Vyhledávání
Soukromé revíry
7.9.2008 | bajabeza | 8.513 zobrazení | 35 odpovědí
Ožehavá a citlivá otázka: Je hodně soukromých revírů, na nich se loví velké ryby, kapři, amuři, sumci a další. Odkud se ale berou?? Majitelé je vypěstují a nebo kupují? Kde? Od koho? Drtivá většina těchto ryb je ze vylovena ze svazových revírů, prodaná na černo od rádoby rybářů. Pletu se?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Neděle 7. září 2008 v 17:38 ® bajabeza
-
Nemyslím kapříky 60tky. Myslím ty 90–100ky. A který hospodář by prodával takové ryby ze svého revíru? Pro to aby udělal soukromníky atraktivnější? Jen tak se ty ryby u soukromníků neobjevily. Motám se okolo ryb už hodně dlouho, ale nikdy jsem neslyšel že by svazová organizace prováděla odlov a prodávala trofejní ryby soukromníkům! Mluvím stále o trofejních a ne o odrostlém plůdku. A okrádají tím vlastně i nás řadové členy svazů.
reagovat - Neděle 7. září 2008 ve 13:02 ® Michal/
-
Trochu se pleteš. Třeba naše organizace si nakoupila plůdky lína. A to hodně. V jednom rybníku máme jen líny a v dalším zase amury. Ve třetím se chytá. Jakmile líni dorostou do určité velikosti, tak je prodáme. Je to totiž zlatý důl. To samé s amurem. Nikdo ho nemá, a tak to bude výhodné. Ryby na začátek jsme vzali od jiného soukromníka, který si je sám vykrmil:) Dal nám je se slevou díky známosti… Navíc brát ryby ze svazu je kamikadze. Mají velké ceny. A k tomu u soukromníka se smlouvá. Svaz má jen ceník se kterým nehneš. Proto se zřejmě většina chovatelů obrací na „kupování na černo“.
reagovat - Neděle 7. září 2008 ve 12:13 ® mayor
-
podle me se tam berou ve vetsine pripadu ze svazovych vod.slysel jsem od kolegi v praci ze byly na musove a rybari(nevim jak je jinak nazvat) sedici vedle nich vesele lovily kapry a kapry 60–70+ davali(primo ukryvali) do velkych vezirku a v noci si pro ne jezdily borci s nejakou divnou dodavkou a vesele kazdy vecer odvazely 2–6kapru a je to clovek kteremu verim a kdyz se jich ptaly proc to delaji tak rikaly prodej je prodej a je lepsi nez aby je tu chytil nejaky zas.any duchodce a sezral je.Pro ty co to chteji vedet bylo to na palave na schodech(myslim ze 5tka) on (ktery je videl) z tama ma v sumaru napsanych peknych par 12–15ti kilovych kapru a verte ze je neprodal ani nepustil nekde jine.Ja osobne jsem i pro aby se ta velka ryba dostala do soukromych reviru, aspon je zadny ho.ado nesezere.Jsem pro aspon do te doby nez se zavede k60 nebo k70 na vsech revirech.Ja si nevzal kapra asi 5 let.tento rok mam 1kapra kvuli tomu ze mel bili tak hluboko ze jsem ho nemohl vihackovat.
reagovat - Neděle 7. září 2008 v 11:24 ® pif
-
pleteš i nepleteš…pleteš se v tom,že se ryby pěstují…ryby se chovají,pěstuje se obilí:)))))
a souhlasím s tím,že kmenovou osádku ryb tvoří ryby ze svazových vod,ale tím myslím i legálně odkoupených.
reagovat - Neděle 7. září 2008 v 10:05 ® ESKY
-
to se teda pleteš.
reagovat