Chytej.cz

Gumene nastrahy - varenie a dipovanie necteno

8.7.2008 | LuboO | 43.416 zobrazení | 89 odpovědí

Viac krat som cital o zvysovani kvality gumovych nastrah varenim, vraj su maksie, maju lepsi pohyb vo vode. Len som nikde nenasiel, kolko sa maju varit, pripadne ine finty, ci sa mozu varit aj s jigovymi hlavickami a ci je mozne dipovat nastrahy pocas tohto varenia napr. pridanim kuska ryby. Poradite? Vdaka

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky: nejnovější ... 3 2 1   
Pondělí 3. října 2011 ve 21:46 ® Prichy
Prichy

Robur: Nevim, jestli je to presna receptura a tajemstvi zahadneho a tolik diskutovaneho zluteho kopyta nasi vyroby, ale jednu radu ti dam, delej kratsi kroky :-D

reagovat
Pondělí 3. října 2011 ve 20:34 ® Robur
Robur

takže když napíšu další díl vyhytávek na téma, před odchodem k vodě zasunu vybranou gumu do análů, díky teplotě získá na elastičnosti a ještě bude nadipovaná… Netuším, zda jsem neprovařil tajemství žlutého kopyta Vláčej:-D

reagovat
Pondělí 3. října 2011 ve 20:06 ® osprey reakce na …
osprey

Prichy> Samozřejmě, že jen vařením. Jen ta teplota, ostatní vliv nemá.

Já to u nás nepoužívám, nejsou tu ty správné vody. Ale jsou lidi, co používali a fungovalo to.

Tu měkkou gumu využiješ, když s ní doslova lezeš po dně. Na většině mých oblíbených lokalit bych jí dal tak dva metry a konečná…

Ale třeba na písákách se to dá.

reagovat
Pondělí 3. října 2011 v 19:30 ® Prichy
Prichy

Ok, tak mam tu jeste barel super sametove hmoty, kdo by chtel, osobne mu vylisuju ty nejjemnejsi gumy na trhu a to prosim na normalni cenu.

Bohuzel praxe ukazuje spis to, ze nasi zakaznici chteji aby nastraha vydrzela alespon 20 utoku od stiky :-) coz uz je nemozne.

Zaverem bych rekl, ze pusobenim teploty muzete castnecne zmekcit PVC gumy ( jak rika mira, nez to utrhnete).....znate takove ty uchytky na kabely ci elektro instalacni trubky, kazdy mi jiste da za pravda, ze po case uz prakticky neni mozne s nimy pracovat protoze praskaji. Verim tomu, ze podobneho efektu by bylo mozne i u techto docilit varenim. Sypu si tedy mirne popel na hlavu, ovsem hned jednim dechem dodavam, ze je to pusobenim teploty, ne v zadnem pripade pusobenim vody se soli, bujonem atd atd

reagovat
Pondělí 3. října 2011 v 15:42 ® osprey reakce na …
osprey

All> Myslím, že je tu celkem jasně a několika nezávislými osobami napsáno, že požadovaného efektu bylo v případě gum od Relaxu dosaženo. Ne každý materiál se chová stejně, setkal jsem se například s gumami, u nichž nebyla možná „oprava“ zapalovačem. Nevím, co všechno by mělo smysl vařit.

Vaří se bez hlav po dobu 10 – 15 minut. Obětuješ řadu vlastností té gumy ve prospěch velice slušného pohybu při minimálních rychlostech. Ideální na revíry s čistou vodou a rozumným množstvím vázek (pískovny, rybníky) na konci sezóny.

reagovat
Pondělí 3. října 2011 v 15:00 @ All

A vaříte to i s hlavou a hákem? A co zelenina? A voblery jste vařit nezkoušeli? Na co lidé nenaletí…

reagovat
Pondělí 3. října 2011 ve 14:46 ® jajco
jajco

A je potřeba tam dát bujón,nejlepší hovězí,to sou potom ryby jak kráva.Podle mě gumy od relaxu chodí i na stojáku parádně i bez jakékoli úpravy.

