituju,že v té chvíli nemám placku.Lidi,co se neumí k rybě chovat,by neměli mít papíry.Já si rybu taky vemu,ale nic mi nedává právo se k ní chovat jako hovado (jinak),než k rybě kterou pouštím.

reagovat
Pondělí 21. února 2011 v 8:05 ® 1Mara reakce na …
1Mara

BrulaKO> právě takový lidi jako jsi ty a dalších 100000 je škodná pro naše vody které vy sami drancujete , a ničíte ! Zvracet , se chce mě , ale z tebe !

reagovat
Pondělí 21. února 2011 v 1:59 ® BrulaKO

Jak.novi> jaká etiketa? Ryba je žradlo :-)) a poserte se tady:-))

reagovat