Chytej.cz

pejskaři-taky vás štvou... necteno

7.9.2008 | Futureriver | 9.588 zobrazení | 64 odpovědí

Ahoj lidi,
jen by mě zajímalo jaký Vy máte názor na pejskaře? myslím hlavně ty co maj různý bojový plemena pitbul,rotvajler atd.. choděj s nima kolem vody a nemaj je navodítku. Např: Chytáte a přiběhne k vám pitbul a začne solidně na vás štěkat.. no a páníčka má cca 20 m dál nebo víc..a páníček říká,že nekouše..,Jakej je váš názor na to?(Neměli by být psi u vody na vodítku??

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   3 2 1
Pátek 19. září 2008 ve 14:59 ® milhom
milhom

Kočky sou horšíííí :-)

reagovat
foto/forum/2008/th-img5013.jpg
Pátek 12. září 2008 ve 21:12 ® regulus reakce na …
regulus

MadMack – více méně souhlasím s tím co jsi napsal, ale myslím že hlavní problém je v tom, že je v celkovém množství lidí co vlastní psa, pramálo těch, co se jim opravdu věnují a rozumí jim. Dobrmani a rotvajleři byly před nějakým časem „v módě“ a bohužel znám pár blbů, kteří si je pořídili aby byli IN, to že je absolutně nezvládali o tom ani mluvit nebudu. Pokud se té statistiky co zmiňoval Klon týká, tak by možná bylo zajímavý vědět, jak byla zpracovaná. Ono to vyjde jinak pokud je 100% napadení psem a jednotlivé rasy jsou seřazeny podle toho kolikrát to krerá z nich udělala a zcela něco jiného vyjde pokud se vezmeme v úvahu i celkový počet jedinců dané rasy který se u nás chová a jaké procento z tohoto množství to udělalo.

Moje práce mimo jiné spočívá v tom, že chodím k zákazníkům domů. Moje bilance je asi taková, rotvajler naštěstí trefil kufr s vercajkem, u dobrmana to vobsraly jen kalhoty a jakejsi jinej pes, plemeno nevím, odstěhoval boudu o 1,5m. Vždycky tomu předcházelo, „pojďte dál, on je hodnej, on nic nedělá“. Od té doby dycky, zavřete nebo přivažte si toho psa nebo dál nejdu.

Další, rotvajleři kteří „nic nedělali“ utekli, servaly se s novofunlanďákem, rafli u toho dva další borce a neposlechli kdyby se majitelka posrala, další dvě hodiny je honila po okolí.

Další, od mýho známýho sousedi měli dva dobrmany, taky v pohodě a najednou jim ruplo v bedně a dokousali půlku rodiny.

Další, náhodnej spolucestující v městským autobuse s takovým tím čoklem co ho cvičívají pro slepce, nevím jak se to jmenuje. Na borcovi bylo evidentně vidět, že je to pejskař, pes poslouchal jako hodiny, náhodou jsme vystoupili na stejný zastávce, proti nám šla starší dáma s dobrmanem na takovým tom samonavíjecím vodítku (už to je úlet i když tomu nerozumím), výsledek? Dobrman šel po čoklovi toho borca, babu vlekl za sebou, podrazil tím vodítkem čtyři lidi. Přiznávám, že nevím jak to ten kluk udělal, nějak po tom čoklovi skočil a během okamžiku držel dobrmana za obojek přidušenýho k zemi a ten jeho pes seděl a ani se nehnul.

Další, jeden známej má jakýhosi staforda nebo jak se to jmenuje a chodí ho venčit v noci, protože ten pes se neustále na někoho sápe.

