Vyhledávání
RYBÁŘI x VODÁCI
24.7.2008 | vagi | 12.258 zobrazení | 86 odpovědí
Vzhledem k tomu, že jsem na
vodě zažil již několik konfliktů s rybáři (naposledy minulý týden),
zajímá mě váš názor a zkušenosti. Musím se přiznat, že vzhledem
k tomu, že jsem také rybář, bývám tolerantní. Ale někdy to bývá velmi
vypjaté, když mí kolegové vodáci se např. chystají hodit do vody
sprostého rybáře, který má nataženou kačenu přes celou šířku Berounky
až k protější skále metr od ní a strašně se diví, že chceme projet…
:-) Naopak, když někdo hlásí ze břehu, ochotně se vyhýbáme dostatečně
velkým obloukem.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 2. září 2013 v 11:11 ® HaD reakce na …
-
Robur> teď už moc vodáků nebude
reagovat - Pondělí 2. září 2013 v 9:12 ® Mates(původní)
-
Tak po necelém roce konstatuji, že se situace vůbec nezlepšila.
reagovat - Neděle 1. září 2013 ve 20:58 ® Robur reakce na …
-
lubo OV> noblesní, v pátek jedu na Lužnici, tak uvidíme, jestli uvidíme
reagovat - Neděle 1. září 2013 v 19:48 ® lubo OV
-
Jednou jsem si pronajal chatu přímo u vody na Lužnici. Ryby jsem chytal výhradně od 4h do 10h ráno a potom od 19h večer do půlnoci, protože jako bývalý vodák jsem věděl, že od 10h do 18h je na řece největší provoz. Takže během rybolovu jsem měl, až na nějaká ranní ptáčata, nebo opozdilce, prakticky klid. Přes den stejně ryby skoro nebraly. 50 metrů proti proudu jsem vyvěsil na strom ceduli s textem: „PROSÍM JEĎTE PŘI LEVÉM BŘEHU, LOVÍM ZDE RYBY. DĚKUJI ZA OHLEDUPLNOST“ a vedle sebe jsem dal další ceduli: „DĚKUJI ZA OPTÁNÍ – NEBEROU“. Vodáky to spíš pobavilo, zasmáli se, většinou uhnuli a na nic se neptali. Píšu „většinou“, protože jeden ožralý zadák se samozřejmě zeptal jestli berou, myslíc si, že to pro všechny okolo bude strašná sranda na můj účet. Ale okolí spíš pobavila moje odpověď, že s negramotnými se bavit netřeba. Což ho šíleně rozlítilo a začal přistávat u břehu, že mi rozbije hubu. Jak lezl z lodi, samozřejmě ve svém zlitém stavu neudržel rovnováhu a zahučel do řeky. Okolní lodě se váleli smíchy. Nakonec ho ostatní nacpali do lodi, jeho háček si sednul na zadáka a všichni odpluli. Je fakt, že díky tomu jeho pádu jsem už potom nic nechytil, ale to pobavení stálo za to.
reagovat - Pátek 30. srpna 2013 ve 13:53 ® -tom-
-
Na Vltavu jsem v průběhu vodácký sezóny přestal chodit poté, co se mě projíždějící lodičkáři během jedný hodiny 38× zeptali, jestli berou. A když jsem už neměl sílu odpovídat a zůstal mlčet, tak mě jedna hezká a křehká dívenka nazvala arogantní sviní
Někdy je to ke vzteku, někdy ok, ale jelikož mám u vody rád klid, tak na tyhle frekventovaný toky zkrátka ty 3 měsíce nechodím a chodím po zbytek roku. Na mimopstruhový je to v pohodě, pstruhovka je blbá, protože díky tomu mám strašně krátkou sezónu, ale co se dá dělat, no. Střílet po nich nebudu, taky se chtěj bavit
reagovat - Pondělí 26. srpna 2013 v 17:26 ® HaD
-
reagovat
- Úterý 20. srpna 2013 ve 12:12 ® kerob reakce na …
-
džigit> jsem sice povahy mirne, ale v inkriminovanych hodinach k vode proste radsi nechodim, bo bych asi nekoho zabil
reagovat - Úterý 20. srpna 2013 v 9:16 ® OBr reakce na …
-
David H.> tojo, tý Vltavy je škoda… na druhou stranu je to jako chtít od Václaváku, abych tam měl prázdno a klid na kochání se domečky. Si dovedu představit, že jsou stejně naštvaní rybáři dole ve Slovinsku, kam jim jezdí zájezdy českejch rafťáků. Bychom potřebovali nějakého aktivistu s dlouhými prsty, který prosadí jasná omezení a pravidla.. že by se k tomu dal využít Kuba? Aby taky jednou udělal něco kloudného pro rybařinu…
reagovat - Úterý 20. srpna 2013 v 8:58 ® HaD
-
Taková Vltava okolo Rožmberka je taky velký žrádlo
reagovat - Úterý 20. srpna 2013 v 8:09 ® džigit reakce na …
-
kerob> pěkně ste to napsal,pane kolego
reagovat - Pondělí 19. srpna 2013 v 17:29 ® kerob reakce na …
-
paolomaldini> to, co jezdi po Sazave nejsou vodaci… vodak je nekdo, kdo ma vztah k prirode, rece a uctu k okoli kolem vody… tyhle hlucny hovada, co se neumej chovat proste jednoho dne napadlo, ze se nevylejou v hospode, ale na lodi. Bohuzel pujcoven lodi je moc a tak to podle toho vypada. Mame chajdu na Sazave v jednom z nejpostizenejsich useku…
reagovat - Sobota 17. srpna 2013 v 7:26 @ Palivec reakce na …
-
Bez řvaní, chlastu a utopenců, by to nebylo to pravé vořechové. Taky jsem byl kdysi mladej. Ale je to už dávno… . . . . Teď mne serou.
