Chytej.cz

Jak na úhoře necteno

25.8.2008 | okoun27 | 46.300 zobrazení | 35 odpovědí

chtěl bych se zeptat jaké máte poznatky s lovem úhořů na položenou

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   2 1  
Čtvrtek 22. března 2012 ve 20:57 ® osprey reakce na …
osprey

FInnnp> Mám auto druhý rok. Noční návraty na kole z Orlíku pro mě ztratily půvab někdy když mi bylo osmadvacet:-))

Možná se k tomu zase vrátím. Loni byly dva pokusy nedaleko lokality, o které píšeš. Jednou jsem chytil kapříka, podruhé sumečka cca pade. Uvidíme, jestli se urvu letos. Momentálně je na přítocích několik kilometrů původní řeky, vzdutí začíná bůhví kde. Málo vody. Snad to dolejou.

reagovat
Čtvrtek 22. března 2012 v 9:57 @ pianista reakce na …

Dělám si to do foroty a udržuju v mrazáku v sáčcích v přiměřeném množství. Dnes večer s tím jdu na mníka.

reagovat
Čtvrtek 22. března 2012 v 9:56 @ pianista

Zásadně velká rousnice, či radši dvě. I pijavice, tedy přirozená potrava, jsou dobré, ale třeba je najít ve vodě a někde je i chrání. Osvědčily se i játra a rybí sekaná. Nebo jedno i druhé v kombinaci. Výborná je moje tajná trojkombinace játra+drcené rybky+sekané rousnice. Jak to dát na hák? Kousek starých dámských punčocháčů, nit a jehla. Do toho „zašiješ“ co chceš. I to,co se nedá na háček napíchnout. Používám to roky a vymyslel jsem, si to sám. Dnes nabízí něco podobného FOX za hrozné prachy. Buď to napíchneš za tu punčochu na háček, nebo kousek šňůry, jako boilies.

reagovat
Čtvrtek 22. března 2012 v 7:43 ® FInnnp reakce na …

osprey> Mě Orlík připadal na ůhoře velmi dobrý.Jezdíval jsem do Pašovic.Velikost nic moc,ale početnost vyníkající,ale pro stále zvětšující se navštěvnost tohoto revíru Sumcobijci a Kaprobijci už tento revír nenavštěvuji.

reagovat
Středa 21. března 2012 v 15:13 ® osprey reakce na …
osprey

FInnnp> To máš fajn vodu. Tady je pár tůní, jedna obležená pískovna o pár hektarech a Orlík. Ale netrápí mě to. Něco tu aj tak plave. Jenom ten had je pro mě trochu luxusní záležitost.

reagovat
Středa 21. března 2012 v 7:36 ® FInnnp reakce na …

osprey> Tak samozřejmě jsem myslel rybníky a k tomu ještě mělké.U nás na rybníku už jsou takřka všechny ryby v plné aktivitě.A ůhoř z línem jsou vlastně první ryby které na jaře začínají brát.Myslím tím ryby které v zimě nepříjmají potravu.

reagovat
Úterý 20. března 2012 ve 23:56 ® osprey reakce na …
osprey

FInnnp> Ona je to možná i otázka nadmořské výšky. Vysočina není Polabí. Ale je to možné. Poslední dobou bylo teplo a na některých rybnících mívají fišky docela ostrý start.

reagovat
Úterý 20. března 2012 ve 22:52 ® FInnnp reakce na …

Řípák> Nemusíš na nic čekat.Hadi už spolehlivě berou.

reagovat
Pondělí 19. března 2012 v 17:00 ® Řípák reakce na …
Řípák

Však také v pořádku, každý máme osvědčenou nástrahu, které věříme. Byl to jen můj osobní pohled na věc.. I když jsem párkrát rousnici zkoušel, neměl jsem na ní takové úspěchy jako na kus mrtvé rybky… Jinak ještě pár týdnů a zase nastane jejich doba :-)

reagovat
Pondělí 19. března 2012 v 15:29 ® osprey reakce na …
osprey

kety.vydra> Taky na ně nechodím – zvlášť teď, kdy jsem se naučil po nocích psát.

reagovat
Pondělí 19. března 2012 ve 13:16 ® kety.vydra
kety.vydra

osprey> To máš teda zajímavý revír,kde máš jen malé hady,sám bych tam po tomhle zjištění asi už na úhoře nechodil.Ale pokud se při cíleném lovu úhořů „pověsí“ i něco jiného,tak je to fajn zpestření :-)

reagovat
Pondělí 19. března 2012 ve 12:38 ® osprey reakce na …
osprey

kety.vydra> No tak polovina mých vycházek končí, že to tam v devět hodím a o půlnoci vytáhnu. Někdy mi drbou tlouštíci, cejnci a plotice. Občas vytáhnu kapra nebo sumečka a když trefím ten den, tak i nějaké hádě. Jednou jsem měl fakt slušné braní, úhoři mi brali na hod, ale měli maximálně lehce přes pade a třetina rousnice byla skoro moc velká. Padali. A to jsem nechytal žádný feeder.