reagovat
Pondělí 3. října 2011 v 8:28 ® Shrek
Shrek

Příchy> pokud je uvařiš správně, tak už neztvrdnou, ale půjdou krásně od kosti :-)

reagovat
Pondělí 3. října 2011 v 8:07 ® Kazan

mám stejnou zkušenost jako osprey a Prutos, zatímco jiné i kdyby se vařily týden tak nic, ale byl to i jiný matroš na omak

reagovat
Neděle 2. října 2011 ve 23:27 ® osprey reakce na …
osprey

Prichy> Ne. Rozhodně ne do doby než jsem je urval.

reagovat
Neděle 2. října 2011 ve 23:00 ® Prutos reakce na …
Prutos

Prichy> Osobně jsem kopyta od Relaxu taky kdysi vařil. Pro použití na stoják. Fakt chodily prokazatelně líp.

reagovat
Neděle 2. října 2011 ve 22:50 ® Prichy
Prichy

Osprey: a pak zase ztuhly :-)

reagovat
Neděle 2. října 2011 ve 13:24 ® osprey
osprey

Na povařené Relaxy jsem chytal (dostal jsem asi dva kousky) a byl svědkem přípravy. Byly měkčí, ztratily část barev a samozřejmě životnost nebyla taková. Koncem listopadu a začátkem prosince přinášela ta úprava jisté výsledky.

Sám to nedělám, nevyužil bych to.

reagovat
Neděle 2. října 2011 v 11:45 ® Prichy
Prichy

Ach jo, vidis robure, tak tady uz se neveri ani vyrobcum gum a ty lidi to budou varit ve vode:-)

Tak jeste jednou a pro vsechny! Muzeme vyrobit jakkoliv mekkou gumu…kdyz rikam jakkoliv tak jakkoliv, bez vareni ve vode (a protoze to je vlastne PVC nema a nemuze mit vareni ve vode zadny kladny vliv na strukturu materialu, skoro bych se vsadil, ze jste schopni ten material spis degradovat teplotou 100 stupnu celsia)

Otazka je proc nevyrabime gumy mekkci nez ostatni firmy? Nednoduche, kdyz jsme to udelali, okamzite se ozvali odbreratele – rybari, ze po utoku vetsich kusu mohli nastrahu okamzite vyhodit.

Takze nase gumy jsou co se tyce nastaveny tak aby max. dobre chodili a clovek je nemusel menit kazdou rybu.

Za tym VLACEJ.CZ technolog výroby chyteják Přichy :-)

PS: co se tyce dipovani, existuji specialni hotove dipy a nebo lze pripravit vlastni vuni pomoci specialnich oleju (me neznameho slozeni) a „neceho“ pricemz olej slouzi jako trasporter vune.

reagovat
Pátek 30. září 2011 v 19:58 @ All

Je to naprostá blbost vařit „gumy“. Je to vynáley stejný, jako nátěr střechy horčicí a posyp půdy solí a pepřem. Mělo to být účinné proti neutronové bombě. Když se to rozkřiklo, nebyla v některých lokalitách Slovenska vůbec hořčice…

reagovat
Pátek 30. září 2011 v 11:07 ® Robur
Robur

hola, tady a ještě zde http://www.chytej.cz/vyhledavani/?…

reagovat
Sobota 4. října 2008 ve 14:33 ® Ftmči
Ftmči

Gumy jsem začal vařit teprve nedávno, ale u kopýtek i některých twisterů je to určitě hodně znát. Používám z 90% Relax. Kdo nevěří, ať to vyzkouší, když 15minut povaří kopýtko a pak ho vyzkouší v čisté vodě spolu s nevařeným, tak určitě pozná rozdíl. Další výhodou je, že se tak dají vyrovnat zmačkané a křivé ocásky twiserů.

reagovat
Sobota 4. října 2008 ve 2:37 ® JiříH

Gumy se vařily tenkrát, když byly už při nákupu tuhé. Když začal výtečný měkounký Relax, Manns a dipovaný Power B., tak u nich už vařením se nic nezlepší. Vlastně už nejde. Je pravda, že ještě teď jsou k dostání v Německu jakési tuhé gumy a u nás i neskutečně měkké čínské, ale správná lákací schopnost oběma typům chybí. Je fakt, že když si třeba v mikrovlnce děláte z Relaxů různobarevnou placku na marmyšky, tak výsledek je ještě měkčí a lepkavější. Jestli je to tím, že se to rozteče a poté ztuhne… Opět-kdysi jsme „dipovali“ červenou žížalou – do krabičky se daly červené žížaly a špendlíkem propíchané gumy a nechalo se to přes zimu. Žížaly se rozložily, nějak se natáhly do gum a za ty měsíce zapáchaly trochu jinak než shnile. Na okouny na dobrání dobré. O dnešních dipech už jsem někde zde psal.