Proč jsem toto napsal??? To je zase moje statistika, za celej život jsem přišel jakýmkoliv způsobem do styku s lidmi kteří měli různé psy, z velkých psů suveréně převládá NO, naopak dobrmani, rotvajleři, bulteriéři a vůbec psi o kterých se hovoří jako o bojových plemenech jsou v naprosté menšině a když pominu fenu NO kterou jsem dobře znal, a poplácal jsem ji po bocích a ona mě ňafla, bylo to jen takový to tytyty, protože já nevěděl že je březí, tak statisticky by u mne vedl zmiňovaný dobrman, co trefil gatě, pak rotvajler, co se netrefil. Jinak obecně by tyto dvě rasy vedly tabulku, protože pokud to budu brát statisticky, tak v mým případě suveréně vedou v počtu útoků se kterýma jsem se osobně setkal.

Vím, že je to blbost, jak tady už bylo napsáno, je to v lidech kteří tyto psy mají, každej by se měl zamyslet nad tím, co ten kterej pes potřebuje a co mu on může poskytnout a podle toho si psa vybírat, nikoliv podle toho co je momentálně v módě a aby byl IN. Z toho důvodu zastávám názor, že určitý plemena který mohou díky svým fyzickým předpokladům způsobit vážná zranění by měli moct vlastnit jen lidé kteří jsou k tomu způsobilí, nazval jsem to familiérně řidičákem na psy. Polemiky na téma bojový nebojový, rasa taková nebo maková, můj pes poslouchá na slovo, vodítko a košík jsou na nic, omezování psa apod. jsou s vodpuštěním na hovno. Pokud jde někdo se psem tam, kde na něj nevidí, tak má mít pes košík, pokud je to debil kterej neposlouchá, tak má být i na vodítku.

reagovat
Pátek 12. září 2008 v 19:38 ® Alesio reakce na …

ZÁLEŽÍ KDO SI TO VÍC ZASLOUŽÍ

reagovat
Pátek 12. září 2008 ve 14:25 ® inspo reakce na …

Klon> a uvádí se v té statistice celkové počty psů dané rasy? Labrador nebo Retriever jsou celkem v módě :-) Když jdu k vodě, kde na sto cejnů připadá jedna plotice, je také větší pravděpodobnost, že chytnu cejna :-)

reagovat
Pátek 12. září 2008 ve 13:04 ® MadMack

milhom – máš pravdu, tato plemena jsou resp. byla povahově vyrovnaná, ale rychlý nárůst obliby těchto plemen v posledních 25letech zapříčil to, že někteří rádobychovatelé s vidinou rychlého zbohatnutí zapojovali do chovu i nevyrovnané jedince. Tím povaha dost utrpěla a v současnosti se mezi těmito psy najdou i agresivní jedinci. Naproti tomu tzv. bojová plemena mollosoidního typu (bullmastif, kanára, bordodoga, aj)jsou mnohem klidnější, protože si uvědomují svojí sílu a tu použijí pouze když jsou v ohrožení nebo je v ohrožení někdo z rodiny, kde žijí. U všech plemen je ale na prvním místě výchova a výcvik ze strany majitele. Zkušený kynolog dokáže udělat i z bígla perfektního obranáře a blbec z něj dokáže udělat agresivní bestii, která neposlechne.

reagovat
Pátek 12. září 2008 ve 12:40 ® milhom
milhom

Klon: já noviny nečtu, jen internet. Apropo media jsou i noviny, nicméně mne to zaráží protože tyto rasy jsou právě pro svou povahu a mírnost zařazována jako psi pomocní ( slepci a td. ).

reagovat
Pátek 12. září 2008 ve 12:07 ® milhom
milhom

tak to čumím…

reagovat
Pátek 12. září 2008 ve 12:06 ® Klon
Klon

Milhom – Když to najdu tak ti to sem s radostí hodím.Asi málo čteš,protože bys to jinak přečetl v novinách.Já osobně jsem to četl v novinách,kde byl právě žebříček plemen,které nejvíce napadli člověka za rok. tzv.bojových plemen tam byl akorát rotvajler a to na 14 místě s 20.Ostatní tam nebyli. Je to akorád vše z medializova­né,takže když napadne člověka pitbull,tak je hned haloooo,ale když napadne člověka dalmatýn,tak se o tom nemluví… Nepíšu zde která rasa ublíží víc,ale která ublíží nejčastěji…

reagovat
Pátek 12. září 2008 v 10:47 ® MadMack

milhom – pokus číslo 2. Jizva od zlatého retrievera

reagovat
foto/forum/2008/th-img4868.jpg
Pátek 12. září 2008 v 9:04 ® milhom
milhom

