Chytej.cz

RYBÁŘI x VODÁCI

24.7.2008 | vagi | 12.265 zobrazení | 86 odpovědí

RYBÁŘI x VODÁCIVzhledem k tomu, že jsem na vodě zažil již několik konfliktů s rybáři (naposledy minulý týden), zajímá mě váš názor a zkušenosti. Musím se přiznat, že vzhledem k tomu, že jsem také rybář, bývám tolerantní. Ale někdy to bývá velmi vypjaté, když mí kolegové vodáci se např. chystají hodit do vody sprostého rybáře, který má nataženou kačenu přes celou šířku Berounky až k protější skále metr od ní a strašně se diví, že chceme projet… :-) Naopak, když někdo hlásí ze břehu, ochotně se vyhýbáme dostatečně velkým obloukem.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky: nejnovější ... 3 2 1   
Pátek 25. července 2008 v 11:32 ® vagi
vagi

Toto téma jsem založil proto, že za ta léta, co jezdím na vodu i na ryby (obojí Berounka) jsem neměl žádný konflikt ani jako rybář ani jako vodák, naopak kolikrát jsme i popili a pokecali. Ale letos to bylo peklo, atmosféra totálně vyhrocená. A to jezdíme na raftech, takže takové to pořvávání zaháknu tě a převrátím, bylo k smíchu. Jak píšete, je to určitě dáno větším počtem vodáků i rybářů, řeka zůstává stejná, ale lidí mrak. Přesto je to všechno o lidech, takže zdravím všechny slušné rybáře a vodáky. Petrův zdar a Ahóóój! :-)) ) Ještě jedna úvaha. Vzhledem k tomu, že více příspěvků je logicky proti vodákům, zkusím se teď přiklonit na jejich stranu. Když jsem rybář a jdu na ryby v sezóně na lokalitu vodáky hojně navštěvovanou, musím počítat s tím, že bude provoz a nemůžu si myslet, že když zavezu a budu zabírat skoro šířku řeky, každý se mi bude ochotně vyhýbat (nějaká paka se vždycky najdou). Myslím, že většina půjde radši chytat někam jinam. Naopak když jsem vodák, jedu vodu a neřeším dilema „nebudou tam náhodou rybáři, abych je nemusel pořád objíždět?“. Prostě v sezóně asi nezbyde nic jiného, než být tolerantnější a věřit, že ne všichni vodáci jsou hovada. regulus: naše ahój je přímo uměrné množství vypitého alkoholu :-)) )

reagovat
foto/forum/2008/th-img4392.jpg
Pátek 25. července 2008 v 1:28 ® kopi
kopi

Naštěstí kaprům to nijak extra nevadí a zaberou klidně chvíli po vodákách. Navíc příští tejden jedu Otavu. :-)

reagovat
foto/forum/2008/th-img4391.jpg
Pátek 25. července 2008 v 1:21 ® kopi
kopi

Tady je to vidět. Ale zeptal sem se jenom vedoucích jestli sou normální.

reagovat
foto/forum/2008/th-img4390.jpg
Pátek 25. července 2008 v 1:20 ® kopi
kopi

jj vodáci. Dokud jim neporučí vedoucí at se vymění háček s kormidlem pod prutama tak je to ok. :-)

reagovat
foto/forum/2008/th-img4389.jpg
Pátek 25. července 2008 v 0:52 ® HaD
HaD

Osobně s vodáky problém nemám. A to jich na Lužnici potkávám „tuny“. Většinou jsou slušní a i se bójce vyhnou. Snad jen jednou za těch cca 20 let, co na L. chytám se objevil totální kretén a chtěl jsem mu dát po hubě. Ale já byl sám a oni čtyři. Tak jsem radši „sklapl kufry“. Tam kde se jezdí hodně jsem dokonce párkrát zaregistroval po průjezdu skupinky zvýšenou frekvenci záběrů…

