Chytej.cz

pejskaři-taky vás štvou... necteno

7.9.2008 | Futureriver | 9.590 zobrazení | 64 odpovědí

Ahoj lidi,
jen by mě zajímalo jaký Vy máte názor na pejskaře? myslím hlavně ty co maj různý bojový plemena pitbul,rotvajler atd.. choděj s nima kolem vody a nemaj je navodítku. Např: Chytáte a přiběhne k vám pitbul a začne solidně na vás štěkat.. no a páníčka má cca 20 m dál nebo víc..a páníček říká,že nekouše..,Jakej je váš názor na to?(Neměli by být psi u vody na vodítku??

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Úterý 9. září 2008 v 11:57 ® flyfox reakce na …

Alivio-Tvé přirovnání k úderu bleskem je trefné,jsou věci které se ovlivnit nedají.Pokud ale mohu něčemu předejít,proč to neudělat.Svého psa znám velmi dobře,nikdy na člověka nezaútočil,přes­to,pokud s ním jdu ven,má košík a vodítko.Ono totiž může dojít ke zkratu,praskne žilka v mozku,nebo podobný průser a ten pes někoho napadne,nedej bože zabije a potom už bývá pozdě.Tuto situaci znám a nestala se jednou,mě se naštěstí zatím vyhýbá.

reagovat
Úterý 9. září 2008 v 10:52 ® milhom
milhom

klapoč: Já je neočerňuju. Z 99 procent jde o nezvládnutého psa z hlediska výchovy a nebo o vyprovokování ze strany takzvané oběti. Jen zlomek případů je opravdo zkrat v jednání psa! Faktem je že NO v tomto vedou a osobně se taky přikláním k myšlence že je to následek početní převahy. Jen se snažím říct že tento pes není až tolik nebezpečný, navíc pokud se jedná o slabšího jedince z pohledu očí psa ( dítě a td.) většinou jen štípne a zranění z toho vznikne tak že se dotyčný lekne a instinktivně ucukne, čímž se zapříčiní tržná rána…

reagovat
Úterý 9. září 2008 v 10:12 ® klapoč
klapoč

milhom: žádné statistiky psích útoků jsem nečetl (tím neříkám, že nejsou), ale jen by mě zajímalo, jestli se do těch statistik započítává počet psů dané rasy/ versus útoky. Jestli tomu tak není tak samozdřejmě bude útoků od n. ovčáků statisticky nejvíce protože jsou mezi většími plemeny asi nejrozšířenější. Například ve svém širokém okolí vím o třech Německých dogách (s toho je jedna moje), ale n. ovčáků je ve stejném prostoru snad ± 40.

reagovat
Úterý 9. září 2008 v 9:20 ® Alesio reakce na …

Toto je zas tema kdo chce psa bít húl si vždycky najde Azore trhééééj

reagovat
Úterý 9. září 2008 v 9:18 ® milhom
milhom

Alivio: Samozřejmně šlo o slang, nemyslel sem ČV, ale německého ovčáka. Pokud se ti pověsí na ruku tak to není taková bolest a dá se to vydržet a aji když začne „překusovat vejš“ tak se dá zastavit. Jako kinologovi Ti asi nemusím vysvětlovat co je nej místo na psím těle a td. Mimochodem Nova mně nezajímá a jen pro uřesnění statisticky je nejvíc " útoků " právě od n.ovčáků, ale už nikdo nezveřejní proč k tomu došlo (že se malí pokousaný chudáček bavil tím že do té obludy střílel z pistolky, že jiný foukal do čenichu a nebo tahal za uši a podobně…) Jinak porovnej si vážnost zranění od ovčáků a od rotwailerů je to opravdu rozdíl. Jestli na to máš odvahu tak si navleč rukáv a zkus se nechat zadržet postupně od ovčáka , belgičana a pak rota a poznáš ten zozdíl, protože n.o. je z nich opravdu nejsnažší oříšek…
S pozdravem Milan a doufám že se nenaštveš, to není můj cíl :-)

reagovat
Úterý 9. září 2008 v 7:33 ® Shrek
Shrek

Regule,ačkoliv jindy Ti za pravdu dávám,nyní budu oponovat?Chápu že pes je pouze šelma,stát se může kdykoliv cokoliv,třeba že z čistého nebe uděří blesk přímo do člověka.Ale taky se ten člověk bojí vyjít po celý rok z baráku?Je to blbost.Ve chvíli kdy jsem s čubou ať už na cvičáku nebo na různých akcích ,vždy je kolem minimálně 10 lidí.Ten pes se úmyslně cvičí v kolektivu lidí,aby neměl problém s cizími lidmi kolem mě.Pokud by mě někdo napadnul,pak si asi kousne,to jsem zatím neměl potřebu testovat.

