Chytej.cz

feeder pre zaciatocnika necteno

14.8.2008 | MaReK_93 | 7.769 zobrazení | 61 odpovědí

ahojte…chcel by som si kupit svoj prvy feeder hlavne na rieky s miernym az rychlejsim prudom (hlavne laborec č.3 ač.2) a rybniky …lovenou rybou by mal byt vacsinou pleskac a kapor do 60cm…cena by mala byt okolo tych 1200SK..mohli by ste mi nejaky poradit ??? ake s nim mate skusenosti atd…hodim sem aj neake odkazy ktore som nasiel na nete …za vsetky tipy dakujem

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   3 2 1
Pátek 2. ledna 2009 v 16:55 ® MaReK_93 reakce na …

Piranha: noo ved ja uz som tam napisal ze do tych 1000sk alebo 33.3 eur 8oD..hh..jooj to bude trvat dokym si na to zvykneme 8oD

reagovat
Pátek 2. ledna 2009 ve 13:36 ® Piranha
Piranha

MaReK93 ted uz tu radeji mluv o cenach v eurech :-D :D

reagovat
Pátek 2. ledna 2009 ve 13:27 ® mirmen

skwor, to by mohlo být on. Měl jsem ale navi v barvě „zelenočerné“, sytě tmavá zeleň, pokud se pamatuju.

reagovat
Pátek 2. ledna 2009 v 11:29 ® skwor
skwor

mirmen: Ještě mám jeden o něco starší model – Okuma TPX. Vypadá stejně jako tohle, akorát je šedý s černou cívkou. Ten dostal taky zabrat, ale už ho používám skoro jenom na houpačku (není se co divit, je v provozu od roku 2003 a stál taky asi 450 Kč).

reagovat
Pátek 2. ledna 2009 v 11:19 ® mirmen

skwor, asi jsi trefil hřebík na hlavičku. Měl jsem předchůdce tohohle navijáku, a ten se vyráběl někdy v letech 1996–1998. Pak jsem měl ještě jeden s cívkou – tuším – 35 nebo 40 – ten měl ale výrobní vadu .. něco s překlapěčem. Za ty prachy mě vyšla investice – porovnání cenaúvýkon – překvapivě dobře, náklady cca 200 Kč/sezona/cca 150 prutohodin. Odhaduju, že ten navijáček vydržel asi 300–400 hodin lovu ( než se neopravitelně rozesral).

reagovat
Pátek 2. ledna 2009 v 10:31 ® skwor reakce na …
skwor

mirmen: Nebyla ta Okuma tahle – Sting ray? rybarskepotreby-voracek.cz mám jí taky už pár let na jemnější rybařinu (má za sebou i roční lehkou vláčku) a je neskutečné, že zatím drží.

reagovat
Pátek 2. ledna 2009 v 10:04 ® MaReK_93 reakce na …

mirmen: ok ok ..tak ja o tom este porozmyslam ..aj tak ho budem kupovat niekedy v jari … ostatny mozete dalej radit 8oD

reagovat
Pátek 2. ledna 2009 v 8:42 ® mirmen

na tu okumu se už nepamatuju, je to pár let zpátky ( měla tmavě zelenočerné tělo z plastu, jednu cívku stříbrnou a druhou černou – taky obě plastové). Pokud vím, tak se už několik let nevyrábí .. a nedá se sehnat. Vzhkledem k tomu, že používám naviják i na přehradě nebo písníku, tak mi 40 navi vyhovuje .. jak na feeder, tak i přívlač atd. Pokud dávám kvalitní návin na hlubokou cívku ( třeba 0,14 mm v ceně 100–200 Kč/100 m na cívku na match ), tak řeším zbytek podvinem z levného vlasce nebo z vlasců starých z předchozích sezon . Kromě toho mám ještě asi 1000 metrů tkalcovského silonu z nějaké textilky ( používá se to na nějaký „útek“, nebo jak se tomu říká, při výrobě nějakého typu rohože nebo koberce či co), takže podvíjím zadarmo. Rád bych ti poradil, ale nemám přehled o levném navijáku. Vzhledem k tomu, že jsem už párkrát doplatil na levné nákupy, tak už raději připlatím a kupuju věci ve střední nebo nejvyšší třídě. Raději vezmu práci navíc nebo nějaký vedlejší příjem a nákup třeba o měsíc dva odložím než bych koupil levně … nákupy levné věci se mi často prodražily.

