Chytej.cz

Lov ryb z hladiny necteno

27.7.2008 | okoun27 | 22.345 zobrazení | 56 odpovědí

Chtěl bych se zeptat, jaké máte zkušenosti s lovem na hladině na pečivo a na chleba.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   2 1  
Pátek 24. srpna 2012 v 15:12 ® Filaprofishing

Lov z hladiny na rohlíky je super záležitost. Hlavně při nočním chytání kde se loví na cit. Se samotným rohlíkem na háčku je možné nahodit i více jak 50m. Avšak je třeba použít vlasec 0,16 a dlouhý jemný prut-nejlépe kaprák. Avšak tento styl má smysl jen na velkých plážích, nádržích a nebo rybnících, kde nehrozí utržení o vodní překážku. Jinak používám vlasec 0,28–0,30 a není problém vytáhnout amury přes 80cm i když jsou poblíž vázky. Při lovu používám háčky Mustad 4/0 velice se mi osvědčily, rohlík na nich drží a háček vždy perfektně sedí. Co se týče rohlíků je třeba vyvarovat se rohlíků z pekárny :-) na chut vynikající ale bohužel dlouho nevydrží. Z rohlíku utrhnu sousto 4cm nasliním přehnu, lehce zkousnu a ještě stlačím prsty (možno použít i pařený rohlík). Ohledně míst pro lov amurů…Samozřejmě se liší revír od revíru, ale na přehradě se mi nejvíce osvědčily zátoky a nebo za vyššího stavu vody vyhledávat zatopená roští…A co je asi nejdůležitější…Kaž­dému ulovenému amurovi se za perfektní boj odvděčit puštěním zpět!…Přeji mnoho úspěchů

reagovat
Pátek 17. srpna 2012 ve 22:19 ® Martin Mošna reakce na …
Martin Mošna

MIG-35> ze dne na den

reagovat
Pátek 17. srpna 2012 ve 21:21 ® MIG-35 reakce na …
MIG-35

Martin Mošna> Takový su já. :-D

reagovat
Pátek 17. srpna 2012 v 11:57 ® Martin Mošna reakce na …
Martin Mošna

MIG-35> Pravý Moravák :-))

reagovat
Pátek 17. srpna 2012 v 1:04 ® MIG-35 reakce na …
MIG-35

Martin Mošna> Toš nešetři a ozkošé!!! :->

reagovat
Čtvrtek 16. srpna 2012 ve 20:59 ® Martin Mošna reakce na …
Martin Mošna

MIG-35> asi jo ja to ještě nezkošel jenom jsem o tom neco slyšel

reagovat
Čtvrtek 16. srpna 2012 ve 20:08 ® MIG-35 reakce na …
MIG-35

Martin Mošna> Bys koukal jakej to je fofr… ;-)

reagovat
Středa 15. srpna 2012 ve 23:43 ® bonny reakce na …

proč jdeš na velký ryby s dvacítkou vlascem:?? jako by v t tlamě těch háčků měli málo.

reagovat
Středa 15. srpna 2012 ve 23:37 ® bonny

chytám z vrchu strašně rád.nejraději amury v noci.super zážitek :-)

reagovat
Středa 15. srpna 2012 ve 22:31 ® Martin Mošna reakce na …
Martin Mošna

jouda.net> Nerozpouští se to pva moc dlouho?

reagovat
Úterý 7. srpna 2012 ve 13:42 ® jouda.net reakce na …

džigit> Vždy to dostanu téměř na místo kam chci, stačí jen do PVA sáčku dát pár kamení, nebo hlíny a upevnit za háček.

reagovat
Úterý 7. srpna 2012 v 0:55 ® džigit reakce na …

jouda.net> to dělá asi víc z nás.Prča je,jak to dostat na „potřebné“ místo ;-)

reagovat
Pondělí 6. srpna 2012 ve 22:13 ® jouda.net

Nejraději chytám z hladiny na rohlíky, utrhnu kousek rohlíku a obalím ho medem a pak to posypu práškovým cukrem. Už se mi na to povedlo pár pěknejch kaprů, ale i nějací línci této návnadě neodolali.

reagovat
Neděle 5. srpna 2012 ve 22:23 ® džigit

Martin Mošna> na rovinu: sere mně,že Ty na češtinu sereš!!!

reagovat
Neděle 5. srpna 2012 ve 21:26 ® jajco reakce na …
jajco

Martin Mošna> Tak si na to zkus dát pozor,někomu to třeba vadí,když musí nějaké slovo louskat a přemýšlet co vlastně znamená.Kolikrát potom člověk přemýšlí nnad smyslem věty.

reagovat
Neděle 5. srpna 2012 ve 21:19 ® Martin Mošna
Martin Mošna

nechapu proc porad mate keci z mych chyby myslym ze v nadpisu tohoto fora je moc velka chyba

reagovat
Neděle 5. srpna 2012 ve 20:59 ® Martin Mošna
Martin Mošna

je to na nic ja mam jenom malí kapřiky a malí amury nic velkýho

reagovat
Neděle 5. srpna 2012 ve 20:35 ® osprey reakce na …
osprey

Look> Já dnes nakrmil drobotinu. Nic velkého se o ten rohlík nepokusilo. Byl jsem na neznámé vodě, beru to jako test.

