Vyhledávání
Doba lovu - omezení?
2.12.2004 | HaD | 2.362 zobrazení | 6 odpovědí
Z jakých důvodů je podle vás zavedeno omezení lovu? Má podle vás své opodstatnění?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Neděle 5. prosince 2004 v 16:21 ® Čajda
-
Holajz2-někteří rybáři nepíšou úlovky ať je chytnou v 2hodiny v noci nebo ráno. Koudy-mám dojem,že ryby odpočívaj vždycky když přijdu k vodě Ale vážně,jsem taky za chytání non-stop a druhové hájení. Né že bych mohl chytat 24 hodin,ale když někdo nemůže přes den a dostane se k vodě večer musí za chvíli balit a nemá to vůbec žádnou logiku
reagovat - Čtvrtek 2. prosince 2004 ve 23:17 ® Tomash
-
Myslím, že už je to dost zastaralé. Vadí mi to v létě stahovat… Proč? Na co? Slyšel jsem , jak ryby musí spát apod. Je to fakt nesmysl! myslivci mohou zvěř střílet (né všechnu) non-stop. Navíc je jejich styl ulovení nevratný – to asi všichni chápete. Je to takový moderní truc – ta doba lovu. Rybáře omezuje. Nkdo možná namítne, že rybáře tak omezuje i délka ryby, povinná výbava, ryb. lístek..... Jsem pro lov NON-STOP. Lovím i v zimě. Na plavačku na svítící splávek je to neuvěřitelný adrenalin, tahat rybu po setmění. A pak 5 hodin a já musím mazat domů. Štve mě to…
reagovat - Čtvrtek 2. prosince 2004 ve 20:32 ® Koudy
-
Já si myslím že by klidně mohli povolit chytání non stop celoročně. Myslím že ryby si klidně můžou odpočívat i když se chytá(a myslím že to taky dělají:))Pytlačí se a pytlačit se vždycky bude tak jako tak,a navíc hodně dnešních pytláků pytlačí normálně ve dne,vůbec se neobtěžujou jít k vodě někdy v noci. A pokud někdo chce mrznout třeba v prosinci nebo v lednu celou noc u vody tak ať si klidně mrzne,je to jen jeho věc.
reagovat - Čtvrtek 2. prosince 2004 v 18:55 ® Ciffik
-
Hele,ty ryby si od nás musí taky odpočinout. asi je taky nebaví dívat se 24 hodin denně dívat se na dno zarvané na každém metru čtverečném našimi nástrahami. Néééééé. vážně. sám vám řeknáu,že jsem za ty 4 hodiny pauzy přes léto rád. když jste měsíc v kuse u vody tak ty 4 hodiny spánku vážně příjdou každej den vhod. vlastně jen 3hod a 30 minut. půl hodiny už se chystám a vařím čaj. abych se svými společníky neumrzl. ve čtyři ráno na volným prostranstvý je vážně zima a pěkně fouká. lituju boilisáky,kteří to musí přivést a opět zavést a krmit. ale hold kněčemu to asi bude. kamenujte mě jak se vám zlíbý mě to tak vyhovuje…
reagovat - Čtvrtek 2. prosince 2004 v 17:51 ® Milky
-
Já si myslím, že je to od zákonodárců rozumné omezení a že nikomu snad nevadí . Je to proto, abychom si od rybb aspoň na chvilku oddechli a ony od nás. Je to něco jako rozumná prevence před tím, abychom z toho všichni nezmagořili .
… pro ty, co mě ještě neznají – je to ironie!null
reagovat - Čtvrtek 2. prosince 2004 v 16:05 ® Holajz2
-
Možná, že je to proto, aby rybáři nepytlačili. Například když by se chytalo v létě nonstop, a chytl bys kapra ve 2 ráno, napsal bys ho na předešlý den a tenhle chytit ještě další 2. Ale jsem proto, aby se přes léto chytalo nonstop. Nejsem vyznavačem lovu na bilies, ale chápu ty rybáře stylu chyť a pusť, když na 4hod musí vytáhnout pruty, protože se nesmí chytat. A mám zprávy o tom, že ty 4hod stačí nato, aby ti kapři přijeli, vyžrali kuličky a zase odjeli a objevili se až zase další den po půlnoci. Samozřejmě, že nejsou jen rybáři „chyť a pusť“, ale i ti co by toho mohly využít k narvání mrazáku. V tomhle bodě je to stejné, jako např. s povolením přívlače celoročně, s tím, že by se hájili ryby druhově. Pokud by to tedy bylo dodržováno, pak tedy proč ne.
reagovat