Vyhledávání
Lov candáta na mrtvou rybku
21.7.2008 | okoun27 | 26.757 zobrazení | 40 odpovědí
Zdar rybáři,potřeboval bych poradit jak chytit candáta na mrtvou rybku nebo nějakým jiným způsobem,už jsem to párkrát zkoušel ,ale nic jsem nechytil tak vas prosím o radu. Díky za jakoukoliv radu nebo pomoc.Zdar
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 17. listopadu 2010 ve 23:33 ® osprey reakce na …
-
stump> Já vím, také jsem četl
Sestava je to dobrá a chytá (jen bacha na vázky). Doufám, že jsem se tě nedotkl. Proti lovu na mrtou rybku nic nemám a ani pokud jde o velikost nástrahy, nemám patent na rozum.
Ale radši ať mi malá ryba spadne než abych jí něco udělal. Myslím, že s těmi dvěma trojháčky se snadno nastraží i rybka 10 – 12 cm.
Taky už mi to neběhá jako kdysi a asi před půldruhým rokem jsem si koupil své první rybářské křesílko
Hodně zdaru.
reagovat - Středa 17. listopadu 2010 ve 22:38 ® stump reakce na …
-
osprey>Jsem starší chlap a zlobí mne artritida. Dokud jsem dobře běhal, preferoval jsem přívlač. Teď jsem přesedlal na feeder, neboť se u toho dá sedět. Vyzkoušel jsem různé koncové sestavy a způsoby nastražení rybky a tato, řekl bych, loví nejlépe. Ne, že bych to opsal, ale přesně totéž doporučuje M.Tychler ve své knížce FEEDER II.Položená pro každého na straně 81.
reagovat - Středa 17. listopadu 2010 ve 22:19 ® osprey reakce na …
-
stump> Toho bych se nebál. Ale špatně snášejí vytažení z hloubky a manipulaci obecně. Snažím se jim vyhýbat, i když to kolikrát nejde.
A neber to jako kritiku. Prostě se snažím přesvědčovat lidi, že by měli usilovat o pěkné candáty a malým se co nejvíc vyhýbat.
reagovat - Středa 17. listopadu 2010 ve 21:59 ® stump reakce na …
-
osprey>Je fakt, že někdy mám tu rybku asi větší a trojháčky volím, dle její velikosti, někdy i docela malé. Když sekáš včas, jdou i ti menší candátci dodře odháčkovat. Většinou visí jen na jednom.
reagovat - Středa 17. listopadu 2010 ve 21:51 ® osprey reakce na …
-
saman> Pokud se s ní někde krmí (ani to nemusíte být vy), ti velcí se na tom začnou přiživovat. Stává se to až nechutně často – nám vláčkařům navztek
stump> Technika dobrá, ale přeměř si tu rybku – dávat na 5 cm dva trojháčky mi přijde nepřiměřené. Navíc bych se snažil eliminovat záběry prcků a tohle je učiněný lapač takových těch 30 – 40 cm dlouhých dorostenců.
reagovat - Středa 17. listopadu 2010 ve 21:45 ® stump
-
Já candáta zkouším lovit na feeder. Nástražní rybku, 5 – 7cm okovám dvěma trojháčky přiměřené velikosti na pletence. Přední, který zapichuji za hlavou rybky je na pevno, druhý zapíchnutý u ocásku z druhé strany rybky je posuvný. Zátěž musí umožnit vypnutí vlasce. Sekám hned při řádné reakci špičky. Zásek většinou sedí. Nejdůležitější je vždy, jak už tady bylo řečeno, volba místa a času nahození.
reagovat - Středa 17. listopadu 2010 ve 21:16 ® saman
-
stalo se mi asi pred dvouma rokama ze prisel candat na polozenou navnada kukuřice chytani kapru. Candat mel 97 cm to bylo v sobotu kolem poledne na druhy den jsme s kolegou vyjeli opet setejne místo ale rano na kukurici prisel dalsi candat neco kolem 84 cm. Tenkrat to byl nejuspesnejsi a asi nejzvlastnejsi vikend na rybach
reagovat - Středa 17. listopadu 2010 ve 21:14 ® osprey
-
Ono je to jak kdy. Candát má něco mezi 30 cm a metrem, bere hladově i opatrně, takže jednoznačný tip na velikost nástrahy není.
U nástrahy kolem 5 – 7 cm není na co čekat. Dokonce mám pocit, že velcí candáti radši objemnější sousta. Ale mám toho na rybičku odchytáno málo. Spíš vláčím.
reagovat - Středa 17. listopadu 2010 ve 20:48 ® roumenz
-
si děláš prdel jestli candátovi dáváš 15–20 metru. to už musí mít háček v prdeli. i těch 5 metru je až moc
reagovat - Čtvrtek 28. srpna 2008 v 15:03 ® baddy73
-
okoun27: Ahoj,mě se docela osvědčilo dávat do rybky polystyren a před ní broček, aby se vznášela nade dnem.
reagovat
A sekám, když policajt vyjede k prutu (průvěs cca 40–50cm.) - Čtvrtek 28. srpna 2008 ve 14:25 ® farnas
-
sedli: souhlasim hel musis to zkouset vyckrat ne jednou, a ja uz nebudu lovit.
reagovat - Čtvrtek 28. srpna 2008 ve 12:04 ® okoun27 reakce na …
-
díky
reagovat - Čtvrtek 28. srpna 2008 v 11:41 @ ???
