Vyhledávání
RYBÁŘI x VODÁCI
24.7.2008 | vagi | 12.265 zobrazení | 86 odpovědí
Vzhledem k tomu, že jsem na
vodě zažil již několik konfliktů s rybáři (naposledy minulý týden),
zajímá mě váš názor a zkušenosti. Musím se přiznat, že vzhledem
k tomu, že jsem také rybář, bývám tolerantní. Ale někdy to bývá velmi
vypjaté, když mí kolegové vodáci se např. chystají hodit do vody
sprostého rybáře, který má nataženou kačenu přes celou šířku Berounky
až k protější skále metr od ní a strašně se diví, že chceme projet…
:-) Naopak, když někdo hlásí ze břehu, ochotně se vyhýbáme dostatečně
velkým obloukem.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 17. prosince 2012 ve 12:16 ® paolomaldini reakce na …
-
Robur> No zastavit se tam moc nedá to máš sice pravdu, ale normální střízlivý člověk přece vydrzi ty 2km navic, v tom proudu co tam je ty dva tři kiláky ujede za deset, patnáct minut a v Pikovicich maj hajzlik. Je zajimavé že vodák to nedělá a gaučák ano.
reagovat - Pondělí 17. prosince 2012 v 9:16 ® Robur reakce na …
-
paolomaldini> ono je to tam trošku problém, tuším, že od Žampachu po proudu níž je buď skála či samá chatička a zastavit se skoro nikde nedá. A kde se dá, tak to odnáší chudáci osadníci.
reagovat - Pondělí 17. prosince 2012 v 1:32 ® paolomaldini
-
S 99 procent s vodáky problém nemám. Hlasité halekání mi nevadí. Lidi na vodě rozděluji na vodáky a gaučáky. Vodák je vodák a ví jak se chovat a umí i ovládat „plavidlo“. Gaučák je vůl kterej byl jednou za život vykopán manželkou z gauče někde na sídlišti aby vzal smrady na vodu. Zajedou na Sázavu, půjčej žlutej banán, v hospodě daj 10pivek na kuráž a pod Žampachem v peřejích to do mě s přesností laserového navádění nemilosrdně napálej, což vzhledem k tomu že stojím v proudu po pás zabrozen zapřen o šutrák není nic co by mě učinilo šťastným
(letos se mi to stalo cca 5×), pak sjedou níž do Luka pod Medníkem kde přirazí na plážičku, a s ignorací cedule se zákazem, nebo spíše prosbou se vymočí (v lepším případě) do písečku par metrů od dětí osadníků které si staví babovičky. V Pikovicích odevzdají banány a šůp do hospody udržet hladinku.
Vodáky mám ale rád a nevadí mi.
reagovat - Sobota 15. prosince 2012 v 18:45 ® Venca Zelenka
-
Tak já jsem měl letos na vodáky docela štěstí, všeci se chovali slušně, aj jsem si chytnul jednu kánojistu. Jediná loď se kterou jsem měl problém, byl nějaký ožralý suncař na vábničku, spíš bych u vody zakázal chlast, mám takový dojem, že věčina problémů u vody pochází ze dna lahve.
reagovat - Sobota 15. prosince 2012 v 11:48 ® OBr reakce na …
-
troutkiller> Vltava je extrém… Pokud se k nějaký regulaci někdo odhodlá (nemyslím tím hořejšek nad Lipnem), tak to začne díky Vltavě a davům, který ji v létě navštěvují. Nechci rakušáky a němčoury házet do jednoho pytle, ale moc dobrý zkušenosti s nima taky nemáme – když jsme kempovali v Krumlově, stany jsme měli natěsno kolem ohniště. Po návratu z hospody jsme zjistili, že si tam banda asi 20 rakušáků rozdělala oheň, vytahali nám karimatky a sudy aby měli na čem sedět kolem ohně… nakonec to museli řešit policajti, protože jsme tři největší pitomce trochu poštelovali a jejich vedoucí na nás chtěl hodit ještě nějaký ztracený věci… Druhej den jsme nevěřícně koukali – vozil je autobus, všichni lakovky, věci v kufru na kolečkách, před nasednutím do raftu dopudrovat a navonět… Od nich pak člověk nemůže chtít pokornější chování.
