Chytej.cz

Vlasec na přívlač necteno

7.7.2008 | Venouš | 10.737 zobrazení | 50 odpovědí

Prosím poraďte mi nějaký velmi kvalitní vlasec na přívlač.Předem dě­kuji

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky: nejnovější ...  2 1   
Pátek 20. února 2009 ve 14:03 ® Deleted reakce na …

foks01 – Nic ve zlém. Záleží to, jaké ryby chytáš. Pokud jsi zvyklý chytat malé ryby, pak 0,14 není problém. Osobně bych na 0,14 ale třeba nechtěl tahat pstruha 60+ na vodě, kde jsou překážky.. Už jsem to zažil a věř mi, že jsem nevěřil, že to ta 0,18 vydrží.. Věřím Ti, že na většinu ryb Ti to stačí. V minulosti jsem ale přišel kvůli tomu „že mi to stačí“ o zajímavé ryby. Proto chci tyto případy co nejvíce eliminovat a proto chodím raději připraven. A sestava je vyladěná i s tou 0,18.

reagovat
Pátek 20. února 2009 ve 13:52 ® foks01
foks01

ToMk-beru tvůj názor,můj zas je že sestava ti musí ladit a pokud budu mikrotwistrovat tak tomu podřídím proutek ,tedy něco jemnýho a k tomu určo nedám 18 vlasec,na 14 ta malá gumička bude mít určitě přirozenější chod a ryba jí bude víc věřit než s 18.

reagovat
Pátek 20. února 2009 ve 13:43 ® ZANDER
ZANDER

0,08mm mikado technicline – výbornej vlasec, a od 0,10– 0,14 používám strofta a raptora oba taky výborný vlasce

reagovat
Pátek 20. února 2009 v 10:02 ® Deleted reakce na …

foks01 – mám. Odmítám vysilovat ryby při zdolávání na poddimenzovaném vlasci. I na mikrotwistra můžeš vytnout pořádnou ryby a proto používám tu 0,18. Akcepto­vatelná by byla i 0,16, ale méně ne. Protože pak je vlasec mechanicky namáhán při kontaktu s překážkami a pevnost jde do kytek. Řešením je samozřejmě pak neustále převazovat poslední 1,5 m, nicméně já chodím na ryby chytat, ne neustále převazovat sestavu.

reagovat
Pátek 20. února 2009 v 7:52 ® LuboO
LuboO

Ja osobne pouzivam Tubertini Feeder 0,18 a nedam nan dopustit.

reagovat
Pátek 20. února 2009 v 6:53 ® foks01
foks01

ToMk-ty taháš mikrotwistery na 0,18 ?…to je trochu kontraproduktivní nemyslíš…víš jak s 0,14 bych nezašel…máš k tomu nějaký opostatněný důvod?

reagovat
Čtvrtek 19. února 2009 ve 20:15 ® cruel00 reakce na …
cruel00

diky

reagovat
Čtvrtek 19. února 2009 v 19:08 ® Filip00
Filip00

vlasec 0,18 nebo si kup tenkou šňůru chytám oboje podle lokality, šňůru mam raději, 0 průtažnost a velká pevnost.

reagovat
Čtvrtek 19. února 2009 v 18:36 ® cruel00
cruel00

Ahoj.Kolikátku vlasec používáte na přívlač,jednalo by se o lehkou přívlač,okoun,šti­ka.

reagovat
Středa 9. července 2008 v 10:08 ® inspo reakce na …

Venouš> Stroft je určitě dobrá volba, jen pozor až budes trhat nějakou vázku ať nezlomíš prut…

reagovat
Úterý 8. července 2008 ve 23:35 ® Venouš

Všem dík za radu,dnes jsem si koupil STROFT 0,18 tak snad budu spokojenej

reagovat
Úterý 8. července 2008 ve 20:29 ® Radim11 reakce na …
Radim11

tim hroznej výběr myslím VELKEJ výběr…:-)

reagovat
Úterý 8. července 2008 ve 20:28 ® Radim11
Radim11

mel bys sem napsat co od toho vlasce očekáváš… jinak by to byl hroznej výběr když si blíže neurčíš…;-)

reagovat
Úterý 8. července 2008 ve 20:21 ® bombardák

SpeedMaster od šimánka 0,18– 0,22 mm. technium stejné značky- lepší než kdejaká ,rádoby pletenka.strofta transparentní barvy/žlutá/. zásadně kupuji balení max. do 300m. po mnoha problémech v žádném připadě nenamotávám v obchodě z velkokapacitního balení.u vlasců požaduji vyváženost,někdy upřednostnˇuji barvu,někdy mam pocit,že je většinu hroutí šikmoočko,dobré dřív v licenci natáčeli madˇaři. po letech vláčky na vlascích nešetřím. mám vyskoušené, že dražší ne předražené několika vrstvé/jaderné/ vlasce vydrží podstatně déle i několik sezon.

reagovat
Úterý 8. července 2008 ve 14:33 ® harpunar

Venouši-po mnohaleté selekci nejvíce používám Stroft GTM,jako inspo. mcvak8-dopiš seriózní prodejce,protože pokud vidí kluka,který začíná,tak mu vychválí ležák,který nedrží v uzlu,jak je v čechlandu zvykem!!!

reagovat
Úterý 8. července 2008 v 7:30 ® ART
ART

Když zajdeš do prodejny s ryb. potřebami, tak prodávjící ti nějakej doporučí. Ja osobně používám toto awashima.cz . Je to dvojbarevnej vlasec žluto černej a ja jsem s nim dosti spokojen.

reagovat
Pondělí 7. července 2008 ve 23:53 ® inspo

inspo> rozhodně souhlasím s názorem TomK, že vlasec by měl být neprůtažný…proto se také hodně doporučíjí na přívlač vlasce určené pro lov na feeder, které rovněž splňují tyto požadavky.

reagovat
Pondělí 7. července 2008 ve 23:45 ® inspo

já bych doporučil Stroft GTM

reagovat
Pondělí 7. července 2008 ve 23:40 ® Deleted

Venouši, nebudu se snažit o vědecký přístup. Osobně si myslím, že na přívlač potřebuješ vlasec s co nejmenší průtažností, co něco vydrží. Osobní preference je Asso. Za posledních pár let na nic jiného nechytám. Drží dábělsky a vřele doporučuji. Jen pokud nasliníš uzel, tak ho budeš mít větší spotřebu, protože málokdy praskne v uzlu. Je fakt dobrej… Na 0,18 jsem dokonce na mikrotwsitrech vyhnul háček…

reagovat
Pondělí 7. července 2008 ve 23:37 ® rgb23
rgb23

Asi by to chtělo upřesnit pár drobností… přibližnou velikost, váhu a typ nástrah, očekávaný úlovek, druh vláčky a pod. :-)

reagovat
novější starší
Stránky: nejnovější ...  2 1