-
pokud deš na candáta v lokalite kde je přez den hodně rybářů candáti jdou až po setmnění, jesli tam nechodí moc rybářu tak mužou kdy koliv ale večer to m áš nejleptší. Je dobré aby si znal dno candáti se nacházej za dnovejma zlomi a u skal. pokud chytáš na mrtvou rybyčku, používej rybku od velikosti sirky po malíček, candát vezme rybku a odvijíti když zastaví po několika metrech tak si povitoč trochu vlasce zavři naviják až ti to višponuje okamžitě mu jí dej, pokud ale po prvních 15–20 metrech nezastaví zasekni hned. pokud chytáš na ocásek tak mu jí můžeš dat během 5 metrů
reagovat - Sobota 2. srpna 2008 ve 14:19 ® okoun27
-
zdarec
reagovat - Pátek 25. července 2008 v 8:51 ® Kobr
-
zdarec,
jo a nezapomeň chytat přes kámen. Několikrát jsem zaseknul do prázna. Takže si dám předpruťáka a po 1,5 m jízdy mu ji fláknu…takhle to alespoň funguje u nás
reagovat - Čtvrtek 24. července 2008 ve 13:21 ® vagi
-
cercer:
reagovat)))))))))))))))))))))))))))))))))
- Čtvrtek 24. července 2008 ve 13:15 ® cormoran reakce na …
-
Iwory: Krasavci!
reagovat - Čtvrtek 24. července 2008 v 11:57 ® cercer
-
okoun27:až do teď jsi psal vše dvojitě…koukám,že tě odpovědi asi neuspokojili a tak to teď pokoušíš zdůraznit trojitě…tak hodně štěstí
reagovat - Čtvrtek 24. července 2008 v 11:56 ® cercer
-
okoun27:až do teď jsi psal vše dvojitě…koukám,že tě odpovědi asi neuspokojili a tak to teď pokoušíš zdůraznit trojitě…tak hodně štěstí..
reagovat - Čtvrtek 24. července 2008 v 11:25 ® Salmo
-
Kdyby jsis aspoň vyplnil kartu.....
Jinak zaručenej recept na candoše asi není
reagovat - Čtvrtek 24. července 2008 v 11:15 ® okoun27
-
kdy je vhodná doba k záseku když mám rybku na jednoháčku u ocasu
reagovat - Čtvrtek 24. července 2008 v 11:07 ® džigit
-
neříkám, že jsem zrovna „lovec“ ale přidal bych menší vychytávku. Byli jsme postupně školeni ve vytahování prázdných háčků, bez viditelných záběrů-prostě nám něco kradlo nástrahy a to několikrát za večer. Tak jsem rybku prošil pomocí pleténky na sumce a opatřil menšími dvojháčky. A ejhle, zloděj, nebo spíš zloději byli na světě. Během chvilky dva úhoři okolo 60 cm. Nástraha klasika, okounek mezi 5 až 8 cm. Ale hlavní rada-Nedej na hloupé řeči a hlavně chytej a zkoušej! Kdyby existoval ten "zaručený recept, neměli bysme co chytat. Masaři by vše vyčistili!!! Džigit
reagovat - Čtvrtek 24. července 2008 v 10:58 ® Futureriver
-
ahoj mohl bych mít dotaz? Jak tady někdo psal, že chytá na průběžný olovo a min. 30 cm návazec a živou rybku napíchlou za ocas..-to se nezamotá ta rybka – jestliže chytá na položenou?? Dík za vysvětlení:)
reagovat - Čtvrtek 24. července 2008 v 10:29 ® Iwory
-
a ještě já s běžnou velikostí… 65 cm:))
reagovat - Čtvrtek 24. července 2008 v 10:25 ® Iwory
-
nene to bych chtěl moc, hafo malejch a tak 10 mírovejch..ale ty mírový měli všichni přes 60…nej 80cm
to je on:)
reagovat - Čtvrtek 24. července 2008 ve 2:24 ® cormoran reakce na …
-
Tak to je suprová bilance, všichni míroví??
reagovat - Středa 23. července 2008 ve 12:10 ® Iwory
-
lepší je živá, napichuju ji za ocásek na jednohák a neni co řešit..letos za cca 15 vycházek na kandáty tak 30 ks:))
reagovat - Úterý 22. července 2008 ve 22:52 ® rgb23
-
tazik: candát je ryba nevyzpytatelná, převážně se drží v hloubce, ale za rybkama vyjíždí i ke břehu, takže jak daleko nahodíš a v jakou dobu je na tobě. Jestli rybku napíchneš za tlamu, přes oči, hřbet, nebo u ocásku je vesměs jedno a každý si musí odzkoušet jak mu zásek nejlépe sedí. Candát zhltne 5cm ouklej, stejně jako 15cm okouna.
Na nekonkrétní otázku dostal nekonkrétní odpověď
reagovatOstatně většina již byla napsána ve fórech a i nějaký ten článek by se tu našel, kdyby se hledal
- Úterý 22. července 2008 v 17:36 ® Holajz2
-
Kluci mají fakt pravdu – hodit do vody a čekat.
reagovatRád bych ti poradil víc, ale candát je taková sviňa, že může přijít kdykoliv a zároveň nikdy. Od odhájení chodím k vodě téměř denně a chytil jsem jen 8 malých candátků do 40 cm. Chodím ráno i večer, sednout i vláčet; a až teď o víkendu se mi zadařilo (60 a 61), když jsem čekal na hada. Ale obecně platí, že candát vyhledává překážky ve vodě a dobrá bývá nástražní rybka, která se v revíru vyskytuje. Hodně štěstí.
- Úterý 22. července 2008 v 17:28 ® Deleted
-
Taziku – ono je jedno jestli blizko nebo daleko. Hlavni je, aby to bylo ve vode. Statisticky je to prej nejdulezitejsi faktor uspechu. Jak neni nastraha ve vode, mas zhruba 60 ti procentni sanci, ze nic nechytnes…
reagovat