Chytej.cz

Lov ryb z hladiny necteno

27.7.2008 | okoun27 | 22.348 zobrazení | 56 odpovědí

Chtěl bych se zeptat, jaké máte zkušenosti s lovem na hladině na pečivo a na chleba.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky: nejnovější ...  2 1   
Pondělí 6. července 2009 ve 13:57 ® okoun27

sry ne sýry ale sýra

reagovat
Pondělí 6. července 2009 ve 13:56 ® okoun27 reakce na …

Bobertík> no něco podobného ale je jiný tvar a není tam tolik sýry ale jeto docela drahé na chytání s hladiny kus/cca 7Kč tak to rači snim :-D

reagovat
Pondělí 6. července 2009 ve 13:33 ® Bobertík reakce na …
Bobertík

Nazdar, počítám, že ty loupáčky se sýrem budou asi sýrové bulky nebo něco podobného, že ano. Díky

reagovat
Pondělí 6. července 2009 v 10:39 ® okoun27

chci oživit toto forum zeptat se jak řešíte problem lov velkých amurů z hladiny…zkoušel sem je chytat ale oni se toho rohlíku spíš bojí..jak to řešíte vy aby vám to vzal…na hladině vždycky vidím amury a tolstolobiky hodně přes metr tak napište nějaké tipy a triky :-D

reagovat
Sobota 23. května 2009 v 10:37 ® sidonius
sidonius

Nebudou se ryby bát, když bych dal před nástrahu špunt od vína, aby to držel u hladiny? Hloubka je tam maximálně 4 metry, takže v pohodě na zásek

reagovat
Čtvrtek 21. května 2009 v 16:22 ® bagerek1
bagerek1

Ahoj, na kus chleba třeba 5×5cm chytám běžně kapry i amury, jen amury hlavně v noci, je to nej. způsob lovu.

reagovat
Čtvrtek 21. května 2009 v 16:07 ® cormoran reakce na …
cormoran

sidonius> Zkus to navázat přes obratík, tím myslím i s olovem. Nástraha by měla vyplavat ode dna. Nedoporučoval bych tuhle montáž tam, kde je větší hloubka (tak 10 metrů a hloubš), páč se pak špatně seká…

reagovat
Středa 20. května 2009 v 10:55 ® mana01
mana01

Můžeš zkusit pěnové sladkosti, mají je ve všech cukrárnách, amuři je maj rádi, akorát také bojuji s tím,že mi je amur strhne, at´ napichuji jak napichuji. Až na to přijdu, tak jim pocuchám hřívy. Až bude čas ovoce, zkus na amury švestky, nebo meruňky. Daleko lítaj a maj to rádi. Tak ať se ti daří a napiš, jak jsi dopadl.

reagovat
Úterý 19. května 2009 v 18:26 ® Kubajs
Kubajs

Chleba velkej kus a kapr přes 40nemá potíže si dát občas je i to málo a hlavně záběry jsou jak na popa prostě vlny jak od pořádnýho macka ale skutečnost je občas jiná:D:D:D:D:D­:D:D:D:D:D

reagovat
Úterý 19. května 2009 v 15:02 ® Robur
Robur

obávám se, že ti radí Libor dobře, ale 40 metrů to prostě nepoletí, možná 30

reagovat
Úterý 19. května 2009 ve 14:17 ® Libor reakce na …
Libor

kůrku z rohlíku nasliň nebo navlhči vodou, přelož ho i třeba dvakrát a zmačkni to rukou do placky, háčkem to jen pak propíchni.

reagovat
Úterý 19. května 2009 ve 14:09 ® sidonius
sidonius

Libor- a rohlik mám napíchnout jak? jinak díky za tip

reagovat
Úterý 19. května 2009 ve 14:06 ® Libor reakce na …
Libor

sidonius> napíchni ho přes kůrku a musí vydržet

reagovat
Úterý 19. května 2009 ve 14:01 ® sidonius
sidonius

Chtěl jsem se zeptat, jak mám upevnit na háček chleba nebo rohlík, aby vydržel prudší nához do dálky tak 40 metrů, chytám na rybníku v Markovicích u Chrudimi a tak jsou ohromní amuři, tolstolobici a kapři v létě na hladině a nikdy se mi tam nepodařilo poslat nástrahu, bud nedolétla až k nim, nebo se háček vytrhnul, prosil bych o radu díky

