Chytej.cz

Závody v přívlači a chytání bez protihrotů necteno

5.7.2008 | Candátoman | 3.261 zobrazení | 8 odpovědí

Chystám se příští týden na Labe na předkolo krajského přeboru VČ, kde se má chytat na nástrahy bez protihrotů.Jelikož originál háčky bez protihrotu nemám, tak se chci zeptat, co se ještě na závodech toleruje. Stačí kleštičkama zamáčknutý protihrot nebo musí být úplně odbroušený? Po zamačknutí kleštičkama na háčku zůstává stejně drobný hrbolek, tak nevím,…:-(. Pokusím se vložit také foto, jak dopadl jigový háček po zamačknutí protihrotu, který se odlomil, ale stejně tam zůstal drobný výběžek. Prosím všechny zkušené závodníky o jejich komentář, abych věděl, jak moc (ne)dokonale se mám snažit háčky protihrotů zbavovat. Děkuji za vaše komentáře.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pondělí 7. července 2008 ve 12:08 ® Candátoman

dam – tak přesně takto jsem si představoval odpověď. Děkuji všem za reakce.

reagovat
Pondělí 7. července 2008 v 10:59 ® dam reakce na …
dam

Možnosti odstranění protihrotů je několik. Nejjednodušší je při používání ownerů. Ty odstraníš pouhým pootočením v peanu nebo jiných kleštičkách. Owner je už také vyrábí bez protihrotů, na pulte je má Laďa Král z Nového Jičína www.kingfishshop.cz. Dalším dodavatelem je Fasso ČB. Silnější trojháčky a hářky jdou zamáčknout s obtížemi, ale jdou. Osobně je však radši zabrušuji a nebo rovnou vyměním za ownery.Výstupek ti však při zamáčknutí asi zůstaně vždy. Ale to je v toleranci, neboŤ tam už není protihrot a nikde se ti háček nezadrhává.

reagovat
Neděle 6. července 2008 v 19:41 ® Prutos
Prutos

Hoy. Protihroty stačí zamačat…ale poctivě. Vyzkoušej si to třeba na kusu látky, když nebude váznout je to ok. Dobře se zamačkávají kleštěmi s kulatýma čelistma.

reagovat
Neděle 6. července 2008 ve 14:11 ® regulus reakce na …
regulus

Myslím, že to jen zamačkávají, ale jistě to nevím. Zkušenosti naštěstí nemám.

reagovat
Neděle 6. července 2008 ve 13:44 ® Candátoman

Tak pánové a dámy, opravdu nikdo nemáte zkušenost z ligy apod.? Já dnes dopoledne zapilovával protihroty, mám z toho pomalu mozoly, tak potřebuji znát vaše zkušenosti. Jak hodně a dokonale odstraňovat protihrot, aby mě na závodech nediskvalifikovali?

reagovat
Sobota 5. července 2008 v 18:02 ® Venouš

Ahoj,já mám za to že hroty musíš mít uplně odbroušené,nebo háčky bez hrotů

reagovat
Sobota 5. července 2008 v 9:29 ® Candátoman

Zde je druhé foto, tak ještě jednou děkuji za vaše reakce.

reagovat
foto/forum/2008/th-img4283.jpg
Sobota 5. července 2008 v 9:28 ® Candátoman

Tak zde je první foto.

reagovat
foto/forum/2008/th-img4282.jpg