Flyfox: já zase neberu vážně Tvůj „plk do prázdna“.Košík si dávej psovi,o němž si nejsi jistej,případně jej neznáš.Jinak nerozebírej patent na psí rozum,ten nemá zřejmě nikdo.Jen prostě vím,co od své feny čekat a co ne.

reagovat
Úterý 9. září 2008 ve 2:41 ® regulus
regulus

Je mi trochu úzko z toho co tu někteří lidé napsali a to ještě o to víc, že jsou pravděpodobně vlastníky psů. Názory které srovnávají jezevčíka s pitbulem snad ani nelze komentovat. Zastávám názor, že některá plemena by měli mít možnost chovat jen lidé, kteří jsou prokazatelně schopni tyto psy zvládnout, řekněme takovej řidičák na psy, v některých případech až zbrojní pas (pochopitelně tím nemyslím silně nebezpečnou čivavu a jiné postelové rasy). Je sice faktem, že z velké části záleží na tom jak majitel psa zvládá, jak ho vycvičil, jakou má zvíře povahu, ale taky k jakému účelu byl tento pes vyšlechtěn. Na TV Nova se nekoukám, ale znám dost kreténů, kteří byli svým psím miláčkem překvapeni a né vždy to dopadlo úplně dobře.
K názoru Flyfoxe nelze dodat nic jiného než že souhlasím.

Jinak psy já nejraděj na česneku. -:))))

reagovat
Pondělí 8. září 2008 ve 23:47 ® flyfox

Jako vlastník psa mám názor takový,pes má být na vodítku a má mít košík a pokud s ním jdu ven,tak činím .Hotovo.Názory lidí co mají patent na psí rozum a věří tomu,že jejich pes na 100% nikomu neublíží neberu vážně.Obyčejně končí v péči lékařů potrhaní právě tím 100procentním psem,nebo se slovy"to se divím,doposud nic takového neudělal",v péči policie.

reagovat
Pondělí 8. září 2008 ve 23:45 ® klapoč
klapoč

kubas a podle čeho soudíš, že máš větší nárok na užívání řeky, než ten chlap se psem?

reagovat
Pondělí 8. září 2008 ve 22:53 ® Petas reakce na …
Petas

Betr – zastřelím ho, nezastřelím ho, zastřelím, nezastřelím..­.........

reagovat
Pondělí 8. září 2008 v 19:21 ® Bert reakce na …

To chce klid,říkej si jen je blbej,je blbej je blbej…

reagovat
Pondělí 8. září 2008 v 19:17 ® kubas
kubas

mě nejvíc na pejskařích štve, že když du kolem svitavy např, tak chytám a cca 20 metrů ode mě jde chlap vezme klacek a řách ho vedle mě do vody a čokl za ním, za to bych vraždil......

reagovat
Pondělí 8. září 2008 v 17:32 ® Shrek reakce na …
Shrek

Milhom:chceš říct že vlčák (předpokládám že myslíš československého vlčáka) Ti nic neudělá?Nebo jsi snad měl na mysli německého ovčáka?Teď nevím přesně,každopádně můžu Ti říct,že na vlastní kůži znám ten pocit,kdy máš německého ovčáka na ruce,on škube,škube a nepovolí.Můžeš do něj kopat či řezat obuškem,jeho to pouze víc dráždí.Nevěř všemu co vidíš na TV Nova.Někteří ovčáci (myslím si že bohužel většina) jsou cvičeni exteriérově,tzn. nutná obrana kvůli zkouškám,jinak výstavy apod.No a ten zbytek se cvičí na práci.On takovej pes od pohraniční stráže,kdy musí (musel) samostatně zadržet pachatele,nebude žádná houžvička.Ten opravdu drží a nepustí.