reagovat
Pátek 25. července 2008 v 0:33 ® rgb23
rgb23

Nejsem sumcař, takže bójky a kačeny nezavážím. Když už se občas snížím k lovu na kačenu nebo klasickou plavanou, rybku či nástrahu nehážu dál než cca 15m od břehu, nehodlám jí tím dopadem na hladinu umlátit. S vodáky se setkávám minimálně ale většinou mě obloukem objedou. Pokud mě zaregistrují, koukají kde mám nahozeno. Párkrát mě sice přejeli skrz sestavu, nikdy o ní ale nezavadili ani pádlem, natož trupem loďky. Takže s vodáky problém nemám:-)

reagovat
Čtvrtek 24. července 2008 ve 23:50 ® gadasnik

Sám jsem „raftařem“ a jak už tu bylo psáno,ohleduplnost by měla být na obou stranách.Ale vyjímka potvrzuje pravidlo.Na jedenáctce moravě se to vodákama moc nehemží,ale občas tam nějaká partička projede,sem tam ten hausbót-mimochodem kolikrát se vyhýbali mým „činkám“,prostě pohodička,ale předloni jsme měli s partičkou políčeno a projíždělasi nějakej tábor pubertálních výrostků asi na osmi kanojích,sedum prvních projelo v poho,i to vodácký Ahóóóój padlo,ale poslední lodička,dokonce se musela vyhnout ze svý přímý trasy,mi dojela k čince,a nejdřív pádlem po cejnu,kterej se placatil kolem bóječky a druhá rána šla přímo na střed „činky“,takže byla vejpůl.Začal samosebou řev a silné slova z kánoje a výsměch.Jář­ku,jsem klidnej člověk,ale jak se vytočím,jdu přes mrtvoly.Baby hlídali čagany,ještě se dvouma čípkama jsme hupli do auta a mazali do Spyťáku na jez,o kterém ti šuldové neměli potuchy.Namít tam vedoucího,bylo by to po mojem,ale nakonec cvakli novou činku,ale já si chtěl bouchnout,jak mě svrběly ruce.Takže vono je to prostě jenom o slušnosti,ale na některé by měl mít člověk v ruce klacek.

reagovat
Čtvrtek 24. července 2008 ve 23:30 ® regulus
regulus

No abych pravdu řekl, vodáky sem nikdy neřešil, protože jsem se s nima u vody vlastně vůbec nepotkal. Nevím kam jezdí na ryby Dědek, ale já až na jednu vyjímku na pstruhovce vodáka nepotkal a i na MPčku je to taky dost vzácnej úkaz. Skoro bych řekl, že se tu vodáctví nějak nenosí, nebo možná nejsou vhodný řeky nebo spíš já chodím na ryby tam, kde to vodákům nevyhovuje. Celkem jsem se divil, proč na ně rybáři tolik nadávají. Je to možná tak 14 dní, zajel jsem si odpoledne na Jihlavku, tam kde jsem chtěl chytat bylo vodácký ležení, což mě sice rozladilo, ale hold jsem byl stříbnej. Vyjel jsem kus proti proudu a okolo mě přejelo možná tak 20 lodí. Asi jsem měl štěstí, žádný pitomý poznámky, většina jela naprosto v tichosti, sem tam slušnej pozdrav, z mý strany slušná odpověď. Perličkou byla čtyřčlená familka lidi okolo 35 a dvě děti kolem 10 let. Když mě míjeli, tak z ničeho nic ta baba náhle zavyla to přiblblý vodácký Ahóóój a ratolesti se samozřejmě přidaly. Nervy mě sice neruply, ale v ten okamžik jsem tý krávě měl chuť udělat pearsing, nicméně mi bylo líto mušky. Celkem nechápu, proč se musí u pádlování i ječet. Takže moje zkušenosti téměř nulové a ty ojedinělé nikterak tragické. Pravda, na Jihlavku zas pojedu až po vodácké sezóně. -:)))

reagovat
Čtvrtek 24. července 2008 ve 21:31 ® Kuba

Už se mi párkrát stalo že při zdolávání ryby mi vodák přejel vlasec a urval mi jí