A u navijáků .. víš, že naviják, který seženeš za 500 na pultě, stojí při nákupu v Číně mezi 4–6 dolary, tj. zhruba 10× méně?
U navijáku za 800–1000 počítej s nákupkou cca 10 doláčů .. co tam asi tak může být za součástky? Všechno z plastu .. a z jakého?
Z jakého kovu bude rolnička, přes kterou jde vlasec?
A bude se více opotřebovávat? Bude odírat vlasec či šňůru a snižovat jejich životnost?

Atakdále.

Prostě .. při lovu s jemnými vlasci je potřeba i jemnou, spolehlivou brzdu, která se nezasekává, která umožňuje lov s návazci na 1 – 3 kg nosnosti … bude u levných navi ta brzda fungovat spolehlivě delší dobu než 100–300 prutohodin?

Vezmi vše v úvahu , pokud můžeš, zkus si sehnat přivýdělek .. většinou se to vyplatí.

reagovat
Čtvrtek 1. ledna 2009 ve 23:52 ® MaReK_93 reakce na …

mirmen: diki za vycerpavajucu radu 8oD.. no tak v prvom rade by som chcel navijak tak maximalne do tych 1000sk no teraz uz skôr 33.3 eura 8oD…neviem ale ja si myslim ze 40 je uz na feeder velmi velka ..ved napriklad ak tam namotam 0.20 silon tak sa mi ho tam zmesti az okolo 400 metrov, alebo nie ??? ..a cievka si mysli mze by mi stacila jedna kovova a jedna nahradna moze byt aj grafit…takze asi tak nieco take nepoznas ??? vies tych 1300sk je pre mna fakt vela ..tolko nezozeniem…a este ta tvoja okuma aky to bol typ ??? predava sa este ??? 8oDD ..fuu ale som sa rozpisal

reagovat
Čtvrtek 1. ledna 2009 ve 21:02 ® mirmen

hmm, ani jeden neznám, ale doporučil bych naviják s cívkou 40 a přední brzdou, výhodou by byly alespoň dvě další náhradní cívky ( a pokud by byly kovové, tím lépe) .. naviják na přívlač, který by jsi mohl využít i na feeder, match, případně boloňku .. namátkou např. ryobi ekusima, sirius aj. ( levnější verze navijáku ryobi zauber ), které se pohybují někde mezi 1200–1600 Kč ( ta víceúčelovost a slušná kvalita – řazení vlasce, citlivá brzda s plynulým chodem – by se ti měla vyplatit.
S levnějšími navijáky nemám dobré zkušenosti, po 1–2 sezonách jsem stejně investoval do navijáků, které jsou o třídu výš. Jedinou vyjimkou z kategorie levných byla kdysi OKUMA, kterou jsem si pořídil za cca 460 Kč – a která vydržela asi 2,5 sezony včetně lehké přívlače.

reagovat
Čtvrtek 1. ledna 2009 ve 20:00 ® MaReK_93 reakce na …

ok ok ..v pohode ..newadi noo ..ale nikto mi neporadi navijacik ???
tu som nejake nasiel : www.rybky.sk www.rybarskepotrebystano.sk www.shop.rrr.sk

mate ich niekto ?? alebo aky iny navijak by ste mi poradili ??? nejaky lacnejsi

reagovat
Čtvrtek 1. ledna 2009 v 17:51 ® mirmen

hmm, sorry, až teď jsem se podíval zpátky a jak jsem četl, problém už jsi vyřešil .. takže můj příspěvek mimo mísu :-)

reagovat
Čtvrtek 1. ledna 2009 v 17:48 ® mirmen

MaRek93, vím, že za rybařinu se dá snadno utrácet .. a mnoho pěnízků .. ale v případě fídru bych Ti doporučil přeci jenom alespoň tisícovku ( raději dvě) přidat .

