Chytej.cz

Soukromé revíry necteno

7.9.2008 | bajabeza | 8.514 zobrazení | 35 odpovědí

Ožehavá a citlivá otázka: Je hodně soukromých revírů, na nich se loví velké ryby, kapři, amuři, sumci a další. Odkud se ale berou?? Majitelé je vypěstují a nebo kupují? Kde? Od koho? Drtivá většina těchto ryb je ze vylovena ze svazových revírů, prodaná na černo od rádoby rybářů. Pletu se?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   2 1  
Čtvrtek 2. dubna 2009 ve 22:40 ® albin
albin

Alov,milhom:Ťak už chápu proč do revírů každej rok a neustále sypou tuny násaďáku.Když ho zapíšeš a pustíš tak na svazu myslejí,že už tam není a hned nasypou za něj alespoň dva další.Neberte to vážně,to byl vtip.Ale…

reagovat
Čtvrtek 2. dubna 2009 v 15:35 ® milhom
milhom

4 Alov: tak sem si to špatně vyložil :-(( V tom případě budu taky zapisovat až po odchodu i když mě to příjde jako postavený na hlavu… :-) Dík.

reagovat
Čtvrtek 2. dubna 2009 v 15:17 ® Alov
Alov

milhom> Pokud uvedeš kapra nad 7 kg v úlovkovém lístku, tak v tu chvíli pro tebe končí ten den lov. A to veškerý lov. Jestli na štiku, kapra, sumce, polotice. Prostě celý lov.Pokud ho zapíšeš, končíš. A je jedno, jestli ho po zapsání pustíš nebo ne. Tak si to aspon vykládám já. Pak by totiž statistiky z oněch sůmařů nebyly pro svaz průkazné. Né že by teda ted byly. Jiá když to takhle chci udělat, jako že v bláhové představě pomůžu rybímu osazenstvu, tak rybu pustím a zapíšu ji třeba až končím. Ale vliv na vysazování to podle mě nemá :-)

reagovat
Čtvrtek 2. dubna 2009 ve 14:20 ® milhom
milhom

4 Albin: Ono je to špatně chápáno že po dosažení 7kg končí dení lov… Pokud si nepřivlastňuji ryby tak mohu chytat přece až do konce stanovené doby lovu. Pokud chytnu na MRS kapra, kterého uvedu do zápisu tak to přece neznamená že musím přestat chytat cíleně tento rybý druh a to samé platí o jakémkoliv omezení na počet a váhu ryb pokud jde o chyť a pusť. Pokud se mílím tak se omlouvám je to jen můj logický víklad RŘ.

reagovat
Středa 1. dubna 2009 ve 13:44 ® albin reakce na …
albin

Pravdu asi máš,ale… Příčí se mi,že na „věci“(myšleno trofejní rybu),pro rybářskou veřejnost,přístupné si mastí kapsu soukromá osoba.Dále podle mě normální rybář chytne velkou rybu a pustí ji zpátky.Kdežto prodejem se budou živit partičky,které to mají jako příjem.A co hlavně nevěřím,že když někdo chytne první 10kg rybu,zavolá komusi kdo si pro ní přijede,tak ji zapíše a rozkrmený flek opustí,protože má splněno přes 7kg denní limit.To je ale jenom moje morální úvaha.Víc mi se.ou dědci,který všechno co chytí prodají vietnamcům.

reagovat
Středa 1. dubna 2009 v 0:57 ® rgb23
rgb23

teď asi opět klasicky popudím spoustu zdejších:-) , ale myslím že v reálu to až tak ožehavé téma není.

Určitě dost „trofejních“ ryb končí v soukromých revírech, vlastních rybníčcích místo na jídelníčku lovců. To mi nevadí, pokud rybu chytí a zapíší (ChaP nikomu nevnucuji a každý má s rybou právo naložit jak v mezích zákonů uzná za vhodné – a byla by to spíš otázka dokazování).