reagovat - Sobota 15. prosince 2012 v 10:54 ® troutkiller reakce na …
-
Masťa>Loni když mi vožralej Helmut na férovku přejel raftem zabrozeného kámoše ve Vltavě sem o vodácích ztratil iluze!Kámoš nemeškal namontoval 4 rotačku a umístil jí krásnym hodem skopčákovi mezi lopatky,ten řev bych ti přál vyslechnout
reagovat)
- Sobota 15. prosince 2012 v 10:36 @ Masťa
-
Kdyba se vodáci chovaly jako lidi , bylo by to OK , ale sám jsem již několikrát musel vymotávat vožralý rádoby vodáky z vlasců – a ještě to je drzý , tady pomůže jen 200 g olovo a 40 šnůra…
reagovat - Pátek 14. prosince 2012 ve 20:04 ® HaD
-
Vodáci jsou v pohodě, když jsou to normální lidi. A pokud se člověk setká s hovady, tak je ve finále jedno jestli jsou to vodáci nebo včelaři. A bohužel se někdy stává, že i fajnový včelař se po konzumaci chlastu stane nepříjemným dementem.
reagovat - Pátek 14. prosince 2012 ve 14:30 ® džigit reakce na …
-
Mates(původní)> jj dřív to nebylo tak dostupné,lidi si toho víc vážili.Dnes sice taky využívám raft,ale je to o pohodlí pro ty co jedou se mnou.Mámě je 72,nej kamarádům přes šede,ale jinak je pěkně cepuju
reagovatKázeň v jakés takés podobě musí být.
- Pátek 14. prosince 2012 ve 14:26 ® OBr
-
idioti jsou všude a když se sejdou dvě velký skupiny lidí na malým místě, je zaděláno na problém. Vodáci taky nadávají na rudý břichouše stejně jako my na masaře. Ale na takovou Vltavu, Otavu nebo Berounku bych v létě asi nešel s tím, že si tam v klidu zarybařím. Na druhou stranu, třeba pod Pískem jsme prakticky nemohli na lodi project. U kempů byli sumcaři rozesetý po 10m a bójky měli 5–10m od protějšího břehu. Stejně tak kapraři.. to se nedalo ani za střízliva vykličkovat tak, aby z toho nebylo několik planejch jízd a vzájemných nadávek. Mý kamarádi nerybáři pak po týhle zkušenosti večer v hospodě nadávali, jaký jsou všichni rybáři hovada.
reagovat - Pátek 14. prosince 2012 ve 14:17 ® Mates(původní) reakce na …
-
džigit> Chyba je, že dneska si koupí kdekdo 10 banánů a udělá si z toho živnost, je mu fuk kolik lidí za den votočí, je mu fuk kolik je vody, a je mu fuk co je to za lidi, hlavně když cálujou. Já si to letos užíval hlavně na Jizeře, na ostatních řekách v okolí je to celkem v cajku.
reagovat - Pátek 14. prosince 2012 ve 14:11 ® džigit reakce na …
-
Mates(původní)> pro mně to nejsou vodáci,ale balast.Nenazval bych je ani „porcelánem“ bo si to nezaslouží.Mně jen nakrklo,že se nějak vše začalo „pytlovat“ do jednoho.
reagovat
Pravda ovšem je,že je těchto lidí převážná většina!Já jezdím od dvanácti či třinácti let,ale co se děje teď je hnus!
Jde o vzájemný respekt,který tu chybí.Pseudovodáci obtěžují rybáře a rybáři opačně.Taky nechytaj vždy dle regulí a navíc jsou kolikrát na velice podivných místech/kotviště kempů apod./Trochu jsem bouchnul,jsem nasjanej z roboty.
Jinak byl o tomhle druhu „vodáctví“ krásný pořad v TV, myslím Konec vodáctví v Čechách. - Pátek 14. prosince 2012 ve 13:56 ® Mates(původní) reakce na …
-
džigit> Hele často chodím na ryby s přítelkyní, kdy ona chytá a já si fotím a bloumám kolem vody a ve vodě. Jednou jsem si dal práci a když začali jezdit po 11 vodáci, tak jsem počítal kolik jich bylo schopno jí minout ze zadu bez poznámek a bez problémů. Z 56 lodí to byly 2, Ze zbylých 54 lodí musela před 27 loděma pomalu utíkat na břeh. Já vodáky nesnáším, nesnáším jejich neumětelství, nevychovanost a dementní kecy.
