Vyhledávání
malá anketka pro vláčkaře
19.7.2008 | inspo | 9.680 zobrazení | 99 odpovědí
Když jsem se dnes vracel od vody a truchlil nad další třpytkou, o kterou jsem přišel, tak mě tak napadlo udělat takovou anketku. Zajímalo by mě o kolik nástrah každoročně obohotíte naše vody, případně stromy :-)
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 23. července 2008 ve 13:26 ® Leonardo
-
Já tak za jeden lov urvu kolem 3 nástrah, ale většina skončí na stromech, protože tady máme u vody hodně stromů.Ročně to vidím tak na 40ks.
reagovat - Úterý 22. července 2008 v 15:09 ® PepaČadek
-
to harpunar: já už letos taky chytil dvě meppsky co „se“ utrhli někomu jinýmu. A našel jednu rapalu na stromě (pro tu jsem se nedostal a ani nepokousel). Byla tak vysoko, že mě mrzí, že jsem neviděl jak jí tam někdo hodil. Kdybych se o to pokoušel, tak jí tak vysoko nedostanu
reagovat(CD11 GFR, nebo F13GFR myslím) případně mohu dát info, kde si pro ní muže nějaký veverkorybář vyšplhat
U mě to moc o potápění není, na Blanici,Otavě nebo těch částech Berounky, kam chodím moc potápěcích míst není. Většinou to koupačka po prsa, případně pár temp (i na podzim se to dá) spraví. - Úterý 22. července 2008 ve 13:40 ® harpunar
-
PepaČadek-je mi jasné,nicméně jsem byl už stokrát svědkem toho,jak se potápějí i pro rotačky dost hluboko a vědí že je tam plno vázek.Mám kámoše potápěče a říkal mi že parkrát visel za láhve ve vázkách a není to prý žádná prdel.A to se potápí nějakých dvacet let.Takže někdy mi zůstává rozum stát.Na druhou stranu ty co trhají v 30-ti cm mám rád,protože mne i jiné zásobují mnohdy kvalitními woby.Hezký den
reagovat - Pondělí 21. července 2008 v 17:56 ® PepaČadek
-
to harpunar: takhle jsem to nemyslel, taky mam limity a vzhledem k tomu kolik me rybarina jako celek stoji se kvuli rapale neutopim. o tom klukovi jsem slysel a je mi to lito.
mel jsem na mysli typky, co je obcas potkavam, co opravdu uvaznou, ani si nepopojdou po brehu proti smeru nez to tahli, aby si vyzkouseli zda to do jinyho smeru nepovoli. dvakrat cukou prutem a reknou..hm.. nejde to a trhaj.
na jare jsem videl chlapka na vltave7 (chytal o 50m nade mnou) a behem 20m tam utrhl timhle zpusobem asi 8 wobu.
