Chytej.cz

Z MP na P? necteno

28.7.2008 | Ftmči | 2.522 zobrazení | 25 odpovědí

Mám jeden takový dotaz. Jak je možné přeřadit mimopstruhový revír na revír pstruhový? Je možné s tím jeko řadový člen ČRS něják pohnout? Já konkrétně mám na mysli úsek řeky Malše mezi výpustí Římovské přehrady a soutokem se Stropnicí. Podle mě je to přímo ukázkové lipanové pásmo s poměrně čistou a chladnou vodou (Římovská nádrž vypouští vodu spodem), ale bohužel díky hustému chatovému porostu a možnosti lovu na žížaly a pod. to s obsádko salmonidů nevypadá zrovna růžově.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Čtvrtek 31. července 2008 v 16:04 ® jindrich

Doudleban:Změna revíru z MP na P obnáší změnu dekretu, což následně sebou nese výběrové řízení.Do toho Ti jčUS těžko půjde..Chtěli jsme něco podobného.Z MP Hejlovky udělat P.Po projednání problému s ÚS se prodloužil P úsek řeky na úkor MP.Část MP musela zůstat zachována (od jezu k jezu)

reagovat
Čtvrtek 31. července 2008 v 15:53 ® paia reakce na …
paia

jasne, ja psal jen hypotetickou situaci, kdy mi proste prijde omezeni jen na muskarinu prilis. pokud se necha muskarina a privlac na umele nastrahy (dalsi limity dle aktualniho ustanoveni RR a BP), tak to bude podle me OK a spokojeni budou vsichni.

reagovat
Čtvrtek 31. července 2008 v 15:25 ® pupak reakce na …

paia – rozhodl tak prislusny hospodar, proc tak rozhodl a jake k tomu mel duvody nevim

reagovat
Čtvrtek 31. července 2008 v 15:24 ® paia reakce na …
paia

ja taky nepsal o celoroocni vlacce, proste jen vlacka podle ustanoveni RR.

reagovat
Čtvrtek 31. července 2008 v 15:12 ® pupak reakce na …

Doudleban – problem osobne neznam, ale jak ho popisujes, me upoutala poznamka, . . .

Podle mě je to přímo ukázkové lipanové pásmo s poměrně čistou a chladnou vodou (Římovská nádrž vypouští vodu spodem), . . .

. . . mas v ruce mereni kysliku rozpusteneho ve vode???? ono se take mohlo dost zmenit, od povodni v roce 2002 doslo k umelemu snizeni hladin nadrzi, voda ktera drive sla vrchem a dokazala se provzdusnit, jde ted spodem, protoze je pod urovni prepadu a prehrady pousti vodu spodem, na prvni pohled se nic nemeni, ale hodnoty kysliku vetsinou u spodni vody kolisaji mezi 1,5–2,5mg/l proto se nektere sekundarky stavaji celorocne nevyhovujici pro chov a zivot ryby lososovite, a spolehat se na dest ci vitr je hodne velka pistolnicina, tech ukazatelu je vice ktere se po roce 2002 zmenilly a mizejiciho lipana nemusi mit na svedomi zizalkari ci chatari ale proste mu to tam prestalo vyhovovat.

Dalo by se o tom polemizovat donekonecna, ale ani ja a asi ani ty nemame prislusna mereni teplot, prutoku, kysliku, kyselosti a s tim souvisejicich ukazatelu v ruce, proto se mi nechce poustet do diskuze neb by to byly dohady nebo placani jen tak na netu.

reagovat
Čtvrtek 31. července 2008 ve 14:50 ® pupak reakce na …

paia – povoleni celorocni vlacky je zmekceni zakona a ne pritvrzeni, k tomu je prave potreba hafo povoleni a duvodu proc se tak cini.

reagovat
Čtvrtek 31. července 2008 ve 14:29 ® paia reakce na …
paia

neni omezeni jen na muskarinu trosku prilis? klidne bych nechal i vlacku s umelou nastrahou, at si i my, co nejsme muskari neco uzijem…

reagovat
Čtvrtek 31. července 2008 ve 13:46 ® pupak reakce na …

Chce to jen komunikovat s Uzemnim svazem a neklast si nesplnitelne podminky, pak vse jde sice pomalu, ale prece

reagovat
Čtvrtek 31. července 2008 ve 13:43 ® pupak reakce na …

rarach – nemusime chodit daleko klasickym prikladem jsou Lahovice, MP voda – zprisneni – jen na muskarinu, zprisneni – hajeni, horni miry, zprisneni – omezdeni ulovku,
takovych omezeni je v pravomoci US Praha vic a budou pribyvat.

reagovat
Čtvrtek 31. července 2008 ve 13:33 ® paia reakce na …
paia

pak ale prece porusoval RR a o tom se nema smysl bavit. to by mela resit RS. jestli se tak deje ci nikoliv uz je vec druha.

