Vyhledávání
Gramatika, pravopis na Chytej
7.9.2008 | Robur | 13.295 zobrazení | 94 odpovědí
Z nějakých náznaků jsem pochopil, že lze při psaní komentářů mít od počítače provedenu kontrolu gramatiky, pravopisu. Jak na to? Umí to jen některé prohlížeče nebo se jedná o nějaké tajné tlačítko či nastavení webu? Jak na to?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 10. prosince 2009 v 11:48 ® Robur
-
džigit, hele co mám
reagovat - Pátek 14. listopadu 2008 ve 12:03 ® HaD reakce na …
-
robur: půjde to zanedlouho
reagovat - Pátek 14. listopadu 2008 ve 12:02 ® martin002
-
mayor – gramatiku se naučíš (a rád) až si pořídíš děti, ty začnou chodit do školy a budou se tě ptát jak se co píše a ty si budeš připadat jako vůl, protože jim nedovedeš poradit.
reagovat - Čtvrtek 13. listopadu 2008 ve 21:28 ® Robur
-
proč se vlastně nemůže opravit chyba ve fóru a v diskusi ano?
reagovat - Čtvrtek 9. října 2008 v 1:27 ® JiříH
-
Asi už jsem opravdu v letech, neb nechápu. Nechápu vývoj, když daná, slušně položená otázka je tak jasná, že na ní stačí jediná odpověď znalého. A co se z toho stane díky anonymkovi, který začne přisprostle reagovat? Nekonečná vysilující debata, kde ani dáma s kouzelně znějící přezdívkou nakonec nedefinovala, kde najdu ten důležitý kouzelný čudlík. Škoda. Škoda, ten anonymek měl dosud docela přínosné slušné příspěvky. Sice „dyslektikou“ poznamenané…
reagovat - Středa 10. září 2008 ve 12:55 ® HaD reakce na …
-
mayor: ale snažit by ses trochu mohl :_)
reagovat - Středa 10. září 2008 v 8:50 ® Robur
-
Mayor, napiš Tomaschovi, ten to ocení.
reagovat - Středa 10. září 2008 v 1:36 ® mayor
-
ja ctu ale ne proto abych se naucil pravopis
reagovatpri mem povolani prectu 2rybarsky casopisi za mesic. a ze to nepouzivam(gramatiku atd. neresim, rybu ulovim taky, babu mam, ridicak mam prachy mam tak proc se ucit gramatiku?)nic uz to nereste mimochodem neni tu nekdo z vas expertu na pravopis ze Zlinska?
- Úterý 9. září 2008 ve 22:26 ® Prichy reakce na …
-
mayor: ano, jsme prava ukazka toho, jak je dulezite se k necemu postavit.....ignorace/snazeni se.
poradim…hodne a porad cti.
reagovat - Úterý 9. září 2008 ve 22:09 ® rgb23 reakce na …
-
Mayor: a tady je možná ta chybička : „co nepouzivas(gramatika, vyjmenovany slova nebo sklonovani) tak to proste zapomenes“. Jenomže, onu gramatiku a obecné způsoby vyjadřování k dorozumívání používáš denně, v mluvené i psané formě, a alespoň základně bys to ovládat měl.
reagovat - Úterý 9. září 2008 ve 22:04 ® cercer
-
já znám taky jednoho DISKOULIKA!!
reagovat)
- Úterý 9. září 2008 ve 21:45 ® mayor
-
prichy: zeby konecne nekdo kdo je na tom podbne? jinak ze skoly(ucnaku) jsem asi 10let takze pravopis si urcite nepamatuju a nejaky vyjmenovany slova taky ne i kdyz par jeste jo jinak uz pred 15lety co jsem byl na zakladce jsem dostatitul dislektik disgrafik az na ucnaku mi pridaly diskalkulik jinak na tom nic nevidim.co nepouzivas(gramatika, vyjmenovany slova nebo sklonovani) tak to proste zapomenes a pro me praci kdy napisu pouze cislo smesi kterou zpracovavame opravdu nepotrebuju niz z toho
reagovat - Úterý 9. září 2008 ve 21:27 ®
-
p a r d o n…TA svoje moudra.