Klon: …Třeba první místo v napadání lidí obsadil retriever a Labrador… To si děláš srandu ??? Obě tyto plemena patří k nejmírumilov­nějším vůbec! Ještě nikdy, opravdu NIKDY sem neslišel o napadení tímto druhem. Pokud na tom trváš tak prosím o uvedení lincu na takový případ na netu.

reagovat
Pátek 12. září 2008 v 8:50 ® Klon reakce na …
Klon

Alesio Doufám,že jsi to myslel na páníčky. Měl jsem vždy jezevčíka a ted jsem si pořídil anglickýho Bullteriérá.Pro ty co nevědí,tak je to takový ten prasopes…Je starý 4,5 měsíce a už jí mám vycvičenou na základní povely. Vždy za všechno může jen a jen pán a né pes… Taky musíte brát v úvahu,že tyto tzv.bojový plemena maj na triku mín lidí než ostatní plemena. Třeba první místo v napadání lidí obsadil retriever a Labrador. Většinou tyto bojová plemena jsou k dostání jen s PP a mají takový rodokmen,že jsi opravdu kupují lidi kvuli výstavám a chovu.Tím pádem pes je i řádně vycvičen.Moje prdelka mě například stála 35 tisíc.Myslíš tedy že bych jí nechal jen tak napospas bez výcviků???? Mám na to trochu jiný názor…Bojových psů se vůbec nebojím.Spíš bych měl respekt s přešlechtěných ras nebo právě retriever,labra­dor,doga apod…

reagovat
Pátek 12. září 2008 v 8:04 ® milhom
milhom

Alesio: Na majitele, nebo na psa??? Na psa mně to příde trochu moc, ale takovej nevychovanej páníček… :-D

reagovat
Čtvrtek 11. září 2008 ve 20:45 ® Alesio reakce na …

TŘEBA SLZAK NEBO PEPŘAK+ NĚJAKÁ SOLIDNÍ KUDLA A JE VYMALOVÁNO

reagovat
Čtvrtek 11. září 2008 ve 13:37 ® milhom
milhom

kdyby ho mněla na vodítku tak by to bylo zajímavý :-)

reagovat
Čtvrtek 11. září 2008 ve 13:16 ® Zakin
Zakin

Apeluji na majitele orlů : dávejte svým miláčkům košíky a mějte je řádně na vodítku. Člověk aby se bál vyjít na ulici :-)

reagovat
Čtvrtek 11. září 2008 ve 13:04 ® Robur
Robur

co psi, ale orli:-) www.novinky.cz ,a to kdo ví, jestli paní pozná rozdíl mezi orlem a vránou.

reagovat
Čtvrtek 11. září 2008 v 7:53 ® Shrek reakce na …
Shrek

Regulus – vím naprosto přesně co máš na mysli :-)

reagovat
Čtvrtek 11. září 2008 v 0:46 ® regulus reakce na …
regulus

Alivio – ty woe tys mě asi vůbec nepochopil. Nemám obecně nic proti psům, určitý rasy mě prostě ne snad neberou, ale moje blbý zkušenosti, ne že by mě ten pes hryznul, jen jsem se naskytl několikrát k extrémním situacím, kde hlavní účastníci byli právě tito psi, nikoliv kvůli tomu, že na jakékoliv TV stanici něco bylo. Prostě rotvík, dobrman, prasopes a ještě staford nebo jak se to jmenuje jsou v mým případě na černé listině. Boxeři a buldoci se mi prostě jen nelíbí, nikomu svůj názor nevnucuju, je to jen holé konstatování. Pokud se NO ze srazu týká, tak ňafat mohl, ale zcela evidentně by po tobě jen tak nevyjel, i když při odjezdu, když jsem si z HaDem, majitelem revíru a kočkama od baru podával ruku, jsem po očku koukal, jestli si to ten hafan nepřebere jinak než je to myšleno, nejspíš víš co mám na mysli.

