Vyhledávání
Z MP na P?
28.7.2008 | Ftmči | 2.522 zobrazení | 25 odpovědí
Mám jeden takový dotaz. Jak je možné přeřadit mimopstruhový revír na revír pstruhový? Je možné s tím jeko řadový člen ČRS něják pohnout? Já konkrétně mám na mysli úsek řeky Malše mezi výpustí Římovské přehrady a soutokem se Stropnicí. Podle mě je to přímo ukázkové lipanové pásmo s poměrně čistou a chladnou vodou (Římovská nádrž vypouští vodu spodem), ale bohužel díky hustému chatovému porostu a možnosti lovu na žížaly a pod. to s obsádko salmonidů nevypadá zrovna růžově.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 31. července 2008 v 16:04 ® jindrich
-
Doudleban:Změna revíru z MP na P obnáší změnu dekretu, což následně sebou nese výběrové řízení.Do toho Ti jčUS těžko půjde..Chtěli jsme něco podobného.Z MP Hejlovky udělat P.Po projednání problému s ÚS se prodloužil P úsek řeky na úkor MP.Část MP musela zůstat zachována (od jezu k jezu)
reagovat - Čtvrtek 31. července 2008 v 15:53 ® paia reakce na …
-
jasne, ja psal jen hypotetickou situaci, kdy mi proste prijde omezeni jen na muskarinu prilis. pokud se necha muskarina a privlac na umele nastrahy (dalsi limity dle aktualniho ustanoveni RR a BP), tak to bude podle me OK a spokojeni budou vsichni.
reagovat - Čtvrtek 31. července 2008 v 15:25 ® pupak reakce na …
-
paia – rozhodl tak prislusny hospodar, proc tak rozhodl a jake k tomu mel duvody nevim
reagovat - Čtvrtek 31. července 2008 v 15:24 ® paia reakce na …
-
ja taky nepsal o celoroocni vlacce, proste jen vlacka podle ustanoveni RR.
reagovat - Čtvrtek 31. července 2008 v 15:12 ® pupak reakce na …
-
Doudleban – problem osobne neznam, ale jak ho popisujes, me upoutala poznamka, . . .
Podle mě je to přímo ukázkové lipanové pásmo s poměrně čistou a chladnou vodou (Římovská nádrž vypouští vodu spodem), . . .
. . . mas v ruce mereni kysliku rozpusteneho ve vode???? ono se take mohlo dost zmenit, od povodni v roce 2002 doslo k umelemu snizeni hladin nadrzi, voda ktera drive sla vrchem a dokazala se provzdusnit, jde ted spodem, protoze je pod urovni prepadu a prehrady pousti vodu spodem, na prvni pohled se nic nemeni, ale hodnoty kysliku vetsinou u spodni vody kolisaji mezi 1,5–2,5mg/l proto se nektere sekundarky stavaji celorocne nevyhovujici pro chov a zivot ryby lososovite, a spolehat se na dest ci vitr je hodne velka pistolnicina, tech ukazatelu je vice ktere se po roce 2002 zmenilly a mizejiciho lipana nemusi mit na svedomi zizalkari ci chatari ale proste mu to tam prestalo vyhovovat.
Dalo by se o tom polemizovat donekonecna, ale ani ja a asi ani ty nemame prislusna mereni teplot, prutoku, kysliku, kyselosti a s tim souvisejicich ukazatelu v ruce, proto se mi nechce poustet do diskuze neb by to byly dohady nebo placani jen tak na netu.
reagovat - Čtvrtek 31. července 2008 ve 14:50 ® pupak reakce na …
-
paia – povoleni celorocni vlacky je zmekceni zakona a ne pritvrzeni, k tomu je prave potreba hafo povoleni a duvodu proc se tak cini.
reagovat - Čtvrtek 31. července 2008 ve 14:29 ® paia reakce na …
-
neni omezeni jen na muskarinu trosku prilis? klidne bych nechal i vlacku s umelou nastrahou, at si i my, co nejsme muskari neco uzijem…
reagovat - Čtvrtek 31. července 2008 ve 13:46 ® pupak reakce na …
-
Chce to jen komunikovat s Uzemnim svazem a neklast si nesplnitelne podminky, pak vse jde sice pomalu, ale prece
reagovat - Čtvrtek 31. července 2008 ve 13:43 ® pupak reakce na …
-
rarach – nemusime chodit daleko klasickym prikladem jsou Lahovice, MP voda – zprisneni – jen na muskarinu, zprisneni – hajeni, horni miry, zprisneni – omezdeni ulovku,
reagovat
takovych omezeni je v pravomoci US Praha vic a budou pribyvat. - Čtvrtek 31. července 2008 ve 13:33 ® paia reakce na …
-
pak ale prece porusoval RR a o tom se nema smysl bavit. to by mela resit RS. jestli se tak deje ci nikoliv uz je vec druha.