Už dva roky mám auto a říkám si, že někam popojedu. Ale nějak není čas.

reagovat
Pondělí 19. března 2012 ve 12:32 ® kety.vydra
kety.vydra

osprey> Z jakého důvodu,že je tam moc malých ryb co by mi to ožvejkaly nebo že by to nebralo vůbec? :-) Samozřejmě,že mluvím o svých zkušenostech ze svého okolí… Mínil jsem to jako pokus o radu (spíš,ať tímto vyzkouší eliminaci lovu malých úhořů,nic víc).Jasně,že někde mají sumečky (americké),nebo bílou rybu,co dovedou lov na rousnice otrávit.Já mám taky „potahy“ za koneček,ale nevidím v tom nic špatného.Buďto to člověk překousne nebo vzdá.

reagovat
Pondělí 19. března 2012 ve 12:17 ® timbab
timbab

Feeder,rousni­ce,rybky,dobré místo,dobrý čas-to je asi všechno:-))

reagovat
Pondělí 19. března 2012 ve 12:07 ® osprey reakce na …
osprey

kety.vydra> Tak to by sis u nás možná ani nesekl… :-)

reagovat
Pondělí 19. března 2012 v 10:55 ® Bahňák

Říká se, že úhoři jdou nejlíp v létě, večer nebo v noci a po bouřce nebo dešti. Já ale svýho největšího (80–90 cm, nedokázal jsem ho pořádně změřit) chytil v září, v 8 ráno a za naprosto jasný oblohy.

reagovat
Pondělí 19. března 2012 v 9:58 ® kety.vydra reakce na …
kety.vydra

Řípák> Dávám VŽDY dvě rousnice.Zřídkakdy jdu s úhořem pod 65 cm.

reagovat
Neděle 18. března 2012 v 15:13 ® pruhac
pruhac

Jo jo na žoužel nebo rybku chytám celkem dost,jen mě zajímalo jestli to funguje.Jinak dík za reakce.

reagovat
Neděle 18. března 2012 ve 14:57 ® osprey reakce na …
osprey

pruhac> Já myslím, že když tam jsou a žerou, že s nástrahami není třeba dělat velkou vědu. Klidně i střeva ze slepice.

Já se úhoře nikdy chytat nenaučil a nemyslím, že je to tím, že bych nevěděl, co na háček.

Důležitější je to kdy a kde.

reagovat
Neděle 18. března 2012 v 10:48 ® Řípák
Řípák

Z vlastní zkušenosti používám nejradši kus bílé ryby a pro jistotu dávám volframový návazec… Na žížalu jsem měl potencionálně víc záběrů, ale spíš od menších kousků (do 50 cm).. Fileta mrňouse eliminuje a naopak se může splést candát, případně štika…

reagovat
Neděle 18. března 2012 v 0:02 ® MIG-35
MIG-35

Na úhoře jedině položenou se žoužalkama! ¨No a buď něco příde nebo ne. Lpni mi dost votravovali kapšící a sumcí. Ale co mi potěší každá ryba. :->

reagovat
Sobota 17. března 2012 v 16:48 ® Robur
Robur

http://www.chytej.cz/…uhore-1-dil/ http://www.chytej.cz/…uhore-2-dil/ ne že bychs e na to specializoval, ale mám jendoznačný závěr. Rybičku a žóžalu nic nepřekoná a navíc na oboje berou i jiné druhy ryb, což je další kladný bod pro tyto nástrahy. Ale třeba se jednou objeví něco lepšího.

reagovat
Sobota 17. března 2012 v 15:56 ® pruhac
pruhac

Ahoj v knize Lovíme úhoře jsem narazil na drůbeží vnitřnosti jako nástrahu.Nemáte s tím někdo zkušenosti?

reagovat
Středa 27. srpna 2008 ve 22:48 ® Berty
Berty

Vyzkoušej všechno, já je chytal i na párek :-)

reagovat
Středa 27. srpna 2008 v 19:56 ® yerrx
yerrx

pri sopne nesekam, az pri jizde…

reagovat
Středa 27. srpna 2008 v 17:50 ® Bert

Nejlépe v podvečer za změny počasí (před bouřkou) na rousnici nebo rybku

reagovat
Úterý 26. srpna 2008 ve 20:43 ® ZANDER
ZANDER

hnojak ci rousnice nebo mala rybicka

reagovat
Pondělí 25. srpna 2008 ve 20:19 ® Robur
Robur

já si myslím, že za obnovu či oživení bude prudit méně lidí než za duplicitu. Rozhodně pak při vyhledávání neprocházím zbytečně 10* totéž v čím dál víc sračkoidnější podobě.

reagovat
Pondělí 25. srpna 2008 ve 20:04 ® tomchamik
tomchamik

okoun27,stačilo přečíst článek na úvodní stránce:-)) ))

reagovat
Pondělí 25. srpna 2008 v 19:43 ® okoun27

když oživím staré forum tak tu někdo za chvíli napíše proč to uživuju když to je půl roků staré…všechny ostatní už jsem si přečetl

reagovat
novější starší
Stránky:   2 1