reagovat
Čtvrtek 24. července 2008 ve 21:09 ® krl
krl

Je to jako řídíč a chodec ve městě.Když jem řidič tak mě rozčilují chodci a naopak.Jezdím i leta na vodu a ryby chytám ještě podstatně déle. V posledních letech houstne provoz na všech frontách, tak že bez vzájemné tolerance to asi nepůjde

reagovat
Čtvrtek 24. července 2008 ve 20:07 ® Robur
Robur

a proto staňte se vodákem jako já, a dělejte osvětu:-)) . Dědku, jenom když uvidím tebe, tak začnů békat:-)

reagovat
Čtvrtek 24. července 2008 ve 20:04 ® Sander
Sander

Robur > přešně tak, včera si mě ta vodačka všimla až když měla zamotané pádlo. Bývala by se jistě vyhla.

reagovat
Čtvrtek 24. července 2008 ve 20:03 ® Dědek
Dědek

Dlouho jsem chtěl podobnou otázku nadhodit. Pokaždé, když jsem se vrátil od vody plné vodáků. Snažím se být tolerantní, ale z deseti je jeden ohleduplný ( pravděpodobně taky rabář ). Přímo miluju, když stojím po pás ve vodě, chystám se prohodit tůňku a v tom okamžiku se přiřítí řvoucí vodáci. ožná si neuvědomují, že jejich průjezdem ( na pstruhovce ) je po chytání buď úplně nebo na hodně dlouhou dobu. A když počkáš hoďku, dvě než se ryby uklidní, stačí oni dojet dolu, naložit lodě na auta a vyjet opět nahoru. A v okamžiku navázání jepičky jsou tady zase. To vidím rudě, ale to je asi tak všechno, co s tím můžu dělat. Takže když přijedu k vodě a jenom nějakým náznakem odhalím možnou přítomnost vodáků, odjíždím.....­.......

reagovat
Čtvrtek 24. července 2008 v 18:36 ® Robur
Robur

jinak je to o lidech, teď jsem byl na vodě s úplnými vodáckými nováčky. Byla to malá psychologická studie. Těm lidem vůbec nic neříkali rybáři a ani vodáci. K přirodě se chovali slušně, ale jestli byl či nebyl rybář na břehu jim bylo úplně šumák. Kolikrát rybáře ani nezaregistrovali. Takže jedan rada: nepředpokládejte, žo vodáci jsou svině co se rádi předvádí přímo před vámi. Oni prostě neřeší, že mohou něco vyplašit, páč to neví a nechápou. Bohužel napřed musí připlavat aby se to dověděli, no a to už je pro rybáře pozdě

reagovat
Čtvrtek 24. července 2008 v 17:52 ® Robur
Robur

kde jste byli vy rybáři, nai jednoho jsem na Mušově neviděl:-)) tuhle sobotu a neděli

adamuvhradek.raj­ce.idnes.cz

robur01.rajce­.idnes.cz

někde si mě na těch fotkách najděte

reagovat
Čtvrtek 24. července 2008 v 17:04 ® rarach

Vagi: Vodáci řeky neničej, ty kreatůry ovšem ano, poškozují dno, motaj se v lakušníku atd. atd.. Rybář, když chce použít řeku musí mít rybářský lístek, vodák by měl mít vodácký lístek.

reagovat
Čtvrtek 24. července 2008 v 17:00 ® ART
ART

Ja souhlasim s Hajanem vždycky když jsem je potkal tak byli na pěst. Blili do vody fůůj, to byl kekel na hladine.

reagovat
Čtvrtek 24. července 2008 v 16:20 ® vagi
vagi

rarach: na Vltavu by mě nikdo nedostal. Tam se musí stát kolony na jezech :-) Poplatky poměrně přitvrdily, pade za osobu, pade za stan každý den. To už něco hodí, ale zřejmě jen kempařům. Myslím, že z toho se asi žádné poplatky neodvádí. Na druhou stranu… jak vodáci ničí řeky? Má zkušenost je bohužel taková, že po vodácích po přespání byl vždy menší bordel, než po rybářích na nějákém rybářském fleku. Ale jak už bylo napsáno, je to o lidech, asi případ od případu.