reagovat - Sobota 17. srpna 2013 v 7:24 @ Palivec
-
„Jéééééé, hele, tam je rybář! Hele, vidíte ho? Chytil jste něco?“ „Tři kurvy z Prahy na pramici“ „A jak byly velké?“ „Měly míru“ „Hele kucí, chytil něco z Prahy“ „Co to bylo?“ „Kapavku“ „Byla velká?“ „Normální“ „Tak ať se vám daří!“ „Bude, až tu nebudeš, kokote…“
reagovat - Pátek 16. srpna 2013 v 0:55 ® paolomaldini
-
Ono je ta má averze k vodákům opravdu způsobena jejich chováním a jejich neůctou k přírodě. Není přece nutno hulákat, chlastat a dělat u vody bordel či jen pohazovat odpadky. Stejně jako se já snažím u vody chovat slušně a s respektem k přírodě, tak to samé čekám od vodáků. Zkuste si někdy někdo zabrodit na Sázave třeba mezi Kamennym přívozem a Žampachem takhle v sobotu za slunečného letního dne. To že to neuměj ty gaučáci je to nejbanálnější co me vytáčí.
reagovat - Sobota 9. února 2013 v 9:42 ® OBr reakce na …
-
kamos007> z hlediska bezpečnosti je i na přehradě lepší, když seš s lodí co nejblíže břehu, takže i tady to není tak jednoduchý
reagovat - Sobota 9. února 2013 v 0:10 ® kamos007
-
PS: chytám na přehradě ne na řece takže mají místa dost a nemusí jezdit kolem kraje po silonech.
reagovat - Pátek 8. února 2013 ve 23:59 ® kamos007
-
Věta plav s tím někde do pi… většinou zabírá
reagovat - Pátek 8. února 2013 v 11:15 @ JaraKara reakce na …
-
Jeden názor nerybáře, ale vášnivého vodáka. V podstatě souhlasím s tím dělením na rozumné a blbce s tím, že hodně neplechy nadělá alkohol. Jezdím na vodu po celé Evropě a obecně nevidím v soužití rybářů a vodáků problém. Zažil jsem agresivní rybáře v Rakousku, co na nás házel šutry, ale jinak nic dalšího negativního. Jak nějakého vidím, snažím se přejet na druhou stranu a nezavazet, ale někdy je to na divoké vodě problém. Jinak třeba na Korsice je někde časové omezení, nebo na vodu se může jen v určené dny. Domluvit se dá vždycky, ale spoustu českých toků hájí vaše silná lobby. Viz Labská soutěska. Tož tak Jara www.trikattrika.cz
reagovat - Sobota 29. prosince 2012 v 9:36 ® Beruska.11
-
Pokud někdo nasává jak panská jalovice a potom dělá hlouposti, může to být jak vodák, tak rybář. Osobně nedělím lidi do kategorií ,,vodák nebo rybář„, ale ,,slušnej nebo blbec“. Všechno je o tom jakej jseš, co máš v hlavě a v srdíčku. Průšvih je, když tam není nic a přidáš k tomu pár promile. Sama jezdím na vodu a také rybařím a tak vím, že se slušnejma lidičkama se pokaždé dá domluvit. S ožralým blbcem nikdy! Ale tak to platí vždycky a ve všem.