reagovat
Středa 10. září 2008 ve 22:20 ® Shrek reakce na …
Shrek

Alesio : kdyby se ten pes na Tebe nas*al,tak věř tomu že ho nezastavíš.Jsou různé finty,jak z naštvaného psa udělat mazlíka během pár vteřin.Jedna konkrétní se zřejmě stala té paní co věšela prádlo,ale zpanikařila a schytala to.

Regulus: no právě,koukni na toho NO na srazu – to byl mazel,ale když zaštěkal uvnitř boudy,tak tam prej všichni byli zesraní strachy – vím z doslechu,já tam nebyl.

Flyfox : a přeju Ti,aby se Ti to napadení psem i nadále vyhýbalo.Jsou přeci příjemnější věci.

Milhom: bohužel neexistuje statistika,kdy napadnul dítě jezevčík,kokr,jack russel apod.Každej je vysazenej na NO,RTW,BO,Pitt apod.Už je hold taková médii zmanipulovaná doba.Já si po městě chodim s NO u nohy bez vodítka a košíku a mám naprostej klid.Máme tu tři městské strážníky,od nich mám pokoj,s jedním z nich chodím cvičit,takže mojí fenku zná.No a co se rukávu týče,měl jsem na ruce NO,BO-Maliňáka ale RTW ještě ne.Takže jen co ho vyzkoušim,dám vědět :-)

reagovat
Středa 10. září 2008 ve 21:05 ® Alesio

Psy mám rád vždycky jsem psa měl a vždy je respektuji ale kdyby mně nějaký čokl nasral tak ho zmasařím a hotovo a múže to být klidě mutace Tysona s pitbulem.A

reagovat
Středa 10. září 2008 ve 20:29 ® tomchamik
tomchamik

Každý člověk co si pořídí psa by si měl uvědomit,že je to záležitost na cca 15 let,musí počítat s časem,co pes stojí a zda to plemeno zvládne.Žel hodně lidí si pořídí psa podle modních trendů a pak zjistí,že to nezvládá.Rozhodně je to o odpovědnosti,ale to bohužel neplatí,majitel dogy ji nemůže poslat na venčení s 10letým klukem,který ji neudrží.Já mám fenu boxera i když jsem původně hodně přemýšlel o bulíčkovi po kterém jsem moc toužil,ale jsem sám se synem,chodí k nám děcka a u bulíka bych jistotu neměl.Boxer je povahově klidný a při správném výcviku se nebezpečí snižuje na minimum.100% to,že jí rupne v bedně vyloučit nejde nikdy.Vedu ji k životu v kolektivu a tak není hlídací,ale s každým se hned kamarádí.JO A NESLINTA !!!! :-)) )

reagovat
Středa 10. září 2008 ve 20:25 ® kubas
kubas

klapoč: mě to nevadí když se rochní, ale serou mě lidi kteří podle mě nejsou slepí a vidí že kousek vedle chytám. Jak kdyby se ten guláš nemohl koupat o kousek vedle když tam stojím…Nejhrší na tom je že to těm lidem nepřijde ani blbý.

reagovat
Středa 10. září 2008 ve 13:35 ® Bery

Tak já mám velice jednoduché řešení mám psa mix staford a ridhbeck (no a asi je i bojovnej tedy pokud má důvod). Psa vozím na ryby s sebou a problém s jinými psi nemívám většinou nás totiž obejdou. Jinak není to problém psů a ani ras je to problém lidí kteří se neumí chovat adekvátně svému psovi.