Omlouvám se,nechal jsem se rozvášnit.Ale opravdu nemám rád když někdo hází veškeré německé ovčáky do jednoho pytle.

reagovat
Pondělí 8. září 2008 v 16:36 ® harpunar

Tak v tom se shodneme-ta moje,i když je malá,tak věřím že kdyby někoho kousla,tak udělá větší paseku,než mnohý,větší pes.Mi stačí,když jí vidím drtit dřevo,nebo kosti,to je lis!!!Nicméně,dal jsem si kdysi práci a zjistil že podle statistik je nejvíce útoků od jezevčíka,pudla,ko­kra,takže u plemen,která lidem nevadí.Je faktem že je asi horší útok staforda,i když jich není tolik,ale medializace dělá divy.Ale asi se budu opakovat,vše je dáno výchovou psa.S pittbula uděláš vyrovnaného mazlíka a s čivavy lstivého mandarína.

reagovat
Pondělí 8. září 2008 v 15:18 ® Robur
Robur

já tím chtěl naznačit, že na těchto diskusích se to zvrtne v tom, kdo lépe označí termín bojové plemeno a co už není, popř. jaký pees může udělat jakou škodu. To mně vadí. Pokud už mně nějakej pes bude chtít vzít do huby, tak se samozřejmě budu modlit za to, aby byl co nejmenší případně co nejslabší, co se týče stisku či chrupu. Zbytek je samozřejmě o výchově či lidech. Např. ten vlčák na srazu byl nádhernej , hodnej a vychovanej, otázka je, jak by reagoval, kdyby mu v té tlačenici někdo šlápl na nohu atp. Prostě mazlík neměl košík a riziko tam bylo.

reagovat
Pondělí 8. září 2008 v 15:04 ® harpunar

Nejlépe to popsal Zakin.Robure,chce se mi smát označení -bojový pes.Já mám podle zaškatulkování,kte­ré vymyslel nějaký magor vlastně také bojového psa,francouzkého buldočka,který v životě nikomu neublížil a věřím že to nemá ani v úmyslu.Vše je o výchově,jak u člověka,tak psa.

reagovat
Pondělí 8. září 2008 ve 14:56 ® milhom
milhom

Robur: to jo jenže třeba taková shiba-inu Tě dokáže klidně poslat na plastiku a přitom je to malej pejsek, to samé platí o strafordovi. Taky je rozdíl mezi vlčákem, který ze zakousne a pokud nepropadneš panice tak je Tvůj a nezachrání ho nic a třeba rotvajlesem, kterej když kousne, tak povolujou naše svěrače… Ale jak říkám proti psům nic nemám a dycky se to dá vyřešit, horší je to s jejich majitelema… Ač nemám rád amerikanizaci, tak toto maj vychytaný: CHceš velkýho psa…tak slož zkoušky způsobylosti a pokud něco provede, neseš za to plnou odpovědnost jako kdybys to udělal sám.

reagovat
Pondělí 8. září 2008 ve 13:30 ® Robur
Robur

milhom, bojový plemeno nebo velký pes je jedna skupina, protože čím větší případně silnější pes /nebo s dispozicemi dobře kousat/ nadělá větší škodu než jezevčík či čivava.

cercer – samozřejmě že diskutovat se dá jen s někým. Ale tito lidé snad nepřevládají a nějaký pud sebezáchovy snad mám taky.

reagovat
Pondělí 8. září 2008 v 11:10 ® cercer
cercer

Robur,Alivio: mno…nedávno ukazovali v telce,jak se chtěl taky jeden domluvit s majitelem pejska..a kritizoval ho…pohřeb měl minulej tejden…