reagovat
Čtvrtek 24. července 2008 v 16:10 ® rarach

Jestli chcete vidět opravdovou riverdálnici , tak jeďte do Vyšáku na Vlatavu. K těm hovadům co se dnes potulují po řekách nemám vůbec slov, jenom by mne zajímalo, proč za své mejdany na vodě nic neplatí, stačilo by kilo za loď, pokud by to někdo nevytuneloval, tak bylo řekám hej. Pravým vodákům se omlouvám, ale je jich k vidění opravdu málo.

reagovat
Čtvrtek 24. července 2008 v 15:59 ® Sander
Sander

Zrovínka včera jsem vytáhl vodačku na položenou. Docela tah, ale neměla mi to kráva schválně přejet.

Jinak včera za hodinu lovu projelo něco kolem 70 lodí, opravdu jak dálnice, ale celkem slušní lidé (až na tu vodačku), stejně tak já byl slušný k nim.

reagovat
Čtvrtek 24. července 2008 v 15:14 ® harpunar

Jezdil jsem na vodu a jelikož rybařím léta,tak jsem se snažil rybáře neprudit.Vždycky to jde,jen musí být ohleduplnost na obou stranách.Poslední roky je to ne o vodácích,ale o blbech,kteří si na vodáky hrají.Teď mluvím o Opavici,Moravici atd.Řvou jak hyeny a háček čehý a druhý hot,takže jak to pak vypadá je jasné.Slušnost a ohleduplnost se jaksi pomalu,jak plíživá kontrarevoluce vytrácí a to všude.Bohužel.

reagovat
Čtvrtek 24. července 2008 v 15:01 ® sus1 reakce na …

Kulik:,, jsme ctili providlo slušného vychování a úcty k okolí a lidem.'' Joooo,tak tohle dnešní zmetkové neznají a ani jim to nic neřiká!Bohužel?!!

reagovat
Čtvrtek 24. července 2008 ve 14:48 ® Kulik reakce na …

vagi: slušní a normálí lidi jsou a to i mezi vodákama i rybářema a samozřejmě i naopak. Např. včera jsem byl s vnukama (7 a 4 roky) u Berounky pod Třímanama ú Krašovského jezu. Zdravili jsme vodáky, povídali s rybáři a pohoda, když jel mladší ročník a já vykládám vnukům o řece a jezu a zaslechnu: " co čumíš dědku". V tu chvíli jsem si přál být zde bez vnuků a myslím, že bych byl okamžitě ve vodě a on i se slečnou a lodí pod vodou a to jsem jinak velmi tolerantní a mírumilovný člověk.Když rybařím, tak si nevšímám hloupých a vulgárních občasných poznámek a dělám, že jsem hluchý. Taky jsem očas jel vodu, ale vždy a všude jsme ctili providlo slušného vychování a úcty k okolí a lidem.

reagovat
Čtvrtek 24. července 2008 ve 14:47 ® vagi
vagi

hajan: ne všichni. Vožralí ano :-) , ale ne neohleduplný. Jsem 50 na 50 takže se nikoho nezastávám. To, co dokážou někdy rybáři, je taky síla. Ono by někdy stačilo otevřít tu držku a zahulákat „bacha mám tam vlasce“

reagovat
Čtvrtek 24. července 2008 ve 14:41 ® Firetiger
Firetiger

K rybolovu jsem se dostal přes vodáctví – tak dlouho jsem z kajaku obdivoval krásu divokých horských říček, až jsem k nim začal chodit s mušákem :-)

reagovat
Čtvrtek 24. července 2008 ve 14:28 ® hajan

Vodáky nebrat. Jsou to zm*di vožralý a neohleduplný. A jezděj i za tmy, hovada.
A teď do mě…

reagovat
novější starší
Stránky: nejnovější ... 3 2 1