Asi v některých soukromých revírech končí i ryby ulovené na černo, to mi vadí, ale rozhodně to není množství, které by zatraktivnilo a zarybnilo veškeré soukromáky.

reagovat
Úterý 31. března 2009 ve 23:20 ® Alov
Alov

milhom> Však v pohodě :-) Já to jen někdy napíšu trošec od plic a pak to háže takový agresivní projev :-)

reagovat
Úterý 31. března 2009 ve 23:07 ® milhom
milhom

4 Alov: To je samozřejmý že to platí na všechna ryby. Já jen reagoval na téma a na to že je to v kaprářským oddělení :-)

reagovat
Úterý 31. března 2009 v 19:28 ® Rico
Rico

Alov: ja kapra miluju, je to moje oblibena ryba ale tedka s tebou na 120% souhlasim !!!

reagovat
Úterý 31. března 2009 v 19:18 ® Alov
Alov

milhom> Dokud nebude zavedena horní míra kapra na všech revírech??? A proč se stále mluví o mastodontech??? Nehledě na to, že se nejedná o původní rybu i když už má jeho lov zde svou tradici a když to vemu z hlediska vysazování, tak se ve valné většině případů všude sype jen kapr, kapr a zase kapr. A co Lín, Štika, Candát, Parma, Pstruh potoční, Lipan podhorní nebo Karas obecný, kterého vytlačuje jeho bratranec stříbřitý??? Sám jsem hlasoval loni pro zavedení k70 na naší MO, ale s odstupem času vím, že jsem to dělat neměl. Neustále prosazování Kapra na všech vodách se mi začíná příčit. Neříkám, že si ho rád nepovodím, ale pohled na krásného potočáka v plné kondici mi to nenahradí. Proto at se klidně kapři stěhují kde chcou. Je mi to jedno. At si na nich soukromý sektor rybářství postaví svůj zisk. Ale je na čase, aby se celá rybářská veřejnost a vedení rybářského svazu chytli za rypák a začli dělat něco jiného, než jen kaprovat. Protože se nám taky může stát, že o krásnou původní rybu v budoucnu už nezavadíme. Ne proto, že by ji kapr vytlačil, ale proto, že ten zbytek se zamrazí a nastupující generace prostě nebude…

reagovat
Úterý 31. března 2009 v 19:04 ® milhom
milhom

Ahoj všem. Možná tím co napíšu odsoudím sebe ve Vašich očích, ale nemůžu si pomoct. Pokud de o mou osobu, tak si do papírů píšu každého kapra jenž má míru, pokud je ten den první a to z důvodu mé evidence a jeho a ty ostatní fotím. Beru rybu víjmečně a vesměs vše pouštím, vyjímkou je když slíbím někomu z přátel že donesu. Nikdy bych nevzal K nad 60cm a je mi fakt smutno když vidím kolem sebe u vody tolik masařů co berou každou šupinu, ale pokud bych vytáhl z vody K 80 a vejš, tak bych jednoznačně začal obvolávat soukromáky a zkoušel kdo si pro něj přijede. Vím že je to proti předpisům, jenže sem byl až příliš často svědkem kdy nekdo vytáhne takhle krásnou rybu a bez mrknutí oka ji zařízne jak sele. Prostě si myslím že v soukromím revíru má zaručenou budoucnost ve vodě a né u někoho na mražáku. Dokud nebude stanovená horní míra kapra naprosto na všech revírech a RS bude mít bohužel tak mizivou podporu jako teť, tak jiné východisko nevidím. Nejde mi o peníze i když těch dnes není nikdy na škodu, ale o to že je mezi náma spousta nenechavců a masařů kterejm není cizí naprosto nic. A pokud je normální že mě poměrně často lidi kladou otázky typu „proč pouštíš ryby, vždyť to se ti přece musí vrátit cos dal do povolenky a do náčiní…“ tak budoucnost rybý osádky ve svazovích vodách není nijak růžová. Omlouvám se za hrubky, ale su silnej dislektik. Milan

reagovat
Čtvrtek 12. února 2009 v 16:19 ® kety.vydra reakce na …
kety.vydra

Kaprodromy bych zrušil a nechal bych jen „soukromáky“ s lososovitýma rybama jen kvůli tomu,že u nás není povolen lov na dírkách.Podotý­kám,že tento můj názor je čistá provokace.Nevidím do provozu takových vod,ale prodej kaprů se mi příčí.Osobně bych měl nesrovnatelně větší radost z přelstění kapra na svazové vodě než přijet na „malý rybníček“ a vědět,že na 90 procent možná chytím a ještě za to zaplatím…Jsem rád,že u nás máme zavedeno K70.

