Chytej.cz

Vlasec na přívlač necteno

8.7.2008 | Venouš | 10.435 zobrazení | 50 odpovědí

Prosím poraďte mi nějaký velmi kvalitní vlasec na přívlač.Předem dě­kuji

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky: nejnovější ...  2 1   
Pátek 20. února 2009 v 15:03 ® Deleted reakce na …

foks01 – Nic ve zlém. Záleží to, jaké ryby chytáš. Pokud jsi zvyklý chytat malé ryby, pak 0,14 není problém. Osobně bych na 0,14 ale třeba nechtěl tahat pstruha 60+ na vodě, kde jsou překážky.. Už jsem to zažil a věř mi, že jsem nevěřil, že to ta 0,18 vydrží.. Věřím Ti, že na většinu ryb Ti to stačí. V minulosti jsem ale přišel kvůli tomu „že mi to stačí“ o zajímavé ryby. Proto chci tyto případy co nejvíce eliminovat a proto chodím raději připraven. A sestava je vyladěná i s tou 0,18.

reagovat
Pátek 20. února 2009 ve 14:52 ® foks01
foks01

ToMk-beru tvůj názor,můj zas je že sestava ti musí ladit a pokud budu mikrotwistrovat tak tomu podřídím proutek ,tedy něco jemnýho a k tomu určo nedám 18 vlasec,na 14 ta malá gumička bude mít určitě přirozenější chod a ryba jí bude víc věřit než s 18.

reagovat
Pátek 20. února 2009 ve 14:43 ® ZANDER
ZANDER

0,08mm mikado technicline – výbornej vlasec, a od 0,10– 0,14 používám strofta a raptora oba taky výborný vlasce

reagovat
Pátek 20. února 2009 v 11:02 ® Deleted reakce na …

foks01 – mám. Odmítám vysilovat ryby při zdolávání na poddimenzovaném vlasci. I na mikrotwistra můžeš vytnout pořádnou ryby a proto používám tu 0,18. Akcepto­vatelná by byla i 0,16, ale méně ne. Protože pak je vlasec mechanicky namáhán při kontaktu s překážkami a pevnost jde do kytek. Řešením je samozřejmě pak neustále převazovat poslední 1,5 m, nicméně já chodím na ryby chytat, ne neustále převazovat sestavu.

reagovat
Pátek 20. února 2009 v 8:52 ® LuboO
LuboO

Ja osobne pouzivam Tubertini Feeder 0,18 a nedam nan dopustit.

reagovat
Pátek 20. února 2009 v 7:53 ® foks01
foks01

ToMk-ty taháš mikrotwistery na 0,18 ?…to je trochu kontraproduktivní nemyslíš…víš jak s 0,14 bych nezašel…máš k tomu nějaký opostatněný důvod?

reagovat
Čtvrtek 19. února 2009 ve 21:15 ® cruel00 reakce na …
cruel00

diky

reagovat
Čtvrtek 19. února 2009 ve 20:08 ® Filip00
Filip00

vlasec 0,18 nebo si kup tenkou šňůru chytám oboje podle lokality, šňůru mam raději, 0 průtažnost a velká pevnost.

reagovat
Čtvrtek 19. února 2009 v 19:36 ® cruel00
cruel00

Ahoj.Kolikátku vlasec používáte na přívlač,jednalo by se o lehkou přívlač,okoun,šti­ka.

reagovat
Středa 9. července 2008 v 11:08 ® inspo reakce na …

Venouš> Stroft je určitě dobrá volba, jen pozor až budes trhat nějakou vázku ať nezlomíš prut…

reagovat
Středa 9. července 2008 v 0:35 ® Venouš

Všem dík za radu,dnes jsem si koupil STROFT 0,18 tak snad budu spokojenej

reagovat
Úterý 8. července 2008 ve 21:29 ® Radim11 reakce na …
Radim11

tim hroznej výběr myslím VELKEJ výběr…:-)

reagovat
Úterý 8. července 2008 ve 21:28 ® Radim11
Radim11

mel bys sem napsat co od toho vlasce očekáváš… jinak by to byl hroznej výběr když si blíže neurčíš…;-)

reagovat
Úterý 8. července 2008 ve 21:21 ® bombardák

SpeedMaster od šimánka 0,18– 0,22 mm. technium stejné značky- lepší než kdejaká ,rádoby pletenka.strofta transparentní barvy/žlutá/. zásadně kupuji balení max. do 300m. po mnoha problémech v žádném připadě nenamotávám v obchodě z velkokapacitního balení.u vlasců požaduji vyváženost,někdy upřednostnˇuji barvu,někdy mam pocit,že je většinu hroutí šikmoočko,dobré dřív v licenci natáčeli madˇaři. po letech vláčky na vlascích nešetřím. mám vyskoušené, že dražší ne předražené několika vrstvé/jaderné/ vlasce vydrží podstatně déle i několik sezon.

reagovat
Úterý 8. července 2008 v 15:33 ® harpunar

Venouši-po mnohaleté selekci nejvíce používám Stroft GTM,jako inspo. mcvak8-dopiš seriózní prodejce,protože pokud vidí kluka,který začíná,tak mu vychválí ležák,který nedrží v uzlu,jak je v čechlandu zvykem!!!

reagovat
Úterý 8. července 2008 v 8:30 ® ART
ART

Když zajdeš do prodejny s ryb. potřebami, tak prodávjící ti nějakej doporučí. Ja osobně používám toto awashima.cz . Je to dvojbarevnej vlasec žluto černej a ja jsem s nim dosti spokojen.

reagovat
Úterý 8. července 2008 v 0:53 ® inspo

inspo> rozhodně souhlasím s názorem TomK, že vlasec by měl být neprůtažný…proto se také hodně doporučíjí na přívlač vlasce určené pro lov na feeder, které rovněž splňují tyto požadavky.

reagovat
Úterý 8. července 2008 v 0:45 ® inspo

já bych doporučil Stroft GTM

reagovat
Úterý 8. července 2008 v 0:40 ® Deleted

Venouši, nebudu se snažit o vědecký přístup. Osobně si myslím, že na přívlač potřebuješ vlasec s co nejmenší průtažností, co něco vydrží. Osobní preference je Asso. Za posledních pár let na nic jiného nechytám. Drží dábělsky a vřele doporučuji. Jen pokud nasliníš uzel, tak ho budeš mít větší spotřebu, protože málokdy praskne v uzlu. Je fakt dobrej… Na 0,18 jsem dokonce na mikrotwsitrech vyhnul háček…

reagovat
Úterý 8. července 2008 v 0:37 ® rgb23
rgb23

Asi by to chtělo upřesnit pár drobností… přibližnou velikost, váhu a typ nástrah, očekávaný úlovek, druh vláčky a pod. :-)

reagovat
novější starší
Stránky: nejnovější ...  2 1