reagovat
Pondělí 8. září 2008 v 10:21 ® milhom
milhom

Ahojky:-) Bojovej pes je stejnej nesmysl jako jakýkoliv označení… pes je jen pes a páníček je jen člověk,problém je že zrovna tyto muskulaturní plemena si pořizujou většinou jedinci co si chcou léčit nějakej komplex :-(( Pitbul je úžasné plemeno, které když se zvládá tak se radši nechá zabít než aby ublížilo, ale je tu to „když se zvládá“. Já to řeším normálně: majitelovi jasně vysnětlím že ta věc co kouká do vody má moooc ostrý háčky na děsně pevný šnůře a že mně to v podstatě nevadí, pokud jemu nevadí že to jeho mazlíčka bude bolet a že on se i sám popíchá… protože já mu ho sundávat z háků nebudu :-) Nicméně pro ty co se bojí psů a potažmo těch kolikrát primitivů s vodítkem v ruce mám jednu radu: pořidte si tazer či jak se to píše. Je to sqělá věc jak na otravný pejsky tak na jejich páníčky… nebolí to ,ale těch 250,000voltíků vám zaručí že se k vám už žádnej ani nepřiblíží a stojí to kolem 1000Kč Co se týče humánosti, zkoušeli sme to na sobě a fakt to nebolí, jen je člověk omráčenej.

reagovat
Pondělí 8. září 2008 v 8:23 ® Zakin
Zakin

Já psy rozděluju do dvou skupin – vychovaný a nevychovaný. Bohužel tu druhou skupinu potkávám na rybách docela často. Když mi pak majitel tvrdí, jak má psa vycvičenýho, tak bych ho nejraději hodil do vody. V 99 % je páneček de..l a pak má bohužel takovýho i psíka.

reagovat
Neděle 7. září 2008 ve 23:21 ® Raf
Raf

Psi a pejskaři mě taky hrozně štvou. Právě proto jsem učinil opatření a nedávno si koupil štěně australskýho ovčáka :-) . Na rybách je to úžasnej společník.

reagovat
Neděle 7. září 2008 ve 20:40 ® paccco
paccco

To není o psech, ale jejich pánech co je nezvládají a neumějí vychovat, potažmo i sebe !!!!

reagovat
Neděle 7. září 2008 ve 20:40 ® Shrek reakce na …
Shrek

Robur: ano,také by mě to štvalo,díkybohu se mi to stává zřídka a včasná blesková reakce vůči majiteli psa je lepší než-li mumlání pod vousy.Ale koukám na to z pohledu pejskaře i rybáře.Proto to asi vidím jinak než spousta lidí,kteří to vidí jednostranně.

reagovat
Neděle 7. září 2008 ve 20:35 ® Robur
Robur

sám jsem psa měl a psy mám rád. Uvažuji o novém, ale protipsí histerie a panika mě od toho odrazuje. Nevychovaní psi mě samozřejmě štvou. Taky už se stím nepářu a hned útočím slovně na majite, že psa očividně neovládá, tak ať si ho dá na vodítko. Docela to funguje, protože na to není moc argumentů. Pokud tedy majitel není arogantní. Jinak je celkem zajímavá statistika v tom, že aportky se háží zásadně v blízkosti rybáře. To nějak negómu. To se taky ozývám. Protože jsem zjistil, že když prudím, tak si příště dává majitel pozor a pak jsem v klidu oba. Většinou lidi totiž venčí na stejném místě, takže když vysvětlím, že tam mám nakrmeno a teď tam bud hodinu namalovaný, tak to uznají.

reagovat
Neděle 7. září 2008 ve 20:32 ® Bert reakce na …

Psi mě tak neštvou,jako pejskaři,kteří je chodí venčit k vodě,bez vodítka a ke všemu ho ještě pustí do vody, aqby si zaplaval mezi pruty.

reagovat
Neděle 7. září 2008 ve 20:26 ® rarach

Alivio: Co je Tome, snad jsi nepil zelenou? Já před 14 dny pil i magický voko, asi po 20 letech.

reagovat
Neděle 7. září 2008 ve 20:25 ® LojzaRybka
LojzaRybka

psy mě neštvou,na srazu byli mazlíci,štvali mě ryby

reagovat
Neděle 7. září 2008 ve 20:22 ® Robur
Robur

Já má dva psy, jmenuji se Brok, Olice.

reagovat
Neděle 7. září 2008 ve 20:18 ® Shrek
Shrek

Rarach: Ty voe neser!!!!!!Zakazuju vám všem mluvit o čemkoliv zeleném a o všem s tímto souvisejícím! :-D

reagovat