Vyhledávání
Naviják na sumce
2.12.2004 | Zlinsky_lovec | 4.963 zobrazení | 4 odpovědi
Rozhodl jsem se,že začnu lovit přívlačí i sumce. Na to je ovšem potřeba i nějaký spolehlivý naviják a tak se vás sumcařů-vláčkařů ptám,jaký byste mi doporučili?Četl jsem HaDovi články o lovu sumce na přívlač a on se tam zmiňuje o navijáku ABU CD 4. Po tomto navijáku už delší čas pátrám na netu a pořád nic. Takže pokud někdo ví,kde sehnat podrobnosti o tomto navijáku,ať napíše. A ať píší taky ti,co používají jiné navijáky na sumce a jsou s nimi taky spokojeni a taky jaké by mi jako začátečníkovi doporučili. zatím dík,denyg
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 8. prosince 2004 v 19:54 ® jaryn
-
Já měl ABU suveren, 5 let -výborný, používal jsem ho i na moři, ale už se nevyrábí. Toužil jsem po změně a firma, která dělá !držáky" je PENN. Koupil jsem si Slammer, má klasický design. Velká spokojenost, je tam silná brzda, což je důležité. Ale mám ho půl roku, takže na opravdové zhodnocení je ještě brzo
reagovat - Neděle 5. prosince 2004 ve 4:32 ® doktor
-
Na sumcovú vláčku by bol dobrý aj mitchell nautil 6500 alebo 7500. Vodotesný, znesie aj slanú vodu a teda by mal byť odolný aj pri takom extréme ako sumcové vláčenie. Mám dva, 7500. Shimano Technium 4000,5000, stradic 4000 alebo aj stella 4000, 6000, 10000, 20000. A ak univerzal aj na trhačku tak Big Baitrunner M a väčší. Zisti si z akého materiálu ložiská! To je najdôležitejšie.[ Upraveno doktor dne 2004–12–05 v 06:57 ]
reagovat - Pátek 3. prosince 2004 ve 12:47 ® Zlinsky_lovec
-
HaD:Ten Abu Souveran je od Abu Garcia,že?Nevíš,jakou má abu garcia www stránku?Jestli můžeš a víš i web okolo toho slamera,tak to taky napiš!V prutech se vyznám(že třeba na sumce musí mít gramáž 40–100g),ale třeba u navijáků nevím,podle čeho se to dá dělit(třeba podle ložisek,kapacity cívky a převodového poměru,myslím) na jakou rybu to je!Jaká by měla být kapacita cívky,převod nebo počet ložisek u navijáku na sumce??jaký navijáky od shimana jsou na sumce dobrý??
reagovat - Pátek 3. prosince 2004 v 0:19 ® HaD
-
Ten naviják jsem už dost oddělal. Když jsem ho chválil na těžkou přívlač, tak jsem se sekl. Aby to vydrželo dleší dobu, chce to např. Abu Souverän nebo třeba Penn Slammer apod.
reagovat