reagovat - Neděle 23. prosince 2012 v 15:09 @ david87
-
já osobně mám jednu zkušenost a to ne moc dobrou byly jsme na dyji v bulharech byly tam boužel i vodáci byly jsme tam brzo ráno pěkně si rozkrmili flek nahodili kolem jedné to začalo jezdit jeden vodák za druhý prvních pár bylo slušných a když nás vyděli tak jeli bokem beru…ale pár bylo fakt koko*tu… prostě vyděli že máme nahozeno tak asi 5 minut stáli na místě horzně se smáli skákali do vody potápěli se a tahali ze dna boilí když jsme jim řekl jestli by nemohli sjet o 20 metrů níž kde nikdo neín tak byly ještě nasraní že jsme jim něco řekl…a další případ byly borci pod vlivem..... za lodí tahly kastl piv pět jich plavalo takže to stejný rozvířená voda atd… takže jsem tam nasypal asi 2 kg boili 2 kg pelet a asi 5 kg partiklu s tím že tam budem dva dny ale po tom jsme uznali že je to o ničem a odjeli jsme naštvaní.....je to jen o lidech…ještě dodám o kus dál byly na sumcech taky to měli zavezený na protější břeh tak jim to potrhali tak ti jim nadali celkem moc…dokonce tam pdlo nějaký hození kameně…
reagovat - Úterý 18. prosince 2012 ve 2:03 ® reakce na …
-
paolomaldini> no těžce to vyznivá proti vodákům! Povolenky na sjezd řeky?? Kua ty toho platíš málo?
reagovat) ..anebo spíš nesjíždíš řeky?
- Pondělí 17. prosince 2012 ve 21:49 ® paolomaldini reakce na …
-
Ono to tu trošku možní vyznívá že jsem proti vodákům. Ale mě spíš vadí alkohol u vodáků, mimochodem stejně jako u rybářů.
reagovat - Pondělí 17. prosince 2012 ve 20:08 ® Robur
-
je pravda, že teď jsem jeli Vltavu od Soumaráku, pouštěli tuším jen 20 lodí/den. Bylo méně vody, tak jsem dostali povinně průvodce. 9 lodí bylo v poho a poslechli jsem si něco o Šumavě, nechali ukázat zajímavost a 1 loď vyloženě pičovala – keci o zdržování, omezování. Nakonec se jim řeklo, je´dte si dál sami. Pak nás průvodce vzal do slepých ramen atp. Prostě klid pohoda
reagovat - Pondělí 17. prosince 2012 v 17:47 ® paolomaldini
-
A to jak poustej vodu pro vodaky mi taky prijde zvlastni.
reagovat - Pondělí 17. prosince 2012 v 17:46 ® paolomaldini reakce na …
-
paolomaldini> treba by to chovani pak bylo jine.
reagovat - Pondělí 17. prosince 2012 v 17:46 ® paolomaldini
-
No pokud jedu na vode poprve tak se nezmastim jak carskej dustojnik
Nedavno jsme byly vlacet na 4 dny na Vltavske rozlitiny, mimochodem paradni chytani. Cestou zpet byla zastavka nad Zlatou korunou. Vsude uz snih, klid jen divoke prase nas vyrusilo z krovisek… a najednou z dalky bujary zpev… ajeeee zrovna jsem zdolaval potocacka, na raftu banda ozralejch nemcu u padel a na kormidlu Čech (asi pruvodce). Ten rev a poznamky nad potocakem … Salmoooon… Salmoooon rvali neco cemu sem nerozumel odhaduji tak 2–3 promile. Otocil jsem se na pruvodce u kormidla a rikam „pro par spinavejch dukatu…“ a usmival jsem se u toho. „mam rodinu“ odpovedel mi.
Je to proste slozite, osobne si myslim ze by mela bejt nejaka regulace co do vodactvi, dnes si kazdej mamlas zridi pujcovnu lodi atd. Nemyslim si ze by ekologicka stopa rybaru byla vetsi nez vodaku. Co takhle nejake povolenky k sjezdu rek?
reagovat - Pondělí 17. prosince 2012 v 16:24 ® Luccini reakce na …
-
nnnap> nevadí já jen, že balancovat ve vratké kanoi a močit mi nepřijde jako něco moudrého. To pak jeden může skončit vlhký:)
reagovat - Pondělí 17. prosince 2012 v 15:59 ® nnnap reakce na …
-
Luccini> to vadí?
reagovatJá jenom, že veškerá moč skončí v řekách. 100%, pokud nejste prasata, to se pak vozí na pole.
- Pondělí 17. prosince 2012 v 15:03 ® Luccini reakce na …
-
Robur> Nevím jestli to je rozumný močící, ale znám jednoho co to pouští z lodě rovnou do řeky bez zastavování:)
reagovat - Pondělí 17. prosince 2012 ve 14:36 ® Robur
-
paolomaldini> zkus se na to podívat takhle:
1/ jedeš to porvé a nevíš, co bude za zatáčkou a jak daleko je do Píkovic. Gaučák většinou lokalitu nezná. 2/ sedíš v lodi skrčený, je ti zima, takže tlak na močák je větší než u někoho jiného 3/ bodem č. 1 a 2 nehledám argumenty pro hovada, rozumný močící obvykla hledá nějaký kompromis
reagovat