reagovat - Pondělí 21. července 2008 v 17:20 ® harpunar
-
For PepaČadek-k smíchu? Vzpomeň si jak vloni ten hrdina lezl pro woba mám dojem že to bylo na Moravě nebo Dyji a dneska se na nás dívá tam někde shora!Byl to mladý kluk,snad 23 let a nic za to riskování nestojí.Tam kde dolezu a je tam vody do pasu to beru,ale potápět se pro dvě stovky tři metry,když je tam plno vázek může jen debil.Zdar
reagovat - Pondělí 21. července 2008 v 16:39 ® foks01
-
no určitě za vycházku tam 2,3 gumy nechám…a to si vyšlápnu 5 do týdne a když k tomu připočtu karabinky tak to lítá…minulej tejden sem nechal v Labi rapalu a rotačky taky už prořídly…ale nebrečim
reagovat - Pondělí 21. července 2008 v 15:27 ® sethy
-
PepaČadek: ted je to pohoda ale v rijmu-mel jsem bundu mikunu brodaky proste vse mokry. v jedne ruce prut v druhe vazka s woblerrem…tak jsem woblera pustil, proud silnej jak svina…no nakonec jsem se vydrapal na breh takze pohoda. Kamos behal po brehu a nevedel co ma delat pac neumi plavat fakt sranda
reagovatinspo: cca za 60–70% prodejni ceny nevim presne vim ze thrill stal neco kolem 70–80 kc plus minus
- Pondělí 21. července 2008 v 15:08 ® PepaČadek
-
sethy>vim o cem mluvis, nedavno se pode mnou pohnul kamen a ja tam zahucel v proudu az po cepici (batoh se vsim taky ponorkoval) a moje brodaky xxl plny vody chtely po proudu dolu a ja chtel na breh ale moc to neslo. BTW ten den to bylo to jediny co se u vody udalo a co byl trochu adrenalin. ono i to rijnovy koupani a plavani pro rapalku k ty privlaci patri a bez toho by to snad ani nebylo ono
reagovat - Pondělí 21. července 2008 ve 14:57 ® inspo reakce na …
-
sethy> to máš fajn, že máš takového známého, co ti to dá levněji…mimochodem, když jak říkáš, že za tu cenu si klidně počkáš, tak to ti to schání opravdu tak levno?
reagovat - Pondělí 21. července 2008 ve 14:55 ® sethy
-
inspo: ne od kamosa z obchodu, ale to dycky trva nez to doveze…ale za ty ceny si klidne pockam. ja taky doplnim pred sezonou ale hlubokopotapky uz dochazi a sumici nic jinyho nechcou pres den.
reagovat - Pondělí 21. července 2008 ve 14:52 ® inspo reakce na …
-
sethy> a ty si nějak často objednávaš dejme tomu přes net, že píšeš, že objednaný dojdou až za 14 dní?
reagovat - Pondělí 21. července 2008 ve 14:52 ® inspo reakce na …
-
sethy> no to já už raději dokupuji zásoby ještě před začátkem sezóny a pak postupně jak trhám, tak dokupuji
reagovat - Pondělí 21. července 2008 ve 14:50 ® sethy
-
inspo: taky se mi nechce ale kdyz uz dochazi jamo-woblery a dalsi obednany dojdou az za 14 dni tak musim
reagovat - Pondělí 21. července 2008 ve 14:42 ® inspo
-
teda tady to je spíš sám plavec než rybář…mi je líno sundat i ponožky…natož abych se svlékal celý a plaval
reagovat - Pondělí 21. července 2008 ve 14:38 ® sethy reakce na …
-
PepaČadek: počky az te v tech brodakach treba v rijnu strhne proud…fakt nic prijemnyho
reagovat. btw vcera jsem plaval trikrat pro woba ale po ctvrte uz jsem na to¨nemel nervy
- Pondělí 21. července 2008 ve 14:22 ® PepaČadek
-
víc než bych chtěl, okolo 5–6rapal ročně. chytám spíše na mělčích vodách. záchranářské sklony mám od doby kdy jsem měl jednu rapalu a bál jsem se ji hodit do řeky abych ji neutrhl. studený vody se nebojím. hodně mi pomáhá fireline a brodaky, ktery nosim skoro furt (treba jen kvuli koprivam a bodlakum). a jsou vody kde nektery nenahraditelny woby proste do vody nehodim. myslim tim treba typy co uz se nevyrabeji (CDJ,FAT RAP apod). lidi co obcas potkam, ktery uvaznou dvakrat tim zakvedlal a potom trhaj, jsou mi k smichu.
reagovat - Pondělí 21. července 2008 ve 13:48 ® cruel00 reakce na …
-
Já nevim kolik.Ale můžu říct že moc.
reagovat - Pondělí 21. července 2008 ve 13:46 ® sethy reakce na …
-
Muj tip: mít známe v ryb. potřebach, nakupovat ve slevach (viz rapala pred 2 rokama) nakupovat v zahranici.
