Chytej.cz

Jak si NEuvařit plovoucí Boile necteno

8.7.2008 | Sotík | 2.315 zobrazení | 8 odpovědí

Chtěl by jse zeptat jaká chyba při vaření domácího boile způsobí vznášení boile. Předem děkuji za každou odpověď.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Čtvrtek 10. července 2008 v 6:53 ® mayor

je to prevarenim boili(varils moc dlouho) taky se mi to stalo

reagovat
Středa 9. července 2008 ve 23:35 ® toms

však jasně říkam jen žeto nemusí byt hned spracováno no přes noc jeto už celkem dlouho ale ještě semi nestalo žebyto nějak skvasilo no podotýkam že v lednici no ale jestli použivam do směsi suroviny cose rychle kazí tak jasně žeto spracuju tak za hodinu

reagovat
Středa 9. července 2008 v 17:41 ® Klon reakce na …
Klon

toms : Hádat se s tebou samozřejmě nechci,ale nechávat těsto i přes noc už je podle mě moc.Samozřejmě záleží jaké používáš suroviny…Jestli děláš se směsí 50/50,tak to možná ANO,ale pokud si děláš směsi sám,dáváš opravdická vajíčka nebo náhražky apod.Každý si řekne že se tomu těstu nic nestane a je pravda že se s ním pracuje lépe,ale většinou dokáže těsto už přes noc začít kvasit a to je špatně,proto jsem uvedl ± 30 minut na odležení.Vem si třeba Belechan a použij ho do těsta a uvidíš že ti začne do rána kvasit a takových to přídavku je plno.Ale jak říkám…Každý má jiný způsob a uznávám i když v uvozovkách že je možné těsto zdělat až druhy den.Toť vše.

reagovat
Středa 9. července 2008 ve 12:44 ® toms

klon: no stím ±30minut nemáš aš takovou pravdu většina výrobcu směsí udáva na odležení hodinu a více smých skušenosti na délce zas aš tak nezáleži ja osobně nechávam těsto odležet i přes noc a váli se sněho supr nerospadáse a pod. duležité je směs pořádně spracovat at v něm nejsou suche častečky(pokud ano mužou při schnuti praskat) no jinak souhlasim že je dobré si o výrobě něco přečíst a pokud začínaš je lepší sahnout po směsích některých známých firem ty skoušet nějak vylepšit a aš ziskaš skušenosti tak začít se svými recepty

reagovat
Středa 9. července 2008 v 9:02 ® Klon
Klon

Když použiješ některé pop-up směs,tak odpověď je ANO.Boilies bude plovoucí.Pokud ale píšeš že se to jako sem tam stává,takže usuzuji,že to není cílené a potom se to může stát jen dlouhým vařením.Boilies dáš vařit a až vyplave na povrch tak ho vybereš.Pokud ho tam necháš dlouho vařit můžeš mít plovoucí. Další věc na kterou tě chci upozornit je,že by sis měl první o výrobě boiliesu něco zjistit,protože i když píšeš že si děláš boilies podle vlastního receptu,tak už jen s toho trocha co jsi napsal vidím hned jednu základní chybu. Ta chyba je, cituji " mám jen namíchané těsto " a proč chyba??? Připravené těsto se nechává odpočinout max. ± 30 minut a pak se udělá boilies a né udělat si těsto a čekat až ti tu někdo odpoví a pak pokračovat ve výrobě.

reagovat
Úterý 8. července 2008 ve 21:44 ® toms

no může seto stát tak to testni a uvidiš no na druhou stranku někdy se hodí i plavouci:-)

reagovat
Úterý 8. července 2008 ve 21:27 ® Sotík reakce na …

No ještě jsem to nevařil ale slyšel jsem že se to dost často stává.Mám namíchané jen těsto podle vlastního receptu.

reagovat
Úterý 8. července 2008 ve 21:03 ® toms

no a tosis dělal podle svého receptu pokud ano takto může byt některou přisadou napřiklad kaseinat sodný nebo třeba nějake granule a vařil jsije klasicky ve vodě

reagovat