reagovat
Neděle 5. srpna 2012 v 19:48 ® Look

Dneska ráno mi hladinovka vyšla parádně. Úplná klasika kousek rohlíku a na vlasci jen háček bez zátěže a bez plovátka, tudíž i bez plašení. Droboť byla dnes v ráži. Za 2,5 hod spotřebováno 10 rohlíků, 5 amurů na prutě. První krátce po záseku nekompromisně bleskovým výpadem urval dvacítku vlasec, další dva zajeli do kořenů na dně při druhém břehu, poslední dva sice jen 50–53cm zdoláni, ale i tak jsem s pěti kontakty hoodně spokojený. Zajímavé je, že jsem neměl po záběru žádnou jízdu vlasce, ale vzali to jak lipan suchou, rohlík jen zmizel bez jakéhokoli hnutí hladiny, tak jsem rybu seknul jen, když jsem prut měl v ruce. Kachny mi daly celkem pokoj a sežraly jen jeden nahozený rohlík až na poslední nához. Příště zas.

reagovat
Sobota 4. srpna 2012 ve 21:24 @ dávno rybář reakce na …

Na lov pstruhů jedině do Krkonoš. http://www.cestovniserver.cz/…krkonos.aspx

Berou na všechno. Perfektní pomalu rostlé maso.

reagovat
Středa 23. prosince 2009 ve 14:59 ® mycek
mycek

Moje metoda na větší vzdálenosti spočívá v tomto.Připravím si návazec asi 40cm dlouhý,na jednom konci 80gr.olovo a na druhém konci obratlík.Přes obratlík provleču kmenový vlasec 0.25 a udělám záražku z izolačky,aby mi zůstalo ještě asi 30cm na uvázaní háčku.A je to hotovo.Ukrojím si kostku chleba asi 5krát5 cm.Háčkem chleba přes kůrku prošiji a stáhnu až k zarážce,pak chleba prošívam až je vidět jen háček.Na něj napíchnu malou koštičku.Po nahození a vypnutí vlasce odklopím a velká kostka tu malou vytáhne na hladinu.Pověsím policajta a čekám.Když malé ryby chleba zhodí tak policajt sjede dolů,v opačném případě,to už víte začíná to krásné.Při lovu na velké hloubce,musí po záběru být mohutný zásek,raději dva za sebou,protože amur má tvrdou hubu.

reagovat
foto/forum/2009/th-img11304.jpgfoto/forum/2009/th-img11305.jpgfoto/forum/2009/th-img11306.jpg
Středa 23. prosince 2009 ve 13:01 ® inspo reakce na …

džigit> Mužet prozradit, o který revír se jedná? Třeba v osobce. Já totiž o žádném takovém mezi Opavou a Ostravou nevím a to to mám celkem dost prolezené. :-)

reagovat
Středa 23. prosince 2009 v 10:10 ® džigit

Když je to tady přispěju.Večer jsme lovili na hladině za pomocí pečiva amury,někdy jediný způsob „jak na ně“ -myslím na daném revíru :-) Jinak o kapitálních tolstojích vím taky,jezdím na ně,ale už jen koukat.Mezi Opavou a Ostravou je jich na jednom revíru hejno čítající několik desítek kusů.Provokují převalováním na hladině a sem tam rychlejším a dost výrazným způsobem,když je něco vyplaší.Jenže: 1)jsou uprostřed cca 50 m-jak dostat nástrahu k nim,2)když už vymyslíš způsob servisu-prdí na to. Každý,kdo přijede jako nový,si to musí vyzkoušet,každý je chce přelstít.Vlastně i já,jenže ne už tak často :-) A k dostání nástrahy na dálku-kdysi jsme si pomáhali kulovým plovátkem/když jsme ho sehnali/ či něčím podobným/samodomo/ v kombinaci s velkou kovovou maticí a kostky cukru.Cukr se po dopadu ve vodě rozpustil a matka padla ke dnu/dnes by si tam asi šroťáci přišli na své :-) /

reagovat
Středa 23. prosince 2009 ve 2:13 ® džigit reakce na …

Jak.novi> když nebude nikdo reagovat,přejde ho to

reagovat
Středa 23. prosince 2009 ve 2:12 ® Jak.novi reakce na …
Jak.novi

džigit> Jen se bojím, že to nejsou jeho poslední ,,kvalitní" příspěvky.

reagovat
Středa 23. prosince 2009 ve 2:11 ® džigit reakce na …

Jak.novi> to jsme měli zvedlý tlak z kvalitních příspěvků onoho odb(p)orníka.Osprey už ho kontaktoval,tak ho vypusť…

reagovat
Středa 23. prosince 2009 ve 2:07 ® Jak.novi reakce na …
Jak.novi

džigit> Co se dělo :-O

reagovat
Středa 23. prosince 2009 v 1:54 ® džigit reakce na …

Jak.novi> Ty jsi to večer fakt zaspal :-))

reagovat
Středa 23. prosince 2009 v 1:44 ® Jak.novi reakce na …
Jak.novi

tom_f> Máš to hezky naučené, to se ti musí nechat. Jen by mně zajímalo zda je něco co nemumíš.

reagovat
Úterý 22. prosince 2009 v 19:08 ® tom_f
tom_f

na mali háček namotám rohlík do spiráli a zavázu kouskem slabého provázečku navázané na montáž to vložím do krabičky na led zaliji vodou a nechám zmrznout poté navázi montáz na kmenovy vlasec a de se na to

reagovat
novější starší
Stránky:   2 1