reagovat - Čtvrtek 31. července 2008 ve 13:13 ® rarach
-
Pupak: Ještě mi najdi, který hospodář to na MP kdy udělal. Jistě víš kdo je ponejvíce majitelem dektetu, takže taky víš jak daleko je od revíru k majiteli dekretu. Každá věc nad rámec zákona, je dikutabilní, kdoví jestli je platný, protože každý má na to jiný výklad. Tvůj příspěvek je možná logický, leč prakticky nerealizovatelný.
reagovat - Čtvrtek 31. července 2008 ve 13:12 ® Robur
-
teda, já su dobrej
reagovat - Čtvrtek 31. července 2008 ve 13:04 ® pupak reakce na …
-
rarach – jakekoliv zprisneni lovu nad ramec zakona je v pravomoci majitele dekretu na prislusny revir, v praxi je to tak, ze jmenovany hospodar muze upravit podminky lovu bez jakehokoliv povoleni ci administrace, pokud ale chce jit pod hranici danou zakonem je nutne mit k tomu hafo vyjimek ktere udeluje krajsky urad ci MZ CR, TAKZE ZAKAZ ZIVOCISNE NASTRAHY NA REVIRU JE OTAZKA PETI MINUT NEZ TO NAPISE DO SOUPISU REVIRU. . .
reagovat - Středa 30. července 2008 v 18:59 ® rarach
-
Myslím, že je to stejný, prakticky neprůchodný, takhle hájit kapra, to se přetrhnou.
reagovat - Středa 30. července 2008 v 16:32 ® Robur
-
myslíš že je to složitější než převexlovat revír?
reagovat - Středa 30. července 2008 v 15:34 ® rarach
-
Robur: Jakékoliv omezení na revíru, je složitá administrativa a běh na dlouhou trať a omezení živočišné nástrahy na MP, to je ultramaratón bez cíle.
reagovat - Středa 30. července 2008 v 8:26 ® Robur
-
a nebylo by jednodušší omezit na daném revíru lov na živočišné nástrahy. Samozřejmě to jako vždy bude o lidech, ale může to být slušný kompromis bez složite administrativy.
reagovat - Úterý 29. července 2008 ve 23:20 ® rarach
-
Doudleban: Já ti nechci brát nějaký iluze, protože je mi jasný, že ti to leží na srdci, ale podle praxe znám spíš opačný postup z P na MP, ostatně podobnou zlotřilost letos provedla MO Cheb s Odravou, organizace okresní úrovně co nemá kloudnou pstruhovku udělá z jasné lipanovky MP, za pár měsíců kompletně vyžížalkováno, ke cti chebských rybářů slouží, že se alespoň pokusili o petici.
reagovat - Úterý 29. července 2008 v 19:25 ® Robur
-
no já nevím, ale našívat slunky je pitomost, takže i ta info je nějaká ujetá.
reagovat - Úterý 29. července 2008 v 17:50 ® Ftmči reakce na …
-
paia: Jde o to, že někteří rybáři nemají ani za mák soudnosti. Například se ke mě doneslo, že jden rybář chytal v březnu potočáky na našitou slunku a normálně je bral, přičemž kluk který mi to říkal, zakončil řeč tím : ,, Jestli náhodou nevím, kde sehnat slunky?"! Já jsem sice taky pár potočáků chytil na žížalu, ale při cíleném lovu tloušťů a všichni byli bez újmy vráceni zpět. Bohužel podle toho co psal rarach, je přeřazení revíru na P vodu naprosto utopistická myšlenka.
reagovat - Úterý 29. července 2008 v 11:45 ® Zauwi reakce na …
-
paia: protože se tam tyhle ryby chytaj na žížalu, což je obrovská škoda!
reagovat - Úterý 29. července 2008 v 10:03 ® paia
-
proc brat MP revir jen proto, ze tam jsou pstruzi a lipani? my, co mame MP povolenky si taky radi zachytame jinak, jak na polozenou! ja jsem napriklad rad za to, ze tu mam za mestem potok, kterej je MP. sice je v nem pstrouzku malo, protoze je to zamoreno tlousti, ale jsem rad za tuhle malou vodu.
reagovat - Pondělí 28. července 2008 ve 21:41 ® Jíra2
-
Určitě před min. 20 lety to byla pstruhovka,revír byl od Řím. přehrady až po soutok s potokem pod Doudleby.Rád jsem tam jezdil,hlavně po zahájení,když byla ještě voda,mám odtud lipana 48cm,jinak hodně Po max. 30 cm,ale tehdy byla míra Po v JČ 23 cm!
reagovat - Pondělí 28. července 2008 ve 21:02 ® rarach
-
V tomhle zmrdozřízení je to asi jedno, ale musí o to požádat MO co tu vodu obšťastnuje na krajskou nadřízenou instanci. Prakticky je to ovšem málo pravděpodobný.
reagovat - Pondělí 28. července 2008 ve 20:33 ® regulus
-
Možná právě proto je to MP.
reagovat