reagovat
Pondělí 19. ledna 2009 ve 13:18 ® kinghlína

Ahoj, mám na celou věc ohledně ryb ze svazových revírů jiný názor a možná sem trochu idealista. Nedovedu si představit, že když chytím kapra kolem 80–90, že zvednu telefon a někdo si pro něj přijede a nebo pojedu přes půl republiky abych ho prodal. Určitě se to děje, ale neřekl bych že tak moc. Podle mě není zas tak jednoduché jít cíleně na velký kapry a chytit jich třeba 5 i vevíce lidech. Myslím teď opravdu velký kapry 90 a víc. No a že někdo vezme 70 a prodá ho, takovejhle charakter by ho stejně buď prodal známýmu nebo by si natřísknul mrazák,stejně by ho nepustil a tohle prodávání je tu odjakživa, myslím že je to zaběhlá praxe už z dob dávno minulých. A ještě k těm kaprům, když někdo hodí do soukromáku kapra 75, myslím si, že mnohem dřív doroste do trofejní velikosti než na klasickým revíru, dyť ty bojlís sou samý proteiny atd a na soukromáku se na nic jinýho nechytá. Takže zaběhlý soukromáky bych z nějakého plundrování revírů nevinil a těch nových zas tolik nevzniká. Ale určitě je spousta případů, které potvrzují to,o čem ste psali!

reagovat
Pondělí 19. ledna 2009 ve 2:52 ® HaD
HaD

Já se nechci žádného soukromého revíru zastávat, ale znám řadu majitelů, kteří jsou velmi slušní lidé a vím – oprava: věřím, že tohle nedělají. Nekteří možná ano. Mnozí tu „křičí“, že vědí. Může to někdo dokázat a být konkrétní? Kdo, komu, kdy, za kolik, důkazy. Trochu mě to paušalizování a házení do jednoho pytle vadí…

reagovat
Neděle 18. ledna 2009 ve 13:05 ® Klon
Klon

Musím se zučastnit tohoto tématu a to už jen s toho důvodu,že tenkrát jsem o tom psal a hrozila mi žaloba za nařčení a falešné obvinění..určitě si na to pamatuje i HaD,protože tu ulkidnoval přestřelku,která tu vznikla…

Přesto sem napíšu to jak vím že je pravda.. Ano velcí kapři mizí s našich vod a nejenom kapři..Jsou to i sumci,amůři,štiky ba dokonce se kradou jeseteři mezi soukromímy revíry… Kdo za to může??? samozřejmě člověk.Ryby se prodávají do soukromých revírů a né za malé peníze…Vím i zakolik a kde a jelikož jsou mezi námi rádoby rybáři kde vidina 10 000 kč za metrového kapra + 1000 kč za každy 1 cm na víc je neodolatelná…Ano může si sice říct,že to udělá jen jednou a přispějě si tak na nové pruty,navijáky nebo jiné přislušenství k rybolovu..Ale co když to uděla každy rybář?? Velcí ryby prostě mízí a mizet budou dál a to do doby než se rybáři nad sebou zamyslí…Nemusí to být jen prodejci ukradených ryb,ale co třeba rybář který si vezme rybu,která by si velikostí i vahou zasloužila být zpět ve vodě…Byl jsem toho nejednou světkem,kdy si brali třeba 80-tku kapra,metrovou štiku apod..

zdruhého pohledu když se nad tím zamyslíte,tak jednou budem rádi za soukromý revír,kde si chytnem velkou rybu. Ano ted si určitě každy říká,že to není ono ze soukromáku,že by tam nikdy nešel apd…Samozřejmě sdílým stejný názor,ale co nám zbyde,když se nad sebou nezamyslíme jako celek a nebudem dělat něco proto,aby nám tento koníček mohl nadále přinášet radost… At si kařdy sáhne do duše a zamyslí se.. Tot vše…

reagovat
Pátek 16. ledna 2009 ve 22:54 ® inspo reakce na …

Zubac65> No je pravda, že tam téměř nechodím. Nejsem kaprař a velké vody mi nic neříkají, takže mě tam nic moc neláká, ale myslím si, že by se to ke mě doneslo. No každopádně, pokud je to opravdu tak, tak je to hnus.

