Chytej.cz

Revíry se zakázanou přívlačí necteno

1.9.2008 | skwor | 3.662 zobrazení | 18 odpovědí

Co si o tomto přežitku myslíte? Bohužel i v dnešní době vznikají revíry, kde mají přednost rybáři s nastraženou mrtvou rybkou (jak končí jejich úlovky všichni víme), zatímco vláčkaři jsou na těchto revírech diskriminovaní. Není třeba zmiňovat se o tom, že na těchto zákazech mají svůj podíl právě ti, kteří nastražují rybičky.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Čtvrtek 2. října 2008 ve 3:28 ® JiříH

Na tento problém je absolutně jednoduché vysvětlení. Podívejte se na funkcionáře na rozhodujících funkcích. Staří, nejstarší a ještě starší. Možná že ani ne věkem, ale rybařinou. Kdo z nich kdy opravdu vláčel? Za nich platilo – „kapři teď neberou, tak si hodím třpytkou“. A Zd.Šimek, kterého svého času četli všichni začínající rybáři, tak upozorňoval, že přívlač je tak účinná, že by nebylo dobře, kdyby se moc rozmohla… Svého času, když jsem psal o gumách do „svazového“ časopisu, tak redakční rada řešila, co je to ta guma a dámu, která nám převáděla rybářské slangové názvy na slůvka paní a dívek, tak tu jsem musel ubezpečit, že se nejedná o zboží prodávané tenkrát jen v drogériích. Věřím, že třeba „gumu navléknu na hlavičku“ ji muselo iritovat. Takže dokud členové nebudou tlačit na své volené, tak rybičkáři budou moci všude a přívlačáři málokde. Ale jde to, vždyť u nás máme třeba celoroční přívlač na Vltavě 7 a 9. Jen nejsme schopni dosud prosadit přívlač na uzavřených vodách. Kdysi mi argumentovali odpovědní, že na tůních či Hostivařské bychom se pletli kaprařům. A to musím přiznat, že Praha je dost benevolentní. Co tedy potom jinde?!

reagovat
Středa 24. září 2008 v 17:18 ® skwor
skwor

Důvod kvůli kterému jsem zakládal toto fórum se potvrdil. Od příštího roku je zákaz přívlače na revíru Vltava 2 A. Smysl tohoto zákazu mi uniká, většinu úlovků na přívlač tam tvořili boleni, takže místní masaři asi na rybku slavit úspěchy nebudou (naštěstí). Je to smutné, doufal jsem, že k tomu nedojde.

reagovat
Středa 24. září 2008 ve 14:54 ® petr.esox

Je to nesmysl a mělo by to být přesně naopak. Rybyčkáři zákaz a vláčka povolena. Vždyť i pětileté dítě pozná že jde o nesmysl a nelogické řešení. Buď hájit dravce úplně a nebo je chytat.

reagovat
Neděle 21. září 2008 ve 20:59 ® Raf
Raf

Chápal bych nějaká lokální omezení přívlače třeba v určité části revíru v určité části roku – např. na pláži, kde se koupe hodně lidí. Celoplošné zákazy přívlače, které platí na stojácích v Praze a okolí, jsou přežitek, nesmysl, pohodlnost a v konečném důsledku omezování osobní svobody.

reagovat
Středa 3. září 2008 ve 12:51 ® jiris
jiris

regule / precti si JM soupis reviru, minimalne 3 reviry znam.

reagovat
Středa 3. září 2008 ve 12:40 ® Deleted reakce na …

Regule – je to hlavně zakázáno na pražských stojácích. já myslím, že to svaz myslí dobře. Vláčkaři jsou efektivnější lovci než bobkaři. Navíc je to svoloč, co ryby píchá pro zábavu a pouští. Ryby pak trpí a zbytečně hynou. Já myslím, že by tu vláčku měli zakázat všude a úplně a nebo ji omezit jen na nástrahy bez háčků. Aspoň bych pak už konečně neměl důvod být pořád u vody a unavovat se vláčením. Hezky bych si sedl, otevřel lahváče a spokojeně bych povídal, jak to páni ze svazu supr vymysleli…

reagovat
Středa 3. září 2008 v 0:41 ® regulus reakce na …
regulus

Jiris – nevím co myslíš, že by byla někde zakázaná jen čistě přívlač, přívlač a rybička to jo, ale jen přívlač, to teda nevím kde.

reagovat
Úterý 2. září 2008 v 15:30 ® topinka reakce na …
topinka

Zdravím na tomto revíru lov přívlačí zakázán 461 117 RAKOVEC 1: www.momrs-slavkov.cz

reagovat
Úterý 2. září 2008 ve 14:58 ® Bulldog.o
Bulldog.o

Někdo něco zneužívá a já musím být trestán za druhé.Jak obvyklé a bohužel nezměnitelné.

reagovat
Úterý 2. září 2008 ve 12:05 ® paia
paia

ještě že nemám Pražskou povolenku. tohle je podle mě nebezpečnej trend.

reagovat
Úterý 2. září 2008 ve 12:05 ® jiris
jiris

regulus – tak si precti poradne JM rad.

Nekde je to opravnene, nekde ne. Jsou 1 m hluboke reviry, kde se chyta privlaci, ale jak? Tahaji se na to kapri, amuri i dravci. Zneuzit se da vse i privlac.

reagovat
Úterý 2. září 2008 v 11:59 ® rarach

Měl by jsi k tomu říct i B, že někde je přívlač celoročně.

reagovat
Úterý 2. září 2008 v 7:57 ® skwor
skwor

regulus, rgb23: V okolí Prahy se to týká poměrně dost stojáků a od příštího roku se to prý má vztahovat i na tůně u Vltavy. Zrovna tam to bude zásluhou místních bobkařů, kteřím vláčkaři na jejich vodě překáží (s touto reakcí jsme se tam už dvakrát setkali).

reagovat
Úterý 2. září 2008 v 1:37 ® Petas reakce na …
Petas

Voznice 2, Hostivař, Papež, Kyjský rybník, Tůně na Berounce...........

reagovat
Úterý 2. září 2008 v 1:36 ® Petas
Petas

Tak třeba zda: www.rybsvaz.cz

jednoduše by se dalo říct, že ne všech stajatých vodách.

reagovat
Úterý 2. září 2008 v 0:08 ® Firetiger
Firetiger

Zákaz vláčky mám za specialitu pražských revírů. Je pro to (jak jinak) historický důvod, ale ten si už nikdo nepamatuje. Logiku to nemá. Klasický příklad viz: www.rybsvaz.cz

Za optimální řešení považuju lov na mouchu.

reagovat
Úterý 2. září 2008 v 0:05 ® rgb23
rgb23

Tohle slyším poprvé. Osobně v okolí znám jediný revír, kde je naopak zákaz lovu na živou či mrtvou rybku, nebo její části. Že by ale někde zakazovali vláčku na gumu? Které revíry konkrétně máš na mysli?

reagovat
Pondělí 1. září 2008 ve 23:06 ® regulus
regulus

Tak já teda na JM o žádným takovým revíru nevím, je pár revírů kde je zakázanej lov dravců (dočasně cca na 2 roky), ale že by někde byla vyloženě zakázaná jen přívlač, o tom slyším poprvé.

reagovat