Ono totiž po pár vycházkách hrozí, že fídru propadneš .. a budeš stejně za rok ( nejdéle dva) asi kupovat něco lepšího.

Možná by se vyplatitlo pár měsíců počkat a na nějaké „brigádě“ si potřebnou částku přivydělat. Doporučil bych prut v kategorii medium nebo medium-heavy .

reagovat
Úterý 30. prosince 2008 v 10:25 ® MaReK_93 reakce na …

jasnee ..tak potom uz chapem vsetkemu ..takze ja radse OK a nie 0K

reagovat
Pondělí 29. prosince 2008 ve 23:14 ® inspo reakce na …

LojzaRybka> v tom případě je ale rozdíl zda pak píšeš OK nebo 0K :-)

reagovat
Pondělí 29. prosince 2008 ve 22:50 ® LojzaRybka reakce na …
LojzaRybka

MaReK>NG je NOU GUT jako že neni dobrej,OK je skratka z větnamské války,znamená to nula mrtvích,0 killed,tak­že dobrý, chápeš to :-)

reagovat
Pondělí 29. prosince 2008 ve 20:44 ® MaReK_93 reakce na …

ok ..akurat neviem, ze co si myslel tym NG ?? hmm co to ako znamena ?? tomu OK nastastie chapem ..8oD

reagovat
Pondělí 29. prosince 2008 ve 20:14 ® LojzaRybka reakce na …
LojzaRybka

MaReK>na feedr Ok,na vláčku NG,tak ho klíďo kup

reagovat
Pondělí 29. prosince 2008 ve 20:12 ® MaReK_93

aaach jaj …chlapi necitate to vsetko co ?? ved komu by sa aj chcelo ..ja uz prut mam kupeny ..teraz by som potreboval navijak ..planujem ho kupit niekedy v jari …a cena do tych 1000SK pravdepodobne ..noo potom uz to budu nejake eura ..ale co si myslite o navijaku shimano alivio ?????

reagovat
Pondělí 29. prosince 2008 ve 20:08 ® Rybar211
Rybar211

SEMA Z-Force Feeder

reagovat
Pondělí 29. prosince 2008 v 16:44 ® MaReK_93 reakce na …

ok diki za tip la eja uz som si udicku kupil…ale som zvädavy ci by si to so svojim prutom spravil 8o) …a ci by to prezili

reagovat
Pondělí 29. prosince 2008 ve 13:06 ® talE

hele nečetl jsem v této diskusi žádné názory, ale kup si bud winklepickera, nebo nějakou ojetinu shimana. S tima mžeš mlátit do zdi a sou jak nový.

reagovat
Středa 10. prosince 2008 ve 21:10 ® Kubah reakce na …

skwor- Aha, koukám do časáku z 2006 :-D

reagovat
Středa 10. prosince 2008 ve 21:09 ® skwor
skwor

Hany: To bych netvrdil. Když hledáš, tak už jí pod dvojku seženeš. A to je na naviják téhle kvality víc než slušné (pro porovnání, twin od šíma je za šestku).

reagovat
Středa 10. prosince 2008 ve 21:08 ® Kubah reakce na …

skwor- To věřim, vypadá dobře. Ale ta cena dobře nevypadá :-)

reagovat
Středa 10. prosince 2008 ve 20:59 ® skwor
skwor

Hany: To sice ne, ale jsem s ní maximálně spokojený :-)

reagovat
Středa 10. prosince 2008 v 19:08 ® MaReK_93

ale ved nemusi to byt navijak do 500sk ..moze byt aj drahsi ..napriklad tak do tych 900 maximalne 1000

reagovat
Středa 10. prosince 2008 v 18:57 ® Kubah reakce na …

skwor> Ta ale do 500 Kč není :-)

reagovat
Středa 10. prosince 2008 v 18:36 ® skwor
skwor

Co třeba Okuma VS? Ta by chvíli vydržet mohla :-))

reagovat
Středa 10. prosince 2008 v 18:32 ® Michal/
Michal/

Ten jeden už mám 3 roky a je jako novej. Typ ti pak pisnu, teď to z hlavy nwm.

reagovat
novější starší
Stránky:   3 2 1