reagovat
Pátek 16. ledna 2009 ve 22:20 ® Maťko

bajabeza – máš pravdu skoro 90% soukromé revíry se naplnili právě tímto způsobem.Pravě rybáři kteří takto zarybňovali soukromé vody,dnes brečí,že na svazové vodě nic nechytí.Dobře jim tak.

reagovat
Pátek 16. ledna 2009 ve 21:08 ® Zubac65 reakce na …

Na Benšov jezdím chytat,chodil jsem denne plavat od ostrova dozadu k bunkru.znam hodně rybařu kteři tam chytají a všichni to ví i Dyhel ale ten se tvá ři jako že nic.asi nechodíš k vodě.

reagovat
Pátek 16. ledna 2009 ve 20:50 ® inspo reakce na …

Zubac65> Odkud máš takové informace? Já mám tu vodu prakticky za domem a toto jsem ještě neslyšel.

reagovat
Pátek 16. ledna 2009 ve 20:40 ® Zubac65

Svazový revir Opava 2C Dolní Benešov.Kapry tady lovím od roku 93.část reviru krajská povolenka-část reviru,CHyt a pust-velký omyl.Mizí velcí kapři,obyčejny rybář podle pánu CH aP-MASAŘKY si pří množství rybařu nedovoli vzit kapra nad 7o. Z useku CHaPU jezdí auta v noci sem a tam a kspři mizí.Nejvvetší lupiči tohoto reviru jsou CHaP A TO JE HNUS.

reagovat
Čtvrtek 11. prosince 2008 v 16:50 ® farnas
farnas

flid: jo je to chlumec 2.Uz se to resi i na svazu ne?

reagovat
Čtvrtek 11. prosince 2008 ve 13:20 ® chosebaits
chosebaits

Ano,drtivá většina ryb na soukromákáh je z svazovíh vod.Není to jen o kapreh,amureh a sumcíh.Dost velkýh štik a candátu se dodává třeba ze pstruhovíh vod.Tomuto se nikdo neubrání,kšeft je kšeft.

reagovat
Středa 10. prosince 2008 v 19:21 ® Flid reakce na …
Flid

To myslis Chlumeckou akciovou? :-D

reagovat
Středa 10. prosince 2008 v 15:43 ® farnas
farnas

Nechtel bych tady zverejnovat primy revir, take odbírá kapry se svazovych vod kolem Usti nad labem.

reagovat
Středa 10. prosince 2008 v 15:31 ® Alov
Alov

Prosím o smazání příspěvku mířeného na MAYORA.

Překlikl jsem se s tou kartou a tento komentář on v kartě nemá.

Tímto se mu upřímně omlouvám a beru zpět co jsem napsal…Děkuji…

reagovat
Středa 10. prosince 2008 v 15:28 ® Alov
Alov

mayor karta :-)

Oblíbené ryby: Cokoli se dá chytit na přívlač.. a sežrat :-)

Takže s tím hovadismem bych brzdil. Samo, že nejsou všichni svatí, ale já např. si letos od vody odnesl kapry 3 (52, 56, 61). Dalších cca 30 pěkných jsem pustil. Ale hovadem bych se nenazval. Změn si to prosím v té kartě neb budeš ty sám zde nazýván hovadem. Hodně štěstí…

reagovat
Středa 10. prosince 2008 v 15:28 ® Filip00
Filip00

I v časopise Rybářství byl inzerát koupím metrového kapra za 10 000 Kc.

reagovat
Středa 10. prosince 2008 ve 13:34 ® Deleted

mayor – je docela smutný, že se podle stávající legislativy nemůžeš s kaprem oženit, že jo?

reagovat
Středa 10. prosince 2008 v 8:30 ® santec

dokud budou na většině svazových revírů platit padesát let staré předpisy, budou se ryby ze svazovak prodávat stále. Je to totiž naprosto legální !!! Každý si může ročně odnést přes 700ks !!! kapra nebo jiné ryby a pokud na revíru není K70, tak není problém legálně odnášet dvacítky a prodávat je dál.

reagovat
Neděle 7. září 2008 v 17:44 ® pif
pif

bajabeza:před pár lety jsme vyřazovali mateční kapry,osmdesátky a výš…a prodali jsme je so soukromého revíru.bylo cca 80 kusů,tak že teď víš,že i vyjímky existují.

reagovat
novější starší
Stránky:   2 1