Pokud mě budou schopni bez omezení minout, nebudou mít u toho dementní otázky a kecy a nebudou ničit řeku. Nebudou mi vadit.
Prosím nevztahuj to na sebe, píšu všeobecně o vodáctví, jak ho vnímám já a musím bohužel konstatovat, že je to rok od roku horší.
reagovat - Pátek 14. prosince 2012 ve 13:27 ® Robur
-
tak pravda asi je ta, že vodák je úplně každý, kdo se posadí do lodi, což je jeho jediná kvalifikace. S rafty tá úroveň kvalifikace ještě klesla. Ael rozhodně platí: nepaušalizovat. V poslední době si přestávám brát servítky a když mně někdo nebo něco vadí, hned to těm lidem říkám. Např. jak jdu do kina, tak mám štěstí na magory, kteří musí vedle mne šustit pytlem od chipsů. Popcorn je proti tomu hadra.
reagovat - Pátek 14. prosince 2012 ve 13:18 ® reakce na …
-
džigit> jj přesně. Patřím taky mezi ty onany (jak rybáře tak i vodáky). Jo a taky věřím, že na nějakém vodáckém fóru se určitě píše jak ti hajzlové rybáři mají všude jen vlasce a nedají se ani sjíždět kvuli jejich bójkám řeky..
reagovat - Pátek 14. prosince 2012 ve 13:07 ® džigit reakce na …
-
Mates(původní)> pokud už někoho nazýváš onanem,tak specifikuj!Hážete zbytečně lidi na lodích do jednoho pytle.Já jsem vodák i rybář a o obuch skupinách vím své.Hovada a zmetci jsou v jak rybáři,tak lidi v lodích!!!
reagovat - Pátek 14. prosince 2012 ve 12:33 ® Mates(původní)
-
Letos jsem si opravdu vodáky užil. Mám letos 65 vycházek na pstruhovku a musím konstatovat, že vodáci jsou chamraď která by měla minimálně za používání řeky platit stejně tak jako my, jednak by si toho víc vážili, jednak by se oddělilo zrno od plev a nejezdil by na lodi kdejakej vylitej vandrák. Vodáci se neumí chovat, nerespektují druhé, často zabrozené rybáře. Nezvládají lodě, proto by měli mít i minimální zaškolení a oprávnění k plavbě podmíněné zkouškou. Na všech řekách bez rozdílu by měla být nastavena minimální hladina aby se těm gumolaminátovejm onanům zabránilo brousit dno mnohdy i v období kdy jsou vytřené naše původní ryby, jak na jaře tak na podzim. Od věci by taky nebylo, kdyby se povolilo splouvat jen v určitých měsících. Prostě vodáctví je jeden velkej bordel a mělo by se s tím něco udělat.
reagovat - Pátek 14. prosince 2012 v 8:56 ® Robur reakce na …
-
jardall> to se pleteš, to jsi jen klesl na jeho úroveň (minimálně argumentační)
reagovat - Pátek 14. prosince 2012 ve 3:13 @ jardall reakce na …
-
Hoši, hoši, překlikněte na str.1 v této diskuzi na poslední příspěvek hajana. Jen jsem upravil skóre rybář versus vodák na 1:1
reagovat - Čtvrtek 13. prosince 2012 v 10:37 ® HaD reakce na …
-
jardall> bezva je, že vodáci chodí se soumrakem spát a pijí jen vodu ze studánky
reagovat - Čtvrtek 13. prosince 2012 v 9:59 ® Robur reakce na …
-
jardall> ale poslední zákaz vycházení byl za války, já myslím, že se za tmy chytat může, asi stejně jako jezdit po vodě.