reagovat
Čtvrtek 10. července 2008 v 1:58 ® Prichy
Prichy

tak prvne, material z ktereho jsem vetsinou „gumy“ je kupodivu plast, rozteci by se mel pri cca 160 stupnich celsia. Nektere kvalitnejsi maji v sobe vice stabilyzatoru teploty (nemely by tak menit moc vlastnosti pri minus 10 a plus 30…jak to je asi kazdy vi).....

proste nic nevarte, vysledek je si troufam rici v subjektivni rovine a to same kdyz dipovat klidne zastudena....­.....ty molekuly plastu jsou tak vzajemne provazane, ze opet se moc dipu mezi ne nedostane si troufnu rici.......

(nechapu, z ceho byly „ty neznackove sracky“ kdyt dopadli jak dopadli)

Pokud jde o upravu napr twisteru, urcite se vyplati v miste, kde se ma nejvice „vlnit“ ocasek vzit kobercovy nuz, nebo proste procvakat derovakem kulate dirky do ocasku, pokud ani tak nebude chodit, vyhodit, nekupovat atd.

reagovat
Čtvrtek 10. července 2008 v 0:21 ® rgb23
rgb23

Vařit gumu mě nikdy dřív nenapadlo, polévka z toho asi dobrá nebude:-) Na trhu je spousta vzhledově téměř totožných měkkých, i dipovaných, nástrah za podobnou cenu s odlišnými vlastnostmi a chodem, stačí si jen vybrat. Ohledně dipování, otázka je, jestli dravec vyprovokovaný k útoku na pohybující se nástrahu reaguje i na nějaké pachy.

reagovat
Čtvrtek 10. července 2008 v 0:17 ® inspo reakce na …

dudu> paráda, dík za odkaz…hned rano si to přečtu.

reagovat
Čtvrtek 10. července 2008 v 0:09 ® dudu reakce na …

Tady je o tom článek

www.chytej.cz

reagovat
Čtvrtek 10. července 2008 v 0:00 ® inspo reakce na …

dudu> a jak dlouho se to má asi nechat vařit…

reagovat
Středa 9. července 2008 ve 23:46 ® dudu

Předně doporučuji vyzkoušet na jednom kousku gumy od noname značek, zda se nerozvaří. Sám sem takhle na vyhození rozvařil slušnou dávku gum. Poslední doporučovaná finta je gumy vytažené z vody okamžitě ještě teplé, na chvíli ponořit do nějakého jedlého oleje a pak šoupnout do igeliťáku. Budou potom ještě vláčnější. Možná by se toho oleje dalo využít i jako dipu (sardinkový nebo nějaký speciální), to ale nedělám. Nějak mě dipy o své funkci nepřesvědčily.

reagovat
Středa 9. července 2008 v 15:57 ® inspo

a vím, že je to trošku mimo mísu, ale nemáte zkušenosti s „instalací“ chemického světla do riperu? Jestli to v noci zvyšuje počet záběrů nebo to spíše připadné ryby vyplaší.

reagovat
Středa 9. července 2008 v 15:54 ® Robur
Robur

bude to pro dravce stravitelnější nebo že by se ten dip do gumy lépe vstřebal?

reagovat
Středa 9. července 2008 v 15:51 ® inspo reakce na …

Prutos> a čeho tím povařením dosáhnu?

reagovat
Úterý 8. července 2008 ve 21:15 ® Prutos
Prutos

Vařit bez hlaviček, doba od voka. Pak je musíš nechat dostatečně dlouho chladout. Při chladnutí nesmí být naházený v karabičce,ale pěkně rozložený aby se nezdeformovaly ocásky.

reagovat
Úterý 8. července 2008 ve 21:09 ® LuboO
LuboO

pozeram, ze sa asi nejakej rady nedockam, ale na to som si tu uz zvykol…

reagovat
novější starší
Stránky: nejnovější ... 3 2 1