Chytej.cz

Gramatika, pravopis na Chytej necteno

7.9.2008 | Robur | 13.292 zobrazení | 94 odpovědí

Z nějakých náznaků jsem pochopil, že lze při psaní komentářů mít od počítače provedenu kontrolu gramatiky, pravopisu. Jak na to? Umí to jen některé prohlížeče nebo se jedná o nějaké tajné tlačítko či nastavení webu? Jak na to?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   4 3 2 ...
Pátek 3. září 2010 ve 22:12 ® hraji
hraji

Ono je to trošku složitější s tím dys… a dis…, protože odborná literatura je vzácně nejednotná a v publikacích převzatých z anglofonních zemí se velmi často píše dis… Ale to je ten nejmenší problém. Daleko horší je například velmi časté: ryby brali, s kamarádem jsme chytaly a podobně.

reagovat
Pátek 3. září 2010 v 16:33 ® Ringo

Koukám,že jediný Jiří H.ví,že se píše dys…atd.

reagovat
Čtvrtek 2. září 2010 v 8:27 ® hraji reakce na …
hraji

džigit> já nemám s háčky problém, dokonce ani s čárkami a mezerami. Dokonce mě neděsí ani shoda podmětu s přísudkem

reagovat
Středa 1. září 2010 v 9:15 ® džigit reakce na …

hraji> však jsme rybářské fórum,tady musíš s háčky počítat :-D

reagovat
Středa 1. září 2010 v 9:09 ® hraji reakce na …
hraji

Má to malý háček. Ti, co by potřebovali procvičit mateřštinu jako sůl, si to nikdy nepřiznají.

reagovat
Úterý 31. srpna 2010 ve 22:49 ® Robur
Robur

třeba se to nyní bude některým kolegům hodit, stejně prší

reagovat
Úterý 16. února 2010 v 9:32 ® džigit

Hrdinně jsem na vlítnul s tím,že nemůže být problém,a ejhle.I a Y bez problémů,jenže jsem to tam pálil od pasu,tak byly chyby jinde.Sypu si na hlavu :-P

reagovat
Úterý 16. února 2010 v 8:35 ® cormoran reakce na …
cormoran

Sander> Ty jo, těsně jsem prolezl:-D Největším strašákem pro mě byla malá a velká písmena, ale ta zůstala kupodivu bez chyby..

Mají to hodnocení ale celkem přísné. Nám dávali ve škole známku dolů jenom za hrubku. No nic, nebudu se vymlouvat a jdu študovat ČJ:-))

reagovat
Úterý 16. února 2010 v 7:54 ® LuboO
LuboO

chlapi, vraj mi cestina moc nejde, mam 6 chyb a 5 jak brno

reagovat
Úterý 16. února 2010 v 0:15 ® Libor reakce na …
Libor

Sander> hlavně se mě neptej co jsem z toho testu dostal. :-)

reagovat
Pondělí 15. února 2010 ve 21:31 ® džigit reakce na …

Beer.Beda> no to máš vlastně výhodu.Pořád se dozvídáš něco nového :-D

reagovat
Pondělí 15. února 2010 ve 20:15 ® 

Márten> Chápu tvúj názor a tvoje postavený vúdčy pravopysu jak druhí pýše,ale mislym sy že s tym nyc neudélaś :-D .. Jak řekl Mára,upřímě je mi jedno jak píšu

reagovat
Pondělí 15. února 2010 v 19:08 ® Sander
Sander

Hele:

http://zpravy.idnes.cz/diktat.asp?…

Kdo vyholí bůra je mrtvej.

reagovat
Středa 16. prosince 2009 v 18:28 ® Beer.Beda
Beer.Beda

Tak to já to mám dobrý.Mám takouvou nemoc, které se říká: LaHoSiP IKdySiPis.Pro laiky to znamená Lautr Howno Si Pamatuju I Když Si Píšu.Takže i gramatika nic moc.:-))

reagovat
Středa 16. prosince 2009 v 16:21 ® 

Tohle není problém jen zde na Chytej, ale na všech serverech, diskuzích a skupinách. Dokonce to není ani doména internetu, ale všedního života. Kolikrát už mi přišel úřední dopis, nad jehož pravopisem mi zůstal rozum stát. Berme to tak, že pravopisem se veřejně prezentujeme a vytváříme si jím obrázek u ostatních. Jediná situace, kterou bych toleroval, je ta, že dotyčný má nějakou poruchu (dyslektik, dysgrafik či něco podobného – nevyznám se v tom). Jinak dle mého názoru by nikomu nemělo být jedno, jak danou věc napíše.