reagovat - Čtvrtek 13. prosince 2012 ve 4:26 @ jardall
-
Rybáře nebrat. Jsou to zm*di vožralý a neohleduplný. A chytaj i za tmy, hovada. A teď do mě…
reagovat - Pátek 25. července 2008 v 18:36 ® vagi
-
HaD, Gadasnik: My jsme před 4 lety vyzkoušeli tohle „hovádko“ a už nás zpátky na kanoe nikdo nedostane. Někdy to rybáře překvapí, že potřebujeme více místa
reagovatZda vzít či ne vláčák řeším každý rok a pak vždy lituji, že jsem nevzal
Po cestě je tolik horkých míst, kam se normálně nedostane ani noha. Nejvíce lituji loškého Hronu. Tam se občas ukázaly ryby, že jsem skřípal zubama… Buď to byli pstruzi jako telata nebo spíš hlavatky. Na opravu toho raftu bych prubnul nejbližší půjčovnu vodáckých potřeb a zkusil je poprosit. Mohli by ti to lípnout. Přímo opraven asi moc nebude.
- Pátek 25. července 2008 v 16:15 ® Czudko
-
Asi stejně jako většina jsem jak vodák, tak i rybář. Chci k tomu říct pouze to, že stejně jako vodáci na vodě, tak i rybáři na břehu dost často chlastaj, ale pokud to někdo hází do vody nebo nechá tuny bordelu na břehu je to normální dobytek a takovému přeju, aby mu to příroda jednou pořadně vrátila. Jinak s vodákama nemám žadné trable. Většinou byli slušní a když už se jim podařilo přejet kačenu, tak to bylo lodí, takže se potopila a vynořila… žadný trabl a ještě se omlouvali, že si ji nevšimli.
reagovat - Pátek 25. července 2008 v 15:46 ® gadasnik reakce na …
-
HaD: no z toho šestimístnýho titaniku by to byla bomba,budu o tom uvažovat.Klídek,pohodička,leháro,ale trojháky bych kolem raftu opravdu nechtěl.Hóóóódně jsme jezdili,ale loni a letos na to za prvé nebyl čas/ryby mají přednost/ a za druhé mi uchází,tak ho musím cirka co čtrnáct dní přifukovat.
reagovat - Pátek 25. července 2008 v 15:13 ® HaD
-
apropo, provozoval jste někdy vodáctví kombinované s rybolovem? Mám na mysli sjíždět řeku a na pěkných místech dělat zastávky a rybařit. Já jednou ano a mělo to něco do sebe
reagovat - Pátek 25. července 2008 v 15:12 ® HaD reakce na …
-
gadasnik: chytáš z raftu?
reagovat - Pátek 25. července 2008 ve 14:43 ® gadasnik
-
vagi:tohle byl snad jeden ze dvou nešvarůrybáři versus vodáci.Přesně jak píšeš,spíš byla sranda při kličkování mezi bójema a podjíždění šňůr,kolikrát s námi poseděli u ohně při grilovačce.Neštěstí na vodě ve fšech směrech jak u rybářů,tak u vodáků je ten chlast.Vodu jsem sjížděl hodně s šestimístným raftem,takže sám vím,co to je se vyhýbat bójím.Letos jsem vodu nejel-no vidíš to,mohl by mi tu někdo poradit:Mám ten šestimístnej Riwa raft a uchází mi někde na levém boku,nevím jestli je píchlej nebo je v háji ventil.Plášť je vlastně šitej,takže hledat dírku je nesmysl.Je nějaká profi opravna,kde by to spravili??Na tu riwu nemám kontakt,bylo to tuším někde kolem Náměšti.Kdyby někdo prosím někdo měl kontakt na nějakou opravnu,hoďte mi to prosím do osobky.Za chvíli razím na týden na slizounky,tak doufám,že to bude v poho.
reagovat - Pátek 25. července 2008 ve 13:47 ® kopi
-
Já sem právě ten co natáhne přes celou Lužnici dva sumčařáky k druhé straně, ale vodáci co sem potkal já byli v pohodě. Normálně to podplavou což neni problém když mam šnůru třeba tři metry nad vodou. Akorát ti co sem dal na foto níž mě trochu znervoznili, ale sem tolerantní sám sem vodák.
reagovat - Pátek 25. července 2008 v 11:41 ® vagi
-
gadasnik: jestli ti přerazili bójku, tak to jsou fakt hovada a ne vodáci. Ty by si tu ránu zasloužili. Minimálně počápnout mu to pádlo a pořádně ho s ním vzít přes záda!
reagovat