reagovat
Čtvrtek 31. července 2008 ve 13:13 ® rarach

Pupak: Ještě mi najdi, který hospodář to na MP kdy udělal. Jistě víš kdo je ponejvíce majitelem dektetu, takže taky víš jak daleko je od revíru k majiteli dekretu. Každá věc nad rámec zákona, je dikutabilní, kdoví jestli je platný, protože každý má na to jiný výklad. Tvůj příspěvek je možná logický, leč prakticky nerealizovatelný.

reagovat
Čtvrtek 31. července 2008 ve 13:12 ® Robur
Robur

teda, já su dobrej:-))

reagovat
Čtvrtek 31. července 2008 ve 13:04 ® pupak reakce na …

rarach – jakekoliv zprisneni lovu nad ramec zakona je v pravomoci majitele dekretu na prislusny revir, v praxi je to tak, ze jmenovany hospodar muze upravit podminky lovu bez jakehokoliv povoleni ci administrace, pokud ale chce jit pod hranici danou zakonem je nutne mit k tomu hafo vyjimek ktere udeluje krajsky urad ci MZ CR, TAKZE ZAKAZ ZIVOCISNE NASTRAHY NA REVIRU JE OTAZKA PETI MINUT NEZ TO NAPISE DO SOUPISU REVIRU. . .

reagovat
Středa 30. července 2008 v 18:59 ® rarach

Myslím, že je to stejný, prakticky neprůchodný, takhle hájit kapra, to se přetrhnou.

reagovat
Středa 30. července 2008 v 16:32 ® Robur
Robur

myslíš že je to složitější než převexlovat revír?

reagovat
Středa 30. července 2008 v 15:34 ® rarach

Robur: Jakékoliv omezení na revíru, je složitá administrativa a běh na dlouhou trať a omezení živočišné nástrahy na MP, to je ultramaratón bez cíle.

reagovat
Středa 30. července 2008 v 8:26 ® Robur
Robur

a nebylo by jednodušší omezit na daném revíru lov na živočišné nástrahy. Samozřejmě to jako vždy bude o lidech, ale může to být slušný kompromis bez složite administrativy.

reagovat
Úterý 29. července 2008 ve 23:20 ® rarach

Doudleban: Já ti nechci brát nějaký iluze, protože je mi jasný, že ti to leží na srdci, ale podle praxe znám spíš opačný postup z P na MP, ostatně podobnou zlotřilost letos provedla MO Cheb s Odravou, organizace okresní úrovně co nemá kloudnou pstruhovku udělá z jasné lipanovky MP, za pár měsíců kompletně vyžížalkováno, ke cti chebských rybářů slouží, že se alespoň pokusili o petici.

reagovat
Úterý 29. července 2008 v 19:25 ® Robur
Robur

no já nevím, ale našívat slunky je pitomost, takže i ta info je nějaká ujetá.

reagovat
Úterý 29. července 2008 v 17:50 ® Ftmči reakce na …
Ftmči

paia: Jde o to, že někteří rybáři nemají ani za mák soudnosti. Například se ke mě doneslo, že jden rybář chytal v březnu potočáky na našitou slunku a normálně je bral, přičemž kluk který mi to říkal, zakončil řeč tím : ,, Jestli náhodou nevím, kde sehnat slunky?"! Já jsem sice taky pár potočáků chytil na žížalu, ale při cíleném lovu tloušťů a všichni byli bez újmy vráceni zpět. Bohužel podle toho co psal rarach, je přeřazení revíru na P vodu naprosto utopistická myšlenka.

reagovat
Úterý 29. července 2008 v 11:45 ® Zauwi reakce na …
Zauwi

paia: protože se tam tyhle ryby chytaj na žížalu, což je obrovská škoda!

reagovat
Úterý 29. července 2008 v 10:03 ® paia
paia

proc brat MP revir jen proto, ze tam jsou pstruzi a lipani? my, co mame MP povolenky si taky radi zachytame jinak, jak na polozenou! ja jsem napriklad rad za to, ze tu mam za mestem potok, kterej je MP. sice je v nem pstrouzku malo, protoze je to zamoreno tlousti, ale jsem rad za tuhle malou vodu.

reagovat
Pondělí 28. července 2008 ve 21:41 ® Jíra2

Určitě před min. 20 lety to byla pstruhovka,revír byl od Řím. přehrady až po soutok s potokem pod Doudleby.Rád jsem tam jezdil,hlavně po zahájení,když byla ještě voda,mám odtud lipana 48cm,jinak hodně Po max. 30 cm,ale tehdy byla míra Po v JČ 23 cm!

reagovat
Pondělí 28. července 2008 ve 21:02 ® rarach

V tomhle zmrdozřízení je to asi jedno, ale musí o to požádat MO co tu vodu obšťastnuje na krajskou nadřízenou instanci. Prakticky je to ovšem málo pravděpodobný.

reagovat
Pondělí 28. července 2008 ve 20:33 ® regulus
regulus

Možná právě proto je to MP.

reagovat