reagovat
Pondělí 18. května 2009 ve 20:46 ® Rybman

v době před zahájením je to kromě feederu jediná metoda na kterou chytám…ale jenom na soukromáku plným kaprů…jednoduše navážu háček, na něj kůrku z chleba kterej pred nahozením trochu namočím aby letěl dál a mám o zábavu postaráno…minulej týden jsem takhle vytáhl osm kaprů a ani jeden neměl min jak padesát…prostě miluju tenhle rybníček

reagovat
Neděle 17. května 2009 ve 22:21 ® Filip00
Filip00

pařená houska nebo rohlík

reagovat
Neděle 17. května 2009 v 16:03 ® rybář233

pro lov z hladiny používám kousek chleba chytám tak převážně menší kapry

reagovat
Úterý 29. července 2008 v 11:41 ® bolen11

Já používám kostičky chleba,tak deset na deset a než to nahodím tak to namočím ve špenátu s vodou.Pěkně to nasákne a po náhozu to ve vodě poští ten špenátek.Amuři mají rádi takové věci.Mě osobně se to osvědčilo.Zkus to taky.

reagovat
Pondělí 28. července 2008 ve 13:50 ® Piranha
Piranha

Chleba nebo rohlik klasika, velice dobry je upect si doma boiliesovy kolac.Krasne plave a tim ze postupne uvolnuje kousicky a je v nekolika prichutich a vunich laka ryby i ze sloupce ci dna.Dobre je pouzit bud plovouci volframovy tmel jako zatez, nebo ja si delam z vyfouknutych vajec zatez sam.Naliju do vyfouknuteho vejce vosk protahnu dratek nebo trubicku a mam zatez.Hodi se s tim daleko coz je velice dulezity treba na vetsich prehradak.

reagovat
Pondělí 28. července 2008 ve 4:22 ® Moll
Moll

Chleba, jedině chleba pánové … Líp mi drží na háčku … Chytám na pavačkovej nebo feederovej prut s jednoduchou montáží bez návazce … Sestava spočívá v tom, že navážete háček (vážu i s vlasem) a přes něj protáhnete 2 gumové kroužky, na které připevníte kousek klacíku, jako splávek, bo na některých vodách jak mi ryby uvidí bublinu, tak můžu jít domů … Výhodou je i to, že můžete dát menší kousek chleba. (nechci kecat, ale párkrát sem na to překecal ryby z hladiny v pravý poledne a největší horka, sice to nebyli bůhvíjací obři (kapříci okolo 50 a mraky karasů), ale stačí, ne ?)

reagovat
Neděle 27. července 2008 ve 23:14 ® pif
pif

jsem šťoural…existuje loupáček se sýrem?já znám jen loupáčky sladký..i když,je­den nikdy neví…

reagovat
Neděle 27. července 2008 ve 22:15 ® yerrx
yerrx

jo ty sou dobbre, to mas jako kdyz si vezmes loupacek se syrem, pousti mastnotu a to ryby citi…

reagovat
Neděle 27. července 2008 v 15:28 ® Flash25
Flash25

používám kúličky do polívky. mají je asi za 10 kč a jdou na to i boleni

reagovat
Neděle 27. července 2008 ve 13:03 ® Kubah

Taky používám jen rohlík,hlavně ta patka je dobrá.Už mám z hladiny chyceno víc druhů- kapr,amur,bolen,per­lín

reagovat
Neděle 27. července 2008 ve 12:31 ® spajda77 reakce na …

znam rybník kde si na rohlík nezachytáš jen na chleba a hlavně velký kusytak do dlaně provlíct háček skrz ven a na háček ještě kostičku chleba tak tam tahaly kapry kolem 60tky

reagovat
Neděle 27. července 2008 ve 12:20 ® pif
pif

výborné..používám jen rohlík,chleba ne…funguje to spolehlivě..a někdy se dají i pouštět draci…

reagovat
novější starší
Stránky: nejnovější ...  2 1