reagovat
Středa 10. září 2008 v 10:59 ® Robur
Robur

www.novinky.cz další zásah bleskem, samozřejmě nemohu posoudit velikost zranění v kombinaci s medializací, ale určo platí, že menší plemeno mneší škoda, i když je jasné, že pitové nejsou obříci. A díky té medializaci si nechcu psa kupovat, taky jsem venčil na volno a vysvětlovat na liduprázné ulici, proč pes nemá košík a proč já nemám občanku, když jdu v kra´tasích na houby je nadlidský úkol.

reagovat
Středa 10. září 2008 v 8:47 ® Robur
Robur

a kdo bude souhlasit se mnou?:-)

reagovat
Středa 10. září 2008 v 8:06 ® milhom
milhom

Pardon poslední odstavec:-) :-) :-)

reagovat
Středa 10. září 2008 v 8:05 ® milhom
milhom

Až na poslední řádek plně souhlesím s regulusem :-)

reagovat
Úterý 9. září 2008 ve 23:36 ® regulus
regulus

Alivio – nehodlám ti oponovat, čoklům nerozumím, ale byl jsem několikrát svědkem toho, jak úžasně sebevědomí majitelé psů (pochopitelně naprosto mírumilovnejch, supr vycvičenejch a poslušnejch) byli naprosto neschopní se svým psem v krajní situaci cokoliv udělat, naštěstí se dycky našel někdo, kdo jim zachránil kůži. To už vůbec nemluvím o tom, jak 10-ti letá holčička venčí psa zcela jiné váhové kategorie než je sama, nemá šanci s tím psem cokoli udělat, je toho víc, to co jsem psal není namířený proti psům, ale proti lidské nesoudnosti a blbosti (nemyslím tím pochopitelně lidi co to se psama umí a vědí vo co go). Poznámka o česnekovejch knoflíkách a spaní v troubě, no musel jsem si trochu rejpnout. Psa nemám, důvody stejný jako Prichy, čokly docela můžu skoro všechny, kromě slintajících boxerů a buldoků no a těch o kterých se hovoří jako o bojových, včetně dobrmanů a rotvajlerů, prasopsů … Konec konců, ten huňáč co byl na srazu, jak sis asi všimnul, mi žádný problémy nedělal.

reagovat
Úterý 9. září 2008 v 17:31 ® Prichy
Prichy

Skalenejřízek: davej si pozor na velikost obrazku, neda se to pak cist :-(( Jinak kupodivu jsi jako kapnul na neco, co tu nikdo nezminil, a to omezeni svobody. Je super, ze pes mi nic neudela ale stve me, ze na mne steka vrci a ja nevim co.....tezko mohu vedet, jak je nebezpecny ci jako ho ovlada majitel ktery je pul kilaku nekde v trapu.

Alivio: ty jsi majitel pejskar…ovsem nekteri lide a bude jich asi vice jsou pouze majitele, na psa kaslou jak na placatej kamen…proto nemam psa, vim, ze bych mu nikdy nedal, to co potrebuje.

reagovat
Úterý 9. září 2008 ve 12:25 ® Skalenejřízek
Skalenejřízek

Taky mám psa na vodítku,protože vím,že kdyby se potkal s jiným psem tak by se serval.Každý majitel psa by měl znát svého miláčka natolik,aby mohl odhadnout situaci,kdy ho může pustit na volno a kdy ne.Rozhodně by jeho pes neměl omezovat svobodu jiného člověka ani nijak ohrožovat jiného živého tvora.Zrovna tak mě vadí na ostatních majitelech pejsků,že si své psy nehlídají,když je volně pouští.Je nesmysl rozlišovat velikost psa i psí rasu,agresivní může být i na volno puštěný jezevčík,který má třeba vzteklinu a zakousne se někomu do ruky,nebo přiběhne a začne štěkat k přivázanému pitbulterierovi,ten se nasere a jezevčíka překousne vejpůl,toto by si každý majitel měl také uvědomit.

reagovat
novější starší
Stránky:   3 2 1