Související článek http://martenuv.blog.cz/…vou-osobnost

reagovat
Úterý 15. prosince 2009 v 0:43 ® rgb23 reakce na …
rgb23

spike-cz> tohle už se tady řešilo, příkladem, HaD sem dal i podrobný návod pro Mozillu:-)

tucnak11: dokud se nenaučím psát polsky stejně srozumitelně jako Ty píšeš česky, nemůžu Tvou gramatiku komentovat a plně ji respektuji:-)

reagovat
Neděle 13. prosince 2009 v 18:54 ® spike-cz
spike-cz

některé prohlížeče, třeba Opera, umí v posledních verzích kontrolu pravopisu. Ale je třeba si doinstalovat český slovník. Konkrétně u zmiňované Opery když píšeš do fóra příspěvek, klikni pravým myšítkem do okna na reakce a dole je volba slovníků, další je nasnadě…

reagovat
Neděle 13. prosince 2009 v 18:50 ® kaktus
kaktus

Jeden můj bývalí kolega byl Slovák a pravopis moc neřešil na psaní i/y měl jednoduchý pravidlo říkal: Já mám měkýho tak všude píšu měký. Jo to byl fííík

reagovat
Neděle 13. prosince 2009 v 17:44 ® pextr

Dej si to do google.cz a napiš to tam s tvrdym a pak s měkym i a google ti tam napíše kolik bylo nalezeno výsledků jestli bylo víc u toho s tvrdým y tak je tam tvrdé y.

reagovat
Sobota 12. prosince 2009 v 15:09 ® tucnak11 reakce na …
tucnak11

1Mara> Duležite že vaš kamaradi dekoder v hlavě ihnet to přetlumači a vite voco se jedna,

reagovat
Sobota 12. prosince 2009 ve 13:03 ® 1Mara reakce na …
1Mara

tucnak11> No nemyslisi že já jsem nějakej češtinář :-) přímo na ní kašlu , nikdy mně nebavila a nikdy jsem se jí neučil , a alespoň mně je to opravdu jedno jak píšu , to mi penízky nevydělává :-)

reagovat
Sobota 12. prosince 2009 ve 12:57 ® sus1 reakce na …

tucnak11> No ty si úplně na zabití??!!:-)) )

reagovat
Sobota 12. prosince 2009 ve 12:08 ® tucnak11 reakce na …
tucnak11

kaktus> Tak doufam aspon sranda je s toho pravopisu gulašoveho.

reagovat
Sobota 12. prosince 2009 v 11:30 ® kaktus reakce na …
kaktus

tucnak11> U tebe je to bez problému mě se to líbí a tvoje příspěvky taky

reagovat
Sobota 12. prosince 2009 v 11:21 ® tucnak11
tucnak11

Aco ja hudak mam dělat s gramatykou a pravopisem jak se mi sere do toho Polština,jisem totalně v ryti,prysaham bohu prsaham bačku totalně v ryti.

reagovat
Pátek 11. prosince 2009 v 17:52 ® sus1 reakce na …

Piranha> Nedráždi hada bosou nohou.:-))

reagovat
Pátek 11. prosince 2009 ve 14:36 ® Piranha reakce na …
Piranha

sus1> tak hura do toho :-P

reagovat
Pátek 11. prosince 2009 ve 13:25 ® sus1 reakce na …

Piranha> Hele??!!ústec­kej??!!nikdo se tady nehádá?!Už to nehul.:-))

reagovat
Čtvrtek 10. prosince 2009 v 17:17 ® Piranha
Piranha

Jak to ze se to tu hada beze mne :-)) ) Roburu, to se to jeste nesmazalo?, zacina to tu bejt vse dvojmo.

reagovat
Čtvrtek 10. prosince 2009 ve 13:35 ® džigit

To jsem si našel,já měl spíš na mysli,zda se nad tím má člověk ještě pozastavovat.Myslel jsem to v souvislosti s vyhledáváním­.Možná to dělám špatně,ale když něco hledám,musím se prokousat celým fórem.A některé už je trochu od tématu,neboť se řeší,zda někdo umí,nebo neumí.O vzájemném osočování nemluvě.Pokud to mé chcete smazat, jsem pro.

reagovat
novější starší
Stránky:   4 3 2 ...