reagovat - Pondělí 21. července 2008 ve 13:34 ® inspo reakce na …
-
harpunar> dík za tipy…velké vody nejsou nic pro mě…já radši řeky nebo menší stojáky…a jinak Odra v Děhylově není jestli se nepletu
reagovat - Pondělí 21. července 2008 ve 13:10 ® harpunar
-
Inspo-co se týká větších vod,tak Harta,Žerky,Těrlicko,Větřky,bo to mám s Hukvald s chajdy blízko,občas Bravantice a pár menších vod.Na řeku nejraději Opavu,Odru v Děhylově,Odru soutok s Ostravicí,Opavice,no je těch míst dost.Pstruhovky-Žimrovice a výše,Odru 8,Ostravici Paskov splavy,občas menší potoky.Dobře se dá zachytat i na Bečvě,ale kvůli času se tam moc nedostanu.
reagovat - Pondělí 21. července 2008 ve 13:05 ® ART reakce na …
-
Sethy: Ty jses normální závislák. Pořád musíš vláčet
reagovat - Pondělí 21. července 2008 ve 13:00 ® inspo reakce na …
-
sethy> tak dej tip kde nakupovat
reagovat - Pondělí 21. července 2008 ve 12:59 ® inspo reakce na …
-
harpunar> mimochodem kde tak nejčastěji jezdíš vláčet…já bydlím kousek od Ostravy a už mě nebaví chodit pořád na vodu, kterou už znám…nemohl bys mi doporučit nějaký revír kde bych si hezky zavláčel…jde mi teda hlavně o klid a pěknou přírodu…nerad se cpu někde, kde se na tebe místní dívají jak na vetřelce
reagovat - Pondělí 21. července 2008 ve 12:59 ® sethy reakce na …
-
inspo: musis vedet kde nakupovat vis:) woblera na normalni cenu kupuju fakt jen vyjimecne:) a navic loni jsem byl na rybach od zahajene do konce zari 5 dni v tydnu a pak do konce sezony tak 3 dny v tydnu…to bude taky tim. hodne vlacis hodne rves
reagovat - Pondělí 21. července 2008 ve 12:55 ® inspo reakce na …
-
sethy> tak to jsi zatím asi pomyslný vítěz…to tě musela loni peněženka pěkně bolet
reagovat - Pondělí 21. července 2008 ve 12:52 ® harpunar
-
docela rád vyhledávám místa kolem pařezů,stromů a pod. kde obyčejně ryby parkují,takže ztráty jsou,ale ne nějak drastické.Letos po třiceti vycházkách jsem oželel asi třicet gum,pět rotaček a prvního woba dokonce včera na Větřkovicích.Ten mne docela sral,protože to byl trojdíl s agresívním chodem na kterého jsem dostal už tři štiky.Jo a jednoho Thrila jsem pověsil v pátek.Takže dohromady dva woby.
reagovat - Pondělí 21. července 2008 ve 12:44 ® sethy
-
Loni jsem si to schvalne psal a konecna suma byla: 54 wobleru, gumy a rotacky jsem raci nepocital
reagovat), letos zatim 8 wobu
- Neděle 20. července 2008 ve 22:47 ® inspo reakce na …
-
kaco> a právě tak to je…u vodníka zůstavají nejčastěji ty nejoblíbenější nástrahy…asi tím, že jim člověk věří a proto je používá nejčastěji
reagovat - Neděle 20. července 2008 ve 22:44 ® kaco reakce na …
-
Aj ja mám svojich favoritov, bez ktorých ani krok a hod, ale ostávajú pravidelne u vodníka. Ale máš pravdu ak neni úspech je čas rozmýšľať a hlavne veriť nástehe.
reagovat - Neděle 20. července 2008 ve 22:34 ® inspo
-
kaco> no ja to raděj taky nepočítám, ale když se vracím od vody bez uspěšné nástrahy tak mi to nedá tad tím trochu přemýšlet
reagovat