reagovat - Úterý 9. září 2008 ve 21:25 ®
-
…NEPÍŠÍ ty svoje „m o u d r a“
reagovat - Úterý 9. září 2008 ve 21:24 ®
-
Když tady začínám psát, kliknu na pravé tlačítko a roletka mi krom jiného nabídne „kontrola pravopisu“ …poměrně snadné. Pokud má někdo problém se vzděláním, nebo dokonce alergii na češtinu, ať se jí vyhne. Rád bych k tomu dodal jen jediné. Vydrain zmínila v jednom svém příspěvku, že když rýpla do pravopisu, vždycky se někdo obratem hrubě rozohnil (trefená husa)…jenže já mám dojem, že na jazyk bychom přece jen měli být aspoň trochu pyšní a hýčkat si ho. Takže jen stručně. Když neumíš psát, NEPIŠ!!! Když neumíš chodit, také nechodíš, neumíš-li létat, nelétáš! A předem prosím všechny hrubiány, ať mi.....
reagovat - Úterý 9. září 2008 v 17:18 ® Prichy
-
regulus: ja dis… diktat 5 slohovka 1, dikat 5 slohovka jedna ...... navic diktat po me stejne nikdo neprecte
dis existuje, neni to vymysl, ze se za to schovava hodne lidi, o tom by se dalo diskutovat, kazdopadne alespon trochu by se mohli snazit.
pisu jak ctu, cili se slovo naucim (pokud to jde) nazpamet.....diky nekterym prispevku si prestavam byt jist co se v dannem slove vlastne pise
reagovat - Úterý 9. září 2008 v 15:57 ® cercer
-
dyk jo
reagovat - Úterý 9. září 2008 v 15:53 ® harpunar
-
Ja pyšu naštěsty bez chib tak nepotřebuju nějaki automat aby my ti chybi oravyl!!!
reagovat - Úterý 9. září 2008 ve 12:13 ® flyfox reakce na …
-
rarach-já jsem za každý odkaz vděčen neb trpím DISINTRNETIÍ a většinou nemám tušení,že něco takového jako kontrola,překladatel a podobné vymoženosti existuje.
reagovat - Úterý 9. září 2008 v 9:26 ® rarach
-
Had: Každá věc má svůj vývoj, tak jako otázka, odpověděl jsi – odpovězené, akorát jsi přidal konkrétní odkazy. Asi považuji většinový lid na internetu za schopný si to samostatně vyhledat.
reagovat - Úterý 9. září 2008 ve 2:13 ® regulus
-
Robur – řekl bych, že celá kontrola pravopisu ať už ve wordu nebo v čemkoliv jiným je úplně k ničemu. Ano jde to psát ve wordu opravit a pak dvojhmatem Ctrl+C a Ctrl+V vložit sem nebo si nainstalovat tu Mozilu (třeba mě absolutně nevyhovuje, ale to je jen tak na okraj), pokud ale nebudeš používat spisovnou češtinu, tak ti to bude svítit samým podtrhaným a stejně ty překlepy přehlídneš, nehledě na to, že „oprava“ je debil, protože jednak nezná všechny slova a za druhý není schopna rozeznat jaký I nebo Y napsat podle významu věty, viz přiloženej obrázek. Prakticky skoro každej tu píše jak mu zobák narostl a ne podle pravidel českýho pravopisu, nepíšeme dopis na úřad, ale příspěvek do internetové diskuze. Pokud si to nejseš schopnej po sobě zkontrolovat sám, tak to za tebe žádnej program neudělá. Dycinky něco ulítne, ale pokud to přehlídnu, tak mě to dycky mázne do očí i po odeslání a opravím to editací pokud to jde, nebo v dalším příspěvku. Na rozdíl od Šelmy mě točí především ty do očí bijící I a Y, hlavně ve vyjmenovanejch slovech, když někdo napíše např. „vyděl jsem“, to mě můžou vzít všichni čerti.
Nechcu tu do nikoho rýt, ale nevěřím tomu, že dislektici či jak se to jmenuje nejsou schopni si zapamatovat pár vyjmenovanejch slov, pokud tomu tak je, nemohli dokončit čtvrtou třídu nebo ve které se to učilo potažmo základní školu. To, že si nejsou schopni sesumírovat, že ve spojení „muži běželi“ se píše měkký I, tomu bych taky moc nevěřil – TI MUŽI – je to jasný jak facka a ve složitějších případech to chápu, ale tam to není tak podstatný, nebije to tak do očí. Připadne mi, že si z té dislexie, disgrafiky a podobnejch srágor někdo udělal pěknej byznys a spousta lidí se za to schovává. V dobách kdy jsem já chodil do školy se podobný „nemoci“ nevyskytovaly, dneska každej druhej co je línej se trochu učit je disněco. Podle tohoto měřítka jsem asi taky disgrafik, když něco napíšu rukou, tak to po sobě často ani sám nepřečtu. Jinak souhlasím s názorem, který tu kdosi napsal, že nejen podle mluveného, ale i podle písemného projevu si udělám obrázek o člověku a v některých případech je stejně nelichotivý jako úroveň příspěvků, nehledě na to, že z některých vůbec nepochopím, co nám chtěl básník říci.
reagovat - Pondělí 8. září 2008 ve 23:32 ® flyfox
-
HaD-dík,šikovné pomůcky,jsem zvědav jak to bude chodit.
reagovat - Pondělí 8. září 2008 ve 14:25 ® HaD reakce na …
-
Rarach: Odpovídal jsem na otázku. Narozdíl od Tebe. Ale třeba to máš hozený jinak. Budu to respektovat.
reagovat - Pondělí 8. září 2008 ve 14:02 ® rarach
-
HaD: Plky tady momentálně píšeš ty, Robur tam nějaké odpovědi dostal, ta otázka se zásadně otočila jedním příspěvkem. Kdyby jsi chtěl takhle zasahovat do každé otázky, tak se nedostaneš na ryby. Je mi líto, že ti nevadí zvěrstva urovně pomocné školy.
reagovat - Pondělí 8. září 2008 ve 12:50 ® HaD
-
Klídek prosím. Ano? Robur se tady na něco ptal a smysluplnou odpověď nedostal. Snad jen náznak. Jinak jsou to jen plky. Rarach, mayor, Alivio, atd.
K tématu: Robure, doporučuji nainstalovat prohlížeč Mozila Firefox – link ke stažení: download.mozilla.org (Je to otázka chvíle a je velmi dobrý. IE vůbec nepoužívám).
Stránky Mozily zde: firefox.czilla.cz
Poté se dají instalovat doplňky. Nabídka je zde: www.czilla.cz
Kontrola českého pravopisu pak přímo zde ke stažení: www.czilla.cz
Po instalaci Ti to bude podtrhávat slova s chybou (podobně jako např. ve Wordu) a k dispozici je i slovník pro texty bez diakritiky (bez háčků a čárek – to pro neznalé)
Homepage Mozily je zde: www.firefox.cz
reagovat - Pondělí 8. září 2008 v 11:04 ® mayor
-
ne a je mi to je jedno.Pisu kdyz nekdo pise me nebo mi odpovida atd.
reagovat - Pondělí 8. září 2008 v 0:31 ® rgb23 reakce na …
-
mayor: kdybys byl flegmatik, tak zpětně pořád nereaguješ
reagovatPravopis je jedna věc, slušnost se cenní víc. Nezvládáš ani jedno.
- Neděle 7. září 2008 ve 22:24 ® mayor
-
jo jsem ignorant a flegmatik a co mam delat?neotravuj me kvuli pravopisu a zadny konflikty nebudou.to plati pro fsecky nerypejte do me kvuli pravopisu a bude klid
reagovat - Neděle 7. září 2008 ve 22:17 ® Prichy
-
mayor: jsi ignorant.....nebrat takove lidi jako ty vazne je ta spravna cesta v zivote myslim
reagovat - Neděle 7. září 2008 ve 21:29 ® Vydrain
-
Robure, myslím, že ne. To už je jenom kratší cesta k tomu čudliku kontrola. Prostě kdo neumí a nemá zájem, ten by i tehle čudlik ignoroval. Pokud by tam byl, tak by už teda měl bejt zapnutej natvrdo.
reagovat